• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

forbes56 kaže:
masic1 kaže:
znaci do 20.000rsd godisnje niko me nece teretiti za porez.hvala

do 19 hiljada evra ili 1900000RSD

Čisto da se ne šire dezinformacije. Pričam za Srbiju - ovo vidim svuda na netu - to je priča da se porez ne mora platiti ako zarađujete do 4 ili 5 prosečnih plata mesečno, što godišnje izađe tih otprilike 19k EUR. Ta suma inače nije fiksna nego zavisi od prosečne plate, a tačnu sumu za ovu godinu saznaćemo sledeće.

Da porez ne treba platiti nije istina, treba ga platiti na svaki zarađeni dinar, eur, dolar šta god.

E sad da li će vas neko juriti ako porez ne platite ili ne, to je druga priča. Ono što je najgore je da ljudi tvrde da vas niko neće juriti za sume ispod tih ~19k EUR godišnje, što je stvar čiste spekulacije, pošto niko ne može da tvrdi da li će neko imati interes da vas juri ili ne. Znamo svi da se zakoni i interesi u Ex Yu državama mogu preko noći promeniti.

Pogotovo treba imati na umu da je posle Elance konferencije široj javnosti postalo jasno koliko freelanceri mogu da zarađuju i da su to za naše pojmove veliki novci, pogotovo što su priču prepumpali u medijima. Siguran sam da je neko u vlasti imao one dolare iz crtaća u očima kada je pročitao tu vest, i ne sumnjam da se uveliko radi na zakonima da se primanja ljudi koji rade preko neta legalizuju. Btw, prilično sam siguran da je to ono što većina freelancera i želi da uradi, samo je slaba sistemska podrša države da u tome pomogne, jer naravno dok država ne vidi direktan interes ne želi ni da se pitanjem (freelancera) pozabavi.

Igor Tomić kaže:
forbes56 kaže:

Čisto da se ne šire dezinformacije. Pričam za Srbiju - ovo vidim svuda na netu - to je priča da se porez ne mora platiti ako zarađujete do 4 ili 5 prosečnih plata mesečno, što godišnje izađe tih otprilike 19k EUR. Ta suma inače nije fiksna nego zavisi od prosečne plate, a tačnu sumu za ovu godinu saznaćemo sledeće.

Da porez ne treba platiti nije istina, treba ga platiti na svaki zarađeni dinar, eur, dolar šta god.

E sad da li će vas neko juriti ako porez ne platite ili ne, to je druga priča. Ono što je najgore je da ljudi tvrde da vas niko neće juriti za sume ispod tih ~19k EUR godišnje, što je stvar čiste spekulacije, pošto niko ne može da tvrdi da li će neko imati interes da vas juri ili ne. Znamo svi da se zakoni i interesi u Ex Yu državama mogu preko noći promeniti.

Pogotovo treba imati na umu da je posle Elance konferencije široj javnosti postalo jasno koliko freelanceri mogu da zarađuju i da su to za naše pojmove veliki novci, pogotovo što su priču prepumpali u medijima. Siguran sam da je neko u vlasti imao one dolare iz crtaća u očima kada je pročitao tu vest, i ne sumnjam da se uveliko radi na zakonima da se primanja ljudi koji rade preko neta legalizuju. Btw, prilično sam siguran da je to ono što većina freelancera i želi da uradi, samo je slaba sistemska podrša države da u tome pomogne, jer naravno dok država ne vidi direktan interes ne želi ni da se pitanjem (freelancera) pozabavi.
Payoneer ne mogu da prate za porez niti da te terete
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_deviznom_poslovanju.html

forbes56 kaže:
Payoneer ne mogu da prate za porez niti da te terete
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_deviznom_poslovanju.html

forbes56 kaže:
masic1 kaže:
znaci do 20.000rsd godisnje niko me nece teretiti za porez.hvala

Nije tu u citatu ni bilo reči o Payoneer... ako Payoneer ne mogu da prate kakve veze ima pravi li neko 2k, 20k ili 200k bilo čega. A i nisam siguran da ne mogu da prate, jedino sam prilično siguran da ne bi trebalo. :)

U svakom slučaju poenta je da se izbegavaju postovi koju u suštini pitaju kako da se izbegne plaćanje poreza, a pogotovo da se daju odgovori na njih.

EDIT: Ne mislim ovde na tebe forbes, nego generalno da je poželjno na forumu da se takvi postovi izbegavaju.

Jel mogu Payoneer karticu koristitu svagdje u svijetu,podizati na bankomatima...?

Darster kaže:
Jel mogu Payoneer karticu koristitu svagdje u svijetu,podizati na bankomatima...?

Moyes na bilo kom bankomatu koji prihvata mastercard i takodje na netu

Igor Tomić kaže:
...nego generalno da je poželjno na forumu da se takvi postovi izbegavaju.
Igore,

Ne znam da li mi je negdje nešto promaklo, da ne bih u budućnosti pitao nešto ako se ne smije. Da li bi mogao elaborairati zašto se takvi postovi trebaju izbjegavati?

Hvala unaprijed,
Bones

Bones kaže:
Igor Tomić kaže:
...nego generalno da je poželjno na forumu da se takvi postovi izbegavaju.
Igore,

Ne znam da li mi je negdje nešto promaklo, da ne bih u budućnosti pitao nešto ako se ne smije. Da li bi mogao elaborairati zašto se takvi postovi trebaju izbjegavati?

Hvala unaprijed,
Bones

Zato što je protiv zakona izbegavati porez, a forum je javno mesto. :) Ne želimo bilo kakvu raspravu ne samo o ilegalnim aktivnostima, već i o aktivnostima koje krše pravila servisa (TOS) na kojima se uoptrebljavalju (npr. spamovanje FB ili TW ili bilo kog trećeg servisa radi zarade, cloacking linkova za PPC itd.).

U redu Igore, hvala ti na odgovoru. Ma da sam imao još jedno pitanje vezano za uvid kod kartičnog plaćanja, ali okay, nema veze.

Evo tko je još uvijek skeptičan, naime jučer sam bio u Budimpešti u šopingu i sve sam testirao, od podizanja novca na bankomatu do kartičnog plaćanja i sve radi bezprijekorno.

Srdačno,
Bones

Hmm, kupio sam nešto preko interneta tu kod nas u Hrvatskoj i odmah za 10min su me zvali iz ECC-a i ispitivali sve o toj MC kartici pošto tereti US bank account, te da li imam US državljanstvo. Na kraju su me opet nazvali i rekli da je uplata uspješna. Nadam se da nisam sada skrenio pažnju na sebe.

Cao svima

Pre 20ak dana sam izgubio Payoneer karticu i oko prvog jula zatrazio novu,a staru deaktivirao.

Proslo je vec 17 dana,a kartice jos nema,pa me zanima da li je neko imao slicnu situaciju ?

Kada sam je dobijao prvi put,stigla je za nekih 15ak dana.

Na sajtu mi stoji da bi trebala da stigne izmedju 26og jula i 02og avgusta.
Ne znam da li to samo formalno tako pise ili ce mi zaista stici u tom vremenskom razdoblju.

Problem je u tome sto su mi sredstsva na staroj zarobljena dok ne aktiviram novu karticu. Onda automatski prebacuju ta sredstva na novu karticu. A vec 3 nedelje mi novac leze na novu karticu,ali ni sa njim ne mogu da manipulisem dok ne aktiviram karticu. Ne mogu da placam tim novcem,kao ni da ga saljem na neku drugu payoneer karticu. Prakticno mogu samo da udjem u acc i gledam koliki mi je balans,i to je sve :(

Ako je neko imao slicno iskustvo voleo bih da mi odgovori.
Samo bih da znam na cemu sam, jer mi je dojadilo da svakog dana ocekujem postara :)
Iz iskustva znam da kartica stigne za 2 nedelje,ali sve zvanicne informacije govore da je period za cekanje mesec dana.

Hvala

Dakle, pročitao od prvog posta do poslednjeg za ovo po podne. S obzirom na mogućnosti ove kartice, zna li neko od aktivnih na Google forumima da li G ima u planu da omogući isplate preko ove kartice, s obzirom koliko čekamo i da nam stignu čekovi i da ih naplatimo... Da li je neko pokrenuo temu o tome?

Jedna novost iz Payoneera!

Za koji dan lansiraju svoju aplikaciju za telefone
što je super stvar:)

zeraprinc kaže:
Dakle, pročitao od prvog posta do poslednjeg za ovo po podne. S obzirom na mogućnosti ove kartice, zna li neko od aktivnih na Google forumima da li G ima u planu da omogući isplate preko ove kartice, s obzirom koliko čekamo i da nam stignu čekovi i da ih naplatimo... Da li je neko pokrenuo temu o tome?

http://www.payoneer.com/uspservice.aspx

Google jeste među partnerima Payoneer US Payment Service.

Uzmeš Mastercard karticu, zamoliš ih da ti otvore payment service i preko ACH deposita primaš novac na karticu direktno za 1% provizije od uplate.

Link ka Payoneer forumu o tome: http://community.payoneer.com/index.php?/topic/7351-google-adsense/

E, to ću baš pregledati, ali o5 ali... U opcijama na adsense postoji samo jedna opcija kod mene za isplatu - ček.

dobar dan upravo sam sada preuzeo payoner mastercard it postanskog sanduceta.pitanje za payoner mastercard kada je aktiviram i upisem pin cod za bankomat i prodavnice.pitanje je ovo mogu li ja na mastercard payoner sajtu dopunjavati payoner karticu sa mojom visa electron karticom banke intese i mogu li sa payoner mastercard karticom kupovati na internetu.

masic1 kaže:
dobar dan upravo sam sada preuzeo payoner mastercard it postanskog sanduceta.pitanje za payoner mastercard kada je aktiviram i upisem pin cod za bankomat i prodavnice.pitanje je ovo mogu li ja na mastercard payoner sajtu dopunjavati payoner karticu sa mojom visa electron karticom banke intese i mogu li sa payoner mastercard karticom kupovati na internetu.

Možeš,ali imaš proviziju.
Možeš je koristiti onlin i offline gdje je prihvaćen MasterCard.

hoceli se pojaviti ta o0pcije tek kada aktiviram payoner mastercard.pre nije bila opcija dok je neaktiviram.
jel opcija deposita sa moje visa kartice od intese kada uplatim 29dolara.
pricao sam sa njima u vezi privatnog loadinga nema opcija dok nepocnem raditi odnossno don nezaradjujem.mozete li mi predloziti neke firme.moze i reklame klik.znate li gde se nalaze na payoner sajtu ti partneri hvala.

mod: spajanje postova

Back
Na vrh