• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Hvala Leone na pomoći. Tako sam nekako i mislio, logično je, ali svakako ću ih kontaktirati da budem 100% siguran. Mislio sam da ovdje ima netko s takovim iskustvom, pa sam mislio da ću dobit odgovor iz prve ruke. Tko pita, ne skita.

Trebalo bi biti logično, ali pošto sam se opekao više puta, želim sve izvidit prije nego napravim glupost. Recimo shutterstock i fotolia na kojima sam osobno registriran imaju pravilo ako kupljene kredite ne potrošiš u određenom periodu, oni ti ih uzmu. Pošto to samo navedu u ogromnom tekstu, promaklo mi je i pozdravio sam se s 84 kredita. 1 kredit je preko $1.

Tako rade i kod nas kupime i kolektiva, što je meni osobno bezobrazno. Nije baš da se ove stvari mogu usporediti s Payoneerom, ali nikad se ne zna tko kakvu politiku ima. Prema takovim stvarima sam postao dosta skeptičan.

Srdačno,
Bones

nije mi jasno bas zbopg cega bi drzao tolikonovca na payment procesru, pa vidi slucaj sa Liberty Reserve, a sko 7 kila baksa je solidna cifra po svim parametrima.

Od kako je Epassporte propao, svu lovu koju imam podižem odmah i pod madrac s njom jer po meni više nije sigurna ni u bankama. Možda pretjerujem, ali lovu koji sam podigao preko payoneera, a mogao sam bez problema bank wireom, sigurno neću vračati u banku.

@pronstar - Moram priznati da baš nisam razumio što si napisao. Nisam upoznat s Liberty Reserve slučajem, štoviše nikad čuo.

@djetlic - Ne znam koliko je pametno svaki dan dizati veliki iznos, ipak je kartica na moje ime i prezime, mislim da nema veze što ide preko US Banke. Ne bih baš volio da mi porezna dođe na vrata, pa bih ja to pomalo vadio van. Nisam siguran, ali nigdje nisam pročitao da li porezna može ući u trag ili ne.

Srdačno,
Bones

Ne dižeš svaki dan, i kad dižeš jednom digneš na zabi, drugi put pbz, rba, erste... Svaki put na drugom bankomatu.

Btw - Liberty Reserve i epassporte su bili online banke ko paypal, moneybookers, alertpay i ostale, samo LR nije toliko poznat ko epassporte koji kad je propao ostao je dužan tisučama ljudi (pa tako i meni), a radilo se o milijunskim ciframa.

Ne znam koliko ima smisla dizati na raznim tj. drugim bankomatima kada su danas banke sve povezane i umrežene. Kada sam prebacivao račun iz Erste u Zabu, u Zabi su imali sve na uvid, koliko kredita imam, koliko imam na računu i sve, te je tu još i OIB.

Hvala što si mi razjasnio Liberty case. Nadam se da te nisu puno oštetili.

Srdačno,
Bones

Banke su možda povezane kod kreditnih poslova radi smanjenja rizika, ali ne vjerujem da proslijeđuju jedna drugoj podatke s bankomata. Osim toga, kad koristiš bankomat, ako i vide tvoje ime i prezime, bez oiba i drugih podataka oni ne znaju tko si.
Tako da mislim da (još uvijek) nema razloga za brigu oko dizanja novca na bankomatu.

To kaj druge banke imaju podatke nije povezano, nego neke banke međusobno mijenjaju osobne podatke korisnika, a to je inače kazneno djelo. To sam radio ovaj semestar na faxu iz jednog kolegija tak da je ta informacija provjerena, o tome bi se mogao raspisati naveliko, ali ovo nije mjesto za to. Epassporte me oštetio za nešto manje od 1000$$, ali prije 4 godine to mi je bila oogromna lova jer sam bio bez stalnih primanja, ali i prva lova zarađena preko interneta. Od tad sve odma povlačim sa interneta, ali i sa računa čije kartice imaju bilo kakve veze sa internetom.

i naravno da je bolje skidati pinku u manjim iznosima, verujem da za tvoj iznos tamo negde u nekoj banci mora da se upali neka lapmica, u Srbiji je nakon ove afere sa Saricem mnogo racuna bilo pod lupom no dok je par stotina u pitanju to je jos uvek kiki riki pinka izvini zbog gresaka u kadi sam

Ja sam do sad skidao 8 puta po 750$ koliki je dnevni limit za moju klasu verifikacije na webmoneyu i nije bilo problema.

@LeonMask - Čuj, ne znam stvarno kako funkcionira bankovni sistem osim onoga što pročitam na webu, ali mi je nekako logično da me mogu u teoriji otkriti preko imena i prezimena. Jer ipak imam sve otvoreno na računu, od tekućeg, deviznog, žiro, štednju, kreditnih 3, te imam i kredita.

@djetlic - Ne bih te htio davit ako nemaš vremena, ali ako ti se da, pa da mi na PM malo podrobnije napišeš o toj temi. Hvala ti u naprijed. Još jedno pitanje, to što si skidao 8 puta po $750, jer to bilo u nekom dužem periodu ili recimo dan za danom?

Malo smo odlutali od mog prvotnog pitanja, ali dobro je dobiti i ove informacije.

Lijep pozdrav,
Bones

To je bilo kroz 4 mjeseca jer limit na payoneer kartici mi je 1500$ mjesecno, a 750$ dnevno pa svaki mjesec dignem koliko mogu jer mi se kroz neko vrijeme skupilo love. Da mi je veci mjesecni limit podigao bi vise puta mjesecno po 750$ jer nebi smjelo biti problema oko toga. Napisat cu ti kad budem na kompu, trenutno sam preko moba.

Ček, pa ovo nisam niti znao. Dnevni mi je okay, kao što ima i kod nas. Koliko puta i koliki amount smiješ podići dnevno, ali za mjesečni nisam znao. Tj. ima ga i kod nas na MasterCard kartici kada uzmeš karticu preko banke, te ti ta kartica tereti tekući račun na kojeg primaš plaću. Što je u redu i ovisi o visini plaće.

Baš sada tražim u svom accountu i nigdje mi ne piše koliki mi je mjesečni limit za podizanje. Ako je istina, malo mi je to apsurdno. Znači da bih izvadio moj navedeni iznos mi treba mi 5 mjeseci. Pošto ovo ne tereti plaću, malo mi je glupo da limitiraju mjesečno.

Prije sam sve iznose zatraživao preko Western Uniona i to mi je bilo potpuno u redu. Smijelo se 10k kn maksimalno dnevno, te oni uzmu neku naknadu. Štoviše to je jako brzo radilo, odmah sljedeći dan novac se može podići u pošti, ali sada kako se mora davati OIB kod dizanja novca, ne želim ići tim putem.

A uff, naravno da uvijek drame s podizanjem novca iz inozemszva kod nas. Mislio sam da će ovo preko Payoneera ići puno lakše.

Srdačno,
Bones

Evo da ne zamaram više vas i sebe, posalo sam njima upite. Pošto je subota, a i zbog vremenske razlike, vjerujem da će mi tek odgovoriti u ponedjeljak.

Lijep pozdrav,
Bones

Bones kaže:
A uff, naravno da uvijek drame s podizanjem novca iz inozemszva kod nas. Mislio sam da će ovo preko Payoneera ići puno lakše.

Pa i je puno lakše, meni se čini da ti malo kompliciraš :)

Prvi put čjem da netko ima mjesečni limit. Na njihovom FAQ-u se spominje samo dnevni, a na forumu njihov čovjek izričito kaže:
There is no monthly limit, only daily. So it would be $2,500.00 for each day of the month.
http://community.payoneer.com/index.php?/topic/4439-am-i-in-wrong-place/

LeonMak,

Hvala puno ovom zadnjem postu. Čudno je i meni to malo bilo, ali čuj, pošto sam laik u ovome i nisam još niti jednom napravio transakciju, bolje se raspitati. Dakle, vjerujem što vi tu napišete koji ste probali iz prve ruke.

Vjerojatno i kompliciram malo, ali ne bih baš volio ostati bez teško zarađenog novca. Ipak sam uložio puno vremena i ne prospavanih noći poslije posla.

Srdačno,
Bones

Ja sam payoneer uzeo preko webmoneya, a za najmanji rank verifikacije je 1500$ mjesecno, ako ocu vise, moram ici kod javnog biljeznika, ovjeriti jedan zahtjev, poslati ga u Rusiju i tad oni zovu JBa da se da usmeno to potvrdi. Ja sam bio kod dvojice i nitko se nece zahebavati time tak da vadim koliko mogu, glavno da ima love :drinking

Hmmm...malo čitam sve ovo i ...
Baš sam naručio Payoneer iz razloga što nema nikakve veze sa bankovnim računom
i sad pročitam ovo da mi mogu uči u trag:sigh

valjda ne bi trebalo biti problema ako se podiže 500-1000$ mjesečno preko
Payoneer-a(a da se ne plaća porez)...

@djetlic - Čudno, to si vjerojatno uzeo karticu davno kada si morao preko nekoga uzimat?

@Darster - Čuj, ako čitaš kod nas na forumima i vani na forumima mišljenja su podjeljena, ali nigdje nisam mogao naći konkretno da je netko bio ulovljen.

Ovo su dva članka koja sam našao baš od payoneerovih službenika.

Hmm, moram imati 10 postova da bih mogao staviti linkove.

Evo da se nadovežem na prijašnji post i dodam linkove.

http://community.payoneer.com/index.php?/topic/4449-tax-authorities/

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100718011904AAuLV1v

@djetlic nemoj ga zbunjavati sa WM, to ce ga tek sluditi.

@Bones, svakoj novcanoj transkakciji drzava moze uci u trag ako to zeli bio to Payoneer ili nesto drugo, point je da na iznose ajde da kazem do $1000 ili ako se ne varam na godisnjem nivou do cca 10.000 eura drzava nema vremena niti interesa da sad kopa po tim mikro sumama.

Zaista ne znam cemu ta komplikaciju, kad dobijes mail od Payoneer-a da ti je kartica loadana odes na bankomat i dignes novac, ako ti je suma preko limita, obidjes 5-10-20 bankomata i pokupis svoj novac, ovako mislim da zaista razvijas nepotrebnu paranoju i pravis sebi problem.

Back
Na vrh