Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
forbes56 kaže:
Payoneer ne mogu da prate za porez niti da te tereteIgor Tomić kaže:forbes56 kaže:do 19 hiljada evra ili 1900000RSD
Čisto da se ne šire dezinformacije. Pričam za Srbiju - ovo vidim svuda na netu - to je priča da se porez ne mora platiti ako zarađujete do 4 ili 5 prosečnih plata mesečno, što godišnje izađe tih otprilike 19k EUR. Ta suma inače nije fiksna nego zavisi od prosečne plate, a tačnu sumu za ovu godinu saznaćemo sledeće.
Da porez ne treba platiti nije istina, treba ga platiti na svaki zarađeni dinar, eur, dolar šta god.
E sad da li će vas neko juriti ako porez ne platite ili ne, to je druga priča. Ono što je najgore je da ljudi tvrde da vas niko neće juriti za sume ispod tih ~19k EUR godišnje, što je stvar čiste spekulacije, pošto niko ne može da tvrdi da li će neko imati interes da vas juri ili ne. Znamo svi da se zakoni i interesi u Ex Yu državama mogu preko noći promeniti.
Pogotovo treba imati na umu da je posle Elance konferencije široj javnosti postalo jasno koliko freelanceri mogu da zarađuju i da su to za naše pojmove veliki novci, pogotovo što su priču prepumpali u medijima. Siguran sam da je neko u vlasti imao one dolare iz crtaća u očima kada je pročitao tu vest, i ne sumnjam da se uveliko radi na zakonima da se primanja ljudi koji rade preko neta legalizuju. Btw, prilično sam siguran da je to ono što većina freelancera i želi da uradi, samo je slaba sistemska podrša države da u tome pomogne, jer naravno dok država ne vidi direktan interes ne želi ni da se pitanjem (freelancera) pozabavi.
forbes56 kaže:Payoneer ne mogu da prate za porez niti da te terete
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_deviznom_poslovanju.html
forbes56 kaže:
Igore,Igor Tomić kaže:...nego generalno da je poželjno na forumu da se takvi postovi izbegavaju.
Bones kaže:Igore,Igor Tomić kaže:...nego generalno da je poželjno na forumu da se takvi postovi izbegavaju.
Ne znam da li mi je negdje nešto promaklo, da ne bih u budućnosti pitao nešto ako se ne smije. Da li bi mogao elaborairati zašto se takvi postovi trebaju izbjegavati?
Hvala unaprijed,
Bones
zeraprinc kaže:Dakle, pročitao od prvog posta do poslednjeg za ovo po podne. S obzirom na mogućnosti ove kartice, zna li neko od aktivnih na Google forumima da li G ima u planu da omogući isplate preko ove kartice, s obzirom koliko čekamo i da nam stignu čekovi i da ih naplatimo... Da li je neko pokrenuo temu o tome?
masic1 kaže:dobar dan upravo sam sada preuzeo payoner mastercard it postanskog sanduceta.pitanje za payoner mastercard kada je aktiviram i upisem pin cod za bankomat i prodavnice.pitanje je ovo mogu li ja na mastercard payoner sajtu dopunjavati payoner karticu sa mojom visa electron karticom banke intese i mogu li sa payoner mastercard karticom kupovati na internetu.
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke