• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Hvala Igore :) Videcu sta mi je ciniti,sacekacu jos 2-3 dana na ovu regularnu postu,a posle toga cu morati preko DHL. Na kraju kad saberem ispade da me kosta kartica 100$.

Narucio sam novu karticu,ne vredi vise cekati zaista. Od dve kartice valjda ce jedna stici. Najjaca je fora sto ne mogu da narucim preko DHL jer mi treba 60$ na nalogu,a ne mogu da prebacim 60$ na nalog jer ta kompanija za koju radim nije Payoneer partner,i ne mogu da vrsim private load dok ne aktiviram karticu. Zaista da covek pocupa sebi kosu sa glave,koliko moze stvar da se zakomplikuje,bukvalno ti ogadi zivot. Imas pare,a nemas karticu da ih podignes. A sa glupim PayPalom ne mozes da primas novac. Ako zatrazis cek banka ce da te keca dva meseca. Ako prebacis na racun onda ce poreska uprava da te keca. No koment zaista :D

Narucio sam novu karticu,ne vredi vise cekati zaista. Od dve kartice valjda ce jedna stici. Najjaca je fora sto ne mogu da narucim preko DHL jer mi treba 60$ na nalogu,a ne mogu da prebacim 60$ na nalog jer ta kompanija za koju radim nije Payoneer partner,i ne mogu da vrsim private load dok ne aktiviram karticu. Zaista da covek pocupa sebi kosu sa glave,koliko moze stvar da se zakomplikuje,bukvalno ti ogadi zivot. Imas pare,a nemas karticu da ih podignes. A sa glupim PayPalom ne mozes da primas novac. Ako zatrazis cek banka ce da te keca dva meseca. Ako prebacis na racun onda ce poreska uprava da te keca. No koment zaista :D

Da, moraš prvo dobiti karticu da bi ju aktivirao. Ali dobro si napravio, ako bude sve OK dobit ćeš ju za 20-ak dana.
Da bi prebacio s PayPal-a moraš imati kod njih otvoren US bank account (virtualni račun). I to se čeka još par dana. Ne znam da li to možeš otvoriti prije nego ti kartica stigne, sumnjam, ali provjeri s njima... ako može da ne gubiš veijeme kasnije.

Ja sam otvorio još jedan nalog i kartica je stigla posle 15 dana, malo je duže trajalo cimanje oko verifikacije, tj. adresa je problem jer ja nemam kućni broj, ali rešilo se sve na kraju. :)

aleksej kaže:
Ja sam otvorio još jedan nalog i kartica je stigla posle 15 dana, malo je duže trajalo cimanje oko verifikacije, tj. adresa je problem jer ja nemam kućni broj, ali rešilo se sve na kraju. :)

Ti dobio karticu za 15 dana bez kucnog broja,a ja sa kucnim brojem cekam 40 dana,haha :D Sve naopacke :) Nadam se da ce ova druga kartica stici,a mozda ce stici i prva,hteo sam da platim taj DHL ali nemam nikakvu opciju sad,zatvoren sam sa svih strana.

Malo utehe ja sam oko 75 dana, dna gore dole , čekao Visa karticu u banci , smorio se ali nakupio love napravio pp i povukao sve :) . to je bilo prošle godine.
Tako da nisi sigurno prošao gore od mene,a i nećeš valjda čekati toliko :)
Mada desi se da zašteka nešto pa se vuče to sve malo duže, strpljenja . ;)

Nikako mi nije jasno kako moze koverta da se zaturi kad je na njoj jasno naznacena adresa,grad,ulica,ime i prezime. U cemu je fora? Bas sam razmisljao,i ne ide mi u glavu nikako. :D

Kako druze , nisam ja poštar, desilo se starom mom neko pismo isto pre mesec dana što je slao za Beograd iz Banja Luke (i nije neka udaljenost) da je koverta malo zalutala pa išla 19 dana :D.

Kakva je procedura za direct wire,nisam to nikad koristio. Ali cu morati ako ne dobijem ovu karticu u sledecih mesec dana jer imam fore tri meseca ukupno da drzim kintu kod ove kompanije,a prosla su vec dva meseca,njihova pravila kazu da ako se ne zatrazi isplata tri meseca nalog ce se smatrati neaktivnim :D Bila bi najjaca fora da ostanem bez love zato sto ovi kasne sa postom,to bi bila vrhunska prica. Dakle kakvi su uslovi za taj direct wire jer meni samo ta opcija ostaje od ponudjenih (PayPal,Payoneer,Payza,DirectWire),koliko se placaju provizije,koliko se ceka na odobrenje para,da li se placaju neki porezi i tako te stvari,koliko bi smeo da prebacim,kakva su vasa iskustva. Hvala :)

Konacno je stigla Payoneer kartica,i to ova druga koju sam trazio naknadno,proslo je tacno 17 dana,a od prve je proslo 57 :D Bas sam se nervirao zbog cekanja,ali eto docekah. Hvala svima na informacijama.

mrv1990 kaže:
Konacno je stigla Payoneer kartica,i to ova druga koju sam trazio naknadno,proslo je tacno 17 dana,a od prve je proslo 57 :D Bas sam se nervirao zbog cekanja,ali eto docekah. Hvala svima na informacijama.

Super. :) Jesu li ti skinuli novac samo za prvu?

Ne znam jos druze,jer nisam poslao nista novca na Payoneer,javicu kad dobijem nesto. Mada sam ih vec pitao i rekli su da se samo jedna kartica naplacuje,ona koju aktiviras. Cekao sam dugo Payoneer karticu pa sam morao prvu uplatu da izvrsim preko wire transfer. Danas odem u banku da potpisem neku izjavu o prilivu novca,i moram sutra da idem po novac. A u medjuvremenu to valjda prolazi neku proveru. Tako da se sad pitam da li ce mi roknuti neki porez,napisao sam da je honorar. Drug mi kaze da je do sada dobio preko 30.000$ na wire,nikada porez nije platio,ali videcemo kakav je moj slucaj. :D

Registrovao sam se za payoneer karticu u ponedeljak 3. Juna i poslao sam sliku licne karte i pise da treba da mi odobre slanje kartice za nekoliko dana.Danas je vec peti dan, koliko to dana treba jos da prodje?

Zavisi, nekada odobre i posle 7 dana a nekad i 2-3 nedelje cekas, u tom slucaju kontaktiras ih i pitas sta se desava. Ja sam izvadio drugu karticu pre par dana, cekao sam dve nedelje da mi odobre i posalju.

Pozdrav,

Na konto ovoga threada sam uzeo Payoneer karticu u 2. mjesecu. Sve je prošlo kako treba i radi. Ono što mene zanima, pošto do sada još nisam dizao novce niti ih povlačio preko PayPala na Payoneer MasterCard. Naime zaradio sam $6600, sada koliko vidim na njihovoj stranici pod FAQem da je limit $10000.

Citat: "This card allows a total limit of $10,000"

Moje pitanje je u stvari potvrda, ako je netko imao iskustva s tolikim iznosima. Dakle, da li ga mogu u potpunosti cijeloga prebaciti s PayPala na Payoneer ako ne prelazi gore napisan iznos?

Te još jedna bitna stvar. Da li mogu neograničeno dugo taj novac držati na Payoneer kartici ili postoji period u kojem moram potrošiti i/ili povući iznos koji imam na njoj?

Hvala Vam unaprijed na odgovorima.

Srdačno,
Bones

Postoje razlike u naknadama i limitima zavisno od toga kakav account imaš, preko koga si uzeo, koliko dugo... tako da nemamo svi iste uvjete. Zbog toga mislim da je najbolje i najjednostavnije pitati direktno njih.
Imaju dobru podršku na forumu, najprije potraži da li već postoji isto pitanje i odgovor, ako ne - pitaj, od njih ćeš sigurno dobiti najtočniji odgovor.

Hvala na odgovoru LeonMak.

Tražio sam i jedino što sam našao je taj total limit od $10k, ništa drugo ne piše i naknade koliko vidim da su barem u njihovom FAQu za sve jednake. Pročitao sam ovaj cijeli thread i znam da je vas dosta spominjalo drugačije uvijete.

Što se tiče accounta, više se ne mora ići preko neke treće strane. Sada se može direkt od njih uzeti kartica spojiti s PayPalom i US Bank Accountom, dakle sve sam napravio i sve radi perfektno.

Jedino me strah tog limita ili možda da imaju nešto što nisam pročitao, a ne bih baš volio da ostanem bez zarađenog novca. Naravno na fee od transakcije pristajem, što je normalno.

Lijep pozdrav,
Bones

Limit kartice je 10.000. Ti možeš imati više novaca na računu ali neće svi biti raspoloživi na kartici. Kad potrošiš dio iznosa s kartice iznos se opet nadopunjava do max. 10.000.
To je odgovor osoblja na njihovom forumu (ono što sam ti rekao da sam potražiš ;))
About the MC $10,000 limit, you can receive m ore funds than $10K. We keep them on teh side and then when you start withdrawing funds, we transfer them back to your card, so no need for extra cards for that.
http://community.payoneer.com/index.php?/topic/368-mastercard-and-virtual-account-load-limits/

Što se tiče toga koliko dugo možeš držati novce a da ih ne trošiš - ne znam. Meni se čini logično da ti nitko ne može uzeti tvoje novce bez obzira koliko stajali tamo. Ali kad se radi o takvim iznosima, nikad se ne bih baš pouzdao u nečije nagađanje ili tuđe iskustvo, zatraži službeni odgovor da si 100% siguran i da imaš to napismeno.
Pozdrav i tebi :waving

Back
Na vrh