• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alertpay verifikacija

@Strikan

Sada citam tvoj post da si uspesno zavrsijo sa verifikacijom AP naloga, stvarno mi je drago sto si ga konacno verifikovao!

Strikan stvarno si zasluzijo jedno hladno pivo! Za ovaj tvoj trud da podelis tvoje iskustvo sa ostalim clanovima. Cim prodju ovi novogodisnji praznici, znam sta mi je raditi, pravac u banku :taunt

Obavezno javi kada ti legne lova odnosno kada podignes lovu. Jer mnogo sam se razocarao u AlertPay.

Hvala unapred, pozdravi
:waving

Ovo je dobar vodič šta i kako direkt sa terena. Ovo treba u sticky. Još jednom čestitke autoru na svemu pretrpljenom i na uspjehu. :)

Hvala momci, osecam se kao da sam osvojio svetsko prvenstvo :)

Vec sam zatrazio isplatu sa AP-a pa sad cekam i to da vidim kako ce i to da prodje, pa cu i to da javim ovde sta je bilo.

Do citanja

E da, zaboravih jako bitnu stvar da napomenem.
Kada budete u banci otvarali devizni racun itd, nikako ne zaboravite odmah da im trazite instrukcije za placanje da vam odstampaju i odmah daju, da ne morate ici ponovo u banku kad vam to zatreba za povlacenje love sa AP-a.
To je obican A4 papir na kome se nalaze vas IBAN i SWIFT kod koje cete morati da unesete na AP.

Sve ovo sto sam procitao deluje mi dosta konfuzno. Da li imam neke koristi od verifikacije preko koda sa čeka? Da li je moguca verifikacija kartice kao sto je na Moneybookers, skinu par centi i posle unosim taj iznos kao kod za verifikaciju?

Pa zar misliš da bi se zezali ovoliko da može da se verifikuje karticom? Oni kažu da može samo Amexom a to još niko nije probao, svi imamo Visa/Mastercard.

Treca opcija je da se odrade zajedno 'kod sa ceka+sms kod'. Trenutno ne salju cekove tako da uopste ne moze da se verifikuje na ovaj nacin, a ranije kada je moglo samo sms-om (pre nekih godinu dana) iz nekog razloga nije moglo da se posalje u Srbiju.

Pomislio sam da posto sam verifikovao Alertpay nalog kodom sa čeka, da sam u mogucnosti da dodam karticu kao na Moneybookers.

Ktitor kaže:
Pomislio sam da posto sam verifikovao Alertpay nalog kodom sa čeka, da sam u mogucnosti da dodam karticu kao na Moneybookers.

Ako si vec verifikovao nalog na AP-u zasto uopste da dodajes karticu?
Prebaci lovu na svoj devizni racun i koristi ga kako god zelis, kartica, kes u banci itd.

@strikan

Na alertpayu nema opcije da se doda kartica, ili je ta opcija iskljucena. Znaci ako bih hteo prebaciti novac jedina mogucnost mi je devizni racun, to mogu bez ikakvih verifikacija ili je i to potrebno?

Koliko znam trenutno se moze prebaciti samo na devizni racun Bank Wire-om i za to ti je potrebno da je nalog verifikovan.
A to najlakse vidis na pocetnoj strani svog AP naloga pise ti ili personal starter unverified ili verified.
Ako ti je verified mozes odmah da ides da zatrazis isplatu a ako nije moraces da se cimas kao i svi mi i da molis Boga da naidjes na nekoga u nekoj banci ko ce znati da odradi ovu prostu bankarsku transakciju.

Upravo sam dobio poruku od jednog clana foruma da je danas isao u Hipo banku u Nishu i da nije uspeo nista da uradi.
Ja cu otici sutra ako stignem, do svoje Hipo banke i pitacu gospodju koja mi je radila sve moje papire da li mogu da uputim ljude sa foruma na nju, posto je zena vec upoznata sa problematikom.
Ako se bude slozila, trazicu njen kontakt telefon za vas iz unutrasnjosti, a za vas u Beogradu u pitanju je Hipo Hill u Zarkovu, tako znate da se tu ovo moze sigurno odraditi.

Personal Starter Unverified. Verifikovao sam čekom, sms je onemogucen, povlacenjem sa deviznog racuna takodje, ostalih opcija nema. Kako je na ovoj temi lik uspeo da verifikuje nalog?

Zaista ne znam, ali kao sto vidis trenutno je moguce verifikovati nalog samo ovako kako sam ja uradio i objasnio ovde.

E moj prijatelju ,to pravilo nazalost po mene vazi samo za Beograd.Poslusavsi sve tvoje savete ja odem juce u Hipo banku sav srecan sto konacno mogu da verifikujem racun,kad ono medjutim.....
Tamo me doceka simpaticna plavusa,koja me doduse lepo saslusa i kaze mi da je pre pola sata bio neki momak sa istim zahtevom ali nista ona tu ne moze da uradi jer je zvala devizni sektor u Beogradu i nisu joj dozvolili to da uradi.Tako da za Nis to jos uvek ne vazi,a i taj Nislija neka mi se javi ako moze da nadjemo neko zajednicko resenje za provinciju.
Pozzdrav!!!!!!

gasica77 kaže:
E moj prijatelju ,to pravilo nazalost po mene vazi samo za Beograd.Poslusavsi sve tvoje savete ja odem juce u Hipo banku sav srecan sto konacno mogu da verifikujem racun,kad ono medjutim.....
Tamo me doceka simpaticna plavusa,koja me doduse lepo saslusa i kaze mi da je pre pola sata bio neki momak sa istim zahtevom ali nista ona tu ne moze da uradi jer je zvala devizni sektor u Beogradu i nisu joj dozvolili to da uradi.Tako da za Nis to jos uvek ne vazi,a i taj Nislija neka mi se javi ako moze da nadjemo neko zajednicko resenje za provinciju.
Pozzdrav!!!!!!

Danas sam ja sa tim Nislijom ceo dan na vezi, i isto je prosao u toj prvoj banci, a sad je otisao u drugu hipo banku(filijalu) i rekao mi je da ce izgleda moci da zavrsi, pa kad i on ovo procita javice ti se sam.
Ja sam ponovo danas zvao svoju hipo banku i pitao da li mozemo da dodjemo da za njega to zavrsimo i zena je rekla da moze bez problema.
Znaci opet i opet u pitanju je iskljucivo neznanje ljudi koji rade u bankama, tj ne smeju da urade tako nesto jer se prvi put sa tim susrecu pa se plase da ne nahebu od pretpostavljenih, pa je onda najlakse reci da to ne moze.

Ne znam sta da ti kazem, ako ne bude moglo a vi za Beograd pa cemo zajedno da odemo i da zavrsimo to u mojoj banci.

gasica77 kaže:
Pozzdrav!!!!!!

Sigurno si bio u Hypo banci u Milojka Lesjanina. I ja sam se isto tako proveo tamo. I mene je docekala ta simpaticna plavusa i vrlo je moguce da sam ja bio taj momak koji pre tebe dosao sa istim zahtevom. Naravno i meni je rekla da to nije moguce i da bi bio prekrsaj kada bi uradili tako nesto... Ali to nije jedina Hypo banka u Nisu. Juce popodne sam otisao da Hypo banke u Dusanovoj bb. To ti je na raskrsnici, na pocetku Dusanove, u zgradi gorenje, treci ulaz u uglu. Tu su mi rekli da moze :D
Klikni ovde da vidis sliku Hypo Alpe Adria Bank, Dusanova bb

U pocetku im nisu bile bas najjasnije instrukcije koje sam dobio od AlertPay-a pa su se konsultovali sa kolegama iz Hypo Hill banke u Beogradu. Nakon toga sve je islo glatko. Ceo proces nije trajao vise od sat i po. Pored tih 51$ koliko sam poslao svom AlertPay-u platio sam jos oko 500 din za proviziju i 780 din za fiksnu proviziju. AlertPay nalog bi trebalo da mi bude verifikovan do srede. Sada mi ostaje samo da cekam. Inace, zena koja mi je otvorila devizni racun i poslala uplatu na moj AlertPay nalog zove se Dragana, tako da je najbolje da trazis nju posto je sada i ona dobro upoznata sa ovim procesom verifikacije.

Pre svega moram da se zahvalim Strikanu jer mi je stvarno dosta pomogao. Da me nije uputio na prave ljude u Hypo Hill banci u Beogradu tesko da bih i u ovoj drugoj Niskoj Hypo banci zavrsio posao ^^

Hvala momci!!!!!!
:)
Ti si bio taj momak pre mene u Milojka Lesjanina,hvala Vam na svim mogucim instrukcijama u ponedeljak je to prva stvar koju cu da odradim......

Pozdrav pionirima i elektornskoj transakciji u srbistanu! Intezivno pratim vaše dopisivanje! Ja sam i Zrenjanina isto sam sve pokušao i ovde i naišo na iste prepreke. Bio sam u hžpo banci rekli mi da nemože. No medjutim otići ću sa istim instrukcija ponovo i pokušaću da odradim kao što ste i vi u nadi da ću naići na dobru volju tih ljudi! Pozvaću se na tu banku hypo hill i nišku banku u dušanovoj bb!
gasica77 kaže:
Hvala momci!!!!!!
:)
Ti si bio taj momak pre mene u Milojka Lesjanina,hvala Vam na svim mogucim instrukcijama u ponedeljak je to prva stvar koju cu da odradim......

Evo i zadnji update.

U utorak sam zatrazio isplatu i u petak je bilo uplaceno od strane AP-a. Zbog vikenda tek danas mi je evidentirana uplata u Hipo banci i danas sam podigao lovu.
To su mi prve pare sa intrerneta i danas mi je bas lep dan bio.
Ukupno sam potrazivao 700 dolara i AP i korespodentska banka su mi uzele 40 dolara troskova, sto znaci da mi je uplaceno 660 dolara na moj devizni racun.
Hipo uzima 0.3% na tu sumu i to morate platiti u samoj banci i to u dinarima tako da ponesite neki dinar da ne morate odmah devize menjati. Konkretno u mom slucaju provizija Hipo banke je bila 200 dinara.

Jos i ovo, trazice od vas da potpisete po kom osnovu dobijate novac, trazite da vam daju papir koji je trajna izjava tako da ne morate da svaki put popunjavate te izjave nego samo prvi put i gotova stvar.

Eto to je manje vise sve, ako se jos necega setim a ja cu da napisem.

Pozdrav svima

Hvala na informacijama. Iz nekog razloga meni jos uvek nije verifikovan AlertPay nalog iako sam poslao onih 50$ iz Hypo banke u Nisu jos u cetvrtak. Nadam se da necu morati jos dugo da cekam. Javljam se cim dodje do nekih promena

Zakacio te je vikend, posto si to uradio u cetvrtak, oni nisu uplatili pre petka sigurno (hipo banka), posto vikendom platni promet ne radi, znaci tek u ponedeljak ti je bio prvi dan, sto dalje implicira 2-3 radna dana, znaci ocekuj sutra ili prekosutra da ce ti biti verifikovan nalog.

Back
Na vrh