• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alertpay BankWire

Kod popunjavanja onog obrazca za Add Bank Account sve mi je jasno osim ovoga .... molim nekoga da mi kaze sta da upisem pod stavkom Bank Code (Sifra Banke) ?? Koja je uopste sifra banke inteza ?? U razgovoru sa njima, mislim da se secam da su mi naglasili da to ostavim prazno, ali nisam sad bas 100% siguran, bilo je to pre nekih 1 mesec :(

Dakle koji je Bank Code za banku inteza - beograd ?

Maxell_02 kaže:
Kod popunjavanja onog obrazca za Add Bank Account sve mi je jasno osim ovoga .... molim nekoga da mi kaze sta da upisem pod stavkom Bank Code (Sifra Banke) ?? Koja je uopste sifra banke inteza ?? U razgovoru sa njima, mislim da se secam da su mi naglasili da to ostavim prazno, ali nisam sad bas 100% siguran, bilo je to pre nekih 1 mesec :(

Trebalo bi da je ovo:

DBDB: Bank code

gorki kaže:
Maxell_02 kaže:

Trebalo bi da je ovo:

DBDB: Bank code

to je prvi deo SWIFT coda. Da li si siguran da je to ? Neki kazu da tu treba onaj kod za banku posrednika. Nista mi nije sad jasno :( Da hoce proraditi uplate na kreditnu vise :(

Ja sam popunio samo swift i acc number (iban) , a bank code i branch sam ostavio prazno.. Poslali su mi novac 5.5.2011 i jos nije stigao, sad ne znam jel normalno ovoliko da se ceka ili sam ja nesto zeznuo?

Imaš na prošloj strani o tome. Ja sam jednom čekao jedan dan od kako je na alertpayu pisalo completed, a jednom tjedan dana.

Za Banka Intezu banc code je 160.... zvao sam da ih pitam. E sada u Sosieted general banci kada dobiješ iban (on sadrži sve podatke) možeš da zatražiš da ti ga razlože na pojedinosti: Kod banke, tvoj račun, .....). U ibanu šifra za kod banke sadrži tri broja (u sosijeted generali, a i u intezi) a kada ga razlože ispred ta tri broja se dodaje 00 (kod sos. general je tako npr.: 00320- neznam tačan broj s. generalia ali mi je otac u toj banci i znam kada smo gledali te podatke da su dodali 00 ispred banc codea) (u slučaju banca intesa to bi bilo 00160).

Dakle u Intezi je Banc Code 160 samo što ne znam da li kada popunjavamo upitnik za verifikaciju naloga na mestu Banc Code treba da upišemo samo 160 ili 00160....

Ja sam popunio nalog za verifikaciju sa 00160 i poslao ima 10ak dana i još uvek nisam dobio nikakav odgovor. Koliko dana treba da prođe dok mi ne verifikuju račun???

Zanima me jel dizao netko iz Hrvatske novac putem Bank Wire trasnfera? Preko koje banke, koliko je banka uzela na onih $15 što uzima AlertPay?

Sve su informacije dobrodošle. ;)

dinkO14 kaže:
Zanima me jel dizao netko iz Hrvatske novac putem Bank Wire trasnfera? Preko koje banke, koliko je banka uzela na onih $15 što uzima AlertPay?

Sve su informacije dobrodošle. ;)

Ne znam za Hrvatsku ali zato znam za Srbiju (predpostavljam da se i u HR slucaju primenjuje isti ili slican cenovnik). AP ti uzme odmah $15, zatim oko $5 za konverziju iz USD u EUR i posalje. Banka posredik pre nego prosledi uplatu na tvoju banku te doceka sa lepih $30 za medjunarodni tranfer novca. Kad racun dodje u tvoju banku i na tvoj account onda banka odlucuje u skladu sa njenim pravilima, sto zavisi od konkretno tvoje banke. U banci ciji sam klijent ne uzimaju proviziju na uplate ispod 100 eura. Za sve preko toga ... postoji cenovnik ali nije nesto puno uglavnom.

Sve kad saberes ima da se oduzmes :)) U praksi se obicno prolazi sa oko $50 (+/-10%) na ime raznih troskova u tom procesu prenosa novca. Tesko da ces proci manje. Do samo pre par meseci je bilo i jefinije, mogao si proci i sa $40 ali u medjuvremenu izgleda da se i cenovnik promenio. Mora da je velika navalica za isplatom pa ljudi koriste :)

Po mom licnom misljenju sve ispod $300 se niposto ne isplati ovim metodom. Bolje koristi cek ili cekaj CC withdrawals (izgleda da ce uskoro) kako bi izbegao ne prijatno iznenadjenje kad dobijes SMS o uplati.

Samo mi nije jasno zasto nase banke nisu direktno povezane na svetske medjunarodne tokove novca nego moramo imati posrednika ?? Pa sta oni misle da smo mi - indijanci ?? Zamisli samo koliki je medjunarodni promet drzave tipa HR ili SR u toku samo jednog meseca preko te banke posrednika ? To su ogromne sume novca jer mi svi vecinom uvozimo. Neko to sve mora da plati a eto i kako i ko uzima vrlo lepe procente prakticno nizasta. Za uslugu - forward :) Ccc.

Hvala na odgovoru ali s razlogom sam pitao za Hrvatsku. Dosta puta sam procitao da naše banke ovdje uzmu tek nešto više od $1 ali nikada nitko nije rekao koja banka niti ostale pojedinosti - tako da mi se čini da je velika razlika. Uglavnom tebi hvala na odgovoru, nadam se da ce se naci netko iz Hrvatske da kaze nesto na ovu temu. ;)

Pa tako nesto je i ovde cini mi se. Ne ocekuj velike razlike. Najmanji problem su nase domace banke. Koliko se secam neko je pominjao da nase banke uzimaju tek 0,33% ali ne smem sa sigurnoscu da tvrdim dok ne bih proverio. U svakom slucaju javice se neko iz Hrvatske ko vec ima iskustva pa ces znati.

Maxell_02 kaže:
Pa tako nesto je i ovde cini mi se. Ne ocekuj velike razlike. Najmanji problem su nase domace banke. Koliko se secam neko je pominjao da nase banke uzimaju tek 0,33% ali ne smem sa sigurnoscu da tvrdim dok ne bih proverio. U svakom slucaju javice se neko iz Hrvatske ko vec ima iskustva pa ces znati.

Komercijalna Banka uzima 0.33% ja sam evo vec drugi put u poslednjih 15 dana ispaltio prvo 440$ a sad 457$,i tako je kako je jbg.
Ap uzme 15$,posrednicka banka 30$,samo sto meni ne uzima AP za onu promenu u Evre.Jer ja ispaltim u dolarima,svejedno ti je kako ce ti stici,i kad ti pare legnu zovu te iz banke da postpises obrazac i napises izjavu,i za pola sata dignes pare.
A ko je reko da ce uskoro biti omoguceno na karticu???

draganukacek kaže:
Maxell_02 kaže:

Komercijalna Banka uzima 0.33% ja sam evo vec drugi put u poslednjih 15 dana ispaltio prvo 440$ a sad 457$,i tako je kako je jbg.
Ap uzme 15$,posrednicka banka 30$,samo sto meni ne uzima AP za onu promenu u Evre.Jer ja ispaltim u dolarima,svejedno ti je kako ce ti stici,i kad ti pare legnu zovu te iz banke da postpises obrazac i napises izjavu,i za pola sata dignes pare.

Brate, bez uvrede ali ti si jedini koji tvrdi da mu AP ne uzima nista za konverziju valuta. Pa svima uzimaju i ne pitaju te za to.

draganukacek kaže:
Maxell_02 kaže:

Zaradio si oko $900 za 15 dana ? :)

Maxell_02 kaže:
draganukacek kaže:
Maxell_02 kaže:

Brate, bez uvrede ali ti si jedini koji tvrdi da mu AP ne uzima nista za konverziju valuta. Pa svima uzimaju i ne pitaju te za to.

draganukacek kaže:
Maxell_02 kaže:

Zaradio si oko $900 za 15 dana ? :)

Pa ne menjam u evre jel ti kazem ispaltim u dolarima,sta ima da mi uzmu.
Zaradio sam za mesec dana,15 dana pa ispalta i 15 dana pa isplata,ja radim ne zajebavam se :)

A ja lepo pitao da li imaju nameru posto su im kartice blokirane da spuste fee za prokleti bank wire, a oni mi odgovorili :

We are currently working diligently to resolve this issue; unfortunately we do not
have an exact time frame for when credit card withdrawals will be re-enabled.

Regarding the bank wire fees, AlertPay is charged to receive a wire and that is the
reason why we apply a bank wire fee.

Znaci smucili su mi se, njihova je greska i umesto da spuste bar na 10, oni nesto bubaju nema veze sa vezom.

draganukacek kaže:
Pa ne menjam u evre jel ti kazem ispaltim u dolarima,sta ima da mi uzmu.
Zaradio sam za mesec dana,15 dana pa ispalta i 15 dana pa isplata,ja radim ne zajebavam se :)

Kako bre ? Meni nema sile da isplatim u dolarima ?

Ma ... da vidis tek danas bruke. Od danas vise ne radi ni check withdrawals. Sad samo moze jos wire a do kad ce i to - ne zna se. Ja sam razocaran definitivino. Sad cu da sacekam jos jedno 1-2 isplate na AP i onda cu da da od Filesonic-a zahtevam uplatu na racun kad se nakupi. Ne verujem vise da cu sa AlerPay-om da imam posla.

Ostavis im pare, ne tako male pare pa onda molim Boga da naplatis. Ma da...

Nadam se da ce da vrate sve kako je i bilo jer su kod mene sve zaradjene pare na alertpayu :(

Momci ja zaradjujem nekih 200$ mesecno,dok sakupim normalnu cifru za isplatu(500-1000),prodje moda....
Ali pala mi je ideja da kontaktiram sve one iz Srbije koji rade sa Alert pay,da sakupimo sav novac na jedan od nasih racuna i da taj zatrazi iaplatu putem Bank Wire,a onda cemo se vec nekako raskusurati,vec imam dva prijatelja raspolozna za tu ideju i trenutno smo na 600$.Ako je neko iz Srbije zainteresovan neka mi se javi
Pozzzzzzz................

gasica77 kaže:
Momci ja zaradjujem nekih 200$ mesecno,dok sakupim normalnu cifru za isplatu(500-1000),prodje moda....
Ali pala mi je ideja da kontaktiram sve one iz Srbije koji rade sa Alert pay,da sakupimo sav novac na jedan od nasih racuna i da taj zatrazi iaplatu putem Bank Wire,a onda cemo se vec nekako raskusurati,vec imam dva prijatelja raspolozna za tu ideju i trenutno smo na 600$.Ako je neko iz Srbije zainteresovan neka mi se javi

Kako sjajna ideja! :tease:crazy_grin

adsenseamater kaže:
gasica77 kaže:

Kako sjajna ideja! :tease:crazy_grin

Kakve ideje ljudi imaju :D

Back
Na vrh