• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sva pitanja Moneybookers / Skrill

G_unit kaže:
Pozdrav ljudi,

Imam isti problem kao clan iznad, znaci otvorio sam nalog na skrilu, verifikovao adresu, dodao sam prvo visa elektron karticu, zatim i devizni racun. Verifikacija nije uspela za karticu (failed), i ne vidim dugme za verifikaciju nigde.. Zatim sam dodao racun i poslao $2 na skrill... Poslao sam im i dokumente, sve kao sto je trebalo. Idalje se nista ne desava, ovih 2 dolara stoje na skrillu, racun nije verifikovan, oni ne odgovaraju vec nekoliko dana... Da li je moguce primati novac na skrill iako nije verifikovan racun i kartica, posto sam bez problema uplatio ovu malu svotu?

Nece biti problema da primas novac kao neverifikovan korisnik sem sto ce ti biti limit za prijem novca manji. Opet i tako manji je dosta veliki. :) Mislim veliki za neku normalnu internet zaradu, ne mislim za neki veci business.

Stvarno sramota, nisu u stanju da mi odgovore na mejl u roku od dva mjeseca.

Nema sta da vas cudi, ja kad sam pravio nalog na paysafe-u i cekao odobrenje za karticu, trajalo je preko 2 meseca, sto znaci da su svi ti servisi ili preoptereceni ili imaju toliko posla da im treba 2 meseca i vise da odgovore.

Kako nema nista da nas cudi, to je stvarno sramota. Jeste, kako ne, to je njihov problem sto nisu organizovani, to je neprofesionalno. Dobro su umjeli i imali vremena da odma skinu 10€ sa racuna. Usput ovo je zbog njihove greske, jer sam dobio 2 kartice. Karticu koja je odma nakon porucivanja otkazana, stigla je i od nje sam unio podatke. Iako mi je Skrill poslao poruku na kojoj kaze da je moja Skrill kartica uspjesno otkazana, ipak je stigla.

Imam u Intesi Visa Internet karticu vec duze vreme sa kojom kupujem online ponekad, ali ako sam dobro shvatio ako budem trebao da povucem neke pare sa Skrill-a, onda cu trebati izvaditi Visu Electron? Samo da mi neko potvrdi :) I jel ima provizije za ta povlacenja?

blastoise kaže:
Imam u Intesi Visa Internet karticu vec duze vreme sa kojom kupujem online ponekad, ali ako sam dobro shvatio ako budem trebao da povucem neke pare sa Skrill-a, onda cu trebati izvaditi Visu Electron? Samo da mi neko potvrdi :) I jel ima provizije za ta povlacenja?

Ne znam kakva je politika Intese, ali pretpostavljam da ces morati da izvadis novi devizni racun pa sa njim da povezes Visa Electron. U svakom slucaju preko online bankinga mozes da prebacujes pare sa racuna na racun. U najboljem slucaju ces moci da prebacujes pare na taj isti koji je vezan za Visa Internet karticu. Kako god, provizija od Skrill-a ce biti ista/ promenljiva. Uvek je oko 4-5$ + provizija koju uzmu posrednicke banke, a ona moze biti i do 20$.

Ma najbolje je uzet njihovu Skrill MasterCard i zavrsis posao tako sam barem ja mada je jos nisam isprobao :)

Imam ja online povezan dinarski i devizni za Visa Internet pa u menjacnici prebacim pare kad mi treba. Ali vidim da cu morati ako zatreba Electron jer na Visa Internet ne mogu da se primaju pare ja mislim.

@Sceko

Da, da. To je valjda ono kod njih sto se uzme kartica za 10ak eura na godisnjem nivou, tako sam nesto video nedavno tamo na sajtu ;)

Pozdrav svima... nisam stigao procitati sve sto ste pitali, ali imam problem sa Skrillom.
Naime intereuje me, sta mi treba da povezem svoj Skrill nalog sa bankarskim racunom. Otvorio sam devizni racun u Uni Credit banci Banja Luka...dakle iz BiH sam. Na svom skrillu sam stavio taj svoj broj deviznog racuna, ali se nista ne desava, niti ima igdje opcija da povucem bilo sta sa tog deviznog racuna. Devizni sam otvorio prije 5 radnih dana, a sa Skrillom ga povezao prije 4 radna dana. E sad... cuo sam da se nesto mora verifikovati, treba li mi jos tekuci racun ili neka Visa kartica ili moze i uplata ( verifikacija ) i isplate na devizni ?

Pozdrav ljudi, nisam stigao precesljati temu jel mi je hitno potreban odgovor. Preko Elance sam na skrill povukao novac, dobio sam karticu, pin code i sve sam resio, medjutim kad sam sa skrillovom karticom otisao na bankomat svaka transakcija mi je odbijena, ne mogu ni upit u stanje, ni da podignem ni nista. Molim vas recite mi sta mi je ciniti posto mi hitno taj novac treba?

Hvala unapred, i izvinite sto nisam procesljao temu.

copicd kaže:
Pozdrav ljudi, nisam stigao precesljati temu jel mi je hitno potreban odgovor. Preko Elance sam na skrill povukao novac, dobio sam karticu, pin code i sve sam resio, medjutim kad sam sa skrillovom karticom otisao na bankomat svaka transakcija mi je odbijena, ne mogu ni upit u stanje, ni da podignem ni nista. Molim vas recite mi sta mi je ciniti posto mi hitno taj novac treba?

Hvala unapred, i izvinite sto nisam procesljao temu.

Sa skrill-ovom karticom ne mozes da proveris stanje na bankomatu ali bez problema mozes da podignes iznos koji imas na kartici umanjen za procenat koji banka uzima, znaci prvo proveri na skrill-u jel ti pise da ti je iznos available a onda na bankomat koji prihvata MasterCard i podizes bez problema.*(obavezno proveri jesi li pokusao na bankomatu koji prihvata MasterCard)
Bar ja tako podizem bez problema.

Pozdrav svim clanovima,ja sam iz BiH i imam povezan devizni racun (Komercijalna banka Banja Luka) sa skrill nalogom,te sam vrsio prije nekih mjesec-dva jednu manju isplatu od 27 eura(skrill je uzeo svoj dio),medjutim leglo mi je na racun samo 19.Kada sam ih pitao gdje je ostatak rekli su mi da su to troskovi ino banke (pretpostavljam inostrane),a u prethodnim postovima sam procitao da su to te posrednicke banke,i rekli su da moja banka uzima 1% ili 2,5 eura minimalno,sto je ok.Medjutim mene brine ova ino banka,koliko ona uzima,da li na procenat ili kako?
Posto sad hocu da isplatim sa skrill-a nekih 250 eura,pa me brine da mi ne uzmu 20-30 eura.Da li neko zna nesto vise o tome?Inace sam trazio od skrill-a onu njihovu karticu,ali kazu da valjda nije dostupna u BiH.Da li bi prosao sa manje provizije ako bih otvorio neku bankovnu karticu.Ako bih,mozete li mi preporuciti koju i na koji nacin.Hvala svima koji odgovore na ovaj moj post.

maajstor kaže:
Pozdrav svim clanovima,ja sam iz BiH i imam povezan devizni racun (Komercijalna banka Banja Luka) sa skrill nalogom,te sam vrsio prije nekih mjesec-dva jednu manju isplatu od 27 eura(skrill je uzeo svoj dio),medjutim leglo mi je na racun samo 19.Kada sam ih pitao gdje je ostatak rekli su mi da su to troskovi ino banke (pretpostavljam inostrane),a u prethodnim postovima sam procitao da su to te posrednicke banke,i rekli su da moja banka uzima 1% ili 2,5 eura minimalno,sto je ok.Medjutim mene brine ova ino banka,koliko ona uzima,da li na procenat ili kako?
Posto sad hocu da isplatim sa skrill-a nekih 250 eura,pa me brine da mi ne uzmu 20-30 eura.Da li neko zna nesto vise o tome?Inace sam trazio od skrill-a onu njihovu karticu,ali kazu da valjda nije dostupna u BiH.Da li bi prosao sa manje provizije ako bih otvorio neku bankovnu karticu.Ako bih,mozete li mi preporuciti koju i na koji nacin.Hvala svima koji odgovore na ovaj moj post.

Ja si isplaćujem na Visa karticu Zagrebačke banke u Hrvatskoj.
To mi je daleko najisplativija opcija, jer ne samo da ne plaćam nikakvu proviziju banci, osim naknade za isplatu Skrilu, već mi i banka preračunava devize po prodajnom (višem) tečaju.
Ne znam kakvo je stanje u BIH, ali ako si u mogućnosti da dobiješ Visa kreditnu karticu raspitaj se kod koje ti banke najbolje preračunavaju devize. Na osnovu mog iskustva s isplatama na Visu ne bi trebao da imaš nikakvih drugih troškova.

Aha,hvala ti na odgovoru,onda cu vidit da otvorim visa karticu,cuo sam da vecina ih otvara u Raiffeisen banci,oni imaju neku visa electron debitnu karticu,pa cu onda viditi mozda nju,pogotovo ako tu nema ovih posrednickih banaka koje uzimaju svoj dio.Ako neko zna da li postoji u BiH neka bolja solucija,neka javi :) Hvala unaprijed

maajstor kaže:
Aha,hvala ti na odgovoru,onda cu vidit da otvorim visa karticu,cuo sam da vecina ih otvara u Raiffeisen banci,oni imaju neku visa electron debitnu karticu,pa cu onda viditi mozda nju,pogotovo ako tu nema ovih posrednickih banaka koje uzimaju svoj dio.Ako neko zna da li postoji u BiH neka bolja solucija,neka javi :) Hvala unaprijed
Imam ja od raiffaisen banke ali devizni bez visa kartice, koristim od Nove Banke (i ja sam iz BL) visa karticu i extra je, malo sam je duze cekao sli ok su skroz nema provizije osim 2km mesecno za odrzavanje racuna.

Da li je moguce da se Skrill kartica poveze na Webmoney i da se povlaci na nju novac?

maajstor kaže:
Posto sad hocu da isplatim sa skrill-a nekih 250 eura,pa me brine da mi ne uzmu 20-30 eura.Da li neko zna nesto vise o tome?Inace sam trazio od skrill-a onu njihovu karticu,ali kazu da valjda nije dostupna u BiH. Da li bi prosao sa manje provizije ako bih otvorio neku bankovnu karticu.Ako bih,mozete li mi preporuciti koju i na koji nacin. Hvala svima koji odgovore na ovaj moj post.

I mene ovo isto zanima.

Zivim u BiH (Pale) i imam devizni racun Komercijalne banke.Na svaki dospjeli iznos banka uzima 2,50 eura (nisam dizao vise od 50 eura dosad odjednom). Poceo sam raditi na Elance i kad god prebacujem sa Elance na devizni, prvi put u 30 dana ne uzimaju nista, a svaki sljedeci put u tih istih 30 dana skinu 20 eura (25 dolara), s tim da Elance tech support se kune da nisu, i to jos sa snishodljivim smjeskom.

Dakle, prvi put sam digao 14. maja, i dobio sam pun iznos -2,50 eura Komercijalne banke
Zatim sam digao 28. maja, dobio sam pun iznos -20 eura (!) -2,50 eura provizije Komercijalne banke
Digao sam 11. juna, dobio sam pun iznos -20 eura (opet!) -2,50 eura provizije Komercijalne banke

Drugi put kad sam digao, 28. maja, vidio sam da nigdje ne pise na transaction sheet, povjerovao sam njihovom tech supportu i skinuo opet... Nije problem za iznos, lako zaradim 20 eura za 1-2 dana, vec me iritira kad me se tako obmanjuje, pretpostavljam da nije namjerno, ali bas ostavlja gorak ukus u ustima.

E sad, citao sam da se moze uzeti kartica Komercijalne banke (Visa Electron), sto sam ja i ucinio, to je tekuci racun u KM, samo postoji jedan problem kad sam je dobio - naime nigdje mi ne prihvata broj kartice kao validan! Broj inace pocinje sa slovima "TR" i ima 12 cifri poslije toga. Na Skrill se u prompt za verifikaciju kartice ne mogu ukucati slova uopste, a kad sam pokusao ukucati samo brojeve (to iza TR), pise "number invalid".

Gdje god pokusam, ne prima je. Kad citam da ljudi govore o Komercijalnoj banci i upravo ovom setupu sa Visom koju ja imam, nista mi nije jasno. Kako samo ja to ne mogu? Kad sam pitao sluzbenicu Komercijalne banke, sto radi na salteru, ona jadnica pojma nema, jednom sam je 30 minuta ispitivao o raznim opcijama, dok mi ona na kraju nije rezignirano rekla: "Ja samo stampam papire ovdje". Da stvar bude gora, ni PIN kod kartice nije ispao citak, moze biti 3951, 3941, 3451, 3461... Kao sto kaze Dilbert, savrsena sigurnost je kad niko ne moze da koristi nista.

Sad sam upravo digao 150 dolara sa Elance, nakon sto je proslo tih 30 dana otkad sam zadnji put dizao, tako da ocekujem pun iznos, ali sam onda nakon dva dana (danas) zavrsio jos jedan poslic i zaradio okruglo 100 dolara na njemu. Posto znam da ce mi Elance uzeti 20 eura, ja razmisljam da prebacim to na Skrill, gdje sam vec otvorio racun i povezao devizni. To nikad dosad nisam radio i sad, kao sto izreka kaze, "ko se oprzi na mlijeko duva i na petardu" (tako nekako). Transfer sa Elance na Skrill ne kosta nista (ajde barem nesto besplatno), Skrill uzima 2,95 eura pri withdrawalu preko wire transferu, moja banka ce uzeti 2,5 eura...

TL DR
====
Dakle, summa summarum, zelim dici 70 eura sa Skrilla putem wire transfer na moj racun u Komercijalnoj banci u BiH. Skrill uzima, ~3 eura, Komercijalna banka uzima ~3 eura. Hocu li dobiti 64 eura ili manje i koliko manje? Sad upravo citam da postoji i neka procedura verifikacije deviznog racuna. Je li to tacno i kako to ide? Hvala na svim informacijama koje mi mozete pruziti.

P.S.
Znam da je duzi post, ali sam isfrustriran sto gdje god pitam, ljudi blage veze nemaju, cak ni oni kojima je to posao, pa zelim da napravim temeljit post za one koji su mozda u istoj situaciji i naidju na ovu temu, da sve znaju.

Pozdrav i hvala,
Dejan

Imam dobre vijesti.

Naime, povukao sam 50 eura sa Skrilla na devizni racun u Komercijalnoj banci i napokon sam saznao kolike su provizije.

Skrill je uzeo 3 eura, banka je uzela 2,5 eura a korespondentske banke 5, dakle od 56 eura na Skrillu, sad su mi ostala 3, a 43 imam u dzepu.

Sljedeci put cu dici 100 eura na isti nacin pa cu vidjeti da li uzimaju vise.

Igor Tomić kaže:
Posto je forum preplavljen standardnim pitanjima u vezi otvaranja racuna, povezivanja kartica i podizanja novca na Paypal, Moneybookers/Skrill i Alertpay/Payza, svaki od navedenih servisa dobice svoj topic u kojem se ce resavati navedena pitanja, kako ne bi preplavili forum prakticno besmislenim topicima.

Molim vas da u ovaj topic postavljate SVA pitanja vezana za Moneybookers / Skrill servis.

Imam jednu nedoumicu, treba da mi stigne uplata u dolarima na Skrill-ov racun, koji sam greskom namestila u evrima, pa da li je moguce da primim uplatu onda, jer ne mogu da promenim valutu na Skrill-u. Zanima me da li onda sa deviznog racuna podizem evre, ili kako to vec ide...? Prvi put radim ovako nesto i zaista ne znam sta i kako, a ne bih da zeznem nesto! :busted Hvala unapred na odgovoru!

Na skrilu ces primiti uplatu u evrima. U banci podizes isto evrice ili dinare/kune zavisi koja je valuta kod tebe.

Back
Na vrh