• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Prvo pitanje je, kako mislite da su tako male kamate na podizanje para sa ATM-a? Meni na 1000$ uvek bude oko 20$ kamata, a ne do 3$ kao sto Igor kaze. Ili mi bar objasnite kako vi to gledate, odnosno kako da mi bude kamata do 3$?

A drugo je vezano za nove korisnike Payoneer kartice.. Cisto ako neko hoce da uzme karticu (da je naruci), dobio sam invite u njihov aff sistem pa mogu da vas invite da dobijete karticu, na taj nacin ako narucujete karticu preko mog linka dobicete prvu godinu skoro pa besplatno (dobicete 25$ besplatno od njih) nakon sto primite prvih 100$ na svoju karticu.. Tako da ako neko zeli invite neka me kontaktira privatnom. Testirao sam i dobije se 25$, tako da ovo pricam provereno. :waving

wizard kaže:
Prvo pitanje je, kako mislite da su tako male kamate na podizanje para sa ATM-a? Meni na 1000$ uvek bude oko 20$ kamata, a ne do 3$ kao sto Igor kaze. Ili mi bar objasnite kako vi to gledate, odnosno kako da mi bude kamata do 3$?

Nisu male, treba izračunati. :)

Moja Payoneer kartica ima trošak od 2.45$ po izvlačenju novca sa bankomata, neke imaju 3.15$. Na to se doda do 3% od transakcije na ime troška konverzije valute, tako da na 1000$ mogu i veće troškovi da budu od 20$, nekih 25$ -35$.

Negdje sam pročitao da je za nove korisnike dizanje keša s bankomata $2.15 + up to 3% - a koliko % ovisi o iznosu. U tvom slučaju oko 1,8% čini mi se, pogledaj što ti točno piše kad stisneš na tu transakciju.
Mislim da ne možeš ništa učiniti po tom pitanju, da smanjiš tu proviziju.

Affiliate sistem definitivno odlično radi, obojica dobijete po 25$

LeonMak kaže:
Meni je bitnije da s parama na Payoneeru ako/kad budem zarađivao grdne pare, porezna mi može puhati... ;)

Jel' istina to? :)
Da Payoneer kartica nije vezana za racun u banci odnosno da banka (a time drzava) nema uvid u uplate iz inostranstva na ovu karticu? (novac, ako sam dobro razumela, dizem na bankomatu u Srbiji)

Kakva su vasa iskustva? (mislim na sve clanove)
Hvala!

Ti si iz porezne?
Mislim, prvi post na forumu pa odmah u glavu :taunt

Dobro došla :waving

LeonMak kaže:
Ti si iz porezne?
Mislim, prvi post na forumu pa odmah u glavu :taunt

Dobro došla :waving

Hahahahh :D

Google me uputio na ovaj forum, izmedju ostalog, kada sam trazila iskustva payoneer korisnika u regionu :king

Nitko nema uvid u racun, ali banka na cijem bankomatu dizes vidi tko je, kad i koliko novaca podigao i to uvijek mogu proslijediti poreznoj ako im je sumnjivo.

Pozdrav ljudine!
Novi sam na forumu (btw, čini se da neću ostati samo na ovoj temi, radite super posao), i imam pitanje vezano za Payoneer karticu.

Kako se bavim freelancanjem preko Elancea, umjesto dosadašnjeg povlačenja na PayPal pa na banku, odlučio sam izvaditi ovu karticu, pa sada par pitanja :)

1.Koliko traje proces withdrawala na nju? Kod Elancea trebam podnijeti zahtjev, pa je nakon 1-2 dana na PayPalu, pa onda 2-3 dana dok ne dođe na bankovni račun.

2.Ima li nekih zakonskih prepreka za otvaranje ovog računa? Tj. dali ja uopće smijem imati otvoren račun u nekoj stranoj zemlji (u ovom slučaju Americi)?

3.Koje su takse na podizanje sa bankomata i otvaranje računa?

Sorry ako sam pitao nešto što je napisano na prethodnim stranicama :)

koda kaže:
1.Koliko traje proces withdrawala na nju? Kod Elancea trebam podnijeti zahtjev, pa je nakon 1-2 dana na PayPalu, pa onda 2-3 dana dok ne dođe na bankovni račun.

2.Ima li nekih zakonskih prepreka za otvaranje ovog računa? Tj. dali ja uopće smijem imati otvoren račun u nekoj stranoj zemlji (u ovom slučaju Americi)?

3.Koje su takse na podizanje sa bankomata i otvaranje računa?

1. Ideš lepo Elance -> Payoneer kartica direktno, nema potrebe da sebi dodaješ još troškova i vremena dok ne dobiješ novac.

Mislim da je do 2 ili 3 dana sa Elance na Payoneer (proveri), a posle novac možeš koristiti u roku od 2 sata ako platiš 2.5$ čini mi se, ili čekaš 48 sati.

2. Iz koje si države :)? Mislim da u principu ne bi smeli imati takav račun.

3. takse... uh, imaš na Elance odgovore na sve ako si naručio karticu sa njihovog servisa, a i napisao sam post o Payoneer kartici:
http://igortomic.net/payoneer-maste...arketari-i-freelancer-i-prime-novac-u-srbiji/

Ljudi,jel moguce da se desi da Payoneer kartica nikada ne stigne? Ja cekam vec 38 dana i nista,kao da putuje sa Marsa. Ne mogu da verujem zaista :(

mrv1990 kaže:
Ljudi,jel moguce da se desi da Payoneer kartica nikada ne stigne? Ja cekam vec 38 dana i nista,kao da putuje sa Marsa. Ne mogu da verujem zaista :(

Ovde na forumu, bar do sada nije zabilježen takav slučaj.

Bolje ti je da kontaktiraš payoneer korisničku podršku, siguran sam da će ti pomoći.

U zadnje vrijeme dosta ljudi ima problema s isporukama iz Amerike. Istina, ovo što je meni poznato radi se uglavnom o nekoj sitnoj robi, ali zna kasniti i po više od mjesec dana a nekada ni ne stigne. Mislim da su neki problemi s njihovom poštom.
Najbolje ti je da ih kontaktiraš, možda imaju neki tracking broj pa da provjere. Ili da šalju novu..
edit: kasnim, već je Hajro odgovorio. Uglavnom to je to, za početak provjeri na njihovom forumu, to je najbrži način da ih kontaktiraš.

Ja sam cuo za pricu da nasi koce sa isporukom tih kartica,i da se rade neke provere. U cemu je fora ne znam zaista. Ali je nenormalno da se toliko ceka,jer koga god da sam pitao kaze da mu je stiglo za 15 dana. Ali eto,ovo samo meni moze da se desi,to sam i ocekivao. Verovatno nikad nece ni stici,moram novu da narucim. Jako sam razocaran zaista,prodje celo leto dok stigne a imam neke pare zaradjene. PayPal ne smem da otvaram na drugu drzavu jer cim prebacim ove moje pare mogu da me blokiraju i onda zbogom pare sledecih 6 meseci ili koliko vec. Nude mi ovi iz Payoneera da posalju preko DHL,stize za par dana,ali ja nemam sad da platim to 60$ :D

Jel' istina to?
Da Payoneer kartica nije vezana za racun u banci odnosno da banka (a time drzava) nema uvid u uplate iz inostranstva na ovu karticu? (novac, ako sam dobro razumela, dizem na bankomatu u Srbiji)
A sta ako odem u npr. Madjarsku? Da li mogu da podignem novac sa bankomata u Evrima , samim tim platim manju proviziju za konverziju valute a i poreska ne zna da ja imam dodatni prihod?

DraganBr kaže:
Jel' istina to?
A sta ako odem u npr. Madjarsku? Da li mogu da podignem novac sa bankomata u Evrima , samim tim platim manju proviziju za konverziju valute a i poreska ne zna da ja imam dodatni prihod?

Konkrento za Nemačku ti mogu reći da se mogu podizati Euri na bankomatima. Mislim da baš nije manja provizija, sem ako ne misliš dizati dinare pa ih menjati u eure ovde u Srbiji.

I u Mađarskoj je naravno validna ova kartica.

Nebude manja provizija jer je payoneer u americkim dolarima, ali tako mozes izbjeci uvid u transakcije.

Bio sam skoro u Madjarskoj, tamo je i dalje forinta valuta, znaci eure ne primaju, moras da ih zamenis i da placas u forintama. Sad ne znam da li na bankomatu mogu da se uzmu euri, ne setih se da ponesem karticu da probam.

Bio sam i ja svirao u budimpešti ima 2 godine skoro, znači ništa nisu promenili, i u Poljskoj

isto nisi primali eure. Izgleda da je neizbeživa ta provizija. i ja sam razmišljao da izvadim

Payoneer karticu.

Ljudi,mogu li ja da prebacim neki novac na moj Payoneer racun iako mi kartica jos nije stigla? Razmisljam da prebacim sa ShareCash ili CleanFiles nekih 100$ pa da tako platim DHL postu. Od ove regularne poste nema leba,znao sam da ce se ovo desiti. Jednostavno mi smo takva drzava,neodgovorna. Cisto sumnjam da je problem do amera,to se ovde negde zaturilo,ili je neko marnuo. Koje sam srece ima da platim DHL i sutradan ce mi stici ona prva kartica regularnom postom :D I jos nesto,ako sad narucim novu karticu jel placam obe ili kako,po 25$?

Mislim da plaćaš samo onu prvu i da novac za aktivaciju kartice skidaju kada ti kartica stigne.

E sad, to pitanj njih tačno da li možeš odmah da prebaciš novac, i da li to možeš da uradiš sa tih servisa koje si spomenuo.

Back
Na vrh