• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

vandanic kaže:
Ja imam tu karticu, a obrazac sam uredno popunio i poslao jos pre dve nedelje... Koliko jos da cekam, ili da saljem novi?

Mislim da nema smisla slati novi obrazac. Cimaj support na emailu, preko foruma, kako god znaš. To je najbolji način da ti brzo odobre servis.

Evo da vas izvjestim,danas sam dobio payoneerovu mastercard karticu,payoneerov US bankovni racun je aktivan,pre nekoliko dana sam uspjesno dodao payoneerov US racun na skrill moneybookers

Danas sam pokusao da povucem novac sa skrill moneybookersa na payoneerov US racun medjutim dobio sam poruku da zbog zakonskih ogranicenja nije moguce odraditi transakciju jer kod mene je gambling racun na moneybookersu bla bla bla

znaci ako imate gambling racun na skrill moneybookersu necete biti u mogucnosti da koristite payoneerov virtualni US bankovni racun

@jaja - Zapravo, nijedna zemlja (sem United States) ne može povlačiti novac na US Payment Service jer je US striktna što se tiče klađenja i igra na sreću, a moneybookers upravo to podržava :)

Jedina solucija - US Moneybookers nalog - US Payment Service

Odobrili su mi ovu karticu i treba da je dobijem negdje u decembru i sada me zanima, posto cu tu karticu povezati sa paypal-om, kako ce paypal skinuti novac za potvrdu (oko 1.8-2$) ako je na payoneer racunu 0$ ? Da li ce payoneer ici u minus ili sta?

gringo kaže:
Odobrili su mi ovu karticu i treba da je dobijem negdje u decembru i sada me zanima, posto cu tu karticu povezati sa paypal-om, kako ce paypal skinuti novac za potvrdu (oko 1.8-2$) ako je na payoneer racunu 0$ ? Da li ce payoneer ici u minus ili sta?

Vjerovatno moras uplatit neke pare na payoneer karticu da bi je mogao povezati na paypal

Ili probaj da otvoriš i US Payment Service na Payoneer sajtu. Tada ti sa PP uplaćuju na račun, a sa tog računa ti novac direktno ide na Payoneer karticu.

Taj US mogu otvoriti sa postojecim payoneerom, onda povezem to dvoje i onda taj US racun povezem sa paypalom i na taj US service prebacujem sa pay pal-a i onda to sa US racuna dizem preko payoneer kartice, jeli to to? Samo je zanima da li ce tako doci do nekih povecanja provizije ili necega drugog?

Dobro si skužio... Povećanja provizije u odnosu na što? Payoner se puni s US accounta i tu nema provizije.
Ali ipak ćeš morati imati nešto novca na payoneeru da bi mogao autorizirati karticu za plaćanje na PayPalu.

@LeonMak - misliš verifikaciju na Paypal-u? Paypal kada se verifikuje US Bank account šalje tebi dve transakcije (prilično uvek prva $0.04 druga $0.02) i ti trebaš da kod Paypal-a upišeš tačne sume koje si primio pri toj transakciji, tako da mu neće biti potreban payoneer cash :)

Nisam mislio na verifikaciju US Bank accounta na PP nego na verifikaciju Payoneer kartice preko koje na Paypalu vrši plaćanja. Mislim da je to i bilo njegovo originalno pitanje nekoliko postova gore.
Malo sam editirao zadnju rečenicu da bude jasnija.

Ok, kada dodje payoneer oticu i uplatiti nesto novca na nju da mogu sa pp povezati, ovaj US necu onda ni otvarati, nema potrebe za tim racunom ako vec onda moram uplacivati novac. I jos me nesto zanima da li ja mogu primati neogranicenu kolicinu novca na pay pal ako mi nije pp povezan sa racunom? Email je verifikovan.

edit:

Znam da payoneer skida ja mislim 50$ za odrzavanje kartice, kada oni to skinu, odmah kada dobijem dovoljnu kolicinu novca ili?

gringo kaže:
Ok, kada dodje payoneer oticu i uplatiti nesto novca na nju da mogu sa pp povezati, ovaj US necu onda ni otvarati, nema potrebe za tim racunom ako vec onda moram uplacivati novac. I jos me nesto zanima da li ja mogu primati neogranicenu kolicinu novca na pay pal ako mi nije pp povezan sa racunom? Email je verifikovan.
Meni se čini da stalno malo brkaš pojmove. Jedna stvar je verificiranje kartice za plaćanje putem PP... verificiraš ju kao što bi verificirao American, Master ili Visu, to nema veze s US accountom.
US account je odličan za povlačenje novca s PayPala, znači ako primaš uplate na PP ne moraš te novce povlačiti preko Vise na tekući/devizni račun u banci, nego ga povlačiš na US account i koristiš putem Payoneera.
Ne znam koliko je ograničenje primanja novca na PP, nadam se da ćeš probiti tu cifru :) ali u svakom slučaju to nema veze s virtualnim US accountom.

Re: edit
O novim naknadama je pisao Igor (Smilika) na 3. stranici ove teme, nije 50$ nego 20-30$ godišnje, tako nešto... meni još uvijek skidaju po starom, 1$ mjesečno, pa ne znam šta su mijenjali. Skidaju kad imaš nešto na računu, naravno, ne mogu ti skinuti nešto što nemaš.

Registrirao sam se u Payoneer prije 2 dana i dobio sam mail u kojem piše da će mi kartica doći 25. - 31. 12. 2012. Ali u međuvremenu sam se predomislio i ne treba mi ta kartica. Znači neču primati novac na tu karticu i neću je koristiti.

U Payoneer sam se registrirao jer sam mislio primati isplatu od ClickBank-a, ali sam se predomislio jer mi je ček puno jeftiniji.

E sad me zanima dali ću ja svejedno morati plaćati $3 mjesečno za održavanje računa.

BadBoy kaže:
Registrirao sam se u Payoneer prije 2 dana i dobio sam mail u kojem piše da će mi kartica doći 25. - 31. 12. 2012. Ali u međuvremenu sam se predomislio i ne treba mi ta kartica. Znači neču primati novac na tu karticu i neću je koristiti.

U Payoneer sam se registrirao jer sam mislio primati isplatu od ClickBank-a, ali sam se predomislio jer mi je ček puno jeftiniji.

E sad me zanima dali ću ja svejedno morati plaćati $3 mjesečno za održavanje računa.

Nećeš morati.

Koristi li iko payoneer karticu za isplatu sa fiverr-a i ako iko koristi ili ako je upoznat s tim bio bih zahvalan kad bi mi malo toga objasnio oko provizija.hvala

Da se nadovezem mene interesuje moze li se sa Payoner kartice podizati novac sa bankomata u BiH i ako mozes od koje banke? :D

Može u cijelom svijetu, pa čak i u BiH ;) U pravilu sa svih bankomata.

I mene zanima to oko provizija, ako imam $450 na payoneer kartici, koliko od tog iznosa ide njima kad podignem pare na bankomatu?

Hajro2, m1l4n - Proviziju za podizanje sa kartice možete naći u kontrolnom panelu (pošto je različita zavisno kod kog partnera je kartica).

Ako koristite Payoneer direktnu karticu (koja nije registrovana preko partnera kao što je Envato, Webmoney itd), provizija je $3.15.

Proveriti možete tako što kada se prijavite na Payoneer stranicu, odete na General >> Pricing & Fees.

Dodatnih provizija od strane banke koja kontroliše taj ATM ne bi trebalo biti.

Back
Na vrh