• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

Imam jedno potencijalno glupo pitanje. Treba mi modifikacija za Wordpress koja je prilicno jednostavna, da se napravi profilna stranica na kojoj se nalaze statistike korisnika, broj komentara i pozitivnih ocjena i jos jedna stranica na kojoj je recimo lista all-time i ovomjesecnih korisnika, da se oni takmice ko je najbolji.

E sad to potencijalno glupo pitanje je da li ja moram dati sifru sajta, cpanela accounta, baze tom programeru koji ce raditi ili on to moze sve odraditi bez pristupa sajtu i da ja to instaliram kao neki WP plugin?

Kako to inace funkcionise? Kako vjerovati nekom strancu?

I da li znate koliko bi takvo nesto otprilike kostalo?

Napravi backup stranice za svaki slučaj. Nemoj vjerovati svakome. Ali da sam ja na tvom mjestu instalirao bih neku testnu stranicu ili preko localhost podigao stranicu za tog tipa. Te poslije tražio upute šta je i kako radio.

Možeš naći nekog našeg da radi WP. :)

Ace_ kaže:
E sad to potencijalno glupo pitanje je da li ja moram dati sifru sajta, cpanela accounta, baze tom programeru koji ce raditi ili on to moze sve odraditi bez pristupa sajtu i da ja to instaliram kao neki WP plugin?

Kako to inace funkcionise? Kako vjerovati nekom strancu?

I da li znate koliko bi takvo nesto otprilike kostalo?
Koja korist nekome od tvog cpanela, pa nije nitko na te stranice došao krasati i otimati, ljudi su došli svoje pare zaraditi. Ako baš ne vjeruješ, otvori poddomenu, instaliraj wordpress i čovjeku daj FTP podatke. To je sve što mu treba. Meni kad netko nebi dao te osnovne podatke ne bih s njim niti radio.

Ne možeš nikome vjerovati, a moraš svakome vjerovati, ne ulazi u posao bez dobtih namjera. Kada bi svi bili sumnjičavi nitko s nikim nebi radio.

Ja to ne bih radio bez minimalno $100-$150.

Pozdrav drustvo, evo jos jednog novajlije u ovom svetu i ovde na forumu.

Interesuje me samo da li se negde vidi koliko traje vreme za bidovanje na odesku,ne mogu da vidim kad se moze ocekivati odgovor za dobijanje posla,kao sto ima na freelancer da pise toliko i toliko do kraja bidovanja?

Hvala

ajvanho kaže:
Pozdrav drustvo, evo jos jednog novajlije u ovom svetu i ovde na forumu.

Interesuje me samo da li se negde vidi koliko traje vreme za bidovanje na odesku,ne mogu da vidim kad se moze ocekivati odgovor za dobijanje posla,kao sto ima na freelancer da pise toliko i toliko do kraja bidovanja?

Hvala

Ne postoji to na Odesku.. Poslodavci samo stave datum kada treba da se zavrsi posao i to je to.

ako sam sklopio posao sa klijentom ali iz nekog razloga smo prekinuli ugovor pre nego sto sam i poceo da radim (posao je na sat, dakle pre logovanja) i uzeo mu bilo kakav novac, da li klijent ipak moze da mi ostavi fidbek?

negde sam procitao da ne mozemo jedan drugom ostaviti komentar i oceniti se u tom slucaju

fora je sto mi nekako se sve razvlaci i nikako posao da krene i ja bih prekinuo ugovor (posao se placa na sat) ali se bojim loseg fidbeka

Ne moze da ti ostavi los feedback sve dok ti ne uplati neki novac.. A i u drugom slucaju i da pocnes da radis a ne svidja ti se jednostavno prekines ugovor i toliko. :)

Pokušaj da ga kontaktiraš prvo i zamoliš za korektnu saradnju. Moglo bi da pomogne. Ako ne ide, imaš opciju prekida ugovora - bitno je d ati nije ništa platio.

Hvala na komentarima, raskinuo sam "ugovor", nikakve uplate nije ni bilo jer posao i dalje nije micao od pocetka. I sve je ok. :D

Hellouu, imam jedno pitanje za sve koji poznaju malo bolje pravila odesk/elance. Iskreno,bilo mi je mrsko da to trazim a mozda je vec neko pokusao pa zna.. Znaci,da li je dozvoljeno da u naslovu pored npr, logo designer upisem svoju web adresu? Ne igra mi se bas sa tim da ne popijem ban..ako je neko probao neka javi..:)

Možda već ima odgovor na moje pitanje, ali imam nekih 44 dolara na oDesku i konstantno mi izbacuje pogrešku prilikom withdrawa na Paypal račun.. Piše kao u procesuiranju, ali onda izbaci grešku i vrati nazad pare..

Hrvek kaže:
Možda već ima odgovor na moje pitanje, ali imam nekih 44 dolara na oDesku i konstantno mi izbacuje pogrešku prilikom withdrawa na Paypal račun.. Piše kao u procesuiranju, ali onda izbaci grešku i vrati nazad pare..

Meni se isto desava, i ja sam novi kako na ovom forumu tako na oDesku. Ako saznas rjesenje ovog problema javi. Ako ja uspijem rijesit obavijestit cu te.

Momci,mora da prodje nekoliko dana da vam potvrde paypal na odesku pa tek onda mozete da povucete novac.. Ako nije to kontaktirajte administraciju. Ja sam juce povukao pare bez problema na payoner karticu..ranije sam to radio na skrill i nisam imao problema..

Kimi kaže:
Momci,mora da prodje nekoliko dana da vam potvrde paypal na odesku pa tek onda mozete da povucete novac.. Ako nije to kontaktirajte administraciju. Ja sam juce povukao pare bez problema na payoner karticu..ranije sam to radio na skrill i nisam imao problema..

Hmmm ja sam sam izabrao PayPal kao metodu jer imam tu karticu. Samo sam dodao na oDesku email PayPal-a, jel to ta procedura povezivanja? A sve ovo sam uradio ima nekih 3 mjeseca, tako da vjerujem da su potvrdili dosad, jer se ne sjecam da li sam dobio ikakvu obavijest s oDeska o tome, i da li se uopste dobija.

Nisam siguran kako to ide,uglavnom ako imas da kliknes na paypal kada biras kako da povuces novac,to je to.. Zasto nece najbolje da pitas njih..

Kako sam i predpostavio problem je bio na PayPal-u, jer nisu omogucili da primam novac. Posalo im email jucer danas vec rijeseno. Normalno sam prabacio pare s oDesk-a na PayPal i u roku 5min su na racunu. Sad jos samo trebam povuci na svoj bankovni racun. Sve sto trebam uraditi je withdraw? Koliko uzimaju provizije oni?

cekaj 1vi i automatski ce paypal da ti ih povuce bez provizije , ako ti vudes $5 je provizija ;):drinking

Aleksandar92 kaže:
cekaj 1vi i automatski ce paypal da ti ih povuce bez provizije , ako ti vudes $5 je provizija ;):drinking

to sam bio nacuo negdje, i znaci istina je :drinking

Budući da je ovo mjesto za pisanje iskustava s radom na oDesku, htjela bih samo podijeliti dojmove, pošto sam jučer završila svoj prvi posao na toj "burzi rada" i jako sam zadovoljna.

Prošla su otprilike 2 mjeseca otkako sam otvorila profil na oDesku. U prvo sam vrijeme radila na popunjavanju profila, trudila sam se popuniti sve što se popuniti moglo, zatim sam riješila oDesk Readiness Test i još jedan test koji svjedoči o mojem znaju engleskog. Riješila sam i još neke druge testove, ali ispod prosjeka, pa njih nisam označila javnima. Čekala sam zatim da mi stigne Payoneer kartica i kad je sve bilo gotovo (nekih mjesec dana je trajala priprema), krenula sam s traženjem poslova za pisce, tj. SEO pisce. Moram priznati da sam u SEO writingu na neki način nova, ali nakon nekoliko poslanih prijava, dobila sam od klijenta poziv za razgovor na Skypeu i uskoro počela raditi za jednu firmu iz Azije. Doduše, tarifu bi neki nazvali smiješnom - radilo se o 45 centi po članku od 200 riječi, ali meni je to bilo za početak više nego dovoljno. Sve je bilo profesionalno i fer i još sam dobila super komentar na profilu. Mislim da što je više pozitivnih komentara i uspješno odrađenih poslova, to su veće šanse za buduće (još bolje) poslove.

Ubrzo nakon tog prvog ugovora, potpisala sam ugovor i za drugi posao, a jučer je stigao poziv za intervju za posao na koji se nisam ni prijavila, nego su me oni našli sami. Tako da samo treba biti uporan i dobro se organizirati. Nemojte pucati na visoke cifre, počnite od malo novca i s malim projektima.

Puno su mi pomogli savjeti ovdje na forumu, a najviše onaj da se treba prijavljivati među prvima. Ako tražite posao na oDesku, uzmite jedno 2 sata i ne mičite se od kompjutera nego svakih 5 minuta osvježavajte ponudu poslova i među prvima šaljite molbe. Pazite samo da ne radite copy-paste s molbama (cover letters) jer će vas oDesk prokužiti i možda diskvalificirati. Pišite poseban cover letter za svaki posao i u što kraćim rečenicama ponudite svoje usluge. Kratko - slatko.

Iako sam još uvijek učenik, već vidim da ogromnu ulogu igra odgovoran odnos prema poslu - znači, ako ste se dogovorili za rok predaje, morate ga poštovati. Primijetila sam da ljudi na tom oDesku vole raditi noću. I blagdani im nimalo ne znače. :)

Back
Na vrh