• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

RE: Odesk

ordinary kaže:
pozz najboljem forumu sto se tice internet zarada,pre svega je iskren sa pravim informacijama ,citao sam dosta vasih tema i postova i naletim na ovaj za odesk,uclanim se ,odradim prvi test,i onaj za xp (dobio sam 4) ,nisam se nesto zamlacivao ispunjavanjem profila al uradicu ga,prvi posic odradim free tj. dobijem 1$,sad drugi za 15$,verovatno ce biti jos jedan od 25$ i bas mi se svidja kako napredujem

Imam neka pitanja,vidim da za veci novac treba imati i vece znanje i umece,web dizajn,seo,audio/video obrada....ja od svega znam po malo al nista 100%,photoshop mi ide od ruke pa sam se sa tim okusao,mozda se i zadrzim samo na tome
Sta preporucujete od fixprice poslova sto moze da odradi svaki pocetnik,video sam neke unose texta za smesan novac po satu,ja bi radije da odradim nesto za 3 sata i uzmem 10-20$ kao sto je obrada slika,al me interesuje jel ima nesto i jednostavnije?
I jos jedna stvar,vidim da su ameri ludi za licencama,hoce da mu ubacis njegov lik npr. na neku pozadinu al da si tu sliku kupio/imas licencu za nju i da nije skunuta preko googla. Ja u zivotu nisam platio ni za softver a tek za sliku,jel to predstavlja veliki problem ako ja njemu skinem neku sa neta,retusiram,ubacim sta hoce i vratim mu je, kako bi on imao prava na njeno koriscenje i prodaju,jedino sto mogu je da kazem da je sami kupe pa meni posalju na obradu

:waving

Samo kratko u vezi slike. Pa oni vjerojatno mogu imat problema sa zakonom jer je to kod njih sve regulirano tako da ocito sa razlogom zele sliku na koju imaju licencu. Ima dosta onih stock image sajtova gdje se relativno jeftino mogu kupit slike po $1-2 za sliku ovisno o velicini. Svakako savjetujem da se informiras vise oko ovoga jer dosta je jedan los feedback i na oDesku ces vrlo tesko opet dobit posao.

ok,ako neko moze neka mi preporuci sajtove gde postoji veliki izbor slika koje nisu pod "pravima autora" i koje mogu da se koriste free,moze na pp da ne trolujem temu

Ako vec znas radit u photoshopu pravi pozadine sam :D ima jako lijepih tutoriala na youtube pa malo razgledaj ja sam jedno vrijeme pravio u corelu neke diplome i dobro sam zaradio na njima :D

aj ti napravi citavu scenu ili pozoriste u pozadini :)
nije tesko napraviti logo,i neke jednostavnije oblike kao sto je diploma,mogu i postojecu da izmenim da je ne prepozna ni rodjena majka autora ali nesto se ipak treba i skinuti

Zdravo svima, javio se jedan problem, pokušavala sam da apliciram za neke poslove ali jednostavno nije htela da se potvrdi prijava, a na profilu su prikazani samo osnovni podaci, nema ni Employment History, ni Skillsa, ni feebackova, dugme za Add ne radi ni za jednu stavku, svi ostali sajtovi rade iz mozile tako da mislim da to nije problem, ne bih ovde gnjavila, ali ne mogu ni pitanje da im pošaljem, ni to ne radi.

@ Arancina probaj neki drugi pretrazivac,i obrisi cookies

Imam neke nedoumice pa ako moze neko kome je odesk u malom prstu da mi pojasni

1.video sam da kada me neko zaposli imam opciju end contract ,sta konkretno ona radi,predkida "ugovor" al jer onda ostaje mogucnost da mi poslodavac ostavi feedback i ja njemu,ili to samo znaci da sam odustao i nikom nista?

2.kazu za fixed job poslove nije garantovana isplata,zato se gledaju prosle isplate,njihov br. i feedbackovi tj. rank,neko me je npr zaposlio,ja mu posaljem finalnu verziju nekog grafickog rada,jel on moze da uzme to ,i da prekine ugovor ne plativsi me? Ako je ovo slucaj da saljem finalnu verziju tek nakon "zakljucenja posla"

3.poslodavac je prvo meni dao fb i kada sam ja napisao njemu pojavila se neka opcija ,ako se ne varam da mogu da pomenim komentar ili tako nesto,jel ta mogucnost postoji svaki put ,ostavim komentar,vidim odmah njegov i ako nismo usaglaseni da mu smanjim ili povecam tj izmenim svoj,ili je ovo opcija koju dodeljuje poslodavac?

Hvala

@ ordinary
obrisah cookies, ali i dalje mi je nedostupan profil, ne mogu da prihvatim poslove, niti da šaljem ponude, nijedno dugme u okviru sajta ne radi. počinje da me nervira i brine to, stranica sajta mi je potpuno neupotrebljiva, mogu samo da je listam i gledam :(
postoji li email kontakt Odeska, pošto mi ni contact support nije dostupan?

ne, stanite, proradio je, obrisala sam sve cache pored cookies-a, laknulo mi sad :) izvinjavam se na smetnji.

ordinary kaže:

1.video sam da kada me neko zaposli imam opciju end contract ,sta konkretno ona radi,predkida "ugovor" al jer onda ostaje mogucnost da mi poslodavac ostavi feedback i ja njemu,ili to samo znaci da sam odustao i nikom nista?

2.kazu za fixed job poslove nije garantovana isplata,zato se gledaju prosle isplate,njihov br. i feedbackovi tj. rank,neko me je npr zaposlio,ja mu posaljem finalnu verziju nekog grafickog rada,jel on moze da uzme to ,i da prekine ugovor ne plativsi me? Ako je ovo slucaj da saljem finalnu verziju tek nakon "zakljucenja posla"

3.poslodavac je prvo meni dao fb i kada sam ja napisao njemu pojavila se neka opcija ,ako se ne varam da mogu da pomenim komentar ili tako nesto,jel ta mogucnost postoji svaki put ,ostavim komentar,vidim odmah njegov i ako nismo usaglaseni da mu smanjim ili povecam tj izmenim svoj,ili je ovo opcija koju dodeljuje poslodavac?

Hvala

ja sam mislio da su ovde sve strucnjaci ,ovo pod 1 me bas zanima

ordinary kaže:
ordinary kaže:

Hvala

ja sam mislio da su ovde sve strucnjaci ,ovo pod 1 me bas zanima

Naravno da nismo svi strucnjaci.

Ipak, "strucnjak" za popravku kola nije strucnjak za popravku ves masina. Tako i ljude koji zaradjuju preko interneta zamisli kao majstore. Neko radi sa CPA mrezama (ves masinama), neko pise tekstove (popravlja kola), neko prodaje slike ... a tek mali broj ih radi sa odesk. Verujem da neko zna odgovor na tvoja pitanja, da bi ti ih dao, a moza neko i zna i ne zeli da odgovori, svakako nije duzan da da odgovor. Na kraju krajeva, ako te stvarno toliko zanima, procesljalj odesk FAQ, postavi pitanje na njihovom forumu ili potrazi drugde na internetu. Mene da nesto stvarno zanima ja ne bih cekao danima da mi neko MOZDA odgovori tamo na nekom forumu.

Sto se tice drugog pitanja, preko odeska je kao i bilo koja druga situacija kada prodajes neki graficki rad. Naravno da ces dostaviti watermarked rad da on vidi sta si uradio i da si uradio posao, pa ako mu se svidja neka plati i dobice gotov rad bez watermarka. Common sense, zar ne?

Sa ostalim pitanjima na zalost ne mogu da ti pomognem.

ordinary kaže:

Hvala

1. End contact moze da znaci sve, dakle da je zavrseni posao uspesno obavljen, da nije, da je delimicno obavljen, da nisi ispunio ono sto se ocekivalo od tebe, shodno tome poslodavac moze da bira da li da ti isplati dogovoreni sumu, da ne isplati nista ili da isplati sumu koju on zeli ( upravo sam malopre raskunuo jedan posao ).

2. Fixed price poslovi ne moraju biti isplaceni, i sam kada prihvatas posao na odesku to yi naglase da potvrdis da razumes, prema tome pazi sta radis i za kakve ljude radis.

3. Ne razumem na sta se ovo odnosi.

Mene zanima dali se placa postarina na ovu karticu sto ti posalju procitao sam celu temu ali o tome nema nista :D

jel koristi mozda neko wire transfer,znaci direktno bez posrednika kao sto je payoneer ili MB.
vidim da mogu da konvertuju $ u din i da stigne na dinarski racun,tako da ne moram da otvaram devizni

nego me zanima je povoljan kurs po kome oni obracunavaju i jel 4$ skidaju po prebacivanju novca?
meni je lakse da ne moram svaki put da menjam valutu ili se zamajavam jos sa mb-om

ordinary kaže:
jel koristi mozda neko wire transfer,znaci direktno bez posrednika kao sto je payoneer ili MB.
vidim da mogu da konvertuju $ u din i da stigne na dinarski racun,tako da ne moram da otvaram devizni

nego me zanima je povoljan kurs po kome oni obracunavaju i jel 4$ skidaju po prebacivanju novca?
meni je lakse da ne moram svaki put da menjam valutu ili se zamajavam jos sa mb-om

Cisto sumnjam da ce ti amerikanci obracunavati isplatu u tvoju valutu i onda slati na racun u dinarima :sigh
Naravno da ti treba devizni, jer oni salju u dolarima, a to banka kovertira onda u sto ti hoces..a i ne znam
kako ti se isplati raditi bank withdrawal, vjerujem da je on skuplji od via MB/PP transfera (bankovni za BiH npr = $30).

@anarchox

ko ovde gresi ?

78472272.jpg

What is Wire Transfer (Local Currency) withdrawals and who is eligible for them?
Wire Transfer in Local Currency is the most direct, and usually the cheapest withdrawal method for contractors outside the United States. With Wire Transfer (Local Currency), you directly deposit your earnings into your local bank account, in your currency, for a low, flat fee. Wire Transfer (Local Currency) is only available in select countries at this time. We are working hard to expand Wire Transfer (Local Currency) to additional countries in the near future.

No third-party payment vendor involved, which means no third party to restrict your account, delay payment or add fees. Wire Transfer (Local Currency) is therefore the easiest withdrawal method to set up and maintain.
When you withdraw in your local currency, you reduce or eliminate incoming bank fees, and there is no need to provide intermediary bank information. In many countries, the payment will arrive via the local clearing system; in others, it is a domestic wire transfer, which is often much cheaper to receive than a traditional international wire.
Unlike vendor-based withdrawal methods, oDesk can provide direct customer support in case there are any questions or issues.
Setting up Wire Transfer withdrawals is a 1-step activation process. All you need is your bank's SWIFT code, account number, and account holder (beneficiary) information.

Wire Transfer in Local Currency is available to oDesk contractors in the Armenia, Bulgaria, Colombia, Croatia, Egypt, Indonesia, Jamaica, Kenya, Morocco, Peru, Serbia, South Africa, Tunisia, United Arab Emirates and Uruguay. Within these countries, Wire Transfers in Local Currency are available to all contractors with a valid bank account outside the United States.

We are working hard to expand Wire Transfer in Local Currency to additional countries in the near future. In the meantime, contractors worldwide are eligible for Wire Transfers in U.S. Dollars.

Contractors in United States, Australia, Canada, India, Philippines, SEPA (Euro), and United Kingdom are eligible to register for an alternative form of low-cost, local-currency withdrawals.

ordinary kaže:
ko ovde gresi ?

Ja, upravu si u potpunosti.
Nije mi uopste bila poznata ova opcija - vjerovatno zato sto za moju drzavu nije dostupna u ovom vidu i samim tim nisam
se nikada ni zanimao za istu ($30 za transakciju - ćao), ali eto vidim da se Srbija nalazi medju 15ak odabranih zemalja
koje podlijezu ovom "popustu". Nego nisam svejedno vidjao da je iko na forumu spominjao da je ovako povlacio novce
sa odeska, mozda eto ti budes svoje iskustvo pisao :) ..i da, onih 4$ uzima odesk sebi, prije same transakcije jos, to bi ti
trebalo biti poznato s obzirom na analogiju drugim nacinima isplate.

za neke zemlje je i po 2$ ,amerima je 30$ ,kao njima je komplikovanija procedura
sve u svemu ,lakse mi je ovako da se ne zezam sa devizama a trosim dinare,ili da idem preko treceg lica
narucio sam payoneer karticu,mislio to je isplativije,al sam posle video da se aktivacija kartice naplacuje nekih 25$ ako se ne varam.

nego me jos samo jedna stvar zanima,kad se klikne na withdraw ,koliko vremena treba da protekne da bi novac bio dostupan na racunu? jel to u satima ili danima/nedeljama

ordinary kaže:
za neke zemlje je i po 2$ ,amerima je 30$ ,kao njima je komplikovanija procedura
sve u svemu ,lakse mi je ovako da se ne zezam sa devizama a trosim dinare,ili da idem preko treceg lica
narucio sam payoneer karticu,mislio to je isplativije,al sam posle video da se aktivacija kartice naplacuje nekih 25$ ako se ne varam.

nego me jos samo jedna stvar zanima,kad se klikne na withdraw ,koliko vremena treba da protekne da bi novac bio dostupan na racunu? jel to u satima ili danima/nedeljama

Ne, nego je amerima direct deposit besplatan
Kod:
Free payments to US banks.
, a meni u BiH je
Kod:
30 per withdrawal
No kako god, zasto si isao preko payoneer kad imate u Srbiji MB, izadje te transakcija $1 + $2.5 na debitnu karticu,
i to sve za 7 dana. Mada na bankovni izadje otprilike isto toliko pa ti se i to isplati, samo mi nejasno zasto payoneer...
Isto tako, transakcije na bankovni racun devizni ne traju nikad vise od 7 dana, ne bi trebalo nista drugacije da je kod domace valute..

ordinary kaže:

Brate cuj, ja sam davno pre oko godinu dana kada sam povlacio preko odeska hteo ovo, imao sam nekih 200 $ i hteo da povucem na wire, medjutim ne moguce je bilo primiti dinare iz strane zemlje na dinarski racun ! Sto je znacilo da ova opcija kao i da ne postoji u Srbiji, dakle da bi primio novac iz inostranstva moras ga primiti u devinaza na devizni racun, na obican dinarski tekuci ne moze ! I naravno da sam proglasio ovu opciju tada potpuno beskorisnom. E sada sta moze da bude presudni faktor ne informisanost radnika na salteru, desilo mi se vise puta i ne samo meni mnogima na ovom forumu, s toga ti pravac tvoja banka i pitaj da znas na cemu si, inace ja sam ovaj odgovor dobio u Intesi od neke zene, e sada koliko je onda bila napumpana tacnim informacijama to ne znam, s toga najbolje i ti proveri pa da se zna na cemu smo.

Back
Na vrh