Davor Bomestar
Legenda
- Tu od
- 27 Lis 2008
RE: Odesk
Samo kratko u vezi slike. Pa oni vjerojatno mogu imat problema sa zakonom jer je to kod njih sve regulirano tako da ocito sa razlogom zele sliku na koju imaju licencu. Ima dosta onih stock image sajtova gdje se relativno jeftino mogu kupit slike po $1-2 za sliku ovisno o velicini. Svakako savjetujem da se informiras vise oko ovoga jer dosta je jedan los feedback i na oDesku ces vrlo tesko opet dobit posao.
ordinary kaže:pozz najboljem forumu sto se tice internet zarada,pre svega je iskren sa pravim informacijama ,citao sam dosta vasih tema i postova i naletim na ovaj za odesk,uclanim se ,odradim prvi test,i onaj za xp (dobio sam 4) ,nisam se nesto zamlacivao ispunjavanjem profila al uradicu ga,prvi posic odradim free tj. dobijem 1$,sad drugi za 15$,verovatno ce biti jos jedan od 25$ i bas mi se svidja kako napredujem
Imam neka pitanja,vidim da za veci novac treba imati i vece znanje i umece,web dizajn,seo,audio/video obrada....ja od svega znam po malo al nista 100%,photoshop mi ide od ruke pa sam se sa tim okusao,mozda se i zadrzim samo na tome
Sta preporucujete od fixprice poslova sto moze da odradi svaki pocetnik,video sam neke unose texta za smesan novac po satu,ja bi radije da odradim nesto za 3 sata i uzmem 10-20$ kao sto je obrada slika,al me interesuje jel ima nesto i jednostavnije?
I jos jedna stvar,vidim da su ameri ludi za licencama,hoce da mu ubacis njegov lik npr. na neku pozadinu al da si tu sliku kupio/imas licencu za nju i da nije skunuta preko googla. Ja u zivotu nisam platio ni za softver a tek za sliku,jel to predstavlja veliki problem ako ja njemu skinem neku sa neta,retusiram,ubacim sta hoce i vratim mu je, kako bi on imao prava na njeno koriscenje i prodaju,jedino sto mogu je da kazem da je sami kupe pa meni posalju na obradu
:waving
Samo kratko u vezi slike. Pa oni vjerojatno mogu imat problema sa zakonom jer je to kod njih sve regulirano tako da ocito sa razlogom zele sliku na koju imaju licencu. Ima dosta onih stock image sajtova gdje se relativno jeftino mogu kupit slike po $1-2 za sliku ovisno o velicini. Svakako savjetujem da se informiras vise oko ovoga jer dosta je jedan los feedback i na oDesku ces vrlo tesko opet dobit posao.