RE: Odesk
blinky kaže:
Evo krenulo je polako..:waving

jedan feedback za bednih 1$ sto i nisam trazio da mi plati.. feedback mi je bitan

... e hvala ljudi na pomoci i odgovorima stvarno ste cool forum jedan od najgostoljubljivijih gde sam bio... hvala anarchox-u, dbomestar-u, srkicarinho-u, adsenseamater-u i svima ostalima.... kako vama trenutno ide na odesku? kad imate nekoliko feedbackova jer ide posao? bidujete prosecno ili visoko zbog svoje reputacije? i koliko ste 'dobri' za recimo metar dana? hvala unapred! ej vi ste mi svi mentori ovde!:smack planiram da zaradim koju kintu na odesk i krenem sa sajtom, adsensom i seo-om... mada... i na odesku se moze lepo zaraditi... ocekujem prinovu,:drinking:crazy_grin
uskoro se zenim,:sigh pa moram da imam neki dodatni izvor prihoda, osim bedne plate od 20k din... jbg ... u ostalom... VI STE KRALJEVI!
Hahaha :wub
Sto se tice bidanja moras uzeti druge faktore u obzir:
- koliko je poslodavac vec dugo vremena na odesku? Ukoliko je neko naisao samo da uradi
nesto hitno i to mu je jedini cilj, onda mozes da klepis malo bolju lovu, pogotovo ako vidis
jos da se ne razumije u cijene za te usluge..a Ameri hvala bogu imaju para...
- koliko je poslodavcu hitno da odradi nesto? Dobar postotak poslova koje sam dobio na
odesku rezultat su cajtnota poslodavca da ceka i/ili traga za ostalim potencijalnim
aplikantima tako da uzme onog koji mu prvi naleti. Ja npr znam tokom dana (ukoliko i nemam
bas puno posla ili obaveza) 4-5 puta da pregledam nove ponude poslova iz neke oblasti
koju poznajem, i zamislite sada da ste vi poslodavac, i u roku od 2 minute od objave posla
javi se neko ko vec ima iskustva stim, a i vama hitno, i naravno da su velike sanse da te
odmah zaposli.
Primjer:
https://www.odesk.com/jobs/~~5c6d323c54563c2a
- u posljednje vrijeme pogotovo furam tezu Michael-a Levine-a koja se odnosi na njegovu
definiciju odnosa s javnoscu "umjetnost da se ljudima ponude razlozi da ubijede sami sebe",
dakle ako dovoljno mudro zboris i ubijedis poslodavca da si ti taj, onda se ne sikiraj..
Na kraju krajeva ne treba se toga stiditi, jer ionako prodajes svoje usluge, to jest prodajes sebe.
A poslije kada postanes neko i nesto na odesku, svakako da mozes i da iskortistavas svoju
reputaciju i povisis cijene, mada ja to licno npr nikada ne radim, jer radije cu prihvatiti
i odraditi neki poslic za 100$ nego se praviti vazan i staviti cijenu 150$ i ne dobiti posao nikako..
A ako te interesuje koliko se moze zaraditi - ovisi od vremena koje provedes prvobitno
na usavrsavanju svojih sposobnosti i ucenja novih, kao i od vremena provedenog na samom
odesku odnosno na poslovima za koje se uspijes izboriti..ihh, sjecam se vremena kada
sam na odesku zaradjivao $xxxx/mjesecno na autopilotu...bukvalno...