• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

rakicko kaže:
Imam jedno pitanje u vezi oDeska, cesto mi se desava da pratim sajt, stikliram video production i posao prethodni recim 45 minuta... e sad, ja iako sam na sajtu na svaki minut, refresh, vracam se na pocetnu i opet gledam taj deo, nsita novo od poslova. Ok je to, nego posle par minuta ispadne posao kao 20 minutes ago, a ja bio recimo tih 20 minuta na sajtu i nije ga bilo, ima li neka fora da stizu notifikacije ili makar da to radi bolje? Stetra, prijavi se 10tak osoba i onda mi smanji sanse, a cekao sam. :)

Mislim da svaki posao cim se pojavi pise da je proslo tipa 7-15 minuta. A imas i na forumu upustvo za RSS Feed.

https://internetzarada.org/showthread.php?tid=9639

16f5dd248e1f9cc3bc29f973ae216be4.jpg

kako je moguće da sam drugo mjesto, maloprije sam se registrovao i ovo uradio?

KontraVolta kaže:
16f5dd248e1f9cc3bc29f973ae216be4.jpg

kako je moguće da sam drugo mjesto, maloprije sam se registrovao i ovo uradio?

Svi smo drugo mesto. Nije nikakva greska.

Pozdrav svima,

Konkurisao sam za posao na oDesk-u i poslodavac je odgovorio, ali u odgovoru je nesto sto me zbunjuje. Naime, u odgovoru poslodavac trazi da posaljem job income proof, a nisam siguran sta je uopste to.

Ako neko ima slicno iskustvo molio bih da mi pojasni o cemu se radi.
Hvala unapred

Trazi ti neki dokaz,da imas iskustva oko posla kog si konkurisao to je kao kada u realnom zivotu konkurises za neki posao pa te poslodavac pita da li imas iskustva.

Jel' se nekome događalo da mu poslodavac na oDesku ne plati? Kakve korake onda poduzeti? Jer dosta poslodavaca nudi fiksno plaćanje, kako se dogovoriti sa njim, kako se osigurati?

Gogo7 kaže:
Jel' se nekome događalo da mu poslodavac na oDesku ne plati? Kakve korake onda poduzeti? Jer dosta poslodavaca nudi fiksno plaćanje, kako se dogovoriti sa njim, kako se osigurati?

Mislim da su pre par dana uveli neku Escrow opciju, valjda onda mozes da trazis od poslodavca da uplati novac pre nego sto krenes da radis i onda ce to oDesk zadrzati dok ne budes zavrsio posao. To sam samo nesto povrsno procitao, nisam ulazio u detalje.

Pozdrav,

Imam jedno pitanje. Ovako, kao što vidite na slici ispod, ja npr. na oDesk.com imam cca $11 i datum isplate mi tu piše 4.2.2015. Međutim i prije mi je pisalo npr. isplata 27.1.2015. i kada je došao taj dan ništa nije bilo, nije se novac prebacio na PayPl nego se samo produžio datum za još tjedan dana jer mi je po postavkama da mi šalju tjedno.. Eh sada me zanima, je li minimalno automatsko prebacivanje s odeska na paypal 100$ i zbog toga mi ne želi prebaciti ovu siću ili je problem u nečemu drugom?

Datum ---> http://i.imgur.com/8FtvhuQ.png?1?3611
Postavke ---> http://i.imgur.com/anbWzYJ.png?1

Hvala

mafica kaže:
je li minimalno automatsko prebacivanje s odeska na paypal 100$ i zbog toga mi ne želi prebaciti ovu siću ili je problem u nečemu drugom?

Tebi je podešeno tako i stoga ti niti ne šalju novac. :(
Ako možeš podesiti niže od 100, podesi. Ako ne, strpljen - spašen. :fever
Inače nisam na Odesku, ali situaciju vidim na slici.

mafica kaže:
Pozdrav,

Imam jedno pitanje. Ovako, kao što vidite na slici ispod, ja npr. na oDesk.com imam cca $11 i datum isplate mi tu piše 4.2.2015. Međutim i prije mi je pisalo npr. isplata 27.1.2015. i kada je došao taj dan ništa nije bilo, nije se novac prebacio na PayPl nego se samo produžio datum za još tjedan dana jer mi je po postavkama da mi šalju tjedno.. Eh sada me zanima, je li minimalno automatsko prebacivanje s odeska na paypal 100$ i zbog toga mi ne želi prebaciti ovu siću ili je problem u nečemu drugom?

Datum ---> http://i.imgur.com/8FtvhuQ.png?1?3611
Postavke ---> http://i.imgur.com/anbWzYJ.png?1

Hvala

Samo klikni na "Get Paid Now"

@stefans - znam na taj način kada uzima proviziju, raspitivao sam se za automatsko prebacivanje..

mafica kaže:
@stefans - znam na taj način kada uzima proviziju, raspitivao sam se za automatsko prebacivanje..

Za automatsko prebacivanje ako postavis da ti prebaci kad imas $100 na racunu (sto je minimum), svake srede ce ti prebacivati lovu pod uslovom da imas $100. Ako nemas, ceka se sledeca sreda, pa sledeca itd. dok ne skupis $100.

Kako vi vrsite povlacenje novca sa odeska? Na skril pa ovako ili odmah direktno u banku, iako skidaju 30$?

rakicko kaže:
Kako vi vrsite povlacenje novca sa odeska? Na skril pa ovako ili odmah direktno u banku, iako skidaju 30$?

Payoneer, najlakse i najbezbolnije...

rakicko kaže:

Na paypal pa na karticu.Direktno u banku na devizni račun (ako ima ta opcija, ne mogu se sjetiti) je puno bolje jer puno brže legnu pare ali to se isplati samo onima koji zarađuje malo veće cifre preko ovih sajtova.Meni tu i tamo nešto uleti pa povlačim na Paypal,puno mi dati tih 30$ a nije mi neka žurba,kad god legne dobro dođe ;)

Imao sam sreće, pa sam odmah na jednoj od prvih prijava dobio posao na oDesku i prvih $22.5 je tu. Još da hoće review ostaviti i odmah će bit puno lakše za dalje.

A na Elance dobijem invite da ostavim ponudu za scraping 1000 mailova sa jednog sajta i zakasnim 2 minute -.-

Pozdrav ekipa, nov sam na forumu, citam nekoliko dana vec vasa iskustva i mnogo su mi pomogla, da vas nije bilo i vasih savjeta ja mozda nikad ne bi bio dovoljno motivisan da dobijem svoj prvi posao.

Na oDesku sam svega 2-3 sedmice, do sada sam imao oko 10 intervjua i trenutno radim 3 posla i sada u ovom trenutku dok ovo pisem imam samo jedan feedback i jedan odradjen posao. Tacnije 4 posla radim, ali taj cetvrti ne kontam, jer poslodavac nije verifikovan, necu nastaviti raditi dok se on ne verifikuje.

Prije nekoliko dana me je pokusao ne verifikovan lik prevariti, ne znam zasto sam pristao na to, imao je postavljenih 11 poslova i nije verifikovan. Ja sam uradio to sto je on trazio, ali sam stavio watermark, lik je samo rekao da ce reci kada ce platiti i nije se vise nikad pojavio :D Inace to sto smo njemu radili nam je pomoglo u pronalazenju sljedeca tri posla :D

Ja sam uspio naci nakon dva dana svoj prvi posao, lik nije bio verifikovan i bas zbog mene je verifikovao profil da bi me platio, ali ja se seljak prijavio da radim posao koji ne znam i nsiam ga uradio, sreca pa nije mi lik izdao ugovor inace bi mi ostavio los feedback. Tada sam se oprzio i nikad vise necu raditi ono sto ne znam. Ovo vam strogo preporucujem, nemojte to raditi nikad, al nikad!

Poslije ovog posla, poslao sam liku poruku da mu radim 3D minecraft lika u unitiju, a to nikad u zivotu nisam radio, opet sam pravio istu gresku, ali lik je u medjuvremenu radio 2D minecraft, gdje mi je dao zadatak da uradim 2d minecraft charactera, sto sam uradio gdje sam dobio 10 dolara i feedback 5.0.

Nakon toga uslijedio je posao kod kineza koji nas je pokusao prevariti, uglavnom slao mi je poruke kao "TI MENI NE VJERUJES ? MISLIS DA CU TE PREVARITI ? Ja sam mu samo napisao, pare pa slike, lik se kasnije nije pojavljivao.

Sada radim 1 ugovor, radim 2d pixel design za nekog lika iz britanije, uglavnom verifikovan je i sve to, feedback 5.0. Jako je ljubazan i pohvalio mi je radi i rekao je da ce moj character biti u njegovoj igrici i da jedva ceka da zavrsim.

Drugi ugovor trebam raditi slican posao kao na ovom sto trenutno radim, lik takodje ima dobar feedback i nalazi se u Norveskoj. Sa njim krecem raditi tek kada odradim ovaj gore ugovor. On me dobro placa po characteru, negdje oko 50 dolara, jedva cekam :)

I taj treci ugovor mi durg radi, gradimo zajedno moj profil, on nema vremena da se bahce sa odeskom, lik radi graficki dizajn perfektno, cak ima i pravi posao, a na odesku zeli samo sa strane da zaradi i da meni pomogne sa profilom. Treba reskinovati igricu nekom njemcu, za 100 dolara, sto je jako malo, ali covjek se mora napatiti za feedback tako je na pocetku, cim odradimo ove poslove podicemo cijenu, jer nas je rad jako kvalitetan. Njemac takodje verifikovan i odlican feedback. Dakle ja i drug saradjujemo on radi normalni dizajn, ja radim pixel za igrice.

Moj savjet vam je, ako se bavite dizajnom, prijavljujte se da radite dizajn za igrice, igre, jer tu cete uvijek imati prednost. Ako pravite loga ili radite web dizajn, tu je mnogo teze upasti, ali ako se vec sa tim bavite nemojte odustajati, ne znaci da necete nikada dobiti posao, samo je teze, jer je veca konkurencija.

Za Indijce, Pakistance, Sri Lanka, Bangladesh, znaci oni vam ne mogu biti konkurencija, vi kao evropljanin vise vrijedite od njih, jer njih vecina poslodavaca izbjegava. Tamo gdje sam ja dobio ponude za posao je bila velika konkurencija, ali dzaba, ne zele ih poslodavci jer su iz indije, ne bitno sto lik ima 200 odradjenih poslova.

PORTFOLIO! Najbitnije, to je meni dalo gore navedene poslove, ja imam iskustvo iza sebe i to sam pokazao u svom portfoliu, on je nesto najbitnije. Kada konkurisete za posao, nemojte pisati u kover leteru "Moje ime je Marko Markovic", ko to radi neka ga ne cudi sto ne moze dobiti posao, pa poslodavac vec vidi vase ime, nemate potrebe to pisati ponovo. U kover leter samo stavite usko vezano za taj posao sto konkurisete, sta ste vi u mogucnosti da uradite, date neke prijedloge, date razlog zasto ste bas vi za taj posao. Nemojte kopirati kover leter, vec svaki pisite posebno i ponavljam iznesite sve sto je vezano za taj posao. Ja stavim sliku u attachment svog zadnjeg projekta sto sam radio koji je najslicniji tom za koji konkurisem.

Pozdrav svima.
Imam jedno pitanje.

Recimo da znam odlično raditi u programu Adobe Premier (video obrada),da li je oDesk dobra platforma za mene ili bih se trebao okušati na nekom drugom freelancing sajtu?

Unaprijed hvala.

Napravi profil na odesk, elance, fiverr pa i freelancer(ali budi oprezan).
Prijavljuj se na poslove. Ako dobiješ posao na fiverr uradi sve da dobiješ pozitivan feedback. Radi za feedback. Jednom kad imaš dobar profil na nekom od sajtova onda koristi taj profil u prijavama na drugim sajtovima.

Npr imaš 5 odličnih ocjena na Elance. U prijavama na oDesk šalji link od profila na Elance. Imat ćeš više šanse da dobiješ posao.

Back
Na vrh