• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako zaraditi velike novce s malim niche web stranicama

Decki, nemojte pretjerivat. Ja sam svjestan da imate jos dosta nejasnoca ali do izgleda stranice cete morat sami doci jer nitko normalan ne daje takve stvari za javnost. Potrudio se svojski i trebali bi svi mi cjenit to sto smo dobili a ne biti nezahvalni. To doslovno nitko u IM nichi ne daje primjere svojih sajtova jer si tako iz XY razloga ugrozava vlastitu zaradu. Tako da Googlajte proizvode razne sa amazona gotovo za svaki postoje neki affiliate sajtovi sto rangiraju, pregledajte primjere i probajte sami tako napravit. Sada vam je i u komentaru objasnio gdje stavi linkove, ubacite 1 sliku proizvoda u text i to je to, nema se sta sada tu pokazivat. Sajt ko sajt, blog ko blog. Manje vise svi znaju koristit wordpress, objavite text stavite ovo sto je receno i to je to.

dbomestar kaže:
Decki, nemojte pretjerivat...
Evo na. Ništa od linkova. :)
dbomestar kaže:
...To doslovno nitko u IM nichi ne daje primjere svojih sajtova jer si tako iz XY razloga ugrozava vlastitu zaradu...
Sve 5 dbomestaru, nema problema, ali priznaj da ne možeš reći nijedan takav razlog? Jediini je možda neko sujeverje, a to znamo što je.
Ne shvatite me krivo, nemam namjeru se ni sa kime prepirati (ne daj Bože)
Nema linka, pa dobro. Idemo dalje. :(

@Palac, ps3, Kapetan Bačvica
Gazda vam je sve odgovorio u prethodnom postu. Tutorial je uistinu detaljan, čak sam vam skicirao raspored odlomaka, linkova i slika (između ostaloga). Shvatite da ovo nije coaching, koji BTW naplaćujem, gdje ću vam doslovce sve nacrtati u najsitnije detalje, već tutorial koji vam prije svega daje vrlo detaljne smjernice. Linkove na vrlo profitabilne sajtove sigurno neću davati, a za ove neuspješne davati link nema smisla.

@costanza
Da, ovo mi je sad full-time job, zapravo biznis, budući da sam otvorio firmu koja se zasad financira isključivo od toga. I da, za takav obujam posla moraš 100% outsourcati content creation ili link building (moja preporuka je ovo prvo).

Evo, vidim da je Warrior osvojio i nagradu za najbolji Tutorijal.
Lako ćemo zal ink. Čestitam. :number_1

Shvatite da ovo nije coaching, koji BTW naplaćujem, gdje ću vam doslovce sve nacrtati u najsitnije detalje...
Kod:
Čisto informativno, kolika je cena toga? :)

aleksej kaže:
Shvatite da ovo nije coaching, koji BTW naplaćujem, gdje ću vam doslovce sve nacrtati u najsitnije detalje...
Kod:
Čisto informativno, kolika je cena toga? :)

Budići da cijene rastu s vremenom, za sve upite oko coachinga mi se možete javiti na PM.

Ovde se na slici vidi datum od kada je proizvod u prodaji

attachment.php

Ja taj datum ne vidim kad pregledam nove proizvode, jel' to neka posebna opcija ili šta? :)

@aleksej

Ponekad ne izbaci datum, koliko znam ne mora se nikakva opcija podešavati. Otišao si na 'Hot New Releases', jel tako? Mislim da samo tamo pokazuje datume kad je proizvod pušten u prodaju.

@i.m.warrior
A reci mi ovo, ja se nikad nisam do sad zezao sa Amazonom pa da ne pogrešim u startu, npr. odlučim se za monitore, uzmem i onda krenem da pišem reviewe i da dodajem proizvode sa Amazona, to kad radim reviewe pišem samo za one monitore koji su sad i koji će se ubuduće pojaviti u new realase? A radim li za njih research, npr. za specifične modele ili samo dodajem monitor po monitor pa kako bude?

@ aleksej

Ja obično pogledaj koji modeli su bestselleri, koji imaju najviše recenzija pa za njih pišem recenzije. Eventualno pogledam malo u GKWT za broj pretraživanja.

E da, zaboravio sam da napisem ovde, uzeo sam prvi domen za Amazon micro niche i polako ga pakujem. Nikad do sad nisam radio micro niche sajtove za Amazon proizvode ali mislim da tu ima više zarade nego sa Adsense. U svakom slučaju proveriću. :)

Jako odlican tutorijal na pocetku svaka cast iako je nice site vrlo jednostavno postaviti a i netrebate imati placenu domenu ili hosting za takve stranice da bi mogli zaraditi dobru lovu sa adsense i amazon zajedno. Pa cak da kazem da nije potrebno ni mnogo truda oko postavljanja stranice jedino je najteze napisati jedinstveni tekst na engleskom sto je bar za mene teze mozda za druge nije. Inace stranice radim sa wordpress i imam teme i pluginove za ovakve stranice . Evo znam da su neki trazili linkove na Micro niche stranice pa jednostavno upisite u google " pc optimiser " i prva stranica vam je Micro niche sa 49.500 mjesecnog pretrazivanja. Takode nemora imati uopce backlinove da bi dosla na prvo mjesto pa cak i samo sa PR0. Evo jos jedan primjer takvih stranica koja je na 12 mjestu u google sa amazon i adsense oglasima pa joj malo proucite surce
www . almondshealthbenefits . info inace takve stranice se prodaju po $96 ali ih je lagano i izraditi pa ako neko hoce mogu mu poslati "wordpress-niche-site.rar" u kojima je tema i pluginovi za ovakve stranice. Uglavnom najbitniji je jedinstveni sadrzaj i odabir kljucnih rijeci u google keyword alatu sa tim da u pretrazivanju sa navodnicima ( "pc optimiser" ) ne prelazi preko 300.000 tisuca onda imate sanse se probiti na prvu stranicu sa tim da izbjegavate kljucne rijeci gdje ima stranica sa visokim pagerankom.
Evo primjer u slikama:
2011-12-18_201813.png

2011-12-18_201854.png

Pored 16 tisuca se lagano probiti a sto taj broj raste prema 300.000 sa time je i teze zato izbjegavajte takve kljucne rijeci i uvijek koristite dvije ili vise kljucnih rijeci sistema "pc optimiser free" sa jos manje od 12.500 i jos uvijek mjesecnog pretrazivanja od 2.900 ili jos vise rijeci i uspjeh je zagarantiran uz svega malu optimizaciju titla,meta keyword i description
2011-12-18_201923.png

itd pa eto nadam se da sam barem malo pomogao iako ima jos...

Bez detaljnije analize konkurencije ne možeš nikad znati da li ćeš "probiti" keyword sa 15-50-100k pretraga. Imao sam slučajeva gde nisam radio detaljniju analizu (MS je keva za to, potpisujem!) i pucao vreme i pare na sajtove sa 10-15k pretraga ali sa dosta jakom konkurencijom, dolazi sam do prve strane ali nikako u vrh.

EDIT: Moram da se nadovežem na ovo

...a i netrebate imati placenu domenu ili hosting za takve stranice da bi mogli zaraditi dobru lovu sa adsense i amazon zajedno.

Naravno da ne treba, ali hosting i domeni su dosta jeftini a svi ti free servisi mogu da puknu preko noći i šta si radio onda?

Sve ok za analizu, svakako je potrebno analizirati susjede gdje zelite graditi stranicu ali i ne neophodno bar za mene.
A za hostinge jednostavno samo besplatne ili neke domace ali jeftine jer sto se tice mojih iskustava brb sa "atspace" nikako kao ni sa "justhost" jer sve sto oni nude pod placeno to nude i besplatni evo zadnji izvjestaj koji mi je jos uvijek placen do 8 mjeseca iduce godine iako sam bio zadovoljan unazad dvije godine da cu dugo poslovati sa njima ali vise ne a evo i zasto:
Hello Zdenko,

As you probably aware, here at Just Host we proactively monitor all our servers to ensure that our clients websites are loading as fast as possible at all times. During this routine monitoring we
have found that your account is utilizing an excessive amount of system resources, and we have been forced to suspend your site as per our terms and conditions '10% c Policy'

For your reference, here is a copy of your usage report:

gemiste1 gemister .com
Top Process %CPU 83.6 /usr/bin/php /home/gemiste1/public_html/worldnewsstories.tk/index.php
Top Process %CPU 69.0 /usr/bin/php /home/gemiste1/public_html/worldnewsstories.tk/index.php
Top Process %CPU 15.0 /usr/bin/php /home/gemiste1/public_html/blogger3.tk/index.php

%MySQL 11.0
Please visit this link to upgrade to a dedicated server:http://www.justhost.com/godedicated
Pa za 1.600.00$ cu ja njima prodati hosting koji se isto tako moze srusiti zbog nevremena poplava i drugih nevjerojatnih gluposti jer ni ti sutra nisi 100% siguran da ces prezivjeti prelazak ceste pa tako nigdje nemozes dobiti sto postotnu sigurnost da taj server bude aktivan kao sto danas i svaka firma moze propasti kao i banke a ne serveri.
A sve to i besplatni hosting pruza do 10%CPU i 10Gb prostora sasvim dovoljno a kada to predete onda vam suspendiraju samo tu domenu a ne cijeli hosting a nakon nekog vremena vam ponovo odblokiraju tu domenu jedino sto sve izbrisu pa morate od pocetka a Cpanel je kao i na pro hostingu.
Inace domene tk ili jeftine poput info itd.
Inace sada sam samo na micro niche izradi stranica.
Svakako kljucne rijeci od kojih se mora sastojati i domena i mali online alat za instant poziciju ako neko nezna izraditi ovo ce vam pomoci, link je na "sportpid" stranici pod web u cosku.
A sad evo nekoliko brzih besplatnih hostinga na kojima za minutu mozete otvoriti web stranice ili instalirati neku skriptu, medu njih desetak koje koristim nabrojat cu za sada samo dva a ostale cuvam za sutra:
"horizon host" - trenutno nema oglasa
"freehostingnoads" - sama domena govori trenutno nema oglasa
i na svakom mozete imati 5 domena ili njihove podomene

@tigar39 Tako se ne istrazuje konkurencija. A kad gledas koliko neki keyword ima pretrazivanja uvek gledas exact match ne broad match. Za frazu pc optimizer imas 480 exact mesecnih pretrazivanja. Dalje za almond health benefits, imam slicnu stranicu sa exact match domenom koje je tek posle 2 meseca gradnje beklinkova dosla na drugo mesto, uskoro na prvo, znaci te price sa free hostom zaboravi, ja nisam do sada video ni jedan free host sajt koji se rangira dobro za neki keyword koji ima 1000+ exact pretrazivanja a i manje zavisi sve od konkurencije. Takodje za almond health benefits pogledaj ko je konkurencija, znaci prva dva mesta whfoods i wikipedia koju ces tesko da prestici, nije nemoguce, vidjao sam slicne sajtove koji su ispred ta dva authority sajta, ali treba dosta vremena i svakodnevni kvalitetni backlinking(2 meseca minimum).

Aleksej i mindhunder su sve više manje rekli. Svatko tko je ikada radio KW research zna da besplatni hosting/domene gotovo uopće ne ragniraju u top pozicijama, pa i za neke totalno radnom, long term KW. Samo to je dovoljni pokazatelj zašto se ne treba upuštati u to. Ako se ne može skupiti neka sića za onsovni web hosting, jednostavno se otvori account na nekom free blogging servisu. Daleko bolje opcija, znao sam tu i tamo vidjeti dobro rangirajuće free blogove. Ali opet, dugoročno je uvijek bolja opcija uzeti svoj web hosting. A ova metoda i jest baš za dugoročno zarađivanje i razvijanje u pravi biznis.

Jeli mogu na istoj stranici držati Google Adsense i Amazon affilate link? I jeli mogu na više različitih stranica staviti isti affilate link? Npr. za knjigu "The Mysterious Affair at Styles" Agatha Christie napravio bih više pageova s različitim sadržajem i titlovima?

Ja bi ti preporučio da radiš sajt ili samo za Adsense ili samo za Amazon. Zašto? Kod Adsense sajtova se trudiš da nabacaš što više teksta i očekuješ da će neko kliknuti na adse, ali kod Amazona ti moraš da se potrudiš da taj proizvod prodaš, znači da imaš dobru "priču" sa kojom ćeš ubediti potencijalnog kupca da ode dalje sa tvog sajta.

E sad, ti imaš i Adsense i Amazon i kupac koji bi kupio nešto na Amazonu pogleda Adsense adse i klikne na neki od njih i ode dalje, to dobiješ $1-2 za klik a ako bi taj kupac kupio nešto na Amazonu dobio bi mnogo više, znači samim tim gubiš potencijalnu mušteriju koja ode da kupi to isto samo na drugom mestu.

Back
Na vrh