IcepickD kaže:
Ako si stvarno ti napravio te golove nece biti nikakvih problema, samo nemoj da krades od drugih ljudi. Isto tako kad snimas najbolje stavi watermark na svoje klipove da ti ne bi neko drugi ukrao.
Watermark, inserter, logo ili kako vec ocete se stavlja samo iz razloga da "oznacite" vas video nekako. Ako ste "ukrali" neki klip ili bilo sta i stavili svoj logo, to vam nikako nece pomoci. Ono sto mogu da kazem vezano za gameplay videje iz igara, Konami (PES) ce ti flagovati video 99.9% kao Content ID Match ako ti nije claim-ovan od strane nekog network-a iliti u prevodu ako nemas partnerstvo. Konami-jevci su cigani chergari isto kao i Ubisoft, Capcom... Cim nemas partnership iliti video nije claim-an, odma ga oni claim-aju i stave svoje reklame. Meni su na drugom kanalu gde sam poceo raditi "Become a Legend" za PES2013 (ili kako se vec zove mod) stavili na svim partovim Content ID Match samo zato jer nemam partnership. Kada ti stave to, jedino na sta mozes da se zalis(odradis counter-notification) jeste na osnovu Fair use-a. Ali opet posto su cigani kao sto sam rekao, velika je sansa da ti taj video blokiraju ili jos gore - traze da ga uklonis. Ako se to desi, to ti je copyright strike!
To se desilo mojoj devojci na njenom kanalu za neki Family Guy Back to Multiverse Walkthrough PART 1, kada je prelazi sa jedne na drugu mrezu, ostala je bila tih 3 dana bez partnershipa i videji su joj bili "na izvolte", odma su se stvorili leshinari u vidu FOX-a, Ubisofta, Disney-a i naravno najvecih cigana EA-a i flagovali su joj par videa kao content id match, izmedju ostalog i taj Family Guy. Kada je dobila partnership od druge mreze, posle nedelju dana taj Content ID Match za Family Guy je "prerastao" u Copyright Strike od strane Fox Web Enforcmenta. Naravno, uspeli smo da sklonimo taj strike posle 3 dana ali opet epsko je cimanje.