• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

konte29 kaže:
Koliko sam ja uspio da pohvatam, google ti prosledjuje reklame koje tebe interesuju tj. ono sto trazis to ti i servira. Ja evo neki period trazim GoPro kameri i bilo sto da upalim sto ima adsence reklamu ono mi pojavljuje kamere.

Jel sam dobro razumeo ja mogu da trazim od googla kakve reklame da mi stavlja na YT. Provalio sam da mi poslednja 2 dana neki klikovi vrede cak 0.5$ ali mi i dalje malo klikcu na 200 prikaza sa reklamama 1 klikne. 2/3 pregleda su mi iz amerike pa koliko razumem trebalo bi da je najbolja zarada. A da dnevno imam oko 2000 pregleda a od monetizacije nekada uzmem od 0.2 do 0.7 $ i mislim da je to mnogo malo za tolike preglede.

Mislim da ne mozes da utices na YT i da trazis od njega koje ce reklame prikazivati za tebe.
Moja pretpostavka iz licnog iskustva da ono sto sam trazio preko googla sad mi on isti forsira to na reklamama koje ja gledam a kakve su moje reklame drugima ?

ja hocu da napravim google adsense ali mi ne priznaje postanski broj. Ja sam iz Mladenovca 11400 i ne prihvata mi Sta da radim moze POMOC

Pozdrav ljudi! :)
Imam par pitanja u vezi youtube zarade. Naime, zelim da napravim kanal sa gameplay-evima, kad nakupim viewse i subs prijavio bi se za partnera ali sad mi nije bas sve jasno pa bi molio da mi odgovorite na sledeca pitanja:
1. Da li je za partnerstvo potreban Adsense?
2. Da li ako me neko prijavi zbog krsenja autorskog prava i dobijem ban da li gubim samo YT kanal ili i Adsense nalog?

Tražio sam dosta na ovom forumu o ovome šta ću pitati al nisam našao neki konkretan odgovor/temu.

Zanima me, ukoliko ja otvorim svoj yt kanal na kojem bi recimo bile moje napravljene video kompilacije (znači mix videa, razni videoisječci + muzika) da li mogu s time postati yt partner?

pozz svima
uspelo mi je ono za zip code i postao sam yt partner
zanima me kako da monetizujem vise od 5 videa???

napravis vise od 5 originalnih klipova :)
pazis na copyright, izbegavas muzike u pozadini i bice ok. Ja imam problema za tutorijale ponekad, ali na gejmerskom kanalu cak i bez komentara, samo gameplay monetizuju u roku od sat vremena

killfatgetfit kaže:
Tražio sam dosta na ovom forumu o ovome šta ću pitati al nisam našao neki konkretan odgovor/temu.

Zanima me, ukoliko ja otvorim svoj yt kanal na kojem bi recimo bile moje napravljene video kompilacije (znači mix videa, razni videoisječci + muzika) da li mogu s time postati yt partner?

Ne!

dragan993 kaže:
Da li mi je potrebna neka dozvola da bi postavljao golove iz PES13 na YouTube???

i Ne!

MilanRE kaže:
dragan993 kaže:
Da li mi je potrebna neka dozvola da bi postavljao golove iz PES13 na YouTube???

i Ne!

Mozda nisam dobro pitanje postavio zanimam me da li mogu da monetizujem te klipove jel mi traze neki dokaz ja sam im napisao da sam ja licno pravio klipove.

dragan993 kaže:
MilanRE kaže:
i Ne!

Mozda nisam dobro pitanje postavio zanimam me da li mogu da monetizujem te klipove jel mi traze neki dokaz ja sam im napisao da sam ja licno pravio klipove.

Ako si stvarno ti napravio te golove nece biti nikakvih problema, samo nemoj da krades od drugih ljudi. Isto tako kad snimas najbolje stavi watermark na svoje klipove da ti ne bi neko drugi ukrao.

Ja ne radim sa youtube-om ali to sto kažeš Watermark, ja na primer se bavim muzikom (audio i video obradom ) tako da mogu da ti sklonim taj watermark bez problema ;) , jedino kada neko bude želeo da ti ukrade klip može da se malo namuči dok ga skine.

IcepickD kaže:
dragan993 kaže:

Ako si stvarno ti napravio te golove nece biti nikakvih problema, samo nemoj da krades od drugih ljudi. Isto tako kad snimas najbolje stavi watermark na svoje klipove da ti ne bi neko drugi ukrao.

Watermark, inserter, logo ili kako vec ocete se stavlja samo iz razloga da "oznacite" vas video nekako. Ako ste "ukrali" neki klip ili bilo sta i stavili svoj logo, to vam nikako nece pomoci. Ono sto mogu da kazem vezano za gameplay videje iz igara, Konami (PES) ce ti flagovati video 99.9% kao Content ID Match ako ti nije claim-ovan od strane nekog network-a iliti u prevodu ako nemas partnerstvo. Konami-jevci su cigani chergari isto kao i Ubisoft, Capcom... Cim nemas partnership iliti video nije claim-an, odma ga oni claim-aju i stave svoje reklame. Meni su na drugom kanalu gde sam poceo raditi "Become a Legend" za PES2013 (ili kako se vec zove mod) stavili na svim partovim Content ID Match samo zato jer nemam partnership. Kada ti stave to, jedino na sta mozes da se zalis(odradis counter-notification) jeste na osnovu Fair use-a. Ali opet posto su cigani kao sto sam rekao, velika je sansa da ti taj video blokiraju ili jos gore - traze da ga uklonis. Ako se to desi, to ti je copyright strike!
To se desilo mojoj devojci na njenom kanalu za neki Family Guy Back to Multiverse Walkthrough PART 1, kada je prelazi sa jedne na drugu mrezu, ostala je bila tih 3 dana bez partnershipa i videji su joj bili "na izvolte", odma su se stvorili leshinari u vidu FOX-a, Ubisofta, Disney-a i naravno najvecih cigana EA-a i flagovali su joj par videa kao content id match, izmedju ostalog i taj Family Guy. Kada je dobila partnership od druge mreze, posle nedelju dana taj Content ID Match za Family Guy je "prerastao" u Copyright Strike od strane Fox Web Enforcmenta. Naravno, uspeli smo da sklonimo taj strike posle 3 dana ali opet epsko je cimanje.

Ja se time ne bavim prijatelju, jer ne želim krasti tuđe stvari, ali ti koji to rade su ograničeni likovi za mene, ali Bože moj ima svakakvih ljudi ''Čast izuzetcima'', mene nervira što ljudi koji rade ispaštaju zbog lopova. Sve najbolje.

MilanRE kaže:
IcepickD kaže:

Watermark, inserter, logo ili kako vec ocete se stavlja samo iz razloga da "oznacite" vas video nekako. Ako ste "ukrali" neki klip ili bilo sta i stavili svoj logo, to vam nikako nece pomoci. Ono sto mogu da kazem vezano za gameplay videje iz igara, Konami (PES) ce ti flagovati video 99.9% kao Content ID Match ako ti nije claim-ovan od strane nekog network-a iliti u prevodu ako nemas partnerstvo. Konami-jevci su cigani chergari isto kao i Ubisoft, Capcom... Cim nemas partnership iliti video nije claim-an, odma ga oni claim-aju i stave svoje reklame. Meni su na drugom kanalu gde sam poceo raditi "Become a Legend" za PES2013 (ili kako se vec zove mod) stavili na svim partovim Content ID Match samo zato jer nemam partnership. Kada ti stave to, jedino na sta mozes da se zalis(odradis counter-notification) jeste na osnovu Fair use-a. Ali opet posto su cigani kao sto sam rekao, velika je sansa da ti taj video blokiraju ili jos gore - traze da ga uklonis. Ako se to desi, to ti je copyright strike!
To se desilo mojoj devojci na njenom kanalu za neki Family Guy Back to Multiverse Walkthrough PART 1, kada je prelazi sa jedne na drugu mrezu, ostala je bila tih 3 dana bez partnershipa i videji su joj bili "na izvolte", odma su se stvorili leshinari u vidu FOX-a, Ubisofta, Disney-a i naravno najvecih cigana EA-a i flagovali su joj par videa kao content id match, izmedju ostalog i taj Family Guy. Kada je dobila partnership od druge mreze, posle nedelju dana taj Content ID Match za Family Guy je "prerastao" u Copyright Strike od strane Fox Web Enforcmenta. Naravno, uspeli smo da sklonimo taj strike posle 3 dana ali opet epsko je cimanje.

U prevodu ne postoji sansa da zaradjujem na taj nacin(snimanje lepih golova)?

Aleksandar92 kaže:
Ja se time ne bavim prijatelju, jer ne želim krasti tuđe stvari, ali ti koji to rade su ograničeni likovi za mene, ali Bože moj ima svakakvih ljudi ''Čast izuzetcima'', mene nervira što ljudi koji rade ispaštaju zbog lopova. Sve najbolje.

Ma ne, ja sam ovo napisao cisto da bi ljudi imali sliku sa cime mogu da se susretnu na youtube-u. Velike korporacije i izdavaci su MNOGO umesali prste u YT i plasim se da ce biti sve gore i gore.

dragan993 kaže:
U prevodu ne postoji sansa da zaradjujem na taj nacin(snimanje lepih golova)?

Postoji naravno. Samo ti kazem da budes spreman na to da ti Konami (PES) ili EA (Fifa) flaguju videje kao Content ID Match. Verovao ti ili ne, oni to mogu po zakonu i nista ih nesprecava u tome. To sto si TI snimio taj video i sto si TI uplodovo na SVOJ kanal, sto si stavio SVOJ logo na taj video...ti nedaje prava da mozes da ga pustas (nazalost). Posto si snimao NJIHOVU igru, oni i dalje drze sva prava na nju!!!
Procitaj EULA-u za PES2013 pa ces i sam videti. ;)
Moj savet ti je da snimis gomilu videa, sve ih odjednom uplodas i odma nadjes partnersku mrezu koja ce da Claim-uje te videje, kako to ne bi mogli da urade publisheri.
Eto.

Konacno posle tacno mesec dana sam dobio verifikacioni kod i sad imam na racunu 100e i ispunio sam uslove za slanje ceka pa me zanima da li je neko imao iskustva sa slanjem cekova u Srbiji preko brze poste koja se placa 15e i za koju pisu da cek stize za nedelju dana nadam se da je neko imao iskustvo ali nigde nisam video ovde da se o tome pise.

Back
Na vrh