• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

omma987 kaže:
gringo kaže:
Na youtubu imas mnostvo primjera gdje nasi postavljaju muziku nasih izvodjaca i zaradjuju na adsenseu. Sumljam da ce njima doci policija na vrata. Ja mislim u najgorem slucaju im mogu banovati nalog.

gringo razumijemo se... nisam ja rekao da niko ne zaradjuje na takve nacine, al kazem samo da je to u sustini nelegalno.. ovo za policiju jest malo pretjerano, al i gubljenje naloga mislim da je u ovom slucaju lose... :)

Naravno da je nelegalno, sve jedan "vloger" koji postaje partner iz BiH, Srbije, Hrvatske postaje na nelegalan nacin tako sto mijenja zemlju. Eh zamisli da imas 300eura na adsensu i da ti banuju nalog, ja mislim da bi ti bolje bilo da te poliju vrucom vodom. Sala mala, naravno kada banuju nalog propada ti sav trud i sve sto si radio vise nema smisla tako da treba paziti stim ubacivanjem sadrzaja. Ako neko vec planira muziku bolje bi bilo da pokusa naci neku muziku ( kod nas ima 1000 vrsta muzike) koja je manje poznata i tu bih imao sanse da zaradjuje nesto ubcivanjem na youtube.

iskreno ako smo već kod ideja, ona mislim da treba (nasao sam negdje post na ovom forumu) korisitit kao i u americi onu furku sa time da djela starija od 75 godina postaju javno dobro..

E sad ne znam koliko bi se neko time zelio bavit (ja iskreno ne) mozda bi mogli da ubacuju neke stare sevdalinke i tako te stvari, jer te stvari su nekad davno izdavane preko recimo jugotona, i kompanija koje danas ne egzistiraju, tu je mozda i prilika da se nesto zaradi..

eh da sto se i ostalih pjesama tice, posebice iz BIH, iako je nelegalno mislim da se moze ubacivat jer ovamo je zakon o piratstvu, zakon o zastiti prava jos uvijek nesprovodiv zbog situacije u zemlji, tako da mislim da se to moze iskorisitit..

ipak fakt je da je to nelegalno, al mnogo manje je nelegalno nego ubacit recimo trejler za igricu pa da te onda banuju... mislim da youtube ne banuje dok ne stigne neka prijava, a cisto opet sumnjam da ce neko sa nasih prostora nekog prijavit, posebno sto vecina danasnjih pjevaca nema svoje youtube kanale, pa im tako dobro dodje kad vide da im je na youtubeu objavljen spot... :)))

to je sansa za ljude koji se hoce time da bave...

Ako sam partner sa Machinimom je li oni dozvoljavaju Adsense oglase? ;)

Da pitam, jel moguce postati partner preko machinime ili neke mreze ako radis tutoriale o programiranju?

POzz,citao sam temu,ali imam nekoliko pitanja posto sam nov u svemu ovome :).

1.Po cemu se razlikuju tgn i machine partnerstvo od youtube-a?Znam da ovi prvi isplacuju na paypall a youtube salje cekove ako sam dobro razumeo.

2.Imam youtube kanal ali ne google adsense,ima li neki tutorijal kako to da napravim (video sam treba i blog da se napravi) a ne znam gde i kako,pa ako ima negde link bio bih zahvalan,pa konacno i tu da napravim nalog,i da vidim kakod a ga povezem sa youtube-om.

3.Kada sve to odradim,onda menjam na youtube-u drzavu u npr. USA i kliknem na monetize,tek tada ja zaradjujem od klipova?

4.Kakav je sada uslov za partnerstvo sa youtube-om,ima li konkretno nekih brojki koje treba da postignem,ili sada sami oni salju da li zele sa nekim partnerstvo?

5.Novac koji zaradjujem klipovima mi pise u google adsense nalogu ili youtube-e nalogu,to je isto??

Hvala unapred :)

Pozz ljudi ..
Evo procitao sam par poruka ,pa me malo zainteresovala tema ,jer sam se ja bavio ovim ,a od nedavno opet ,pa reko da podelim neko svoje iskustvo sa vama ...
Samo da pojasnimo jednu stvar . Kada vam je video Monetarizovan automatksi znaci da je prosao "copyright,spam itd" ostale kontrole ... Te stoga imate prava da uzimate pare od reklamica sto dalje znaci da je klip validan .Ukoliko vam stoji "under review" pored klipa znaci da je klip pod "istragom" odnosno da ne zadovoljava kriterijume YT koji su dati u opisu ili pak zadovoljava ali se ceka odobrenje .
Kad napravite sve te reklamice spojite i sve sredite kako treba i dodjete do svojih prvih 10 dolara ,google vam salje pismo na kucnu adresu ( tj na onu adresu koju ste uneli kad ste kreirali profil adsense) u kome se nalazi pin koji kasnije ukucate ,a zatim odaberete nacin placanje . Vrlo prosto i jednostavno .
Jednostavno jako je puno ljudi koji su "zagrizli" na ovaj lagan nacin zarade (sto i jeste istina)pa stavljaju kojekakve budalastine na yt .
Sve u svemu na danasnju skupocu lepo je da kane neki dinar/dolar pa makar bilo to i 10 mesecno :)
lep pozdrav

Kada pokusam da monetizujem klip,pise mi "Није било могуће сачувати подешавања видео снимка: Није могуће мењати захтеве трећих страна за полагање права" u cemu je problem?

Ivan001 kaže:
Kada pokusam da monetizujem klip,pise mi "Није било могуће сачувати подешавања видео снимка: Није могуће мењати захтеве трећих страна за полагање права" u cemu je problem?

1 - Dozvoljeni jezici - Svi postovi moraju biti napisani na Hrvatskom, Srpskom, Bosanskom. Na ovom forumu se u pisanju koristi isključivo latinica, dok je ćirilica zabranjena, iz razloga što svi znamo čitati i pisati latinično pismo, a s ćirilicom nije taj slučaj.

Mogao si barem pravilnik procitati prije prvog posta.

Ivan001 kaže:

Znaci da klip nije u skladu sa pravilima yt ..
vide/audio ti je mozda copyright ...

Pa da u opciji pobojsanja uzeo tu njihovu besplatnu muziku samo da pokrije klip,ako je to problem lako cu izbrisati tu opciju?

Ivan001 kaže:
Pa da u opciji pobojsanja uzeo tu njihovu besplatnu muziku samo da pokrije klip,ako je to problem lako cu izbrisati tu opciju?
Mozes obrisati bez ikakvog problema

Hvala ti,izbrisao sam,sada prihvata klip :).Ali,to znaci da ja nikakvu muziku ne mogu staviti na klip (tj. dozvoljeno je samo ako je sam snimim haha)?I,drugo ima li ogranicenje klipova koje mogu postaviti za monetizaciju?

Ivan001 kaže:
Hvala ti,izbrisao sam,sada prihvata klip :).Ali,to znaci da ja nikakvu muziku ne mogu staviti na klip (tj. dozvoljeno je samo ako je sam snimim haha)?I,drugo ima li ogranicenje klipova koje mogu postaviti za monetizaciju?
Mozes koliko god hoces da stavljas klipova za monetizaciju .
Sto se tice muzike zabranjeno je sve postavljati sto nisi ti sam napravio/komponovao u tvom slucaju ,ali retko ko se pridrzava toga pa idu na onu foru da stave neki triler/muziku ,a yt im automatski blokira taj video zbog copyrighta ili ga stavi u "third party" ,e onda pokusavaju da ospore taj video tako sto napisu tiket i kazu da imaju permission za koriscenje tog materijala ,e onda ih yt stavi na mesec dana cekanja i salje tvoju poruku organizaciji na koju se vode ta autorska prava tipa za vecinu Holivudskih filmova je paramount_vpf ,e posto retko ko kontrolise te acc-ove od tih organizacija retko ko odgovori i automatski nakon mesec dana yt ti prebaci video u "regularnu" video zonu sve sa reklamicama . E sad sta je fazon ti mozes da uzimas lep kes godinu-dve-tri da budzis gledanost ,subse sve full ,ali moze da se desi da se taj "paramount_vpf" (primer) aktivira i vide gle ovo otkud ovaj ivan001 ima perm za koriscenje nasih klipova ? Nismo mi nikom davali i otkace te ,to znaci da dobijas copyright strike(u najboljem slucaju) ili bananu akaunta (u najgorem) slucaju .. a ono sto pricaju da dolazi policija da te hapsi da robijas 10 godina i kojekakve ostale budalastine zanemari to je glupost ..
Nadam se da sam ti pojasnio i pomogao da razumes koliko toliko !

Da li postoji neki software koji moze da snima odnosno download TV show online, znaci iskljucivo preko interneta bez TV kartice? Nadam se da se moze nac sadrzaj i za youtube monetize, kao inserti iz utakmica i ostalo.

cvetasti kaže:
Da li postoji neki software koji moze da snima odnosno download TV show online, znaci iskljucivo preko interneta bez TV kartice? Nadam se da se moze nac sadrzaj i za youtube monetize, kao inserti iz utakmica i ostalo.

Prilicno sam siguran da nemas zakonsko pravo da postavljas inserte iz utakmica, a pogotovo ne programe sa TV stanica.

Pozdrav jos jednom od mene ...
Za sve one koji imaju youtube kanal i koji teze da jednog dana postanu "youtube" partneri kako i sam naslov kaze imam jedan zanimljiv link odnosno sajt na kome mozete vrlo brzo doci do subova/lajkova/komenta i bilo cega drugog sasvim bezbedno i bez ikakve bojazni da ce vam ikad banovati account ,jer sajt ne koristi skripte kao neki drugi . Mozda je vecina vas i cula za ovaj sajt a mozda pak i nije .Te sam hteo da podelim sa onima koji nisu znali ne bi li im pomogao da sto pre ozive svoj kanal .Ako je ovo ikad spominjano u ovoj temi ja se unapred izvinjavam na spamu i ne citanju ranijih postova ,ali malo je mnogo da od 300 i kusur odgovora nadjem sta je ko napisao . Sajt se zasniva sto bi nasi ljudi rekli "usluga za uslugu" . Imate 2 opcije da prikupljate "besplatne" poene sa kojim cete kasnije "kupovati" za svoj youtube kanal subove/likove/komente ili da iste kupujete novcem kao sto rade svi danasji veci youtubu kanali (kada se registrujete videcete na koliko "jakih" youtube kanala ce te naleteti) naravno za vecinu nas je mnogo zanimljivija prva opcija pa cemo nju i koristiti najvise . "free" poene zaradjujete tako sto npr lajkujete video koji su vam ponudjeni (a ima ih zaista mnogo) ili se subujete na naciji kanal u vecini slucajeva za svaki lajkovan/subovan video/kanal dobijate 9 poena ,naravno nije za svaki toliko negde je i 8,7,6 sve u zavisnosti koliko je ljudi postavilo svoj oglas ,ali sto je veca "cena" klipa ,klip ce biti na prvoj stranici te ce ostali ljudi vas klip uvek videti prvo . Da previse ne gnjavim i ne pricam u prazno edit by mod: nema ref linkova shvaticete veoma brzo kako sve to funkcionise . Ukoliko imate nekih pitanje ,mozete me pitati bilo sta i odgovoricu vam . Sretno pa da sto pre postanete neki zajebani partneri o/

by MOD: znamo mi ovdje za takve sajtove i čisto sumnjam da su nam oni potrebni. Google ne pada na takve fore.

Pozdrav svima...
Hteo bih da pitam da li je neko od vas podigao novac zaradjen preko Adsensea,i koja je procedura?

Pozdrav!

Back
Na vrh