omma987 kaže:gringo kaže:Na youtubu imas mnostvo primjera gdje nasi postavljaju muziku nasih izvodjaca i zaradjuju na adsenseu. Sumljam da ce njima doci policija na vrata. Ja mislim u najgorem slucaju im mogu banovati nalog.
gringo razumijemo se... nisam ja rekao da niko ne zaradjuje na takve nacine, al kazem samo da je to u sustini nelegalno.. ovo za policiju jest malo pretjerano, al i gubljenje naloga mislim da je u ovom slucaju lose...![]()
Naravno da je nelegalno, sve jedan "vloger" koji postaje partner iz BiH, Srbije, Hrvatske postaje na nelegalan nacin tako sto mijenja zemlju. Eh zamisli da imas 300eura na adsensu i da ti banuju nalog, ja mislim da bi ti bolje bilo da te poliju vrucom vodom. Sala mala, naravno kada banuju nalog propada ti sav trud i sve sto si radio vise nema smisla tako da treba paziti stim ubacivanjem sadrzaja. Ako neko vec planira muziku bolje bi bilo da pokusa naci neku muziku ( kod nas ima 1000 vrsta muzike) koja je manje poznata i tu bih imao sanse da zaradjuje nesto ubcivanjem na youtube.