• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

AlertPay Verifikacija Preko Internet Kartice?!

Ako je Banca Intesa idi u banku i reci da zelis da ti omoguce da proveris stanje preko interneta. Ceka se par minuta da ti daju LIB i uputstvo, i sacekaj 24 sata da ti aktiviraju nalog za online proveru stanja. Ako ti kazu da ne moze, okaci ih na qrac.
Inace probaj sa skeniranim dokumentom, bitan je taj broj transakcije kojom su rezervisali sredstva.

To imam. Uzeo sam broj transakcije fotokopirali su mi i uzeo sam stanje na mojoj internet kartici.
To cu skenirati i sta da im posaljem jos. Sta treba od podataka mislim da li treba da im kazem koji mi je nalog na alterpay ili nesto slicno?

Mozes to da im kazes, ali idi preko support ticket sistema, nemo slati mailove i sl. Kazi da si probao da izvrsis verifikaciju kartice ali da si dobio poruku da je pogresank broj. Zatim kazes da si ukucao iznos prema tvom izvestaju iz banke i ako mogu da provere, a u attachmentu saljes screenshot ili kopiju syanja na kome se jasno vidi koliki su ti iznos rezervisali. Kontaktiraj me na pm da ti dam moj MSN

Brate znam ono osnovno iz engleskog nema sanse da im ispisem sve to na njihovom jeziku. Valjda cu se snaci.
Laik sam pa ne razumem se najbolje. Sta ti je support ticket sistema?? Preko toga saljem poruku ili moram da razgovara sa njima ?

Ticket saljes odavde

https://helpdesk.alertpay.com/ klikom na Submit ticket.

Otvara se novi prozor i cekiras: Credit Card Support
Next.
Popunjavas polja:
Name (Full name on account): Ime na koje si regao Ap acc.
Email (AlertPay login email):

Subject: Credit Card Verification Error

Dear Sir/Madam,
I have a problem to add/validate my Credit card to my Alertpay account. I have added the card and you have reserved certain amount. My bank statement says that you have reserved X.XX$ . When I try to validate my credit card you ask for a 2 digits number (the last two digits). When I enter XX I get an error message saying that it is wrong.
Please check. In the attachment find enclosed a screenshot of my bank account.

Thanks in advance,
Best regards,

PUNO IME I PREZIME

na dnu imas polje preko koh uploadujes screenshot, gledaj da bude u JPG formatu.

Obavezno zameni X.XX i XX sa iznosom koji su rezervisali tj zadnje 2 cifre u drugom slucaju. Ako treba kakva izmena kazi. Pozz

Mnogo ti hvala. Editovao sma to sto si napisao i poslao im. Skenirao sam broj transakcije i poslao. Mozda sam trebao i stanje sa internet kartice da im posaljem. Mada sta ce njima kada sam ja uplatio i kome sam platio. Mozda sam trebao cisto zbog podataka koje se nalaze na tom papiru. Na drugom papiru mi je ceo broj transakcije i to sam poslao. Valjda ne treba jos nesto.

Javljam sta i kako cim mi oni odgovore.

Jos jednom puno hvala :)

Nisu mi nista odgovorili ali sam bio do banke i uzeo lib da mogu preko interneta da vidim stanje na racunu.
Ukucao sam koliko su mi skinuli i verifikovao sam ga najzad. Eto ova tema ima 2 stranice a sve im je tu pa kome treba neka prelista malo.
Neka uce na tudjim greskama :))

Hvala rigor04 :)

Molio bih da mi neko odgovori. u vezi verifikacije AlertPay-a preko internet kartice , kada se moze verifikovati AP racun. Da li odmah po otvaranju (kada je stanje na racunu 0$) ili se prvo moara cekati da legne prva uplata?

markusx13 kaže:
Molio bih da mi neko odgovori. u vezi verifikacije AlertPay-a preko internet kartice , kada se moze verifikovati AP racun. Da li odmah po otvaranju (kada je stanje na racunu 0$) ili se prvo moara cekati da legne prva uplata?
Posto nisam skapirao probao sam da verifikujem sa stanjem 0$ na racunu i dobio sam
sledecu poruku od alertpay-a
"Your credit card has been disabled with AlertPay. Please contact Customer Support for assistance."
sta ovo znaci dal je to zato sto nema novca na racuni ili sta vec i
jos jedno pitanje taj novac sto rezervisu dali vam to vrate na racun.

Ovaj AlertPay je blesav totalno. Dzabe komplikuju stvari, zato mnogo vise volim Moneybookers.
Na AlertPayu sve zakomplikovano.

Posto imam 2 $ na AlertPay racunu, isao sam da verifikujem Visa Virtuon karticu Raiffeisen banke.
Stigla mi je poruka sinoc, da imam uplatu od 0.01 euro.
Malopre sam bio do banke i zatrazio neki code koji se vidi uz tu uplatu.
Ono su mi dali neki code ovako:

ALERTPAY*xxxx*CODE (xxxx su neka 4 broja)

i kazu da se prikazuje i ovaj Autorisation code:
xxxxx (xxxxx je 5 nekih brojeva)

E sad ja kada treba da verifikujem karticu sta od toga kucam ovde gde im pise:

Enter credit card code:

Probao sam sa 001, 01 i sa 5 brojeva iz Autorisation code-a.
Nisam smeo da probam vise jer bog sam ne zna sta tu treba da se ukuca, strasno.

Citao sam sve ovde postove ali nijedan code ne funkcionise, jel moguce ukucati lepo code da oni to prihvate i koji?
Ili moram sa njima da se ganjam preko maila i ko zna sta da im saljem?

Sta ja tu treba da ukucam, zna li neko?

Niko nista da odgovori?

6 brojeva nigde nema, danas sam ih pitao u banci. Nikakav iznos nije mi svucen ili slicno, sem sto sto si uplatili onih 0,01 euro.

I to je to. Bog sam ne zna sta ja tu sad trebam ukucati, nista od raspolozivih kombinacija brojeva nije proslo. To sam pokusao 3 puta i vise nisam pokusavao. Moguce da i necu moci vise da probam ko zna.

A niko da pomogne, iako je bilo price o tome ovde, ali nijedan od ponudjenih saveta tj kombinacija brojeva nije ispravan.

Hm, bice veselo meni sa ovim AlertPayom, ako ima neko neki savet neka napise.

Ako ne, snalazicu se sam, kontaktiracu ih mailom, pa tako u vecnost verovatno... ;)

DavidVictor kaže:
Ovaj AlertPay je blesav totalno. Dzabe komplikuju stvari, zato mnogo vise volim Moneybookers.
Na AlertPayu sve zakomplikovano.

Posto imam 2 $ na AlertPay racunu, isao sam da verifikujem Visa Virtuon karticu Raiffeisen banke.
Stigla mi je poruka sinoc, da imam uplatu od 0.01 euro.
Malopre sam bio do banke i zatrazio neki code koji se vidi uz tu uplatu.
Ono su mi dali neki code ovako:

ALERTPAY*xxxx*CODE (xxxx su neka 4 broja)

i kazu da se prikazuje i ovaj Autorisation code:
xxxxx (xxxxx je 5 nekih brojeva)

E sad ja kada treba da verifikujem karticu sta od toga kucam ovde gde im pise:

Enter credit card code:

Probao sam sa 001, 01 i sa 5 brojeva iz Autorisation code-a.
Nisam smeo da probam vise jer bog sam ne zna sta tu treba da se ukuca, strasno.

Citao sam sve ovde postove ali nijedan code ne funkcionise, jel moguce ukucati lepo code da oni to prihvate i koji?
Ili moram sa njima da se ganjam preko maila i ko zna sta da im saljem?

Sta ja tu treba da ukucam, zna li neko?

Kucas Ta 4 broja koja si dobio ovde: ALERTPAY*xxxx*CODE (xxxx su neka 4 broja)

Meni na izvodu pisalo isto: Refund of USD0.01 from ALERTPAY* 0509 *CODE
Ukucao 0509 i verifikovao.

mindhunter kaže:
Kucas Ta 4 broja koja si dobio ovde: ALERTPAY*xxxx*CODE (xxxx su neka 4 broja)

Meni na izvodu pisalo isto: Refund of USD0.01 from ALERTPAY* 0509 *CODE
Ukucao 0509 i verifikovao.

Da care, resio sam to sa njiima, poslao sam im mail pa su mi rekli da je u pitanju 4 cifre a ne 6 kao sto im pise na sajtu, to me je sao zbunilo, sada je sve okej i verifikovao sam, hvala ti ;)

Pozdrav...Nov sam na alertpay-u pa mi neke stvari nisu bas najjasnije...:)

Kao prvo interesuje me da li "visa electron karticu" mogu da imaju lica mladja od 18 godina,odnosno da li mogu da
otvore racun u banci i samim tim dobiju karticu?

Drugo pitanje je vezano za verifikaciju...

Vidim da je @slinavi verifikovao tako sto su oduzeli sumu...A on je posle toga sa tom oduzetom sumom verifikovao.
(ako neko moze da mi objasni postupak bio bih mu vecno zahvalan :) )

Sa druge strane tu je @DavidVictor koji je acc verifikovao tako sto su mu poslali sumu od 0.01$ i sa tim code od cetiri
cifre koji je DavidVictor upotrebio za verifikaciju....

Unapred zahvalan!

Zemunac kaže:
Pozdrav...Nov sam na alertpay-u pa mi neke stvari nisu bas najjasnije...:)

Kao prvo interesuje me da li "visa electron karticu" mogu da imaju lica mladja od 18 godina,odnosno da li mogu da
otvore racun u banci i samim tim dobiju karticu?

Care evo odmah da ti odgovorim na ova pitanja, jer znam i sam koliko je zajebano kad m nešto muči a ne znam odgovore... Za ovo prvo pitanje: ne mogu da otvore lica mlađa od 18 godina nijednu Visa karticu, pa ni Electron. Ja inače imam Visa Virtuon karticu iz Raiffeisen banke, i toplo bih ti je preporučio kad budeš mogao da je izvadiš.
A što se tiče Visa Electron kartice, sve detaljnije informacije možeš pročitati ovde.

Zemunac kaže:
Drugo pitanje je vezano za verifikaciju...

Vidim da je @slinavi verifikovao tako sto su oduzeli sumu...A on je posle toga sa tom oduzetom sumom verifikovao.
(ako neko moze da mi objasni postupak bio bih mu vecno zahvalan :) )

Sa druge strane tu je @DavidVictor koji je acc verifikovao tako sto su mu poslali sumu od 0.01$ i sa tim code od cetiri
cifre koji je DavidVictor upotrebio za verifikaciju....

Unapred zahvalan!

Pazi ovako, ja sam čitao postove ovde o tome, a i FAQ na AlertPay-ovom sajtu.
Ovde se mogao verifikovati tako što se unesu te dve cifre od iznosa koji oni kao rezervišu, npr ako je to 2,43 eura, upisivalo se 43 za verifikaciju.

E sad na njihovom sajtu piše da za VISA i Master kartice van SAD-a, dobijemo 6 cifara i to zatražimo u našoj banci u vidu code-a, i to ukucamo. Evo texta sa njihovog sajta:
"For Visa and MasterCard validation, we send $0.01 to your credit card. A six-digit credit card validation code will also appear on your credit card statement next to the micro deposit. After you submit this code to AlertPay, your limit will be automatically increased."
To je mene i zbunilo. Zato što se u Raiffeisenu pojavio code od 4 cifre i još neki autorizacioni od 5 cifara.
Ja sam probao neke kombinacije ali naravno nije bilo dobro ne znajući šta treba da ukucam.
Onda sam im lepo poslao mail, objasnio im kakve sam podatke dobio pri toj transakciji od 0,01 euro i oni su mi odgovorili da ja treba da ukucam 4 cifre za verifikaciji i odmah sam znao da su to ove 4 cifre koje sam i dobio. Ukucao to i odmah je verifikovano.

Tako i tebi preporučujem kad budeš to radio, pribaviš sve code-ove koji se pokažu u tvojoj banci, probaš 2 takva, ako slučajno ne bude išlo, pošalješ im mail sa podacima i šta si dobio u banci i oni će ti reći šta treba da radiš.

U suštini to je to, a kad budeš to trebao da verifikuješ, oseti se slobodnim pa me kontaktiraj pa ću ti ja objasniti šta da radiš, pošto sam baš upravo preko maila sa njima dosta stvari sredio i popravili su utisak malo, brzo su odgovarali i bili su zaista susretljivi ;)

Nadam se da sam pomogao :waving

DavidVictor kaže:
Ja inače imam Visa Virtuon karticu iz Raiffeisen banke, i toplo bih ti je preporučio kad budeš mogao da je izvadiš.

Imam i ja Virtuon karticu, ali na njihovom sajtu piše sledeće:

VISA Virtuon kartica Raiffeisen banke može se koristiti samo za plaćanja putem Interneta na određenim domaćim i inostranim web sajtovima.

Da li Virtuon kartica može da se koristi na Alertpay-u, tj. da se preko nje podižu pare i kako?

exy kaže:
Imam i ja Virtuon karticu, ali na njihovom sajtu piše sledeće:

VISA Virtuon kartica Raiffeisen banke može se koristiti samo za plaćanja putem Interneta na određenim domaćim i inostranim web sajtovima.

Da li Virtuon kartica može da se koristi na Alertpay-u, tj. da se preko nje podižu pare i kako?

Naravno da mogu care. 98 % naših radnika u banci uopšte nisu obavešteni o internet bankarstvu i internet zaradi, to je tuga jedna.
I veruj mi svi oni su duboko uvereni u to da ti na VISA Virtuon karticu ne možeš primati uplate :crazy_grin
A praxa mi je već mnogo puta pokazala da je to moguće, bez ikakavih problema.
Povežeš svoju Virtuon karticu sa AlertPayom u ovom slučaju i kada zatražiš isplatu lova ti legle za 3 do 4 radna dana. Ti odeš u banku i lepo kažeš da hoećeš da skineš pare sa Visa Virtuon kartice, oni provere stanje kad gle čuda lova je tu i ti je možeš skinuti ;)
Tako da bez brige care, sve to ide vrlo jednostavno i leže lova uvek.

A inače, ne znam da li da se smejem ili da se čudim ali takvo je stanje da ljudi koji rade u BANCI uopšte ne znaju ništa o INTERNET BANKAMA i kako to ide, i kako se Visa Virtuon kartica može koristiti. Idalje smo u 19. veku po tom pitanju...ali okej, ko zna zašto je to dobro što oni ne znaju ništa o tome :D

Back
Na vrh