• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trebam ekipu "Ujedinjene snage"

Neznam sta da kazem ali niko nije spomenu 500 ... bas sad sam stisnu ctrl i f ukucao 500 i samo vidim da se ta brojka nalazi u postu novog clana.
Neznam zasto bi ovo radili na forumu zatvorenog tipa. Ja sam rekao da nas forum sada trenutno broji preko 5000+ clanova i da se mozemo ujediniti naravno nisam mislio da svi to radimo.. nevermind...
Da sve uspostavimo kako treba trebace nam jedno desetak dana.
Kao sto sam rekao blogovi/sajtovi moraju biti na engleskom. Koristite copy paste da dodjete do zanimljivih textova. Za sada cemo furati samo social traffic pa mozemo kasnije nesto smisliti i za seo. Ja cu prvi blog zavrsiti sutra da pokazem kako bi to trebalo da izgleda i koje plugine da koristimo "social bookmark" i td. Da iz ovih poseta zadrzimo neki procenat citaoca koji ce se ponovo vratiti sami.
Mogu da Izdvojim 10ak pod domena i da installiram wp ako je nekom potrebno.... pa javite se.

Ako je za verovati ovom sajtu gde nadjoh neke informacije pogledajte sta mozemo da dobijemo od prva tri poznata sajta.

If you get your content right, social media sites can send 10’s of thousands of visitors to your site in a short space of time. But how much traffic do these social media sites really send?
I have been speaking to a couple of friends and looking at some of my client’ stats and have come up with a rough guide to how many unique visitors on average you can expect to get from a popular story on some of the top social tagging and news sites. I have worked out my estimates mainly from Google Analytics.
There is a new sheriff in town, there have been reports of Yahoo! Buzz sending over one million visitors to a frontpage story. From what I have heard off one or two bloggers you can generally expect just short of half a million uniques.
Frontpage Traffic: 100,000 – 1,000,000+
Social news site Digg is renowned for crashing servers, this is mainly because of the volume of visitors it sends in such a short space of time when a submission 1st hits the frontpage.
Frontpage Traffic: 2,000 – 60,000+
In my experience a submission to StumbleUpon will generally go popular and send some decent traffic when it gets to around 50 stumbles, the bulk of the traffic will usually spread over 2-3 days, after that it will come in dribs and drabs.
Traffic: 1,000 – 50,000+
:to_clue

Samo da napomenem (a vjerojatno i sam to znaš, BlueBerry) da je uputno lajkat/diggat/reddit-at/whatever-itat :D i sadržaje sa drugih zanimljivih stranica koje ne pripadaju članovima grupacije.
Dok sam jedno vrijeme gurao StumbleUpon, radio sam upravo to - stumblao svoje ali i tuđe sajtove, dodavao neke ciljane frendove itd itd, long story short postao sam svojevrstan mini-power user i samo zato što sam imao nekih 50-ak frendova na SU bih uspijevao dobit 20-30 stumblova (stumblali bi moji frendovi, njihovi frendovi, frendovi njihovih frendova itd). Znalo je nekad bit i po 100 posjeta dnevno kroz period od 5-6 dana samo sa Stumble-a.

E sad budući da sam tada gurao neke "make money online" spike sa blogovima nije bilo pretjerano para, ali neke popularne teme kao celebrity, životinjski svijet, šale, videi ovo ono bi se možda i dalo proširit viralno i skupit neku paru. Mislim da je kombinacija Adsense + neka forma EMM-a najbolja - ne vjerujem baš da će guranje affiliate proizvoda imat nekog efekta. No to je samo moje vlastito mišljenje, pretpostavka, vrlo lako može bit da se varam.

IDem spavat, iscrpljen sam :fever
Poz :waving

stumble moze poslati i po 100k poseta na dan, i najbolji je od svih gore navedenih sajtova, ali kao sto Rovad rece, mora se dosta raditi oko njega, i sajtovi moraju biti tipa Pets, travel, uglavnom samo slike prolaze. Moj profil ima oko 1500 prijateja, a opet nije garantovano da ce neki artikal proci dobro.

Digg.com je pukao zadnjih meseci nakon editovanja kompletnog sajta, tako da mozete ocekivati max par hiljada sa njega, za razliku od proslih godina kada je znao poslati i vise od 100k za par sati :(

Reddit je veoma jak sto se traffica tice, ali nakon par submita ce vam blokirati domenu

Sto se Yahoo Buzz-a tice, Yahoo je objavio da ce ga ugasiti narednih dana, tako da vam ta vest govori vise nego bilo sta

Ako jurite backlinkove sa social sajtova, najbolje vam tu mogu pomoci Mixx.com i Delicious.com, a treba vam samo po par glasova za front page...a dobicete i malo traffica (max 1000 sa oba)

Nadam se da ce informacije biti bar od neke koristi :D

rovad kaže:
Samo da napomenem (a vjerojatno i sam to znaš, BlueBerry) da je uputno lajkat/diggat/reddit-at/whatever-itat :D i sadržaje sa drugih zanimljivih stranica koje ne pripadaju članovima grupacije.
Dok sam jedno vrijeme gurao StumbleUpon, radio sam upravo to - stumblao svoje ali i tuđe sajtove, dodavao neke ciljane frendove itd itd, long story short postao sam svojevrstan mini-power user i samo zato što sam imao nekih 50-ak frendova na SU bih uspijevao dobit 20-30 stumblova (stumblali bi moji frendovi, njihovi frendovi, frendovi njihovih frendova itd). Znalo je nekad bit i po 100 posjeta dnevno kroz period od 5-6 dana samo sa Stumble-a.

E sad budući da sam tada gurao neke "make money online" spike sa blogovima nije bilo pretjerano para, ali neke popularne teme kao celebrity, životinjski svijet, šale, videi ovo ono bi se možda i dalo proširit viralno i skupit neku paru. Mislim da je kombinacija Adsense + neka forma EMM-a najbolja - ne vjerujem baš da će guranje affiliate proizvoda imat nekog efekta. No to je samo moje vlastito mišljenje, pretpostavka, vrlo lako može bit da se varam.

Ljudi poceo sam da pravim blog na engleskom
Bice galerija slika imace sasvim malo teksta(mozda uopste) jer ne znam engleski :stars
Nadam se da ce me primite u tu vasu grupu ili sta je vec :stars

za koji dan zavrsicu blog pa cucemo se :)

Hmmm, to za YB nisam znao, loša vijest jer znam da je jedno vrijeme rastao dosta brzo i ljudi su ga počeli koristit. Stumble je drukčiji jer funkcionira po principu nekog algoritma koji prati vašu stamblersku aktivnost i onda gura pod nos relevantne sajtove i zato nije samo stvar kolko ćeš stumblova dobit. Stumble se voli hvalit kako njihov algoritam daje rezultate relevantnije čak i od Internet tražilica a.k.a. Google-a (yea right :crazy_grin). Inače stumble je jedini u stanju slat dugoročan promet koji neće trajat samo 4-5 dana nego i do par mjeseci pa čak i godina.

Reddit nisam nikad probao, no ima i mnogo ovih manjih bookmarking sajtova gdje sa 5-20 glasova se može probit na FP i dovuć par stotina ili tisuća posjeta svaki dan.

rappin kaže:
stumble moze poslati i po 100k poseta na dan, i najbolji je od svih gore navedenih sajtova, ali kao sto Rovad rece, mora se dosta raditi oko njega, i sajtovi moraju biti tipa Pets, travel, uglavnom samo slike prolaze. Moj profil ima oko 1500 prijateja, a opet nije garantovano da ce neki artikal proci dobro.

Digg.com je pukao zadnjih meseci nakon editovanja kompletnog sajta, tako da mozete ocekivati max par hiljada sa njega, za razliku od proslih godina kada je znao poslati i vise od 100k za par sati :(

Reddit je veoma jak sto se traffica tice, ali nakon par submita ce vam blokirati domenu

Sto se Yahoo Buzz-a tice, Yahoo je objavio da ce ga ugasiti narednih dana, tako da vam ta vest govori vise nego bilo sta

Ako jurite backlinkove sa social sajtova, najbolje vam tu mogu pomoci Mixx.com i Delicious.com, a treba vam samo po par glasova za front page...a dobicete i malo traffica (max 1000 sa oba)

Nadam se da ce informacije biti bar od neke koristi :D

rovad kaže:

Računajte i na mene...imam nešto iskustva sa svim ovime, ali mislim da bi bilo dobro napraviti forum (private) na kojem bi sve bilo objašnjeno step-by-step

Ovo zvuči OK, računajte i na mene,

Dok se nesredi kompletan plan, malo ću progurat svoj stumble acc. čisto da budem vjerodostojniji, ako mi se svidi mozda krenem i u ozbiljnije stumblanje :)

i sta sad???
napravio sam neki blogic :D
jel ste svi odustali od ovoga ili???
aj... neka neko napravi neki forum ili online chat pa da se dogovorimo :D

ideja je vrh, za pocetak najbolje bi bilo da vidimo koliko nas hoce da ucestvuje u ovome, i npr. nas 30 krene sa ovim, nadjemo 30 bookmarking sajtova i svaki dan po 1 sajt na jednom bookmarking sajtu, znaci da svi koji se prikljuce timu imace na jednom bookmarking sajtu visoko rangiran svoj sajt :) kad prodje 30 dana tj. kad 1 korisnik proseta kroz svih 30 sajtova onda krecemo izpocetka :)

Ideja i dalje stoji...
Nije jednostavno sve uspostaviti, ali radim na tome..
Forum? neznam da li je uredu da ja to radim i da odvlacim ekipu sa IZ. Neka mi predloze ovi moderatori ili admin sta bi trebali da radimo..
Ako je ovo po pravilima IZ neka nam naprave deo kao sto je vip section. Neka dodaju sve zainteresovane za ovo i posle mozemo sve ovde odraditi. Znam u smf da moze tako nesto da se odradi, nadam se i na ovaj Mybb da moze.

Ajd da vidimo sta ce nam zvezde IZ reci.

I zaboravio sam reci "Potrudite se da vam sajt/blog i lepo izgleda a i da ima sta normalno da se cita" nemozemo dovoditi kojekakve blogove na vrh bice providno :)

BlueBerry kaže:
Ideja i dalje stoji...
Nije jednostavno sve uspostaviti, ali radim na tome..
Forum? neznam da li je uredu da ja to radim i da odvlacim ekipu sa IZ. Neka mi predloze ovi moderatori ili admin sta bi trebali da radimo..
Ako je ovo po pravilima IZ neka nam naprave deo kao sto je vip section. Neka dodaju sve zainteresovane za ovo i posle mozemo sve ovde odraditi. Znam u smf da moze tako nesto da se odradi, nadam se i na ovaj Mybb da moze.

Ajd da vidimo sta ce nam zvezde IZ reci.

I zaboravio sam reci "Potrudite se da vam sajt/blog i lepo izgleda na izgled a i da ima sta normalno da se cita" nemozemo dovoditi kojekakve blogove na vrh bice providno :)

ne razumem zasto bi ovo odvlacilo clanove za izf :) IZF FTW :D
ako hocete imam ja par domena koje ne koristim nizasta, na jednom cini mi se da imam snimljen smf, pa mozemo na njemu to da odradimo, nama u sustini samo treba mesto gde cemo objavljivati koji sajt na kom bookmarking sajtu treba objaviti,
ako hoces dodaj me na skype da se dog. u koliko hoces ovo na mom domenu da radimo,

Nije problem za domene. Imam ih 20ak koje vise...
Ali mnogo bi bolje bilo ovde.. ukoliko admin bude zeleo da nam izadje u susret.
Jer svakog zainteresovanog clana moze dodati klikom u "ekipu".

Evo i ja se pridruzujem ekipi pa daj napravite skype grupu zar to nije najjednostavnije

javite se meni ili blackbaryu za ovo, dogovorili smo se ja i on na skypu, napravili smo forum za ovo

Kao sto Maloni rece spremni smo da pocnemo.. "forum je samo za rad"... a za ulaz u radnu grupu potreban vam je blog/site na engleskom pozeljna neka placena domena ako imate.
Ukoliko vam se neodobri ulaz u grupu pomoci cu vam sa realizacijom "fancy bloga"
Odma u pocetku da vam najavim zajebite ako mislite svi da furate funny niche.
Takve stvari odobricemo samo nekolicini..
Evo nekih kategorija sa digga pa pronadjite se o cemu mozete pisati:
Business
Entertainment
Gaming
Lifestyle
Offbeat
Politics
Science
Sports
Technology
World News

BlueBerry kaže:
Kao sto Maloni rece spremni smo da pocnemo.. "forum je samo za rad"... a za ulaz u radnu grupu potreban vam je blog/site na engleskom pozeljna neka placena domena ako imate.
Ukoliko vam se neodobri ulaz u grupu pomoci cu vam sa realizacijom "fancy bloga"
Odma u pocetku da vam najavim zajebite ako mislite svi da furate funny niche.
Takve stvari odobricemo samo nekolicini..
Evo nekih kategorija sa digga pa pronadjite se o cemu mozete pisati:
Business
Entertainment
Gaming
Lifestyle
Offbeat
Politics
Science
Sports
Technology
World News

Znaci ja sto sam napravio blogic sa galeriju slika gde ima malo teksta nemogu???
mora da pravim drugi blog? :(

Regao sam se na forum ali jos nisam dobio aktivaciju od admina. Imam par solidnih blogova na engleskom.

Back
Na vrh