pozdrav svima, da se javim ponovo sa nekim nedoumicama, bice dugacko, ali zelim da cujem neke savete a mozda i vama bude od koristi nesto od ovoga:
Koristim Skrill i Odesk vise od dve godine, ali sam od pre pola godine vrlo malo aktivna posto ne mogu da postignem da radim i da kopam po netu poslove nazalost. Tako da je account na oba sajta tavorio neaktivan.
I pre par meseci su mi na skrill-u prebacili personal account na business, ili bese commercial, ne znam kako ga nazivaju tacno, zato sto su valjda shvatili da koristim skrill za freelance. To su mi javili na mejl jednog dana i rekli su mi da ce se to odnositi samo na provizije pri povlacenju novca, koje su u tom slucaju malo vece.
A onda su mi proslog meseca skinuli oko 4 dolara, posto sam samo toliko imala na Skrillu, ostalo nesto od ranije, a u history transactions pisalo je da je to merchant service fee. Pitala sam zasto su mi to uradili, pomislila sam da nije neko mesecno placanje sad zbog tog business account-a, ali evo odgovora:
As per your inquiry, we would like to kindly advise you that your account has been charged the so called Merchant Service fee. This fee is the inactivity fee charged in accordance to section 9.2 of our Merchant Terms and Conditions. All our users were duly informed with our newsletter dated 28/02/2012:
9.2 […] the Merchant will be charged a monthly inactivity fee of 19.95 EUR (or equivalent), if no funds have been uploaded, withdrawn, sent or received through the Merchant Account(s) within the last six (6) months. This shall however not apply to the extent that the Merchant is subject to the gateway usage fee as set-out on the merchant fees page.
Unquote
"Inactive" are those accounts which do not have any attempt for a transaction for the last 6 months: send money, receive money, upload, withdraw; Processing via Skrill will automatically waive this fee from your account.
ali meni isto nije bio jasan ovaj deo
This shall however not apply to the extent that the Merchant is subject to the gateway usage fee as set-out on the merchant fees page.
danas sam prebacila neke zaostale novce koje imah na odesku, cisto da vidim hoce li mi skinuti ostatak i uzeti koliko im je potrebno (posto rekose Processing via Skrill will automatically waive this fee from your account), uzeli su samo 7 dolara neki fee, sto sa onih 4 nije 19,95evra (zar nije trebalo da skinu onda oko 25 dolara ukupno?)
takodje, posto meni nije jasno ni sta je merchant service fee, ni merchant account, ni sta je gateway usage fee, i onda krenem da im dosadjujem pitanjima, onda su mi posle pojasnjavali naknadno i ovo:
*** Please be kindly informed that the inactivity fee for commercial users 19.95 EUR. In this respect as your account is considered a commercial one it will be subject to the respective commercial fees.
*** Once you have transaction your account will not be subject to the inactivity fee. We would like once again to remind you that it applies only in cases funds have been uploaded, withdrawn, sent or received through the Merchant Account(s) within the last six (6) months.
*** In case you are using your Skrill account for receiving funds from freelance web sites you will not be subject to monthly fees.
*** The charge you’re referring to is the so called Gateway Usage Fee, which is part of our fee schedule and was introduced in 2011.
Any Merchant that has accepted payment(s) through the Gateway within the last month (regardless of the payment method) is subject to the Gateway Usage fee of 19.95 EUR or the equivalent in any other supported currency available on the Skrill gateway and will be typically collected between the 5th and 10th of each calendar month
i dalje mi nije jasno, kazu da kao freelancer necu placati mesecno, a onda kazu da se taj gateway naplacuje svakog meseca od 5-tog do 10-tog... Mozda bi mi bilo jasnije kada bih znala te termine, ovako se samo nerviram i besciljno mozgam.
Ako je neko imao iskustva sa svim ovim cudima, bila bih jako zahvalna da mi na srpskom pojasni sta se desava, jer vise sam umorna od presecanja kad se ovako nesto desi, pretrazivanja odgovora po forumima, strahovanja da sam im nesto duzna sad ili mozda otisla u minus, pa onda kamate, ako se na skrillu uopste moze to desiti

, a tek cimanja koja sam imala kod nasih banki i pitanja oko poreza, navukoh silne paranoje...
Razmisljala sam da zatvorim taj Skrill i potrazim neki drugi nacin prebacaja novca, kad ga oni vec zakomplikovali toliko. Odesk mi je nekako zao da zatvorim, neki klijenti mi se i danas javljaju, imala sam tako lepe poslove posto radim ilustracije za decije knjige, i jednostavan je za koriscenje, ali sta ce mi bez Skrilla?
Hvala vam na bilo kakvom savetu, i hvala na strpljenju.