• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sva pitanja Moneybookers / Skrill

davidoff14 kaže:
Skipper kaže:
Napisao je da je uplatio 5 €.
U kojoj banci i kojoj državi imaš račun?

Druze ja sam podneo zahtev za Visa internet kakva je razlia izmedju Visa internet i Visa elektron. Ja ne mogu vise,u kakvoj mi drzavi zivimo kad ni jedan bankar ne zna sta je Mb ili Skrill a na zapadu koriste godinama! Jos joj ja objasnim od prilike posto ni ja ne znam i ona mi kaze treba ti Visa internet! Sta sad da radim?

Druže,upravo sam danas bio u Banca Intez-i u NS,da otvorim Visa elektron karticu koju treba da povežem sa Skrilom.Bankarka je znala o čemu se radi i rekla je da može ta kartica,a posebno sam tražio internet vizu za neke druge stvari koje nemaju veze sa Skrilom.
Eto ,to je moje iskustvo,pa ako ti nešto pomogne.Pozdrav

davidoff14 kaže:
Druze ja sam podneo zahtev za Visa internet kakva je razlia izmedju Visa internet i Visa elektron.

Visa Internet - Kao što kaže ime, nju možeš da koristiš za kupovinu na internetu, ima sve što je potrebno za to, ali ne možeš da je koristiš za podizanje novca na bankomatu - jer nema na sebi magnetnu traku kao ostale kartice, ne dobijaš ni pin kod, a ne možeš ni da plaćaš sa njom na POS terminalima.

Visa Elektron - Može sve što i prethodna, samo što sa ovom možeš da podižeš novac na bankomatu i možeš da plaćaš robu i usluge normalno, kao sa bilo kojom drugom standardnom karticom.

Naravno, obe su debitne kartice i ne možeš potrošiti više sa njih, od onoga koliko se nalazi na računu (dakle, ne možeš da odeš u minus).
Ovo sve važi za kartice banke Intesa, ali i za ostale banke rekao bih, samo se raspitaj pre nego što uzmeš (razlike možda postoje kod ove Elektron kartice, znam da se ona u Komercijalnoj banci dobija automatski kada se otvori tekući račun).

Dzo kaže:
davidoff14 kaže:
Druze ja sam podneo zahtev za Visa internet kakva je razlia izmedju Visa internet i Visa elektron.

Visa Internet - Kao što kaže ime, nju možeš da koristiš za kupovinu na internetu, ima sve što je potrebno za to, ali ne možeš da je koristiš za podizanje novca na bankomatu - jer nema na sebi magnetnu traku kao ostale kartice, ne dobijaš ni pin kod, a ne možeš ni da plaćaš sa njom na POS terminalima.

Visa Elektron - Može sve što i prethodna, samo što sa ovom možeš da podižeš novac na bankomatu i možeš da plaćaš robu i usluge normalno, kao sa bilo kojom drugom standardnom karticom.

Naravno, obe su debitne kartice i ne možeš potrošiti više sa njih, od onoga koliko se nalazi na računu (dakle, ne možeš da odeš u minus).
Ovo sve važi za kartice banke Intesa, ali i za ostale banke rekao bih, samo se raspitaj pre nego što uzmeš (razlike možda postoje kod ove Elektron kartice, znam da se ona u Komercijalnoj banci dobija automatski kada se otvori tekući račun).

Da li ja sad mogu da odem i dodatno zatrazim i Visa Elektron? Hvala vam na odgovorima...

davidoff14 kaže:
Dzo kaže:

Da li ja sad mogu da odem i dodatno zatrazim i Visa Elektron? Hvala vam na odgovorima...

Naravno da možeš.To su dve različite kartice i nemaju istu funkciju,a bankama je inače u interesu da ih izdaju.

Pozdrav svima!

Oko godinu dana koristim Skrill prilikom prebacivanja novca sa oDesk na devizni račun u Intesi, jer je to bila najpovoljnija opcija. Do sada mi je Skrill skidao 1.80€ i Intesa oko $3.50, što je ukupno samo $6.

Ali, prilikom zadnjeg prenosa, provizije su izašle oko $55! Skrill nalog mi je prošlog meseca prebačen na biznis (merchant) jer su ustanovili da ga koristim u komercijalne svrhe, što objašnjava proviziju od 3.9% prilikom uplate na Skrill. Skinuli su i standardnih 1.80€ prilikom prebacivanja na devizni račun, ali iznos koji je uplaćen je manji za $21.50, a do sada je uvek bio isti.

Kontaktirao sam Skrill i ovo je njihov odgovor:
"...international bank transfers are usually processed via one or more partner banks, which may result in additional fees beyond our control. We covered the charges for the sending bank and applied only a €1.80 fee, our standard fee for withdrawals via bank transfer."

Da li je neko imao slično iskustvo?

Hey drugari i forumasi htela bih ako mogu i ako je dozvoljeno da pozovem sve vas koji ste zainteresovani oko e-transakcija svih procesora da se od sada mozete pridruziti i na skype grupi......ko ima skype neka me samo doda na skype sa porukom da zeli na grupu.....dakle sve probleme i nedoumice oko procera mozete i tamo diskutovati......moj skype nick je ivlatin83 ukoliko se ne bude video moj nick ovde iz nekog razloga posaljite mi privatnu poruku ovde. Hvala

Nameless kaže:
Pozdrav svima!

Oko godinu dana koristim Skrill prilikom prebacivanja novca sa oDesk na devizni račun u Intesi, jer je to bila najpovoljnija opcija. Do sada mi je Skrill skidao 1.80€ i Intesa oko $3.50, što je ukupno samo $6.

Ali, prilikom zadnjeg prenosa, provizije su izašle oko $55! Skrill nalog mi je prošlog meseca prebačen na biznis (merchant) jer su ustanovili da ga koristim u komercijalne svrhe, što objašnjava proviziju od 3.9% prilikom uplate na Skrill. Skinuli su i standardnih 1.80€ prilikom prebacivanja na devizni račun, ali iznos koji je uplaćen je manji za $21.50, a do sada je uvek bio isti.

"...international bank transfers are usually processed via one or more partner banks, which may result in additional fees beyond our control. We covered the charges for the sending bank and applied only a €1.80 fee, our standard fee for withdrawals via bank transfer."

Meni se to isto desilo sa poslednjom uplatom. Proverio U Intesi i receno mi je da je Skrill uplatio 79$. Suma koju sam povukao je 100.50$. Sve je identicno. Da li postoji neki nacin da se izbegne gubitak tih 21.50$?

Vec cetiri godina prebacujem zaradjeni novac sa 99designs-a, i njihova provizija je uvek ista. Ali na zadnjoj uplati u Intesa banku pojavila se posrednicka banka koja mi je skinula 21,5 dolara. Ne mogu da verujem !!! Zna li neko kako to izbeci?
filipos181 kaže:
Nameless kaže:
Pozdrav svima!

Meni se to isto desilo sa poslednjom uplatom. Proverio U Intesi i receno mi je da je Skrill uplatio 79$. Suma koju sam povukao je 100.50$. Sve je identicno. Da li postoji neki nacin da se izbegne gubitak tih 21.50$?

Ne postoji. Presli ste limit koji je predvidjen za personal account i prebacili su vas na business..to je cijena koja mora da se plati..ne vidim drugi razlog.

Pitanje za skrill master karticu.

Trebalo bi da primam novac iz Australije direktno na skrill nalog.

U kojoj valuti je najbolje otvori karticu EUR ili AUD ?

Ili nije bitno

Ako ćeš novac primati samo iz Australije, najisplativije ti je onda otvoriti karticu u Australskim Dolarima, jer ćeš imati konverziju da platiš iz AUD u EUR ako otvoriš nalog u eurima.

Zna li neko zasto niko ne odgovara na poslate mailove od ovih iz Skrill-a ? Saljem im vec 7dana svaki dan i nijedan nisam dobio nazad..

Očajna podrška ja sam poslao mail prošlu sredu i još nisu odgovorili, a kao u roku "24" sata odgovaraju.

samo jedno pitanje, ako je priliv novca u $, da li onda i skrill accont setovati na dolare ili eure?
Posto meni u banci kazu da mogu samo da me isplacuju u eurima na Visa karticu koja je navodno uvek u $?

:stars

To biras kada pravis nalog mozes koju hoces valutu, ja sam im bas slao mail posto hocu da predjem ako moze iz $ u evre ali dzaba ne javljaju se jos.

Ne znam samo u kojoj to banci rade samo sa $ posto ja imam Visu electron i imam na njoj i dolare i evre na racunu. :)

imam problema sa verifikacijom platne kartice na Skrillu

Skrill verifikuje karticu tako da naplati sa iste nasumicnu malu vrijednost, i ta nasumicna vrijednost se onda sa izvoda kartice unese u odgovarajuce polje,

ALI

na listi valuta nema bosanske marke, vec se mora neka druga valuta izabrati, tako da se ta vrijednost ne moze unijeti jer banka na izvodu pokazuje potrosnju na kartici preracunatu u marke

poslao pitanje podrsci ima 10 dana, naravno ne javljaju se..pokusao i rucno preracunati (pretvoriti iznos maraka skinutih sa kartice u izabranu valutu), ali verifikacija nije uspjela..

da li je neko imao ovaj problem?

Otvori devizni račun i rešio si problem. Zatim ne znam u kojoj si valuti odvorio Skrill al aj da kažemo Evro znači kada ti skine pare sa deviznog pisaće ti tačna suma u cent.

Ja sam tako uradio sa svojom Visa Electron i nije bilo problema ( a i trebalo bi da se radi tako a ne na naše valute da se otvara ).

Inače ne znam kako je u BiH al ja sam u Srbiji uz račun dobio besplatno obaveštenje SMS-om o svakoj promeni na računu ( ako tamo nije tako ti možeš da tražiš samo se onda nešto sitno plaća), tako da kada sam verifikovao Skrill/Payza/Paypal odmah sam dobio obaveštenja o tačnom iznosu koji je skinut i svaki od njih sam verifikovao za maksimum 5 minuta bez da se cimam do banke i čekam izveštaje.

Davor kaže:
Otvori devizni račun i rešio si problem. Zatim ne znam u kojoj si valuti odvorio Skrill al aj da kažemo Evro znači kada ti skine pare sa deviznog pisaće ti tačna suma u cent.

Ja sam tako uradio sa svojom Visa Electron i nije bilo problema ( a i trebalo bi da se radi tako a ne na naše valute da se otvara ).

Inače ne znam kako je u BiH al ja sam u Srbiji uz račun dobio besplatno obaveštenje SMS-om o svakoj promeni na računu ( ako tamo nije tako ti možeš da tražiš samo se onda nešto sitno plaća), tako da kada sam verifikovao Skrill/Payza/Paypal odmah sam dobio obaveštenja o tačnom iznosu koji je skinut i svaki od njih sam verifikovao za maksimum 5 minuta bez da se cimam do banke i čekam izveštaje.

aha, onda mi treba platna kartica koja je vezana za devizni račun, hvala

Pa verovatno možeš i na KM ali ako ćeš već da radiš sa time i očekuješ uplate na Skrill ili bilo šta drugo na netu mislim da je devizni račun najbolja, najlakša i da kažem potrebna opcija. :)

Back
Na vrh