• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sva pitanja Moneybookers / Skrill

anarchox kaže:
Za karticu uzimas svoju lokalnu valutu. I kad budes npr. slao dolare, automatski se konvertuje u domaću valutu.
Zato na bankomatu ne dižeš dolare, vec dinare ili šta već ;)

Što se tiće verifikacije ne sjećam se...mislim da ti oni pošalju neku svotu na karticu, a ti trebas unijet tacnu vrijednost..
Uglavnom sve je objasnjeno na njihovoj stranici, tako da ces se vec snaci, sretno :)
Cek, znaci otvorim devizni racun, i obicni racun za koji uzmem Visa Electron. Sa tom V E karticom je se verifikujem i onda pare prebacim sa Skrilla na devizni

Kitsame kaže:
Cek, znaci otvorim devizni racun, i obicni racun za koji uzmem Visa Electron. Sa tom V E karticom je se verifikujem i onda pare prebacim sa Skrilla na devizni

U mene kartica i devizni nisu spojeni, tako da ja na te dvije stvari gledam kao na dva razlicita svijeta.
U krajnjem slucaju, po meni je devizni racun cak i nepotreban, jer mozes pare primati i na karticu.
Sve je dakle stvar izbora i potrebe. (npr. u doba kada sam ja otvarao devizni bio je neophodan)

Otvoris dakle "normalan" račun i izvadis Visa Electron karticu, verifikujes je na Skrillu i saljes pare na nju, gotova stvar.

Bolje je da otvori devizni račun u eurima jer će izbeći neke dodatne troškove. Ukoliko veže Visa karticu sa npr dinarskim računom a plaća nešto u dolarima onda visa prvo konvertuje dinare u eure pa potom te eure u dolare jer je takav način rada kompanije Visa.
Zato je najbolje otvoriti (Preporuka Intesa banka) a vista devizni račun u eurima i tražiti da ti izdaju Visa Electron karticu. Takođe možeš u Intesi otvoriti i dinarski račun i povezati ga sa tim deviznim tako da dobiješ puno usluga (npr. opciju menjačnice gde bez dodatne provizije konvertuješ novac sa dinarskog računa u eure...).
Kada otvoriš nalog na moneybookers gledaj da ti valuta bude euro. Potom povežeš deviznu karticu sa mb nalogom, zahtevaš verifikaciju, mb ti skine određenu sumu koju ti moraš da upišeš kako bi videli da si ti vlasnik kartice. Kod intese je dobro što ti momentalno dobiješ sms poruku koliko je bila potrošnja po kartici tako da ne moraš da ideš do banke i uzimaš izvod.
Ako želiš da povećaš limit na mb nalogu zahtevaj verifikaciju adrese. U tom slučaju šalju ti avionom kovertu sa pinom i kad ukucaš pin povećao si limit potrošnje na računu.

Dobio sam neki novac na konkursu 99designs, interesuje me kako da se registrujem na moneybookers, pokusao sam ali mi odgovore ovo - Thank you for your interest in our site but we are unable to accept your registration at this time. - Ne znam da li je zbog godina, tek 21. aprila punim 18 godina. Postoji li neki drugi nacin da se registruje neko drugi umijesto mene? Jos da dodam da sam iz BiH i koju mi banku preporucujete da otvorim devizni racun?

Skipper kaže:
Bolje je da otvori devizni račun u eurima jer će izbeći neke dodatne troškove. Ukoliko veže Visa karticu sa npr dinarskim računom a plaća nešto u dolarima onda visa prvo konvertuje dinare u eure pa potom te eure u dolare jer je takav način rada kompanije Visa.
Zato je najbolje otvoriti (Preporuka Intesa banka) a vista devizni račun u eurima i tražiti da ti izdaju Visa Electron karticu. Takođe možeš u Intesi otvoriti i dinarski račun i povezati ga sa tim deviznim tako da dobiješ puno usluga (npr. opciju menjačnice gde bez dodatne provizije konvertuješ novac sa dinarskog računa u eure...).
Kada otvoriš nalog na moneybookers gledaj da ti valuta bude euro. Potom povežeš deviznu karticu sa mb nalogom, zahtevaš verifikaciju, mb ti skine određenu sumu koju ti moraš da upišeš kako bi videli da si ti vlasnik kartice. Kod intese je dobro što ti momentalno dobiješ sms poruku koliko je bila potrošnja po kartici tako da ne moraš da ideš do banke i uzimaš izvod.
Ako želiš da povećaš limit na mb nalogu zahtevaj verifikaciju adrese. U tom slučaju šalju ti avionom kovertu sa pinom i kad ukucaš pin povećao si limit potrošnje na računu.

Shit, ja otvorio MB dolarski racun i vec imam pare na njemu.Doduse necu nista placati sa tim racunom,samo cu skidati pare.Imam pitanje u vezi verifikacije-sa kog racuna ce da mi skine pare za verifikaciju?Deviznog ili povezanog dinarskog.Koliko da uplatim na taj racun sa kog mi skidaju za verifikaciju?Vec sam trazio verifikaciju adrese-pre dve nedelje.Koliko tome treba da stigne?

pozdrav svima, da se javim ponovo sa nekim nedoumicama, bice dugacko, ali zelim da cujem neke savete a mozda i vama bude od koristi nesto od ovoga:

Koristim Skrill i Odesk vise od dve godine, ali sam od pre pola godine vrlo malo aktivna posto ne mogu da postignem da radim i da kopam po netu poslove nazalost. Tako da je account na oba sajta tavorio neaktivan.
I pre par meseci su mi na skrill-u prebacili personal account na business, ili bese commercial, ne znam kako ga nazivaju tacno, zato sto su valjda shvatili da koristim skrill za freelance. To su mi javili na mejl jednog dana i rekli su mi da ce se to odnositi samo na provizije pri povlacenju novca, koje su u tom slucaju malo vece.

A onda su mi proslog meseca skinuli oko 4 dolara, posto sam samo toliko imala na Skrillu, ostalo nesto od ranije, a u history transactions pisalo je da je to merchant service fee. Pitala sam zasto su mi to uradili, pomislila sam da nije neko mesecno placanje sad zbog tog business account-a, ali evo odgovora:

As per your inquiry, we would like to kindly advise you that your account has been charged the so called Merchant Service fee. This fee is the inactivity fee charged in accordance to section 9.2 of our Merchant Terms and Conditions. All our users were duly informed with our newsletter dated 28/02/2012:

9.2 […] the Merchant will be charged a monthly inactivity fee of 19.95 EUR (or equivalent), if no funds have been uploaded, withdrawn, sent or received through the Merchant Account(s) within the last six (6) months. This shall however not apply to the extent that the Merchant is subject to the gateway usage fee as set-out on the merchant fees page.
Unquote
"Inactive" are those accounts which do not have any attempt for a transaction for the last 6 months: send money, receive money, upload, withdraw; Processing via Skrill will automatically waive this fee from your account.

ali meni isto nije bio jasan ovaj deo
This shall however not apply to the extent that the Merchant is subject to the gateway usage fee as set-out on the merchant fees page.

danas sam prebacila neke zaostale novce koje imah na odesku, cisto da vidim hoce li mi skinuti ostatak i uzeti koliko im je potrebno (posto rekose Processing via Skrill will automatically waive this fee from your account), uzeli su samo 7 dolara neki fee, sto sa onih 4 nije 19,95evra (zar nije trebalo da skinu onda oko 25 dolara ukupno?)

takodje, posto meni nije jasno ni sta je merchant service fee, ni merchant account, ni sta je gateway usage fee, i onda krenem da im dosadjujem pitanjima, onda su mi posle pojasnjavali naknadno i ovo:

*** Please be kindly informed that the inactivity fee for commercial users 19.95 EUR. In this respect as your account is considered a commercial one it will be subject to the respective commercial fees.
*** Once you have transaction your account will not be subject to the inactivity fee. We would like once again to remind you that it applies only in cases funds have been uploaded, withdrawn, sent or received through the Merchant Account(s) within the last six (6) months.
*** In case you are using your Skrill account for receiving funds from freelance web sites you will not be subject to monthly fees.
*** The charge you’re referring to is the so called Gateway Usage Fee, which is part of our fee schedule and was introduced in 2011.

Any Merchant that has accepted payment(s) through the Gateway within the last month (regardless of the payment method) is subject to the Gateway Usage fee of 19.95 EUR or the equivalent in any other supported currency available on the Skrill gateway and will be typically collected between the 5th and 10th of each calendar month

i dalje mi nije jasno, kazu da kao freelancer necu placati mesecno, a onda kazu da se taj gateway naplacuje svakog meseca od 5-tog do 10-tog... Mozda bi mi bilo jasnije kada bih znala te termine, ovako se samo nerviram i besciljno mozgam.
Ako je neko imao iskustva sa svim ovim cudima, bila bih jako zahvalna da mi na srpskom pojasni sta se desava, jer vise sam umorna od presecanja kad se ovako nesto desi, pretrazivanja odgovora po forumima, strahovanja da sam im nesto duzna sad ili mozda otisla u minus, pa onda kamate, ako se na skrillu uopste moze to desiti :), a tek cimanja koja sam imala kod nasih banki i pitanja oko poreza, navukoh silne paranoje...
Razmisljala sam da zatvorim taj Skrill i potrazim neki drugi nacin prebacaja novca, kad ga oni vec zakomplikovali toliko. Odesk mi je nekako zao da zatvorim, neki klijenti mi se i danas javljaju, imala sam tako lepe poslove posto radim ilustracije za decije knjige, i jednostavan je za koriscenje, ali sta ce mi bez Skrilla?

Hvala vam na bilo kakvom savetu, i hvala na strpljenju.

Arancina kaže:
Razmisljala sam da zatvorim taj Skrill i potrazim neki drugi nacin prebacaja novca, kad ga oni vec zakomplikovali toliko. Odesk mi je nekako zao da zatvorim, neki klijenti mi se i danas javljaju, imala sam tako lepe poslove posto radim ilustracije za decije knjige, i jednostavan je za koriscenje, ali sta ce mi bez Skrilla?

Hvala vam na bilo kakvom savetu, i hvala na strpljenju.

Ne znam ništa da ti savetujem za Moneybookers jer ih davno nisam koristio.

Ali možeš se preko Odesk (a i preko Elance, čini mi se) prijaviti da dobiješ Payoneer karticu.

Prvi put ti se za aktivaciju kartice skine 25$, posle su troškovi 1$ do 3$ mesečno (ili 20$ godišnje) za održavanje, kada skidaš novac sa bankomata trošak je 2.45$ + do 3% u ime konverzije valute. Pisaće ti tačno koji su troškovi prilikom prijavljivanja za karticu.

Sa bankom u slučaju korišćenja Payoneer nemaš dodira.

Da ne davim, pisao sam o Payoneer detaljnije na blogu: http://igortomic.net/payoneer-maste...arketari-i-freelancer-i-prime-novac-u-srbiji/

Druga opcija koju nisam isporbao je da direktno na račun u banci primiš novac. Ukoliko sam dobro shvatio, i Odesk i Elance nude opciju da novac primiš na dinarski račun, a za cene transfera pogledaj na njihovim sajtovima.

Sparrowhawk kaže:
Agent 47 kaže:
Koliko kosta otvaranje,papirologija i sve ostalo?
Jel mora neki minimalni iznos da stoji na njoj?
Visa Electron, neoročeni devizni račun, e-banking i SMS obaveštenja o prijemu i potrošnji sa kartice su besplatni. Ne postoji minimum koji mora da stoji, može da bude prazan koliko hoćeš :king
Za verifikaciju ti preporučujem da koristiš iznose koje dobijaš preko SMS obaveštenja, jer su izraženi u originalnoj valuti i ispravnom iznosu, dok su one cifre na e-bankingu malo veće, dok ne proknjiže transakciju, to može biti i do 10 dana. Isto toliko treba i kad povlačiš novac sa moneybookersa na karticu.

Ja sam verifikova i Payza-u (par puta zbog menjanja kartica), Moneybookers (takodje par puta) i juce PayPal i nikad mi nije trebalo vise od 2 minuta da vidim stanje, tj. transakciju za verifikaciju sa code-om ili tacnom cifrom. I to preko online bankinga, a preko poruke ide maltene instant (odmah). I da, ne nude sve banke besplatna SMS obavestenja. Razlikuju se politike od banke do banke. Nekim je vec provizija a SMS besplatan, nekima manja a SMS se placa mesecno i td....

EDIT: Pazite da Vam racun na Moneybookers-u bude vezan za istu valutu kao i kartica koju planirati povezati sa njom. U suprotnom, necete biti u mogucnosti da verifikujete nalog. SMS / Bank statement ce vam biti u valuti koja je na kartici a Moneybookers ce traziti iznos u valuti koja Vam je na njihovom account-u.

pozdrav svima. Malo sam čituckao, nisam pročitao pa moram da pitam..da li neko prodaje predmete na ebay a prima pare preko moneybookers-a? Paypal nemam, jedina mogućnost je skrill..vidim da ima opcija ebay seller account na skrill-u, jel neko prodaje preko toga?

dobio sam uplatu na račun moneybookers i ako hoću te pare da podignem, bilo sa moneybookers: računa na račun banke, na moj devizni, znači bilo kako BANKA INTESA UZIMA PROVIZIJU 1950 DINARA! Zaradio sam 60 evra i sad treba 1.8e da mi uzme mb za transakciju i banka 1950..ok, super..pola-pola!
jel postoji neki način da se to reši? Treba da mi stigne visa election kartica, imam devizni račun...jel mogu da uzmem i visa internet karticu i povežem je sa visa election, pa pare sa mb prebacim na internet karticu, a sa nje na visa election bez te provizije?
Nadam se da smo se razumeli :D

Ko ti je to rekao da uzima Intesa proviziju? Moj MB je povezan i sa deviznim računom i sa karticom, i nikakve troškove nisam imao do sada, niti sam čuo da je neko imao.

A moraš da odeš do banke prvi put kad primiš uplatu (msilim da će te pozvati ili ćeš dobiti SMS), da kažeš da je to poklon od rodbine iz inostranstva na primer, kako ti ne bi uzeli procenat (ovo bi trebala valjda država da uzme, opet nije Intesa).

žena koja radi u banci, samo nisam siguran jel prvi put ili svaki put tolika provizija

igor22 kaže:
dobio sam uplatu na račun moneybookers i ako hoću te pare da podignem, bilo sa moneybookers: računa na račun banke, na moj devizni, znači bilo kako BANKA INTESA UZIMA PROVIZIJU 1950 DINARA! Zaradio sam 60 evra i sad treba 1.8e da mi uzme mb za transakciju i banka 1950..ok, super..pola-pola!
jel postoji neki način da se to reši? Treba da mi stigne visa election kartica, imam devizni račun...jel mogu da uzmem i visa internet karticu i povežem je sa visa election, pa pare sa mb prebacim na internet karticu, a sa nje na visa election bez te provizije?
Nadam se da smo se razumeli :D

Mozda ako šaljes,kad primaš nemaš proviziju,osim one koju uzme banka posrednik.

"svastika" mi radi u intesi :D
dakle, poslao sa devojci da hoću da prebacim pare sa MB na moj račun i podignem pare i da je pita koliku proviziju uzima banka..pitala je i kaže da uzima toliko..što me je neprijatno iznenadilo, mislio sam da uzima 1-2%, a do 100e da ni ne uzima proviziju

igor22 kaže:
"svastika" mi radi u intesi :D
dakle, poslao sa devojci da hoću da prebacim pare sa MB na moj račun i podignem pare i da je pita koliku proviziju uzima banka..pitala je i kaže da uzima toliko..što me je neprijatno iznenadilo, mislio sam da uzima 1-2%, a do 100e da ni ne uzima proviziju

Kontakt centar: +381 11 310 88 88 zovi njih i pitaj nije svastika upućena

haha, i to što kažeš :)
šta konkretno da kažem, primio sam uplatu na MB kao poklon od rodbine i hoću da prebacim pare na svoj račun?
inače, hvala

Možeš uraditi dodavanjem i verifikovanjem Visa kartice na Skrill nalog ili dodavanjem deviznog računa (prelistaj temu ima više topica o tome).

Back
Na vrh