• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn RESPONSIVE LAYOUT

Kako bi RESPONSIVE LAYOUT najtacnije preveli na srpski (hrvatski) jezik ?

"Odzivan", "uzvratni".. tako nešto sam viđao ranije.

Nikako ovo što je rekao m1l4n, jer fleksibilan bi bilo prevod od "flexible design", a prilagodiv od "adaptive design". Oba termina postoje i ne treba ih mešati sa "responsive design" jer se radi o drugačijim tehnikama.

vandanic kaže:
"Odzivan", "uzvratni".. tako nešto sam viđao ranije.

Nikako ovo što je rekao m1l4n, jer fleksibilan bi bilo prevod od "flexible design", a prilagodiv od "adaptive design". Oba termina postoje i ne treba ih mešati sa "responsive design" jer se radi o drugačijim tehnikama.

Stvarno nemamo adekvatnih termina za mnoge strane riječi. :( Pa na wikipediji piše prilagodljiv web dizajn (responsive web design), tako da kad nađeš nešto na wikipediji ne mora značiti da je tačno (ko zna ko je i to pisao).

Slažem se, naš jezik se ne dopunjuje dovoljno i često dolazimo u ovakve situacije. Opet kažem "prilagodljiv dizajn" bi odgovarao možda, ali smo to nekako već uzetli za "adaptive design" (što je jedini 100% tačan prevod koji imamo ovde) i ne bi valjalo mešati.

Mi na poslu u principu uvek koristimo engleske termine ili ih "posrbimo" pa je responsive za nas responzivni dizajn. Works for us.

Kapetan Bačvica kaže:
ABCDE kaže:
Instalirao ovaj plugin: https://wordpress.org/plugins/simple-custom-css/

Dodao ovaj kod: (to sam na nekom forumu našao)

.content a img, .content img{
max-width: 100% !important;
}

Molim te, gdje si dodao ovaj kod?
U koji file točno? :fever

Instaliraj plugin "Custom CSS". Nakon instalacije ti je u wordpress izborniku. Dodaš novi i umetneš ovaj kod. I to je to. Nisam u nijedan konkretno file dodao. Išao sam preko ovog plugina.

ABCDE kaže:
Instaliraj plugin "Custom CSS". Nakon instalacije ti je u wordpress izborniku. Dodaš novi i umetneš ovaj kod. I to je to. Nisam u nijedan konkretno file dodao. Išao sam preko ovog plugina.

Hvala ti na odgovoru.
Misliš ovako da izgleda
8xu5c7.jpg

Napravio sam tako i prije, ali meni ne radi. :(
Treba pronaći neku responsive temu, to je bolje rješenje. :fever

Koristenje ovog Plugina konkretno za ovu stvar mi je neshvatljivo.Ako vec nisi Developer i ne znas koristiti Inspect Element Tool,Firebug ili nesto sl. zasto jednostavno ne kopiras taj kod u style.css, odmah ispod podataka o temi.Ni ovo nije najbolja solucija jer bi trebalo naci ovo pravilo u CSS-u i izmjeniti ga, ali svakako je bolje od bespotrebnog instliranja Pluginova.

Nemojte me shvatiti pogresno, ovo je samo savjet ;)

belmo996 kaže:
Koristenje ovog Plugina konkretno za ovu stvar mi je neshvatljivo.Ako vec nisi Developer i ne znas koristiti Inspect Element Tool,Firebug ili nesto sl. zasto jednostavno ne kopiras taj kod u style.css, odmah ispod podataka o temi.Ni ovo nije najbolja solucija jer bi trebalo naci ovo pravilo u CSS-u i izmjeniti ga, ali svakako je bolje od bespotrebnog instliranja Pluginova.

Nemojte me shvatiti pogresno, ovo je samo savjet ;)

Tražio sam po netu riješenje za onaj problem koji sam imao sa slikama u postu. Ovdje na forumu sam se obratio za pomoć. Nudilo mi se riješenje problema na puno kompliciraniji i skuplji način. Na kraju jedino što sam uspio pronaći je to da je netko već imao sličan problem i riješio ga ubacivanjem onog koda u "custom css" plugin. (na stranom forumu sam pronašao). Ne kužim se u kodiranje pa mi se ovo činila jednostavna opcija i meni je radilo, što je najvažnije.

Ni ja ne želim bespotrebno instalirati hrpu pluginova ali meni je to riješilo problem koji me gadno namučio a u stvari i nije neki problem (jest ako ne znaš).

Svejedno hvala na savjetu. Ti si jedan od rijetkih koji je spraman uskočiti i pokušati riješiti problem tako da cijenim što kažeš i znam da je dobronamjerno ;)

Back
Na vrh