• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn RESPONSIVE LAYOUT

ABCDE

Član
Tu od
25 Kol 2010
Nitko ne odgovara pa da otvorim novu temu. Možda uočljivije bude. Napravio sam sajt i tema je "responsive" ali kada idem na "Theme options" i čekiram "Enable responsive layout" sve na početnoj stranici mi se porazbaca a na početnoj su mi najnoviji postovi. Radi se o ovoj temi:

http://clonetemplates.com/portfolio/viralnova/

Znači kad uključim tu opciju ništa više nije onako lijepo posloženo (rešetkasto) nego je sve porazbacano. (to je kad sa kompa gledam)

Kada idem smanjiti web browser (testiram da li radi "responsive"), smanjuje mi se i sadržaj, sve se prilagođava, naslovna stranica je ok. Ali kad uđem u neki post - sve se prilagođava širini ekrana osim slika koje se nalaze u postu. One su i dalje raširene. Znači ista stvar je i kad sa mobitela/tebleta se spojim. Početna je ok ali kad uđem u post sve je prilagođeno osim slika u postu.

Uopće mi to "responsive" ne funkcionira. Ni na mobu ni na desktopu. Ali i da mi je naprimjer sve u redu na mobitelu/tabletu (da nemam problem sa tim slikama) opet mi je problem što kad tu opciju uključim (enable responsive layout) mi se sve porazbaca po ekranu (kada sa kompa idem). Opet ne mogu tako ostaviti radi onih koji će sa kompa pristupiti stranici. Probao sam sa svim mogućim browserima, uvijek isto.

Sve u svemu ne funkcionira a neznam gdje sam mogao fulati. Instalirao sam temu, dodao nekoliko postova i uključio responsive layout i vidio da ne radi. Gdje sam mogao pogriješiti?

Kada na njihovim stranicama idem na DEMO verziju i smanjujem svoj browser i povećavam - sve radi savršeno. I slike u postu se prilagode i smanje. Stvarno ne kužim što sam to mogao krivo napraviti ili sam možda nešto propustio podesiti. Guglam već tri dana, nisam našao odgovor. Neisplati mi se raditi mobilnu verziju sajta kad već postoji ova opcija u temi ali mene neće da radi.

Ako je itko imao ovakvo iskustvo ili zna u čemu bi mogla biti kvaka..molim vas pomagajte.

Da li si kupio temu, ili naletio na neku narodnu (citaj nulled) ? Zasto jednostavno ne kontaktiras autora teme, jer tesko ti ovako neko moze pomoci

Skinuo sam besplatno sa linka gore u prvom postu. Na upit nitko ne odgovara, besplatna je nemam pravo na support.

Da nam ostavis link svoje stranice, koja koristi tu temu, mozda bi se i moglo nesto uraditi.Ovako mozemo samo nagadjati gdje je problem.

http://thegreatanast.asia/

nemogu vjerovat da nitko ali baš nitko od svih koji su vidjeli temu nemože ni naslutiti o čemu se radi. Evo ovo je stranica, sada je uključen responsive layout.

Jesi probao da gasis Plugin-ove, jedan po jedan ? Mozda neki od njih stvara problem.

Evo sve pogasio (nemam ih puno, samo najosnovnije) i dalje isto. Nema sa kojeg preglednika nisam otvorio jer sam mislio da je samo kod mene možda tako. Ali ništa.

EDIT: Čak sam jednom sve ispočetka išao. I wordpress i nanovo postove dodavao..iz čiste nule sam išao ponovno i opet ista stvar. Palo mi je na pamet da možda kad sam postove radio je trebalo neku opciju uključit/iskljkučit pa da se post drugačije prikaže. Sad mi padaju možda gluposti napamet al neznam više što probat. Imam osjećaj da je neka sitnica koju ja naravno neću sam shvatit.

Problem je u CSS-u. Konkretno.
Nađi gdje je difinirano ovo:

.articles .feature img, .span_1, .span_2, .grid>div:first-child {
height: auto;
}

i

.grid, .nav, .span_1, .span_2, .grid > div:first-child, .grid > div:first-child, .categories, .footmenu .categories>div, .social, .weboffers {
width: auto;
}

i obrišeš dio (ukupno 3 puta)

, .grid>div:first-child

ne mogu ti pomoći detaljnije jer je sve komprimirano i ne zove se kao u originalu.

U style.css ja toga nemam. U privitku je cijeli style.css. U wordpressu sam išao na "Izgled-uređivač" i otvorio style.css ali ovoga što si naveo nema. Gdje da tražim? Tražio sam i u functions.php, page.php, theme-options.php, index.php, single.php i toga nigdje nema.

Prilozi

• style-css.txt
    16 KB · Pregleda: 637
ABCDE kaže:
U style.css ja toga nemam. U privitku je cijeli style.css. U wordpressu sam išao na "Izgled-uređivač" i otvorio style.css ali ovoga što si naveo nema. Gdje da tražim? Tražio sam i u functions.php, page.php, theme-options.php, index.php, single.php i toga nigdje nema.

U css-u nekog od pluginova. Ugasi mimimajzer za css, ovako tko će ga znati.

E sad tek ništa ne razumijem. Za ovo sam teški telac. Da li postoji neki jednostavniji način za pojasniti mi gdje da tražim i što da radim?

Uradjena je minifikacija svih tvojih CSS fajlova na stranici.Kako je uradjena minifikacija dodijeljena su nova imena tim fajlovima koja se sastoje od niza nepovezanih znakova.

Vjerovatno koristis minifikaciju iz W3 Caching Plugin, unutar kojeg je selektovana i minifikacija."Un-check" tu opciju u postavkama Plugina kako bi dobio vise informacija ;)

Meni je ovo sve kineski jezik. Jednostavno uopće nisam u ovome i neznam što ni kako. Ugasio sam plugin i tražio po gore navedenim fajlovima i opet ništa.

Postoji li neki step-by-step sada kad sam ugasio W3 cache plugin? Gdje da tražim, u kojem fajlu..

Nisam neki "gotovan" pa da želim sve na pladnju ali jednostavno u ovo se uopće ne razumijem. Hvala vama koji želite pomoći ali ja vas ne razumijem.

A zašto forsiraš tu temu koja ti pravi probleme?
Pogotovo ako nisi in sa programiranjem, a niti sa kodiranjem;
moj ti je jednostavan savjet; promijeni temu.
Da počneš od defaultne, garantirano ne bi imao te probleme. :)
A ne moraš od nje, izaberi neku od ponuđenih Free tema i reci što se tad' događa? :fever

Žao mi je odustati jer mi eto ta tema baš odgovara a vjerujem da nije neki ogroman "kvar" na njoj. Za mene je preogroman pa sam se zato obratio ovdje za pomoć jer onome tko je s ovim na "ti" ovo je možda sitnica samo. I ovih dana sam guglao i pokušavao naći riješenje ali je očito potrebno neko malo veće predznanje.

Najlakše je odustati. :stars

ABCDE kaže:
Žao mi je odustati jer mi eto ta tema baš odgovara a vjerujem da nije neki ogroman "kvar" na njoj. Za mene je preogroman pa sam se zato obratio ovdje za pomoć jer onome tko je s ovim na "ti" ovo je možda sitnica samo. I ovih dana sam guglao i pokušavao naći riješenje ali je očito potrebno neko malo veće predznanje.

Najlakše je odustati. :stars

Plati SpawneR-u da ti to riješi. Možeš i Belmu. Istina da sam ga popljuvao oko članka, ali ovo znam da zna.

Sve je responsive sem slike u postu, tema je losa realno a pogotovu za ovaj vid web stranice, novosti... Imas dosta besplatnih i prelepih tema koje su responsive a ako mene pitas kupi Sahifu ili Newspaper temu i sljakaj kako zelis, mozes da mi se javis na PP ukoliko zelis da probamo da resimo ovo sa slikom ;)

Vidim da si promijenio temu, mozda je to i najbolja solucija za tebe.Inace ako neka tvrtka odnosno stranica prodaje temu i uz to doda neku FREE verziju te teme, znaj da je ta FREE na neki nacin ostecena, jer njima je cilj da ti kupis onu premium ;)

Sto se slika tice, ovo sto je SpawneR spomenuo - koliko se sjecam u ovoj temi je koristen Bootstrap, vjerovatno developer nije dodao klasu .img-responsive za sve slike unutar posta.Ili nije htio dodati ;)

Instalirao ovaj plugin: https://wordpress.org/plugins/simple-custom-css/

Dodao ovaj kod: (to sam na nekom forumu našao)

.content a img, .content img{
max-width: 100% !important;
}

I problem riješen. Hvala svima koji su pokušali pomoći ali napokon sam naletio gdje su već bile ovakve situacije pa je sve lijepo objašnjeno.

Niti 2 min. posla a toliko sam se naguglao i naživcirao.

Back
Na vrh