• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomozite mi doći na 1. stranicu Google-a

Kad ja skupim 100 postova na ovom forumu ću staviti link u potpis..ima da srušim server od posjete :hysterical.
Šalim se ..ja sam primjetio jednu sitnicu a to je da ako mi je tekst na stranici originalan onda mi ne treba previše linkova da budem među prvih 30 što je mislim sasvim solidan rezultat ako se uzme da nisam radio nikakav link bulding vrijedan spomena a konkurencija se mjeri u milijunima.

maximum kaže:
Kad ja skupim 100 postova na ovom forumu ću staviti link u potpis..ima da srušim server od posjete :hysterical.
Šalim se ..ja sam primjetio jednu sitnicu a to je da ako mi je tekst na stranici originalan onda mi ne treba previše linkova da budem među prvih 30 što je mislim sasvim solidan rezultat ako se uzme da nisam radio nikakav link bulding vrijedan spomena a konkurencija se mjeri u milijunima.
Netočno.
Ako su ti na stranici kopirani tekstovi tad vjerojatno uopće nećeš rangirati na tražilicama.
Ukoliko su tekstovi unikatni onda ti to ovisi o puno stvari.

Baš sam razmišljao da maknem link iz potpisa da vidim oće li mi utjecat na poziciju.
Otkako je se počeo "odmotavat" ovaj Google Caffeine, sve sam niže, pa sam trenutno 9. za sve 4 primarne fraze, tako da mi neće ništa bitno naštetit.

Budući da i ja imam preko 300 postova, mislim da sam dobar kandidat, najlakše je to testirat umjesto da nagađamo.

Znači, ovaj forum ima PR3 domenu, a moj blog rangira na 9 poziciji za:

ebooks blogspot
ebook blogspot
ebooks blog
ebook blog

Evo maknut ću link sad, pa da vidimo.

Caffeine je za sad ziv samo na jednom serveru od tonu njih tako da Caffeine update jos nije u pogonu. A ja mislio da su ga jos tamo 8-9mj. isfurali. Svasta :)

Pa..nije da se želim konfrontirati niti iznositi neka svoja suprotna stajališta ali moram reći da moj post o originalnom tekstu/sadržaju istinit,originalan tekst me je ubacio među 30 -dakle ne lažem, koliko bi mi trebalo da stignem do prve 3 pozicije to je već druga priča.
Što se tiče neorginalnog sadržaja i ta tvrdnja ne stoji jer sam na počecima rađenja stranica dobijao posjetu na dvije stranice koje su imale neorginalan sadržaj ali nije bio uzet sa jedne nego sa 5-6 stranica i malo izmješan.
Ni kratkoročno ni dugoročno to nema nikakve prespektive da se ne pomisli da ja propagiram neke krive metode..ali da su stranice bile indeksirane-jesu, da sam dobijao posjetu-jesam.
Naravno nakon nekog vremena sam tekstove zamijenio sa originalnim tekstom.
Jedino što mi sad pada na pamet je pitanje..da li mi je taj neoriginalni sadržaj naštetio za kasnije?

Ne vjerujem, zato što koliko je meni poznato Google i ostali search engine-i ne drže nekakve "stare" verzije stranica nigdje u svojoj bazi, prema tome, ako ti taj neki page ima originalan sadržaj SADA, trebalo bi sve bit u redu.

maximum kaže:
Pa..nije da se želim konfrontirati niti iznositi neka svoja suprotna stajališta ali moram reći da moj post o originalnom tekstu/sadržaju istinit,originalan tekst me je ubacio među 30 -dakle ne lažem, koliko bi mi trebalo da stignem do prve 3 pozicije to je već druga priča.
Što se tiče neorginalnog sadržaja i ta tvrdnja ne stoji jer sam na počecima rađenja stranica dobijao posjetu na dvije stranice koje su imale neorginalan sadržaj ali nije bio uzet sa jedne nego sa 5-6 stranica i malo izmješan.
Ni kratkoročno ni dugoročno to nema nikakve prespektive da se ne pomisli da ja propagiram neke krive metode..ali da su stranice bile indeksirane-jesu, da sam dobijao posjetu-jesam.
Naravno nakon nekog vremena sam tekstove zamijenio sa originalnim tekstom.
Jedino što mi sad pada na pamet je pitanje..da li mi je taj neoriginalni sadržaj naštetio za kasnije?

Ma u pravu si, Octavia ili nije skuzio o cemu ti pricas ili je nesto zabrijao.
Neoriginalan sadrzaj, ako si ga maknuo, nije ti dugorocno nastetio.

Jonas kaže:
Ma u pravu si, Octavia ili nije skuzio o cemu ti pricas ili je nesto zabrijao.
Neoriginalan sadrzaj, ako si ga maknuo, nije ti dugorocno nastetio.

Šta je Neoriginalan sadrzaj?
Ja sam shvatio da je to takav sadržaj koji je kopiran sa drugih mjesta, možda malo izmjenjen, ali ne dovoljno da bude barem 50% unikatan i nemože proći copyscape kao takav.
To što si ti sa jednim unikatnim člankom došao u prvih 30 stranica, ne znači ništa.
Evo ti jedan moj primjer stranice koja najlošije rangira na googlu.
Stranica ima 39 unikatnih članaka s 350+ riječi i 3800 baclinkova s anchor tekstom za koju hoću rangitati.
Unatoč tome stranica mi nije u prvih 30, nije čak ni u prvih 200.
Ali jedan post sa te stranice je na 8 mjestu za ključnu riječ "nesto" mada nema baclinkova.
Što ti to pokazuje?
Apsolutno ništa.
Uletio sam u prejaku konkurenciju i vjerojatno nikad neću biti u top 5 za tu ključnu riječ, dok taj post rangira dobro jer nema neke konkurencije.

Dali bi onda po vama svi moji postovi trebali biti u top 30 jer su svi "orginalni"?

wow, al ste se raspisali :)
no moram priznati da su mi poznate manje više sve te metode o kojima pišete, ali ima jedan mali problemčić - to je jaaako puno posla...
ima li nešto lakše? :)

još jedno pitanje, ima li netko iskustva s PPV metodama?
skinula sam jučer jedan novi manual Rapid Mass Traffic. Iako na warrior forumu iskusniji kažu da je to "samo još jedan PPV manual" ja nemam do sad nikakvih spoznaja o tome i čini mi se sistem dosta obećavajući.

probat ću složiti prvu kampanju, valjda će se isplatiti više od adwords pljačke.

btw, gogo, onaj squidoo lens ti je locked :stars, sad sam kliknuo i bang, locked by the community for review, tako nešto piše

E pa gledaj ovako, ako oćeš lagano, onda je to ili sivo ili čak i crno područje (black/gray hat). Link building nije lagan, nitko tko je iskren nije to nikad rekao.

A što se tiče gray hat black hat metoda, to će sve jednog dana Google prokužit i neće vrijedit, stoga bolje uhvati se malo posla i nabaci par desetaka ili stotina white hat linkića, pa će oni bit tu još dugi niz godina.

Octavia, ovo sto ti govoris je istina, ali pretpostavljam da je Maximum htio reci da ako dobro odaberes kljucnu rijec sa dosta prometa a malom konkurencijom, dobro napravis on page optimizaciju sa originalnim ili polu-originalnim sadrzajem ("malo izmjesan", kako kaze Maximum) mozes rangirati na Google prilicno dobro, cak i bez backlinkova. Tako pise:

To je tema ovdje, uostalom, dokaz je lonicerin site kojim je otvorila ovaj thread.
BTW, lonicera1 svaka cast, zanimljivu raspravu si pokrenula!
Octavia ovo sto ti govoris za svoju stranicu je potpuno razumljivo, ali to je razlika izmedju izrade niche sitea i nekakvog authority sitea. Naravno da samo sa originalnim sadrzajem neces se visoko rangirati ako ti kljucna rijec ima jako puno konkurencije i ekipa na prvoj stranici Googlea ima par tis backlinkova.
To je ono sto trubim stalno, a i nisam jedini (dbomestar). Da parafraziram jednog pametnog gospodina, za dobar SEO bitna su tri faktora: kljucne rijeci, kljucne rijeci i kljucne rijeci.

Kad sam već postao tako bitan faktor..:hysterical ajde da precizno objasnim do kraja.

Prije svega, nije mi cilj biti autoritet, niti napraviti stranicu koja ima 500 podstranica(to sam već spomenuo u jednom od ranijih postova). Ovo što ja radim su stranice od 15-30 podstranica i to je to.

Ulog u stranicu iznosi maximalno 30$(pod uvjetom da ima 30 podstranica).
Kad smo kod uloga to se odnosi na prepravljanje tekstova i to mi je u cijeloj priči glavni problem jer nikako ne mogu naći ljude koji bi to radili pa ako imate nekog filipinca ili indijca molim preporuku.

Ako se nakon više mjeseci pokažu isplativima odnosno od njih počne dolaziti lova od googla ću razmišljati da li da ih unaprijeđujem ili ne.
Ako se ne varam nešto slično radi i onaj amer -link na post koji je objavio Hellas
Zašto sam se odlučio za ovakav tip stranice?

1. Znanje mi je još jako malo.
2. O optimizaciji i link bulildingu znam jako malo.
3. Jebe me engleski jezik
4. Iskustvo i znanje koje imam mi je jedino dostatno za ovakav način zarade.
5. nemam para da ih ulažem u velike projekte.
6. ako mi nešto propadne biti će mi lakše ako znam da sam izgubio 30$ i nekoliko dana rada nego 500$ i nekoliko mjeseci rada.

I za kraj nabrajanja razloga ono što je i najvažnije a to je lova i cilj, cilj mi je 1$ po stranici dnevno, mislim da je to ostavrivo čak i meni koji se tek učim, možda ne u prvih nekoliko mjeseci ali za 5,6 ili malo više uz malo link buildinga mislim da je.

Što se tiče konkurencije i niše koju sam birao..pa uglavnom sam se odlučio za slijedeći omjer težine . Ako je od 1-10 desetka nemoguće i neostvarivo a 1 pizdarija ja sam birao težinu od 2 do 3-3.5. Za ovu težinu mi je samo originalan tekst i optimizacija stranice bio dovoljan da dođem u 30 i niže.

Što se tiče neorginalnog sadržaja , kad sam išao testirati te stranice na copy scape uz svaku podstranicu mi je izbacio 5 -6 stranica sa kojih sam uzimao tekst. Moja jedina intervencija se sastojala od pažljivog ubacivanja ključnih riječi i slaganja tih kopiranih djelova da budu suvisla cjelina.
Evo nadam se da sam razjasnio sve.

p.s.

Kako sam do sad samo uzima i skupljao znanje evo nešto što se kod mene pokazalo korisnim pa da barem malo vratim. Jedna od fotografija na stranici koju sam stavio mi donosi oko 100-150 posjeta dnevno (nalazi se na prvoj stranici google images za pojam koji ciljam). Samo zbog te jedne fotke od googla zarađujem od 7-10$ (toliko očekujem da će biti ovaj mjesec).

-Znam da je to za vas sića ali na kraju godine samo ću preplatiti stranicu i uloženo u nju 5-6puta. ;)

Jonas kaže:
Octavia, ovo sto ti govoris je istina, ali pretpostavljam da je Maximum htio reci da ako dobro odaberes kljucnu rijec sa dosta prometa a malom konkurencijom, dobro napravis on page optimizaciju sa originalnim ili polu-originalnim sadrzajem ("malo izmjesan", kako kaze Maximum) mozes rangirati na Google prilicno dobro, cak i bez backlinkova. Tako pise:

To je tema ovdje, uostalom, dokaz je lonicerin site kojim je otvorila ovaj thread.
BTW, lonicera1 svaka cast, zanimljivu raspravu si pokrenula!
Octavia ovo sto ti govoris za svoju stranicu je potpuno razumljivo, ali to je razlika izmedju izrade niche sitea i nekakvog authority sitea. Naravno da samo sa originalnim sadrzajem neces se visoko rangirati ako ti kljucna rijec ima jako puno konkurencije i ekipa na prvoj stranici Googlea ima par tis backlinkova.
To je ono sto trubim stalno, a i nisam jedini (dbomestar). Da parafraziram jednog pametnog gospodina, za dobar SEO bitna su tri faktora: kljucne rijeci, kljucne rijeci i kljucne rijeci.

opet teorija o tisućama backlinkova... Ta SEO nije uopće bitan broj backlinkova već kvaliteta i to da potječu sa svih (ili većine) resursa koje sam maloprije nabrojio. Kao što sam rekao, konkurencija mi ima puno više backlinova a svejedno su ispod mene...

samo da najavim.. sljedeći mjesec počinjem sa optimizacijom jedne svoje stranice za ključnu riječ "internet business".

Iskusniji će znati procijeniti kolika je konkurencija za riječ koja je prošli mjesec imala preko 300.000 traženja (na globalnoj razini)... pa ćemo vidjet do kojeg ću mjesta doć. Za sad me nema među prvih milijun rezultata... :)

samo da najavim.. sljedeći mjesec počinjem sa optimizacijom jedne svoje stranice za ključnu riječ "internet business".

Iskusniji će znati procijeniti kolika je konkurencija za riječ koja je prošli mjesec imala preko 300.000 traženja (na globalnoj razini)... pa ćemo vidjet do kojeg ću mjesta doć. Za sad me nema među prvih milijun rezultata... :)

O..ovo bi moglo biti interesantno, predlažem da otvoriš novu temu i podnosiš redovito izvješće o poduzetim radnjama.
Ja ću navijati kao i ostali pretpostavljam..:taunt

Maximum, sve je bilo jasno i ranije onima koju su se potrudili procitati cijeli thread, ali hvala na pojasnjenju...na dobrom si putu, samo peglaj dalje...
Sto se tice prepravljanja tekstova, ili uzmi filipinca kad si budes mogao to priustit, ili koristi kvalitetan article spinner. Bila je nedavno tema o jednom, po meni najkvalitetnijem trenutno.
A za optimiziaciju slika sam ti vec ranije spomenuo da mozes racunati i na dio prometa od toga! :)

opet teorija o tisućama backlinkova...
Gogo, gdje si ti u mom postu nasao zagovaranje teorije o tisucama backlinkova, stvarno mi nije jasno, ja sam bar protiv toga.
A sto se tice tvog sitea, skidam kapu za poziciju koju drzis, ali za kljucnu rijec "resell rights" od prvih 20 pozicija na Googleu samo 2 imaju VISE linkova od tebe, svi drugi imaju manje - bar tako pokazuje travis, ako nisam krivo zapamtio koji je tvoj site. Ako jesam, isprike.

"resell rights" ima samo 2.4k local i 6.6k global pretrazivanja prema GAKT-u. Vjerojatno je onda dobar 'buying keyword' pa ti se isplati toliki trud...

Jonas, ispričavam se, učinilo mi se da si to ovdje spomenuo.

neces se visoko rangirati ako ti kljucna rijec ima jako puno konkurencije i ekipa na prvoj stranici Googlea ima par tis backlinkova.

Max, dobra ideja. čim počnem, otvorit ću temu. imam još dosta posla sa trenutnim projektima.

ma gledajte...

ja sam totalni početnik u ovome i nemam pojma o SEO. lani u 10 mjesecu sam počela s Google Sniperom i to je manje više sve što znam o tome kako se rade stranice za ključnu riječ.

o off page optimizaciji ne znam ništa osim postati link na direktorije i objaviti par članaka na ezine articles ili articledashboard pa opet rangiram dobro za neke riječi.

evo još nekih mojih primjera:

riječ je "abs toning system", stranica abstoningsystem.com, samo par prepravljenih PLR članaka i na prvoj je stranici od prvog dana.

"trifilliate payday" drži prvo mjesto i to mi je do sad najprofitabilnija stranica.
"ivy bot robot" isto prvo mjesto, barem 1-2 prodaje mjesečno.

sve te stranice su napravljene samo sa sniper metodom i prijavljene na nekoliko direktorija, to je sve.

čini mi se da je puno lakše rangirati za konkretno ime nekog proizvoda nego za općeniti pojam a i prodaje se bolje. iako je promet puno manji, ljudi koji dođu na stranicu su već unaprijed zagrijani za taj proizvod i češće ga kupuju.

dobra strategija za početak. i ja sam imao sličnu na početku i mogu ti ponuditi mali savjet kako poboljšati prodaju...

skini par relevantnih proizvoda (ebook i sl.) i ponudi ih kao bonus za svakoga tko naruči sa tvoje stranice! Tako ćeš eliminirati konkurenciju. jednostavna metoda koja pali

u početku sam takvim strategijama zarađivao oko 10-20 dolara dnevno.. nije puno ali se do kraja mjeseca skupi :)

@lonicera - Da, bilo bi možda pametno radit lagani list building, jer ako te jednog dana Google i skine sa prvih pozicija opet ćeš imat listu iz koje ćeš tu i tamo moć izvuć neku prodaju. Aweber je kao najbolji, plaća se prvi mjesec 1 dolar, a onda sve ostale se plaća 19$ mjesečno, ili više ako imaš mnogo subscribera. Ja trenutno koristim mail chimp, koji je besplatan za prvih 500 subscribera, i mogu ti reć da sam zadovoljan

@maximum - dam ti ja login podatke za ovaj moj spinner ako hoces, ja ga koristim ali ne toliko da se ne bismo mogli dogovorit da ga koristimo obojica u različita doba dana (ja i duleee smo jedno vrijeme tako radili, jer koristimo FTS pa nam ovo monstruozno pomaže).

@gogo - a visoko pucaš, šta je je, evo gledam prvih par rezultata za taj pojam - heh, pa u svakom slučaju, navijam za tebe, ali sumnjam da će bit teško - bit će ti pre***beno! Ja sam baš neki dan gledao i za ovaj "resell rights", ali ovo mi se čini još par desetaka razina teže. Naravno to je moj dojam i pretpostavka.

Back
Na vrh