Kad sam već postao tako bitan faktor..:hysterical ajde da precizno objasnim do kraja.
Prije svega, nije mi cilj biti autoritet, niti napraviti stranicu koja ima 500 podstranica(to sam već spomenuo u jednom od ranijih postova). Ovo što ja radim su stranice od 15-30 podstranica i to je to.
Ulog u stranicu iznosi maximalno 30$(pod uvjetom da ima 30 podstranica).
Kad smo kod uloga to se odnosi na prepravljanje tekstova i to mi je u cijeloj priči glavni problem jer nikako ne mogu naći ljude koji bi to radili pa ako imate nekog filipinca ili indijca molim preporuku.
Ako se nakon više mjeseci pokažu isplativima odnosno od njih počne dolaziti lova od googla ću razmišljati da li da ih unaprijeđujem ili ne.
Ako se ne varam nešto slično radi i onaj amer -
link na post koji je objavio Hellas
Zašto sam se odlučio za ovakav tip stranice?
1. Znanje mi je još jako malo.
2. O optimizaciji i link bulildingu znam jako malo.
3. Jebe me engleski jezik
4. Iskustvo i znanje koje imam mi je jedino dostatno za ovakav način zarade.
5. nemam para da ih ulažem u velike projekte.
6. ako mi nešto propadne biti će mi lakše ako znam da sam izgubio 30$ i nekoliko dana rada nego 500$ i nekoliko mjeseci rada.
I za kraj nabrajanja razloga ono što je i najvažnije a to je
lova i cilj, cilj mi je 1$ po stranici dnevno, mislim da je to ostavrivo čak i meni koji se tek učim, možda ne u prvih nekoliko mjeseci ali za 5,6 ili malo više uz malo link buildinga mislim da je.
Što se tiče konkurencije i niše koju sam birao..pa uglavnom sam se odlučio za slijedeći omjer težine . Ako je od 1-10 desetka nemoguće i neostvarivo a 1 pizdarija ja sam birao težinu od 2 do 3-3.5. Za ovu težinu mi je samo originalan tekst i optimizacija stranice bio dovoljan da dođem u 30 i niže.
Što se tiče neorginalnog sadržaja , kad sam išao testirati te stranice na copy scape uz svaku podstranicu mi je izbacio 5 -6 stranica sa kojih sam uzimao tekst. Moja jedina intervencija se sastojala od pažljivog ubacivanja ključnih riječi i slaganja tih kopiranih djelova da budu suvisla cjelina.
Evo nadam se da sam razjasnio sve.
p.s.
Kako sam do sad samo uzima i skupljao znanje evo nešto što se kod mene pokazalo korisnim pa da barem malo vratim. Jedna od fotografija na stranici koju sam stavio mi donosi oko 100-150 posjeta dnevno (nalazi se na prvoj stranici google images za pojam koji ciljam). Samo zbog te jedne fotke od googla zarađujem od 7-10$ (toliko očekujem da će biti ovaj mjesec).
-Znam da je to za vas sića ali na kraju godine samo ću preplatiti stranicu i uloženo u nju 5-6puta.