• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomozite mi doći na 1. stranicu Google-a

gogo kaže:
opet teorija o tisućama backlinkova... Ta SEO nije uopće bitan broj backlinkova već kvaliteta i to da potječu sa svih (ili većine) resursa koje sam maloprije nabrojio. Kao što sam rekao, konkurencija mi ima puno više backlinova a svejedno su ispod mene...

samo da najavim.. sljedeći mjesec počinjem sa optimizacijom jedne svoje stranice za ključnu riječ "internet business".

Iskusniji će znati procijeniti kolika je konkurencija za riječ koja je prošli mjesec imala preko 300.000 traženja (na globalnoj razini)... pa ćemo vidjet do kojeg ću mjesta doć. Za sad me nema među prvih milijun rezultata... :)

Ovako, Nebi htio ulazit u neke rasprave i flejmanja pa cu samo reci da svatko ima svoje misljenje a ja imam svoje. Ja cu sad jer mi je zanimljiva rasprava iznijet moje koje nemora biti takvo jer opet ne radim u Google-u pa nemogu znat sa sigurnoscu :) Evo to je mali disclamer cisto da nebi bilo krivo shvaceno ;)

Ugl. nebi se slozio da za SEO nije bitan broj linkova jer ako imas 1 link ili 10 000 mislim da i malo djete moze reci koji ce bolje rangirat (karikiram kako bi predocio da broj ipak je faktor).
E sad kljucna stvar gdje se lomlje koplja jest da je dobro imati "sto veci broj sto kvalitetnijih sto ciljanijih linkova". Netko sa 1000 kvalitetnih linkova moze bolje rangirati bolje od nekog sa recimo 5000 losijih linkova.
Tako da broj nije jedini faktor ali je jedan od faktora. Kvaliteta je faktor, optimizranost dolaznih linkova za ciljanu kljucnu rijec jest faktor.
E kvaliteta linka je nesto o cemu bi se dalo raspravljat. Recimo samo da vazi neko nepisano pravilo sto je lakse doc do linka to je njegova vrijednost manja. Direktoriji su laki pa je vrlo mala vrijednost (ali ne bas bezvrijedno) ako ne donose neki autoritet sajtu barem donose relevantnosti za odredjenu ciljanu kljucnu rijec. Blog komentari su manje vrijedni pa ce manje vrijedit. Article directoriji su free for all tip sajtova pa manje vrijede. Link iz clanka iz New York times stranice je jako vrijedan. Jer ga je skoro nemoguce zasluzit. Link sa pocetne stranice NY timesa je jos teze dobit jer mora biti neki ono jebeni sajt da netko tako linka. Tako da kvaliteta ovisi naravno, ali nije ni sama kvaliteta jedini faktor. Osim toga ako imate samo linkove sa direktorija, article direktorija i blog komentara mozda cete i rangirati za neki pojam ali to su sve low value links i Google ce napravit profil o vasoj stranici kao stranici koja ima samo low value linkove prema tome bas i nije neki autoritet? Jel tako?

E sad je opet u igri vazna jedna stvar. Ono sto je za nekoga dobar ranking za mene mozda nije. Netko ce se zadovoljit da je na page 1 za longtail lagane pojmove. Taj mu pojam donosi $100 dolara mjesecno zarade i on je presretan. Proda 3 e-booka mjesecno za $30 i on je u sedmom nebu. On je "uspio" rangirati sa 100 linkova sa blog komentarima, direktorijima i prijavama u par article direktorija i on je happy. Vise od toga mu ne treba. Jb se njemu dali mu stranica ima profil neke spammy stranice ako on zaraduje ono sto si je zadao.

Nekome drugome ko se bavi SEO optimizacijom profesionalno ili lovi neke teze pojmove za recimo neku mid size kompanije cilja na neke jebenije pojmove on mora loviti "jace" i kvalitetnije linkove jer mu nije vazan samo 1 - 2 pojma vec zeli ulovit te jake pojmove ali i mnoge druge. Recimo da tom sajtu dali rangira moze ovisiti dali ce imati miljun dolara prihoda ili ne. Evo ne zelim se nis hvalit ali samo da kazem da sam prije 2 tjedna radio SEO ponudu za neku firmu i u optimisticnoj varijanti (znaci tesko za dostic, mislim svi znamo sta je optimisticna varijanta) je procjena bila da bi godisnje mogli ostvarit i do 50 miljuna dolara prometa ako se postignu zadani ciljevi. E sad uzmite vrijednost tih 50 miljuna naprema $100 dolara nekom klincu. Dali je njima ista vrijednost rangiranja? Naravno da nije, naravno da je ovo trziste vece skuplje vise konkurencije, dali mogu doc natrpat 2000 linkova iz direktorija i rangirati za te teze pojmove? Naravno da ne, moram gledati da radim pametnu SEO kampanju. Moram rokati kvalitetne editorial linkove, tj. linkove koji recimo kostaju da bi se napravili. Moj trenutacni osobni favorit za takve nacine jest Guest Posting. Guest Posting isto kosta jer moram platit za svaki clanak sto objavim ali mogucnosti su ogromne. Jos bolje ako se ne oznaci kao "guest posting" nego objavis tekst sa linkom na svoj sajt. To znaci da si dobio Editorial link sa drugog authority sajta. Vrlo vrijedan link. Za svaki taj link moramo nekome ponudit vrlo dobar clanak naci kosta nas da napisemo dobar clanak. Naravno svakome ovisi, ali recimo da me dobar clanak od dobro US writera moze kostat oko 8 dolara. 100 linkova dodje $800. Vrlo jednostavna racunica. Nekome cija zarada je $100 se to ne isplati, nekome ko moze zaradit 50 miljuna dolara se isplati. Ali nekome ko se to isplati ide i dublje u SEO strategije tj. koristi linkbait metode, pise zanimljive textove, ima kolekciju dobrih textova, sudjeluje u "online" trzistu i tako zaraduje jos linkova. Recimo da najbolja SEO strategija koja preporucam svojim klijentima jest da pocnu pisat blog :) Zas kad nece rangirati za neki jaki teksi pojam? Nece ali ce dobit hrpu ciljane posjete za razne longtail fraze, kad im povecamo autoritet sajta ce i ti blog postovi nes bolje rangirat.

Sve ovo samo pricam samo da bi razjasnio ekipi razliku izmedju dobrog rankinga jer nemamo svi iste kriterije. Mislim to su jasne stvari mnogima ali vidjam da jos uvijek mnogi brkaju neke stvari. Naravno puno toga ovisi kako ko ima resursa. Netko ko moze placati 1-2-3 tisuca dolara mjesecno godinu dana nije frka rangirat i za teze pojmove, netko ko nema za platit $1 za najosnovniji clanak tesko da se moze takmicit s ovim jacim igracima.

E sad jos bi spomenuo par stvari o linkovima. Kad se radi analiza koliki broj linkova konkurencija ima opet treba znat i sta se gleda. Recimo spomenuli smo ciljanje. Ako netko ima 10 000 linkova optimiziranih za neki drugi pojam on mi nije ni blizu jak konkurent koliko ko drugi sajt koji recimo ima 1000 linkova koji su optimizirani za taj moj pojam. Meni je u tom slucaju primaran cilj pobjedit ovog sa 1000 linkova. E sad opet tu je vazna i struktura tih linkova. Site explorer ce izbacit broj svih dolaznih linkova ali napredniji alati za analizu s razlogom imaju broj Sajtova koji linkaju. Sitewide link kao sto sam rekao po meni imaju neku vecu vrijednost nego samo prvi link. Znaci 1300 linkova s ovog foruma smatram da ima vise nego da imam samo 1 link, ali opet tih 1300 mi nece znacit ni blizu ko da imam 1300 linkova sa 1300 sajtova. Mozda bi tih 1300 moglo vrijedit ko 20-30ak "prosjecnih" linkova s drugih sajtova. Sve ovisi opet kakvi su ti sajtovi :) Tako da ako analiziram nekog ko ima 10 000 backlinkova i od toga ima 4000 linkova sitewide link s nekog bloga, 4 sa drugog i 2000 sa treceg sajta on ce mi biti manja konkurencija nego netko ko ima mozda 100 kvalitetnih ciljanih linkova sa 100 sajtova. Naravno koliko cega sta vrijedi mozemo samo nagadjat ali recimo da s iskustvom naucite "educirano pogadjat". Tj. Ako vidite da konkurent ima 150 onako srednje kvalitetnih ali ciljanih linkova dali cete ga moci outrankat za 1 keyword sa recimo 1 500 backlinkova raznih, naglasah na raznih vrsta linkova. Možda? Dali cete ga moci sa 3 - 5 tisuca bacnklinkova outrankat? Vjerojatno da.

Gogo ovo sto tvrdis da "MORAJU" imati linkove s ovih resursa koje si ti nabrojio je vjerojatno dobronamjerno napisano ali to naprosto nije istina. Od svih top ranking sajtova u nichama sto sam u zadnjih mjesec dana proanalizirao nijedan nije imao slican profil linkova. Svatko je imao razlicite vrste linkova sa razlicitih sajtova. Tako da tvrditi da moras imat link sa nekog mjesta je pogresno. Jednostavno ja rangiram na 5-6 poziciji za Long Island SEO a imam samo sitewide linkove sa par svojih sajtova i potpisa u ovom forumu. Neki drugi sajt sto smo koristili sistem slican Free Traffic Systemu samo to smo koristili i rangiramo na drugoj poziciji. Vlasnik sajta je sretan jer ima posla stalno, sajt rangira dobro a nismo koristili ni hubpages ni squidoo, ni article direktorije ni direktorije. Tako da je to relativna stvar. Cak bi rekao da recimo link sa squidoo-a bas i ne vrijedi puno jer sam osobno vidio drasticne pomake kad je Google bacio squidoo sajtove tj. umanjio je autoritet sajta a i poznat je izraz "Squidoo slap" kad je Google prije koju godinu drasticno smanjio autoritet toga sajta.

Internet business svakako nije lak pojam ali mislim da nije nedostizan. Uz nesto duzu dobru SEO kampanju mislim da nebi trebalo biti problema, osobito ne ako imas iskustva.

Osobno mi se bas i ne svidja jer nije bas dovoljno ciljana a ni buying fraza za moj ukus posto se nemoze odredit "namjera" toga koj traži to ali sigurno nije lose rangirati za taj pojam. Ako budes rangirao na prvoj str. dobit ces hrpu posjete a na prvom mjestu osobito a vjerojatno znas kako iskoristit tu posjetu.

Jos bi se malo osvrnuo na SEO spike. To sta funkcionira ili ne u SEO-u je tesko odredit i puno se toga prica ali nemoguce je nesto tvrdit sa 100% sigurnoscu da je nesto ovako a nije onako. Recimo neki ljudi govore da jednostavno vise ne pale a opet s druge strane ekipa radi minisajtove i zaraduje pare tako sto rangira sa metodama koje "ne valjaju". Mislim da se moze reci da neke metode imaju manju vrijednost ali po meni je neodgovorno govorit da nista ne vrijede kad ih neki i dalje koriste i imaju dobre rezultate. U postu o link buildingu sa direktorijima sam objasnio da sajt sa 99% linkova sa direktorija rangira medju top par rezultata za neki jaci pojam. Sada gledam u 2010-oj i jos uvijek rangira. Tako da nitko nemoze rec da su direktoriji beskorisni. Na SEOmoz-u 90% postova je onako protiv tih "spammy" nekvalitetnih metoda i onda uleti guestposting od lika koji se kuzi a cim je na semozu nije stupid ugl dodje i opali post:
http://www.seomoz.org/blog/4-things-that-are-getting-me-rankings-right-now

Gdje je napisao kako mu "4. Dirty Bookmarking Links" jos uvijek pali kao link building metoda. Kao sto rekoh, ono sto za nekog jakog igraca je "beskorisna" metoda nekome drugome moze biti full korisno.

Isto tako o "temi" tj. slicnosti teme sajtova koji linkaju se mnogo pricalo. Ja vjerujem da to vjerojatno je dio algoritma i dio faktora ali nije ni blizu kljucan faktor za rangiranje. Netko moze dobit boost sa sajtova koji su vezani tematski ali netko drugi mozda ima 500-1000 kvalitetnijih linkova i zato rangira bolje. Mislim jako je puno faktora pa mislim da samo zato sto je neki sajt druge tematike ne treba ignorirat linkove sa toga. Tu teoriju da linkovi NE moraju biti iste tematike tj. da to ima malu važnost zastupa Dan Thies koji je jedan od poznatijih i iskusnijih faca u SEO svijetu, autor Stomping The Search Engines 2, SEO Fast Start knjige itd.
Druga je stvar sto ce te lakse užicati/dobiti link sa sajta koji je tematski slican vama. Ako netko ko pise o psima trazi da netko linka na njega jer ima puno kvalitetnih textova nece imat smisla ako je poslao molbu za link nekome ko pise o ronjenju.

Ugl. sad sam ga malo isfilozofirao i nadam se da je netko nes naucio iz svega ovog. Vjerojatno nije al nema veze :) Kad budem nasao vremena i volje mozda budem izbacio sva te moja filozofiranja u neki konkretan thread.

rovad kaže:
Ja bih se samo nadovezao na ono o relevantnosti stranica koje linkaju na vas.

Evo jedan blog post o tome kako Google u biti vrlo malo (možda i nikako) ne vodi računa o relevantnosti sajtova koje linkaju, već samo o linkovima i anchor text-u linkova.

http://www.freetrafficsystem.com/anchor-text-vs-relevancy/
Svaki link je dobar, ali ako uzmemo u obzir dvije slične stranice, sa istim PR-om i sličnim ulaznim linkovima.
Jedna stranica govori o nekoj grani medicine, a druga o autima.
Vi također imate stranicu koja govori o autima i za riječ "auti" hoćete dobro rangirati.
Sad ako uzmemo u obzir, da su te dvije stranice praktički jednake koje nam daju link, onda možemo zaključiti da će nam jednaku korist donjeti link i sa jedne i sa druge stranice, odnosno da nijedna od te dvije stranice nije u prednosti.

Ali to nije tako.

Puno veću korist ćemo imati od linka sa stranice o autima, pogotovo ako ta stranica puno bolje rangira od naše za riječ "auti".

Mislim da vodi brigu o relevantnosti ali ni blizu kako se to zna u javnosti tvrditi, samo jedan od stotine faktora. No to ne mjenja cinjenicu da je ovaj primjer sa FTS-a poprilicno glup. Ovo moze primjer moze biti dokaz koliko je anchor vazan ali to nikako ne znaci da se po ovom primjeru moze vidit da relevantnost ne postoji. Bolji test bi bio da napravis 10 sajtova o "caju" i da imas 5 nacina Link buildinga. Na svaki od tih 5 nacina koristis 1 linkovi sa tematski vezanih sajtova a drugi sa tematski nevezanih. Ali da je svaki link poprilicno slican, recimo sa PR3 sajta slicne posjete, slicne velicine sa slicnim broj backlinkova. No poanta iako bi to bilo puno preciznije od ovog FTS-ovog moram ponovo rec "glupog" primjera opet nebi bilo nesto previse precizno jer nikad nemozes ponovit apsolutno istu metodu. U jednom slucaju ce ti google indexirat link neki u drugom nece. Ja prije kad sam rangirao web 2.0 blogove sa squidoo-a i slicnih svaki dan sam radio apsolutno identican proces za svaki blog. Znaci isti broj linkova sa istih stranica na isti nacin. Apsolutno identican proces i svaki blog je rangirao za slicne pojmove ali ne iste. Manje vise svaki od tih sajtova a dosta sam ih napravio je imao razlicito registrirane linkove. Ovaj jedan je registrirao samo 10, drugi je 100, ovaj treci je ima jednu vrstu drugi drugu vrstu. A o pozicijama da ne pricam, varirale su dosta. Negdje su bili u top 3 negdje na drugoj stranici. Tako da je tesko nes govorit sa sigurnoscu ali iako se vecinom slazem s njima u tome sto zele dokazat ali moram rec da im je jako glup primjer :)

@ octavia, kao sto rekoh, relativna stvar. Ja bi rekao malo bolje a ne puno bolje. A i ovo "puno/malo" je relativna stvar. Sad vec pricamo o nijansama koliko je nesto "sivog" sto nema smisla raspravljat. Poanta je cak i da tematski relevantan link vrijedi vise (a osobno ne vjerujem da je previse) svejedno NE znaci da treba izbjegavati ove druge nevezeane.

Recimo gogo je spomenuo kako on sa kvalitetnijim linkovima rangira bolje od nekih koji imaj vise linkova. Dali je to u konacnici uopce vazno? Ako ovaj drugi moze natrpat 10 puta vise linkova i outrankat sajt samo je to vazno a ne ostale stvari. Ako netko moze sa nekvalitetnim link building metodama rangirat tako da ih napravi tonu onda zasto ne? Vazno su rezultati a ne dali smo koristili kvalitetniji link building.
Kao sto rekoh to je samo moje osobno misljenje, hehe :)

a što je s .edu i .gov backlinkovima?

vrijede li komentari na tim blogovima više od komentara na običnim domenama?
imam popis oko 1000 .gov i .edu blogova na kojima se može ostaviti komentar ako ga odobre, ali ne znam da li da gubim vrijeme s njima kad ima hrpa .blogspot blogova na kojima ostaviš komentar s linkom bez čekanja na odobrenje od vlasnika.

Googlov sluzbeni odgovor je da ne vrijede vise.
Moje misljenje je isto.. tj. ovisi dali je dobar i jak sajt a ne dali . Gledaj ako je sajt dobar onda ostavi komentar, ako je sajt los isti ti je k.. dali je .com ili .gov.

btw: blogspot blogovi su ti svi na istoj domeni tako da neznam koliko ti se isplati dobijati tonu linkova od tamo.

lonicera1 kaže:
a što je s .edu i .gov backlinkovima?

vrijede li komentari na tim blogovima više od komentara na običnim domenama?
imam popis oko 1000 .gov i .edu blogova na kojima se može ostaviti komentar ako ga odobre, ali ne znam da li da gubim vrijeme s njima kad ima hrpa .blogspot blogova na kojima ostaviš komentar s linkom bez čekanja na odobrenje od vlasnika.

Ehow,hubpages,squidoo i drugi su izgubili na vrednosti po mom misljenu i vredeli su mnogo vise pre nego danas ali nije lose imati linkove sa ovih stranica.
Ja sam sretao mnogo linkova koji imaju svoje linkove na ovakvim stranicama i pored njih su imali i placene.
To su sve stranice koje su u top 7 pa zbog masovnog koriscenja su sada verovatno oslabile ali ipak vrede vise od dir,kom,articla itd.....

Neverovatno je to koliko spam komentari ipak vrede koliko Google govori da vracaju unazad rejting i ne vrede nista.

Ja recimo imam 70 % spam komentara za jednu nichu pa rangiram na drugom mestu.
Bas sam juce gledao jedan sajt.Ima PR 4 i 95 % linkova su mu komentari i od toga bar su pola spam u ocima Googla al se on odlicno rangira na Google za ne bas laku nichu.

Isto tako sam napravio jedan blog za nichu koji ima pretragu mesecnu oko 45.000 a na drugom mestu pretrage stoji blog sa samo jednom stranicom koja ima 100 % back linkova od dirova,negde oko 70 i svi su free,nema placenih a ispod njega su autoriteti kao sto je wiki,buzzle itd.

Na ovu temu se moze pricati do prekosutra i nikada se ne moze staviti tacka.

Moze li neko preporuciti dobar article spinner da ima dobru bazu rijeci i da to lici na nesto kad ga spinna;)

Čitajući sve postove i znalaca i onih koji se tek uče, te navedene primjere..nekako mi se čini da je sva ta priča oko pozicioniranja namjerno napravljena takvom da i mali igrači imaju priliku nešto postići ako steknu malo znanja.

U protivnom da su pravila striktna i točno određena..oni koji imaju male iznose za marketing i ulaganje bi zaboravili na uspjeh na tržištu, a mislim da to googlu ne bi baš dobro sjelo.
Ne znam koliko google zarađuje od "velikih igrača" ali skoro da bih se mogao opkladiti da je iznos koji pobere zahvaljujući malim igračima puno veći.
Idući tom logikom mislim da zato i jesu sve ove moguće i nemoguće varijable kako se pozicionirati što više ali niti jedna varijabla nije objašnjena brojevima ili postocima.
Najbolji zaključak koji mi pada na pamet je da ljudi biraju pojmove i ključne riječi u skladu sa svojim znanjem, te da s vremenom kako znanje raste povećavaju težinu pojmova i različitost link building metoda.
U konačnici ako si postavite realne ciljeve (u skladu sa svojim znanjem) vrlo je velika šansa-(ja kao google bez brojki ili postotaka :taunt) da će vaš rad biti nagrađen i honoriran.
p.s.
prodajem maslinovo ulje i dajem instrukcije iz neprimjerenog ponašanja osamnajstogodišnjakinjama :hysterical

iceman kaže:
Ehow,hubpages,squidoo i drugi su izgubili na vrednosti po mom misljenu i vredeli su mnogo vise pre nego danas ali nije lose imati linkove sa ovih stranica.

Upravo tako. Ja nisam rekao da je lose imat, ja sam samo rekao da nije da MORATE imati linkove sa tih stranica.

iceman kaže:
Ja recimo imam 70 % spam komentara za jednu nichu pa rangiram na drugom mestu.
Bas sam juce gledao jedan sajt.Ima PR 4 i 95 % linkova su mu komentari i od toga bar su pola spam u ocima Googla al se on odlicno rangira na Google za ne bas laku nichu.

Isto tako sam napravio jedan blog za nichu koji ima pretragu mesecnu oko 45.000 a na drugom mestu pretrage stoji blog sa samo jednom stranicom koja ima 100 % back linkova od dirova,negde oko 70 i svi su free,nema placenih a ispod njega su autoriteti kao sto je wiki,buzzle itd.

Na ovu temu se moze pricati do prekosutra i nikada se ne moze staviti tacka.

Upravo to je poanta mog posta. Zato i mrzim kad netko pocne sa "morate" i kad netko "nesto" zna i postavlja se ko da samo to njegovo je relevantno.

The Best Spinner koji nam je rovad preporucio je odlicna stvar. Definitivno preporucam!
Prije mi je bio ok Power Article Rewriter ali ovo sto je The Best Spinner je skok za 10 godina (je pretjerivanje ako kazem 100?) unaprijed.

Imenik kaže:
Moze li neko preporuciti dobar article spinner da ima dobru bazu rijeci i da to lici na nesto kad ga spinna;)

maximum kaže:
Čitajući sve postove i znalaca i onih koji se tek uče, te navedene primjere..nekako mi se čini da je sva ta priča oko pozicioniranja namjerno napravljena takvom da i mali igrači imaju priliku nešto postići ako steknu malo znanja.

U protivnom da su pravila striktna i točno određena..oni koji imaju male iznose za marketing i ulaganje bi zaboravili na uspjeh na tržištu, a mislim da to googlu ne bi baš dobro sjelo.
Ne znam koliko google zarađuje od "velikih igrača" ali skoro da bih se mogao opkladiti da je iznos koji pobere zahvaljujući malim igračima puno veći.
Idući tom logikom mislim da zato i jesu sve ove moguće i nemoguće varijable kako se pozicionirati što više ali niti jedna varijabla nije objašnjena brojevima ili postocima.
Najbolji zaključak koji mi pada na pamet je da ljudi biraju pojmove i ključne riječi u skladu sa svojim znanjem, te da s vremenom kako znanje raste povećavaju težinu pojmova i različitost link building metoda.
U konačnici ako si postavite realne ciljeve (u skladu sa svojim znanjem) vrlo je velika šansa-(ja kao google bez brojki ili postotaka :taunt) da će vaš rad biti nagrađen i honoriran.
p.s.
prodajem maslinovo ulje i dajem instrukcije iz neprimjerenog ponašanja osamnajstogodišnjakinjama :hysterical

što se tiče onoga morate i ne morate, te o tome koliko Google cijeni squidoo...

nakon što sam napravio sljedeći lens: http://www.squidoo.com/resalerightsproducts... stranica mi je za ključnu riječ "resell rights" došla sa 7-og mjesta na 1. a za riječ "resale rights products" sa 40-og na 2. mjesto.

Kao što možete vidjeti, Lens ima PR4 i to bez ikakve promocije i linkova. Znači od samo ovog jednog Lensa, odnosno linka, dobio sam rating koji se ne može postići sa desecima (možda i stotinama) spammy linkova. (znam, jer sam i njih koristio, te redovito provjeravao rating). Pa sad vi procjenite morate li imati ovaj link te koliko ga Google cijeni...

Pa to i dalje na znaci da "MORAMO" imati link. Jer "morati" znaci da necemo rangirati bez linka sa squdoo-a a ocito je da mozemo rangirati i bez toga. Isto tako u mom case study-u o direktorijima malavrata.com rangira dobro samo sa linkovima iz besplatnih direktorija. Dali to znaci da svi mi ostali "MORAMO" imati linkove sa direktorija da bi rangirali dobro? Naravno da ne, primjer su miljarde sajtova koje rangiraju dobro bez linkova iz direktorija i jos vise stranica koja rangiraju bez squidoo linkova. Nitko ne kaze da je lose i da taj link ne doprinosi rangiranju ali nemozes mi tvrdit da moram imat link sa nekog sajta.

dok traje rasprava moja stranica solarpanelbuilding.net se pomalo diže, danas mi je čak google.co.uk rangirao na drugu poziciju bez navodnika :)

prijavila sam ju na cca 100 "običnih" direktorija, to je sve za sad.. ne stignem jer lansiram novu CPA kampanju po metodi Rapid Mass Traffic :)

Tako treba.

Meni su btw nestali linkovi sa ovog foruma (za one koji ne znaju makao sam link na blog iz potpisa) - ali nema promjene.
Čak, za 1 od 4 fraza sam sad na 6-7 poziciji (skačem), a bio sam na 9 jedno tjedan dana.

Zbilja me malo čak i zbunjuje ovo.

rovad kaže:
Tako treba.

Meni su btw nestali linkovi sa ovog foruma (za one koji ne znaju makao sam link na blog iz potpisa) - ali nema promjene.
Čak, za 1 od 4 fraza sam sad na 6-7 poziciji (skačem), a bio sam na 9 jedno tjedan dana.

Zbilja me malo čak i zbunjuje ovo.

Korist od nekih linkova nemožeš vidjeti odmah.
Ljudi očekuju da ako dobiju nekoliko linkova, da će im se odmah u 24h poboljšati ranking, ali to neide tako.

Upravo tako. Zato 95% toga sta ljudi govore ovako preko raznih foruma ni ne uzimam za ozbiljno jer moze trajati po par mjeseci dok ti Google prepozna da je dodan (ili maknut) neki link. A nitko to nemoze znat kad je on preoznat ili nije posto od trazilica samo Yahoo prikazuje javno a Yahoo nije Google. btw lose vijesti yahoo ce vjerojatno ugasit site explorer ove godine ili tako nes posto prelazi na microsoftovu tehnologiju tako da ce ekipa morat pocet koristit neke placene servise za provjeru backlinkova.
No more free lunch.

octavia77 kaže:
Korist od nekih linkova nemožeš vidjeti odmah.
Ljudi očekuju da ako dobiju nekoliko linkova, da će im se odmah u 24h poboljšati ranking, ali to neide tako.

Mali update nakon nekog vremena

za keyword bez navodnika

solar panel building

moja stranica je No 2 na google.hr,google.com i google.co.uk

ima li neki program ili link ili proxy kroz koji mogu gledati google onako kako ga vide amerikanci?

lonicera1 kaže:
Mali update nakon nekog vremena

za keyword bez navodnika

solar panel building

moja stranica je No 2 na google.hr,google.com i google.co.uk

ima li neki program ili link ili proxy kroz koji mogu gledati google onako kako ga vide amerikanci?
Hvala za update! Kad pogledam solar panel building (bez navodnika) na google.com preko US proxyja, tvoj site mi je na 6-7mjestu..
Da, mozes, koristi bilo koji US proxy da vidis Google "kako ga vide amerikanci". :)
A imas li sta prometa od tog keyworda?

Back
Na vrh