• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Sparrowhawk kaže:
Uvek odaberi "bez konverzije" kada ti ponudi opciju, jer je mnogo bolji kurs u tom slučaju.

I ja sam to mislila, ali nije uvek (par puta sam bila zaludna pa računala). Najbolji zaključak do kojeg sam došla je da je NAJČEŠĆE povoljnije podizati bez konverzije (a nema načina da znaš unapred).

Ali definitivno je najbolje keš podizati minimalno, a gde god možete plaćati karticom (tada je gubitak u odnosu na zvaničan kurs minimalan).

Poceo sam koristiti payoneer nedavno, imam njihovu karticu koju sam dobio preko fiverra, i zasada isplacujem samo s fiverra novce na nju.

Uzimaju 1$ za 2 dana load i 3.15$ za svako podizanje sa bankomata, e sada, prvi puta kada sam dizao novce je bilo na raiffeisen bankomatu, i tada mi je izbacilo neku poruku dali prihvacam tecaj dolara kao taj i taj i bilo je prihvati i odbi, ja sam stisnio prihvati i ostalo je sve normalno bilo da bi onda kasnije vidio na stanju da mi je racunalo dolar po tecaju 5.18 :O

Sa kojeg bankomata vi dizete novce u hrv? Recimo da 4.15$ uzme payoneer na isplati i podizanju sto nije puno, i onda te banka odere sa tecajem + sto uzme fee jer taj payoneer racun naravno nije u toj banci.

Ako netko vodi evidenciju koliko mu uzima neka mi posalje ako nije problem

Previše te deru, probaj druge bankomate. Ovo da ti prikaže tečaj pa prihvati ili odbij, to još nisam vidio, a dizao sam na Zabi, PBS i Erste. Možda je to nešta novo? Ne dižem često gotovinu, zadnji puta prije dva mjeseca, 5,51 je bio tečaj na Zabinom.

LeonMak kaže:
Previše te deru, probaj druge bankomate. Ovo da ti prikaže tečaj pa prihvati ili odbij, to još nisam vidio, a dizao sam na Zabi, PBS i Erste. Možda je to nešta novo? Ne dižem često gotovinu, zadnji puta prije dva mjeseca, 5,51 je bio tečaj na Zabinom.

Drugo dizanje je bilo na HPB bankomatu, tu mi nije nista izbacilo. Probat cu na zabi onda slijedeci puta. To ce ti izbaciti na rajfajzen ( :D ) bankomatu, tako da nemoj tamo dizati nikako, spustio mi dolar na marku haha :D

Jel stoji to da banka uzima proviziju jer racun nije na njoj? Moram to izviditi malo gdje me najmanje deru, jer na 900 kn koliko sam dignio 100 kn i nije baš malo -.-

Bio sam uvjeren (naivno) da banka ne uzme ništa, ali računam sad malo, gledam koji su bili tečajevi i koliko su mi računali, ispada da si Erste uzme oko 1$, a Zaba oko 2,6-2,8$. Računao sam po najnižem, prodajnom za efektivu.
Klikni neku transakciju u Payoneer accountu, vidiš koliko su ukupno skinuli, odbiješ fee, pogledaj njihov tečaj na taj dan, pa izračunaj koliko si je banka obračunala.

Ja podizem na bankomatima NLB banke. Te provizije zaista ne osjetim. Ako u Hr ima NLB probaj tu..

Nista onda, dizat cu na erste bankomatu. Uzimaju dosta, vise banke uzmu nego payoneer :D
Bilo bi sve ok kad bi nudili normalni tecaj a ne 5.2 kao sto mi je rajfajzen ponudio :O

@Kimi, nema ljubljanske banke u mom gradu :S

Testirao sam malo po bankomatima i ovakva je stvar:

- Raiffeisen bankomat upita dali prihvacam tecaj dolara kao 5.18 i kada stisnem prihvati, na stanju mi izbaci ovo:

"Prihvacam ponudjeni tecaj odabrane valute i upoznat sam da nece biti primjenjen mastercard tecaj, te potvrdjujem da zbog konverzije odabrane valute necu traziti nadoknadu od mastercarda niti od raiffeisenbank austria niti istu obznaniti.

- pri toj transakciji 3.15$ je uzeo payoneer a razliku u tecaju je uzela banka

- kod HPB banke normalno podignem novce, uopce mi ne pokaze tecaj niti na LCD-u niti na potvrdi koju mi izbaci, tu je isto payoneer uzeo 3.15$ a nekih 30tak kn je uzela HPB banka (vjerovatno razlika u tecaju)

- na Erste bankomatu je moguce podici novac na 2 nacina, ekran popolovi na 2 dijela i s lijeve strane mi izbaci podizanje novca a da pri toj transakciji davatelj kartice (mastercard) naknadno uzima razliku u tecaju, te ta transakcija ide po tecaju iz mastercarda
- sa desne strane mi erste banka ponudi dinamicni tecaj koji je tada iznosio 5.28$ , u svakom slucaju veci tecaj nego u raiffeisen banci

Sto se mete tice, odsada dizem na erste bankomatima jer vjerujem da je mastercard tecaj najveci.

Ako netko zna nesto vise neka napise ovdje, vjerujem da je svima cilj podici novce na onom bankomatu koji uzima najmanje provizije i na kojem je ponudjeni tecaj najveci.

Nisam toliko obraćao pažnju s payoneer-om

Naknada za korištenje kartice na godišnjoj osnovi je $30 - Kada dođe datum za naplatu prvi novci 30$ bit će naplaćeni za održavanje.

Ne želim hijackat temu čisto da nadovežem kada pričamo o payoneeru

Kada je payoneer povezan s paypalom povezan je preko US bank računa tako da skidanje novaca s Paypala treba prebaciti u banku i onda nema naknade od 5$ koje bi inače bile za karticu jer novci na US banci automatcki sjedaju na karticu.

@Pavlek: Ove godine nisam još uopće dizao, a na Erste nisam već dosta dugo, ovo s podijeljenim ekranom je očito nešto novo.
Čini se da su banke malo promijenile politike prema dizanju sa stranih kartica, 5,28 je svejedno premalo.
Nisi probao Zabu?

M00nlander kaže:
Kada je payoneer povezan s paypalom povezan je preko US bank računa tako da skidanje novaca s Paypala treba prebaciti u banku i onda nema naknade od 5$ koje bi inače bile za karticu jer novci na US banci automatcki sjedaju na karticu.
Da, mogu se odmah withdraw-ati bez provizije, jedino što nisu baš odmah dostupni na Payoneeru, nego obično za 1 dan... bar meni.

p.s. zašto R.I.P. M00nlander??

LeonMak kaže:
@Pavlek: Ove godine nisam još uopće dizao, a na Erste nisam već dosta dugo, ovo s podijeljenim ekranom je očito nešto novo.
Čini se da su banke malo promijenile politike prema dizanju sa stranih kartica, 5,28 je svejedno premalo.
Nisi probao Zabu?

Nisam još probao na zabi, to cu na slijedecoj isplati. Ali mislim da cu odsada dizati na erste bankomati jer bi mastercard tecaj trebao biti veci od 5,28 i slicnih brojki.

A sto se tice te kartice, kupnja u trgovinama? Jel radi na sistemu pin ili potpis? I sta je sa kupnjom na rate?
Mislim da se ne isplati kupovati sa ovom karticom kod nas zbog konverzije ali cisto da znam :D

Naprotiv, kupnja u trgovinama je puno povoljnija - nemaš proviziju od Payoneera, a mislim čak da je i tečaj povoljniji.
Sistem potpis. Kupnju na rate nisam probao, ali mislim da ne igra kad nije kreditna kartica.

LeonMak kaže:
Nisi probao Zabu?

M00nlander kaže:
Da, mogu se odmah withdraw-ati bez provizije, jedino što nisu baš odmah dostupni na Payoneeru, nego obično za 1 dan... bar meni.

p.s. zašto R.I.P. M00nlander??

Zato što sam poginuo od ljubavi - žena me izvozala ko nikada ni jedna do sada. Malo mi je muka od ženskog roda dok se ne oporavim :)

M00nlander kaže:
Zato što sam poginuo od ljubavi - žena me izvozala ko nikada ni jedna do sada. Malo mi je muka od ženskog roda dok se ne oporavim :)

He he. A jeli dotična prati ovaj Forum? :fever To je napredna cura (ako je tako) :) garant ima i Payoneer karticu (ovo zadnje da ne budem totalno offtopic).

Da ne otvaram temu bzv, a možda neko bude bio u istoj situaciji. Payoneer ima dosta dobar ACH servis, koji koristim već mesecima. Banka je bila neka First Century Bank, a pre možda mesec i po dana su dodali Bank of America, svi novi ACH nalozi će imati podatke od nove banke, a mi na starim možemo da koristimo stare.

I šta se dešava, ja prebacim na novu banku, ajde valjda oni znaju šta rade. Primam isplate od jedne kompanije preko ACH, uvek legne sve pre 15-og u mesecu. Dok nisam promenio na ovu novu banku. Podrška mi kaže da su pare poslate 14-og, kornisnici koji i dalje koriste staru banku su dobili isti dan, a mi sa BoA moramo da čekamo "up to 7 business days". Znači uterali su nam samo tako, još je BoA jedna od većih banaka u Americi. Kada sam video da pare još ne stižu, malo proverim sa ljudima koje znam iz US kakva je u stvari BoA i na kraju skontam da je jedna od najgorih, najveće provizije, najsporiji, najlošija podrška, jednom rečju - krš!

Tako da znate, ako čekate ACH koji ide preko Bank Of America, to može da potraje.

pavlek kaže:
Nisam još probao na zabi, to cu na slijedecoj isplati. Ali mislim da cu odsada dizati na erste bankomati jer bi mastercard tecaj trebao biti veci od 5,28 i slicnih brojki.
Dizao sam danas nešto malo na Zabi. Kad odbijem fee izračunati tečaj je 5,44.
Na njihovoj tečajnoj listi kupovni za efektivu je 5,50 a kupovni za devize 5,5555. Službeni MasterCard exchange rate je 5,5888.. Ne znam po kojem tečaju zapravo računaju, u svakom slučaju nešto su uzeli ali ne puno. Nema podijeljenog ekrana i ponuđenog tečaja.

Samo da kažem da sam "naručio" Payoneer karticu preko Elance-a pred 2 tjedna, znači tad sam se registrirao, danas mi je kartica došla u ruke, nakon 13 dana. Prema Payoneer procjeni trebala mi je stici tek za 10ak dana ili više, tako da woohoo :D

Dodatak, pošto mi se čini da sam vidio dosta pitanja oko cijena aktivacije kartice i ostalih troškova oko korištenja, na slici ispod je sve objašnjeno.

[attachment=602]

Prilozi

• payoneer-fees.png
    payoneer-fees.png
    40.8 KB · Pregleda: 808
Nisu svima isti fees-ovi :) Elance partneri imaju jedne fees, Envato i imaju druge fees dok oni koji nisu ni uz jednog partnera imaju poseban fee.

A da?
A dobro, onda se bar zna koji su fees za Elance :)

Neka netko drugi posta fees za druge firme partnere pa da imamo sve na okupu.

Back
Na vrh