• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

dasabaja kaže:
Pa, dobro, ne bih bas to nazvao problemom...vise kao neka praksa prema nekoj situaciji. Mogu ja u bilo kom momentu da kazem "Withdraw offer", samo da li vi to radite ili ostavite da tako stoji...jel vam se nekad javio neko za posao, a poslali ste prijavu pre 20 dana?

Ne, iskreno, nisam imala tih slučajeva. Praksu imam da posle 10tak dana povlačim aplikaciju za posao.

Evo ih opet... "napravi mi adsense sajt da zarađuje 20-40$ dnevno" Budžet. 300$......

https://www.odesk.com/jobs/Adsense-...ly-earning-USD_~016001916f4c0b2c7e?source=rss

PAYMENT STRUCTURES
I will only release the payment once I see consistent daily revenues of $25 - $40 USD over a period of 2 full months or $1,525.00 USD. However, 50% payment will be made once I’ve received my first payment from Google Adsense and remaining 50% after I received my second payment from Google Adsense.

Vatra Wolf kaže:
Evo ih opet... "napravi mi adsense sajt da zarađuje 20-40$ dnevno" Budžet. 300$......

https://www.odesk.com/jobs/Adsense-...ly-earning-USD_~016001916f4c0b2c7e?source=rss

PAYMENT STRUCTURES
I will only release the payment once I see consistent daily revenues of $25 - $40 USD over a period of 2 full months or $1,525.00 USD. However, 50% payment will be made once I’ve received my first payment from Google Adsense and remaining 50% after I received my second payment from Google Adsense.

Ja te oglase uvek flagujem/prijavim. Pitam se da li je ijedna prijava prihvaćena od strane admina xD

Evo već možda 2 dana prijavljivam se za poslove, jučer ostavim 4-5 aplikacija nedovršenih, jutros dođem s dvije poruke u inboxu na oDesk.com, lijepo iznenađenje.

Međutim jedan poslodavac (Indija) traži dnevni rad od 2-3h punih mjesec dana, on svaki dan dobiva ono što sam ja uradio automatski, a nakon svih mjesec dana tek isplata. Čim sam ga pitao bar mali djelić unaprijed da plati nije htio ni čuti za to. I ja nisam pristao (dopisivali smo se na skype) prije svega puno rada za malu cijenu (80$ čitav mjesec, svaki dan 2-3h), a onda i jer je rizično bez obzira što ima potvrđen način plaćanja i 5.00 ocjene od prošlih 10-12 freelancera.

Drugi tražio da mu dodam nešto na wordpress site, međutim kada sam ušao na posao gdje sam se aplicirao, vidio sam da je neki već zaposlen pa sam fino poslao poruku da nisam bio tu jer je to rano ujutro (zbog drugih vremenskih zona) i da vidim kako je već uposlio nekoga, ali da ako mu trebala bilo kakva slična usluga da mi se obrati.

Imam dakle još 6 aplikacija "na čekanju" tj. gdje nije odlučeno još tko će dobiti taj posao, pa eto - držite mi fige što bi rekli :-D

Pozdrav svima, ja sam potpuno novi, neupuceni, oDeskovac u pokusaju pa mi treba savet. Konkurisem za data entry poslove i za prevode sa srpskog na engleski, naravno do sada nisam ubola ni jedan, shvatam da je jako tesko ugovoriti privi posao narocito iz ove oblasti. Pokusavam poslednjih 15 dana i intenzivno saljem prijave ali nista. Onda naidjem na grupu transcribe poslova tj. prepisati tekst iz pdf-a u word i sl. Apliciram na par takvih i onda dobijem poruku od jednog takvog poslodavca kome je navodno trebalo to prekucavanje knjige ali on sada trazi da se ulogujem na neki njegov sajt i tamo po ceo dan kucam one idiotske capatcha koje se pojavljuju u tri prozora. Da li je u pitanju prevara? Da li ste nailazili na bilo sta slicno? Evo otprilike teksta:

Start work right now and Continue work everyday and try to do 5k from next 7days
I will send your $250 After 5k=5000 entry completed
Minimum you must do 3k=3000entry to get payment(Must fullfill condition)

Da li ako prestanem da radim on moze da mi zalepi negativnu ocenu? Nadam se nekom odgovoru, hvala, pozzzz!

mafica kaže:
Međutim jedan poslodavac (Indija) traži dnevni rad od 2-3h punih mjesec dana, on svaki dan dobiva ono što sam ja uradio automatski, a nakon svih mjesec dana tek isplata. Čim sam ga pitao bar mali djelić unaprijed da plati nije htio ni čuti za to. I ja nisam pristao (dopisivali smo se na skype) prije svega puno rada za malu cijenu (80$ čitav mjesec, svaki dan 2-3h), a onda i jer je rizično bez obzira što ima potvrđen način plaćanja i 5.00 ocjene od prošlih 10-12 freelancera.

Puno posla a malo love,stim još ako ti ne želi poslati nešto unaprijed nemoj pristajati da nebi ispalo gubljenje vremena.

Generalno ne čitam nijedan oglas koji u sebi sadrži ključne reči kao što su India, Pakistan i Filipino.

mimoza kaže:
Da li ako prestanem da radim on moze da mi zalepi negativnu ocenu? Nadam se nekom odgovoru, hvala, pozzzz!

Ne moze. Sve dok ne uplati nesto para ne moze da ostavi nikakvu ocjenu.

mimoza kaže:
Pozdrav svima, ja sam potpuno novi, neupuceni, oDeskovac u pokusaju pa mi treba savet. Konkurisem za data entry poslove i za prevode sa srpskog na engleski, naravno do sada nisam ubola ni jedan, shvatam da je jako tesko ugovoriti privi posao narocito iz ove oblasti. Pokusavam poslednjih 15 dana i intenzivno saljem prijave ali nista. Onda naidjem na grupu transcribe poslova tj. prepisati tekst iz pdf-a u word i sl. Apliciram na par takvih i onda dobijem poruku od jednog takvog poslodavca kome je navodno trebalo to prekucavanje knjige ali on sada trazi da se ulogujem na neki njegov sajt i tamo po ceo dan kucam one idiotske capatcha koje se pojavljuju u tri prozora. Da li je u pitanju prevara? Da li ste nailazili na bilo sta slicno? Evo otprilike teksta:

Start work right now and Continue work everyday and try to do 5k from next 7days
I will send your $250 After 5k=5000 entry completed
Minimum you must do 3k=3000entry to get payment(Must fullfill condition)

1. Zašto treba prekucavati dokument iz pdf u word, kad se to može prebaciti?
2. Na što se odnose brojke 5000 entry i 3000 entry? Što su to: 5000 znakova,
riječi, stranica?

Trebam uskoro da verifikujem nalog. Traze mi skeniranu licnu kartu a ja sam u procesu da izvadim ovu novu na kojoj cini mi se nema adrese. Mozda je i na cirilici pa me interesuje, da li ce im skenirane prednja i zadnja strana licne znaciti, da li je to dovoljno ili treba jos nesto raditi?
Hvala unapred na odgovoru

kitschma kaže:
Trebam uskoro da verifikujem nalog. Traze mi skeniranu licnu kartu a ja sam u procesu da izvadim ovu novu na kojoj cini mi se nema adrese. Mozda je i na cirilici pa me interesuje, da li ce im skenirane prednja i zadnja strana licne znaciti, da li je to dovoljno ili treba jos nesto raditi?

Pa kontaktiraj support pa vidi sa njima. Ako ne bude bilo dovoljno ce te traziti dodatno. Objasni im situaciju i tamo rade ljudi s kojima se da dogovorit. Ja sam isto imao nekakvih problema kod verifikacije, dali nisam isto imao osobnu ili tako nes pa sam poslao skeniranu putovnicu ja mislim. Ali oni ce ti dati najbolji odgovor za datu situaciju. Support je meni barem bio veoma dobar.

kitschma kaže:

Nemam ni ja adrese na ličnoj pa nisam imao problem,potpis je na ćirilici a tekst je na ćirilici,latinici i na engleskom (BiH lična karta).

poz,
zelim se uskoro registrirati na odesk no imam 2 pitanja na koja trebam odgovor, dakle nisam punoljetan i nemam nikakvu karticu preko koje bi mogao isplatiti novac, pa me zanima da li moram pri registraciji navesti svoju karticu preko koje bi mogao vrsiti isplatu ili? i da li moram imati 18 godina da uopce otvorim profil?

Pri registraciji ne moraš navoditi način isplate niti išta, kada središ karticu i sve potrebno onda možeš urediti svoj način isplate.
Nisam čitao njihova pravila (iskreno) no mislim da ne traže 18 godina, a ako traže ima ih baš dosta što se ne pridržavaju toga a ipak aktivno svakodnevno zarađuju bez ikakvih problema. A i kao da oni znaju tko se krije iza računa, tko sjedi itd. jer možeš napraviti po podatcima nekog ukućana i sl.
Ja imam 17 godina, imam osobnu i unio sam sve svoje realne informacije te nemam nikakvih problema.

Upravo ovo što kaže @mafica. Kao dodatak prikažem i svoju priču. Ja kad sam se registrovao pre par godina imao sam 16 godina i prve dve godine sam novac isplaćivao na Skrill račun člana svoje rodbine. Ako se ne varam pri registraciji se ni ne traži datum rođenja tako da čak nemaš ni potrebe lagati prilikom prijave.

još me samo zanima koliko novca moram skupiti na svom profilu da bih mogao to isplatiti? :)

Tomo69 kaže:
još me samo zanima koliko novca moram skupiti na svom profilu da bih mogao to isplatiti? :)

Koliko ja znam, minimum je neki 3$, je je oDesk fee 2$. Licno, dizem pare na mesecnom nivou, cekam da skupim nweke vece novce. Nadam se da sam bila od neke pomoci :waving

Zdravo svima,
Imam jedno administrativno pitanje :)
Da li neko placa porez na zaradu ostvarenu preko oDesk-a?
Moram priznati da sam prelistala zakono o porezu na dohodak(Republike Srbije) ali mi nista nije idalje jasno. Znam da se porez mora placati....Ali mene vise zanima kakva su vasa iskustva.Malo sam zbunjena sa svim ovim. Da li sredstva koja dobijam preko Skrill kartice su oporeziva (teoretski znam da jesu ali sta kaze praksa...).
Znaci sredstva ne dolaze na devizni racun banke.

Hvala unapred.....

U praksi, manjina plaća te poreze i to ona manjina koja zarađiva tisuće $ mjesečno. Osobno za sebe mogu reći da ne plaćam nikakve poreze niti namjeravan sve dok ne dođem do par tisuća mjesečno (ako Bog da). Ljudi se danas takvim kriminalom i utajom poreza (velikih poreza od desetine tisuća pa čak i stotine) bave da čisto sumnjam da bi zamarali mene ili npr. tebe zbog par stotina $ mjesečno. Sve je moguće, ali šanse u ovako nesređenim državama (npr. BiH u kojoj ja živim) su veoma male.

Za ostale želim reći da ne savjetujem da ova djevojka/žena/uvađena gospođa/-ica izbjegava plaćanje poreza i na neki način radi ilegalno, ja sam samo iznio svoje osobno mišljenje u vezi toga i način kako ja radim/mislim.

Back
Na vrh