• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

Igor Tomić kaže:
kitschma, izgleda kao da možeš da loguješ radne sate za taj posao. Pitaj poslodavca da li je nešto petljao ili želi da nastavite saradnju, to ti je najsigurnije.

Hvala, da li se to misli na ono "rucno" dodavanje radnih sati?

Evo, poslodavac i ja smo razrešili situaciju pa želim da prenesem svoje iskustvo.

Kao što sam i mislio, sve je ok. Odesk nakon nekog perioda neaktivnosti pauzira ugovor (to je čini mi se neka novina). Onda poslodavac ako je i dalje zainteresovan treba da ga ponovo aktivira i kada to učini zaposleni dobije mejl kao ja gore kao obaveštenje.

kitschma kaže:
Igor Tomić kaže:
kitschma, izgleda kao da možeš da loguješ radne sate za taj posao. Pitaj poslodavca da li je nešto petljao ili želi da nastavite saradnju, to ti je najsigurnije.

Hvala, da li se to misli na ono "rucno" dodavanje radnih sati?

Evo, poslodavac i ja smo razrešili situaciju pa želim da prenesem svoje iskustvo.

Kao što sam i mislio, sve je ok. Odesk nakon nekog perioda neaktivnosti pauzira ugovor (to je čini mi se neka novina). Onda poslodavac ako je i dalje zainteresovan treba da ga ponovo aktivira i kada to učini zaposleni dobije mejl kao ja gore kao obaveštenje.

To je zbog toga sto se nekada desi da na primer posao koji je dogovoren za 2/3 sedmice, poslodavac kasnije ne zaustavi vec radnik uzme i dodaje sate , pa su zato to uveli kao sigurnost da zastite poslodavce.

Pozdrav,

Pre par meseci (zapravo pre 4 meseca) sam otkrila oDesk sajt.
Super je sve sljakalo do skora, tj od pre neki dan mi traze ID verifikaciju da bih bila u mogucnosti da konkurisem za poslove.
Imam super feedback-ove, do sada se nijedan klijent nije zalio (ili bar koliko ja znam)...
Da li je neko od vas imao slican zahtev od oDesk tima?
Nije mi bas prijatno da saljem skeniranu sliku licne karte sa svim informacijama preko interneta. Verifikovala sam br. telefona, al nisam sigurna za Id verifikaciju.

^
I meni su trazili juce, prekjuce da posaljem.. Sa obzirom da se Odesk spojio sa Elance, ne cudi me sto i Odesk sada to zahteva. Makar nema onog intervjua kao na Elance, nego se samo posalje slika..

Ja radim skoro godinu dana i jos mi to nisu trazili,znaci samo je pitanje vremena kada ce i meni da traze. Moras da se verifikujes i mislim da licna karta nije dovoljna. Potrebno je jos nesto uz to,telefonski racun ili izvod iz banke na kome se vidi adresa stanovanja.. Potrazi na forumu bila je posebna tema vezana za tu verifikaciju i kako to tacno ide.. :)

jockaKs kaže:
^
I meni su trazili juce, prekjuce da posaljem.. Sa obzirom da se Odesk spojio sa Elance, ne cudi me sto i Odesk sada to zahteva. Makar nema onog intervjua kao na Elance, nego se samo posalje slika..

Sta su ti tacno trazili da se i ja pripremim? Vec sam verifikovan na Elance i malo mi je cudno sto i oDesk trazi verifikaciju ipak je to jedna kompanija..

To i jeste fazon da ne znas kad ce ti traziti mozda za 2 meseca ili 2 godine
meni su trazili na odesku i elanceu i u decembru na Freelanceru
izvod iz banke, i pasos i resis to

Ja sam se verifikovao sa Aristotel servisom (valjda se tako zove). Poslao sam pasoš, oni su me na Skype nazvali u dogovoreno vreme (neophodna je kamera), i to je to.

Jeste,to sa kamerom je verifikacija za Elance,ja sam to zavrsio jos odavno ali za oDesk mi niko nista jos nije trazio. Oni su malo dosadni sa tim, znam da traze neke izvode iz banke ili telefonske racune. A ne bi bilo dobro da mi sad stopiraju racun zbog verifikacije..

Pa ti mozes raditi ali ne mozes povuci ili poslati novac. Ne brini opusteno samo, meni freelancer pred novu godinu zaglavio sa 900$ ali sam resio nakon 7 dana dok su praznici prosli, i povukao novac .

Pregledala sam prethodne teme o oDesku,
i imam jednu dilemu: sto se tice verifikacije da li su ove nase nove licne karte sa cirilicnim slovima (ime i prezime mi je na cirilici) prihvatljive njima (oDesk timu) za verifikaciju tj da li moraju informacije da budu na latinici? :thinking

Moja licna karta je isto cirilicna pa su prihvatili. Ne znam kako je kod vas,meni na poledjini pise ime i prezime na latinici,za svaki slucaj..:)

Hvala Kimi na odgovoru.
meni je licna karta samo na cirilici.
A evo i pitanje o sigurnosti: koliko je sigurno slati JMBG?
Nije mi bas prijatno da putem Interneta delim takve vrste informacija.
Da li samo treba jedna strana LK ili mora i drga da se slika i salje,a stacu ako mi je LK sa cipom?

Uz obavestenje da je neophodno da verifikujem ID stoji i koja dokumenta su po oDesk pravilniku prihvatljiva i koje informacije treba da se vide. izmedju ostalog tu se navodi slika, potpis....adresa (od adrese je oslobodjen pasos), ali cipovane LK (bar kod mene) ne sadrze vidljivu adresu.

Koliko je sigurno bilo sto danas,nemam pojma.. :) Cini mi se da sam za Elance poslao prednju i zadnju stranu licne karte.. Sliku i potpis imas na LK,za adresu traze telefonski racun ili izvod iz banke na kome se vidi adresa.. :)

lena_1 kaže:
Hvala Kimi na odgovoru.
meni je licna karta samo na cirilici.
A evo i pitanje o sigurnosti: koliko je sigurno slati JMBG?
Nije mi bas prijatno da putem Interneta delim takve vrste informacija.
Da li samo treba jedna strana LK ili mora i drga da se slika i salje,a stacu ako mi je LK sa cipom?

Uz obavestenje da je neophodno da verifikujem ID stoji i koja dokumenta su po oDesk pravilniku prihvatljiva i koje informacije treba da se vide. izmedju ostalog tu se navodi slika, potpis....adresa (od adrese je oslobodjen pasos), ali cipovane LK (bar kod mene) ne sadrze vidljivu adresu.

Bez problema ikakvih, sve daj što ti traže (makar ja jesam i sad opušteno radim). I ja sam bila skepična, ali rizikovala sam i isplatilo se. Isto je bilo za Payoneer i to je prošlo bez problema. Isto imam čipovanu LK na ćirilici.... Pozdrav

Pozdrav, ekipa.
Imam par prijava na oDesk-u koje...tako...stoje. Poslao sam prijavu za neki posao pre, tipa, 18 dana. I nikakav odgovor nisam dobio.

Kako se vi odnosite prema takvim situacijama? Jel ostavite da to stoji, jel spustate satnicu...ili povlacite ponudu? Ne znam da li to da ostavljam...polako ispucavam kvotu za broj prijava...

dasabaja kaže:
Pozdrav, ekipa.
Imam par prijava na oDesk-u koje...tako...stoje. Poslao sam prijavu za neki posao pre, tipa, 18 dana. I nikakav odgovor nisam dobio.

Kako se vi odnosite prema takvim situacijama? Jel ostavite da to stoji, jel spustate satnicu...ili povlacite ponudu? Ne znam da li to da ostavljam...polako ispucavam kvotu za broj prijava...

Ako imam problem, odem na support i aktiviram chat. Support brzo riješi problem.

Pa, dobro, ne bih bas to nazvao problemom...vise kao neka praksa prema nekoj situaciji. Mogu ja u bilo kom momentu da kazem "Withdraw offer", samo da li vi to radite ili ostavite da tako stoji...jel vam se nekad javio neko za posao, a poslali ste prijavu pre 20 dana?

Pa ostavi neka stoji, 'leba ne jede a nikad ne znas kad ce neko da se javi..:)

Ja bih povukao većinu ponuda ako bi mi zafalilo kredita za prijavu na nove poslove. Mislim da u ovom slučaju dobiješ te kredite nazad za dan ili dva (ne sećam se tačno). Ostavio bih samo neke ponude aktivne, one koje bi najviše voleo da radim, s tim da bih poslao poslodavcu poruku i pitao ga da li i dalje razmatra da nekoga zaposli.

Mnogo poslodavaca otvori posao pa nikoga ne primi, a mnogi nekog prime i ne napišu da su te odbili, jer bi to poslodavcu oduzelo dosta vremena zbog broja prijava koji zna biti ogroman.

Uvek i sam ostavim one bolje ponude, ali treba i da malo promenis prijavu i on ce dobiti obavestenje pa se desi nekad i da te nakon toga izabere ili pozove na razgovor.
Ja prijave starije od 3 dana brisem i opet apliciram , pored toga apliciram i na Elance i Freelancer sajtu i uvek bude poslova.

Back
Na vrh