• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

Poz imam pitanje ako moze neko da mi odgovori.. KAda zavrsim neki posao na odesku i vezan je za fiksnu cenu da li treba da posaljem poslodavcu da sam gotov i da mi prebaci pare i da zavrsi ugovor pa da mu saljem materijal(tacnije zapis nota) ? ili da ja negde imam opciju da kliknem da sam posao obavio ? ja sam nasao samo kad idem u Arhivu i pise hired a kasnije ACTIVE since 10/14/2012 - End contract da li je mozda to ta opcija ?
poz i hvala na svakom odgovoru

Pošalješ mu posao, on ti plati i svi sretni. Naravno, ukoliko poslodavac ima malo feedback-a potrudi se da npr. staviš žig ukoliko radiš neki logo ... itd. Zaštiti se koliko možeš.

na primer radim note 15 stranica kako da zastitim jer mu saljem u .mus i .pdf formatu?
kontam da me neće sada izraditi kao lik prošli put jer je ovaj potrošio 48 000$ i ima preko 160 feedbeckova
ali za neke koji imaju par poslova postavljenih pripaziću

Naravno da sam dobio motivaciju posle odrađenog posla, i dobijenog feedback-a 4,80 . Posao je čim sam mu poslao fajl završio. Hvala IZ forumu , ljudima koji su tu da uvek pomognu

jedno pitanje, kod podizanja novca u banci, negde sam nasao ovde na forumu predlog da kada se daje izjava o poreklu novca navedemo kako je u pitanju uplata od rodbine, donacija, poklon isl, kako bi se izbegao porez isl. koliko je u stvari to opasno i zar se ne moze to provaliti? zar nije to krivicno delo (utaja poreza isl)?

hellycherry kaže:
jedno pitanje, kod podizanja novca u banci, negde sam nasao ovde na forumu predlog da kada se daje izjava o poreklu novca navedemo kako je u pitanju uplata od rodbine, donacija, poklon isl, kako bi se izbegao porez isl. koliko je u stvari to opasno i zar se ne moze to provaliti? zar nije to krivicno delo (utaja poreza isl)?

Kao drzavljanin Srbije, vjerujem da ces dizati novac preko MB-a ili Payoneera. U tom slucaju, mozes novac da podizes i na
bankomatu, te nemas uopste nikakvog kontakta sa uposlenicima banke. Ta dva servisa su takodjer banka kao i svaka druga,
te niko osim tebe nema pristup tvom nalogu, tako da se ni porijeklo novca ne moze dolazati.

Ukoliko ces pak raditi direct withrawal na bankovni racun (devizni), onda ces novac dizati na salter, ali niko nema pravo da te
pita odakle saljes novac. Da ne bi nesto krenulo u krivom pravcu, bolje da izbjegnes zadnju navedenu metodu, ipak.
Ne moze se bas govoriti o "utaji poreza", ne vjerujem da zaradjujes mjesecno milione, jer rad na odesku je nista do honorarni
posao koji ne podlijeze porezu, barem ne u odredjenim mjesecnim iznosima.

Po mom misljenju se ne trebas oko toga zamarati...

hvala Ti na brzom odgovoru, dobio sam sms od svoje banke koja me je zbunila, uz tu pricu koju sam nasao cini mi se na ovom forumu, a naravno ne bih da imam bilo kakvih problema. dakle poruka od moje banke kaze:"postovani, da bi vas devizni priliv bio proknjizen neophodno je da izjavu o osnovu priliva sredstva potpisete u najblizoj ekspozituri"

izlgeda da zaista moram da se javim i potpisem taj papir da bih uopste mogao da podignem novac.u svakom slucaju probacu na bankomatu pre ulaska u banku...po meni je to "odakle ti novac" zadiranje u privatnost i prosto jedna neprijatna stvar, pogotovu sto kazes da nisu u pitanju milioni...

i da,...preko MBa dizem novac

To s porijeklom novca nije sitnica. Ako te banka pitala odakle ti moraš im odgovorit. Kako ćeš im odgovorit je tvoja stvar.

Mene su jednom nazvali dok sam točio gorivo (pištolj u ruci). Javim se i neka ženska osoba iz banke me pita o porijeklu novca. Odgovorio sam da piše 636 i da me više nikad ne zovu i postavljaju mi to pitanje. Nisu me nikad više nazvali, a redovno primam prilične iznose.

Kada sam došao u poslovnicu prvi put nakon tog poziva morao sam napisati izjavu o porijeklu novca. Napisao sam doslovno ovo: "Podižem svoj novac s svog Internet računa!" i nikad više nisam imao problema niti pitanja.

Inače, 636 je šifra za pomoć, poklone itd....

Ako ste dobro zaradili i imate više od protuvrijednosti 105000kn onda nemojte taj novac povući na račun odjednom. Razvucite taj iznos i nemojte da vam 3 transakcije ukupno prelaze 105000kn u roku kraćem od 10 dana i trebalo bi sve biti ok.

ja novac podizem tek prvi put sada i to nesto sitno (tek oko 20 evra) i to samo da vidim da li sve to funkcionise. nisam hteo da saljem celokupan iznos za slucaj da nesto ne funkcionise pa da mi posle novac ostane zarobljen ili izgubljen ili... ako novac legne prebacicu i ostatak (oko 80 evra) tako da ce ukupna cifra biti manja od 100e kad mi se tu ugrade odesk i MB...

I ja sam 10$ svojih isplatio i sve radi uverio sam se, sada ima par poslica aktivnih i šljaka se po malo :) ..

bio do banke,sve je bilo ok,ne prave puno pitanja,cini se da je sve samo forme radi, da se ispostuje procedura i sluzbenici su spremni da izadju u susret klijentima...dakle nemojte se previse brinuti oko toga :)

Upocetku sam mislio da je puka slucajnost, ali evo sacekao sam neko vrijeme pa da se uvjerim...

Vjerujem da mnogi od vas koji su aktivni na odesku nemaju do kraja popunjen profil (ono sto je izrazeno u procentima).
Prije 2 sedmice slucajno nadjem vremena i iz dosade popunim profil, dakle 100%, ukljucujuci skills, description, portfolio,
obrazovanje, te neke tako sitnije optimizacije titla/naslova, dodao sliku...sve to nakon pune 2 godine...

Eh sada bio sam pozitivno iznenadjen da mi je od tada dnevno pristizalo barem 3-4 ponude za posao. Valjda to i jeste
smisao svega, da odesk samo one "potpune" radnike predlozi poslodavcima prema odredjenim kljucnim rijecima.
Inace imam odradjeno oko 140 uspjesnih poslova, sto vjerovatno takodjer igra ulogu, ali do sada eto nije bilo prioritetno.

Natankajte dakle svoje oDesk naloge "do vrha", ako zelite postici sto vecu ekspozituru ! :to_clue

Da vas pitam ljudi , pošto sam bolestan nešto već par dana ne mogu nikako do banke otici. Da li se neko reg. na oDesk kao poslodavac da daje ponude za posao - sada me interesuje koja je cifra koju treba upisati da bi se skroz zavrsilo oko verifikacije kartice, ako ima neko iskustva neka kaže pomoglo bi mi dosta.. Poz]

Aleksandar92 kaže:
Da vas pitam ljudi , pošto sam bolestan nešto već par dana ne mogu nikako do banke otici. Da li se neko reg. na oDesk kao poslodavac da daje ponude za posao - sada me interesuje koja je cifra koju treba upisati da bi se skroz zavrsilo oko verifikacije kartice, ako ima neko iskustva neka kaže pomoglo bi mi dosta.. Poz]

Koliko se sećam potrebno je imati preko 10$ za verifikaciju kartice kao poslodavac. A cifra je uvek različita, to je i poenta koja služi kao dodatna provera - tako ne možeš da prevariš sistem.

Npr. skinu 2.43$, i moraš da precizno navedeš da su ti toliko skinuli ;)

Ok, onda ništa pre iduće sedmice dok ne ozdravim , hvala na odgovoru (nisam mislio prevariti nego nisam u mogunosti imam temp. 40,1 :( ) poz svima..

Aleksandar92 kaže:
Ok, onda ništa pre iduće sedmice dok ne ozdravim , hvala na odgovoru (nisam mislio prevariti nego nisam u mogunosti imam temp. 40,1 :( ) poz svima..

Ma nisam ni sugerisao da si ti mislio nekoga prevariti. Samo sam hteo da pojasnim zašto ti niko ne može dati odgovor sem tvoje banke.

Nov sam ovde...

Pitanje: mogu li dobiti negativnu ocenu (feedback) od poslodavca, a još me nije angažovala?

Voza me danima već, te uradi mi ovo, te ne valja, ajd ponovo, a sve u cilju da proveri moje znanje i umeće. Nisu neki zadaci, al oduzima vreme.
Pa bi da je otkacim na finjaka (ili možda ne na finjaka, dosadna je i pomalo bezobrazna...) al da me ne ocrni...

Fala :)

Ne mozes.
Inace da se jos jenom zahvalim svima na forumu moj prof.. i odradjeni poslovi ovih dana.

https://www.odesk.com/users/~0196073d9dc8ff7d86 :drinking

Smilika odem do banke danas, navodno racun u minusu ali nije moguce ispade na kraju da mi je skinulo kad nisam imao na racunu pare ali ok. Ja uplatim dodjem kuci i isfuram se odem na support posaljem tiket javi mi se cura neka i pitam je imam Pay pal da li mogu njega verifikovati umesto Cartice ili čeka, kaze moze i dam joj mail i sve reši u 3 poruke. Ovi su tukci u banci :waving

otkaceno kaže:
Nov sam ovde...

Pitanje: mogu li dobiti negativnu ocenu (feedback) od poslodavca, a još me nije angažovala?

Voza me danima već, te uradi mi ovo, te ne valja, ajd ponovo, a sve u cilju da proveri moje znanje i umeće. Nisu neki zadaci, al oduzima vreme.
Pa bi da je otkacim na finjaka (ili možda ne na finjaka, dosadna je i pomalo bezobrazna...) al da me ne ocrni...

Fala :)

Ne može ti dati negativan feedback ako posao nije počeo. Ako hoćeš da je otkačiš reci joj lepo da nisi zainteresovan da te proverava sa zadacima koji su ti lagani, nek ti ili da posao ili, ako već hoće da te proverava, nek plati i vreme koje utrošiš na to. Možda upali, vredi probati :)

Ja imam jedan glup a velik problem sa oDeskom. Naime registovao sam oDesk nalog na mail @yahoo.com koji koristim i na kom imam mb nalog stari ( blokiran nalog, brat pravio za igrice, fake sve...) i mb nalog @gmail.com koji korsitim i koji je aktivan. Uradio sam greskom withdraw na taj neaktivan posto su mi oni auto dodali isti mail a posto je user@ isti nisam skontao i pare su otisle na taj blokiran nalog.
Kontaktirao support ali mi ne javljaju nista danima, da li ima nade za moje pare ? :/

Back
Na vrh