• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

hvala obojici na odgovoru, pomoglo je
@EEMMIIRR nisi me zbunio samo mi potvrdi ovo u vezi poreza: znaci samo treba ukucati "accept" ili ima dodatnih formulara?

@sakiman - moguce, uradio sam za 1 cent posto je morala neka cifra da se stavi a za uzvrat da mi da neki fidbek. cini mi se da sam video negde to o cemu govoris, da se fidbek poslova ispod 1 dolara ne prikazuju mada je meni to zaista bez veze. za koje novce smo mi sredili posao je nasa licna stvar a fidbek bi trebala da bude javna, msm to mu je funkcija zar ne? :)

nego fora je sto se meni taj posao uopste ne prikazuje, nit fidbek nit kao da je zavrsen (a jeste).mozda tek kad poslodavac opet edituje fedbek, ce se pojaviti

hellycherry kaže:
hvala obojici na odgovoru, pomoglo je
@EEMMIIRR nisi me zbunio samo mi potvrdi ovo u vezi poreza: znaci samo treba ukucati "accept" ili ima dodatnih formulara?

Ja sam samo accept...

pozdrav

Potpuno sam se razocarao nakon par dana provedenih na odesk-u.
Moja oblast su php, mysql, js, jquery, css.
Zapravo pravljenje aplikacija(npr, drustvene mreze, cms, slozene stoperice), od nule
a koliko vidim tamo su 95% poslova u web developmentu vezani za wordpress, joomla, magneto i poneki drupal...
Za ovih 5% koji imaju za sat vremena po 50 aplikacija definitivno nemam nikakav feedback.
Ili ako se nisam snasao dobro da li neko moze da mi kaze pod kojom kategorijom mogu da se obavljaju ovakvi poslovi koje ja znam. Ps sa dizajnom nemam veze....

@awesomephp - samo kucaj u search jobs "php" pa ces vec nesto da nadjes, nemoj da gledas po kategorijama.

Sto se CMS-ova tice, sta da ti kazem, dajem ti preporuku da naucis wordpress. Izuzetno intuitivno okruzenje koje mozes da "prezvaces" za dva dana sa tvojim znanjem. Jednostavno, mnogo je lakse ljudima da se baziraju na dobro utvrdjenu platformu, sa milion pluginova i tema koji zavrsavaju sve i svasta, zato je i potraznja tolika, a veruj mi bice jos veca.

Imam pitanje vezano za isplatu na oDesku. Tamo sam skoro godinu dana i koristim PayPal kao način isplate (Odesk->PayPal->Debitna kartica) i to zna da potraje (Odesku treba 5 dana u prosjeku da završi transakciju a onda PayPal to otegne na još 7). Postoji li možda neko da koristi neki način isplate koji je brži?

Insightful kaže:
Imam pitanje vezano za isplatu na oDesku. Tamo sam skoro godinu dana i koristim PayPal kao način isplate (Odesk->PayPal->Debitna kartica) i to zna da potraje (Odesku treba 5 dana u prosjeku da završi transakciju a onda PayPal to otegne na još 7). Postoji li možda neko da koristi neki način isplate koji je brži?

Naravno da postoji. Odesk -> Payoneer Mastercard (moguce je cekanje Odesk + max. 2 dana Payoneer).

Ali treba znati da su ti sve uplate na Payoneer kartici u dolarima, da povlacenje novca sa bankomata kosta 2.4$ i konverzija banke iz dolara u domacu valutu.

Drugi nacin je Odesk -> direknto na racun u banci (dinari, kune, zavisi odakle si), to je verovatno najbrza opcija ali moras da pogledas koliki je ukupni trosak.

Hvala ti puno na informacijama. Gledao sam Payoneer, mislim da cu se odluciti za nju i zbog PayPal transakcija, jest da malo deru provizijama ali sta ces...

Pa dobro nije lose toliko ko u pocetku sad imam nekih 65$.

A ta payoneer, ok, za tih 24$, to mogu da prezvacem, i prebacivanje sa odeska, $2, i prebacivanje u domacu valutu 2.4$. Da je ovo kraj bilo bi sasvim solidno, ali sve cesce procitam negde da imaju mesecno odrzavanje, i jos nesto...
Da li neko ko ima ovu karticu moze da napise sta mu sve uzimaju pored pocetnih 24, 2 sa odeska na karticu, i na bankomatu 2.4, da li postoji jos to mesecno odrzavanje?

awesomephp kaže:
Pa dobro nije lose toliko ko u pocetku sad imam nekih 65$.

A ta payoneer, ok, za tih 24$, to mogu da prezvacem, i prebacivanje sa odeska, $2, i prebacivanje u domacu valutu 2.4$. Da je ovo kraj bilo bi sasvim solidno, ali sve cesce procitam negde da imaju mesecno odrzavanje, i jos nesto...
Da li neko ko ima ovu karticu moze da napise sta mu sve uzimaju pored pocetnih 24, 2 sa odeska na karticu, i na bankomatu 2.4, da li postoji jos to mesecno odrzavanje?

Ja mislim da OVDJE imas vec vecinu tih informacija

Mene zanima kada se radi withrawal sa odeska na payoneer, da li se onda moze umjesto na karticu jednostavno poslati
na virtualni US bank account, koji smo napravili uspomoc payoneera. Posto vidim da oDesk za withdraw podrzava i :

Kod:
Direct Deposit/ACH
Free payments to US banks.

Mada na kraju krajeva, i ako moze - to je jedno te isto (?)

Evo kompletan cenovnik troskova za Payoneer karticu:

Narucivanje kartice (iz Srbije): 24$ jednokratno;
Odrzavanje racuna: 3$ mesecno ili 1$ mesecno ukoliko imas vise od 3 transakcije mesecno;
Povlacenje novca sa bankomata: 2.4$ svaki put kada povlacis novac, 0.9$ ako u bankomatu nema novca i transakciju ti odbiju;
Placanje direktno sa kartice, da li u lokalnom supermarketu ili necega na internetu: bez provizije.

Naravno, treba imati u vidu da za sva placanja, da li sa ili bez provizije placas konverziju iz dolara u (domacu valutu), osim u slucaju ako nesto na internetu placas u dolarima, tada naravno konverziju ne placas.

EDIT: prilazem link
Kod:
 https://payouts.payoneer.com/partners/Default/Fees.aspx?pid=heS7sthC5AEYb2xMXZ5K7Q%3d%3d&langid=1&bhjs=1&bhqs=1

@Anarchox: nije isto da li primas na Payoneer karticu novac direktno ili na Virtual US account. Ne znam kakvi su troskovi Odeska (ali ako pretpostavimo da su jednaki za obe opcije) tada bi povlacenje na US Virtual account kostalo dodatnih 1% od cele konverzije, ali bi ti novac bio odmah raspoloziv na kartici.

E sada, ukoliko Odesk ima dogovor sa Payonner-om mozda ni instant load na karticu ne kosta nista (a to znaci da bi novac bio raspoloziv za max. 2 sata), a mozda nema ni onaj trosak 1% od transakcije pomocu ACH/ Direct Deposita (tj. Odesk ga plati). To treba proveriti.

E hvala.

i samo jos 1 pitanje, to mesecno odrzavanje, ako posle mesec dana na kartici bude 0$
nemaju sta da mi skinu, da li se to prenosi i da li ce mi uzeti cim prve pare legnu ?

awesomephp kaže:
E hvala.

i samo jos 1 pitanje, to mesecno odrzavanje, ako posle mesec dana na kartici bude 0$
nemaju sta da mi skinu, da li se to prenosi i da li ce mi uzeti cim prve pare legnu ?

Ako recimo 6 meseci nemas sredstava na kartici i 7og meseca ih dobijes, skinuce ti za taj 7mi mesec. Cini mi se da je tako meni bilo.

Ali u svakom slucaju za onih 6 meseci dok nisi imao sredstva ne placas nista.

Ova informacija o odrzavanju nije tocna. Ja sam znao ne imati nijednu transakciju odredjeni mjesec, pa su mi isto uzeli samo 1 $. Odrzavanje je uvijek 1 $ mjesecno, govorim iz iskustva.

mrgood kaže:
Ova informacija o odrzavanju nije tocna. Ja sam znao ne imati nijednu transakciju odredjeni mjesec, pa su mi isto uzeli samo 1 $. Odrzavanje je uvijek 1 $ mjesecno, govorim iz iskustva.

Meni su skidali po 3$ kada nisam imao vise od tri transakcije. Npr. zadnji put za osmi mesec ove godine.

Imam par pitanja:
1. Mogu li raditi neko vreme pa kad skupim neku sumu zatraziti isplatu?
2. Procitao sam negde da postoji mogucnost direktne isplate na racun, jel to tacno i koja je provizija? :D

alkomix94 kaže:
Imam par pitanja:
1. Mogu li raditi neko vreme pa kad skupim neku sumu zatraziti isplatu?
2. Procitao sam negde da postoji mogucnost direktne isplate na racun, jel to tacno i koja je provizija? :D

1. Mozes.
2. Ima, ali ne znam kolika je provizija, nisam probao ovaj nacin isplate.

pozdrav svima. Dali mi neko može odgovoriti na odesk-u kada prihvatim posao i odradim gde treba da ga potvrdim završim kako već..?? ako neko ima živaca da mi odg. bio bih zahvalan

Kako da potvrdis? Posaljes poslodavcu gotov rad i on te plati. Ako si radio na satnicu onda ti odesk software sluzi kao dokaz da si stvarno toliko radio.

Inace, ako radis neki graficki dizajn itd. a nisi siguran da ces biti placen, posalji rad sa watermarkom da dokazes da si ga zavrsio i da ces ga poslati bez watermarka kada budes placen. Uvek se probaj osigruati koliko god je moguce.

Jbg skupo se placa to znanje, ali opet mi se to neće desiti. Evo sta mi se desilo kucam note orkestarski zapis vidim da je potrošio preko 10 000 $ reko neće zeznuti. I kad sam mu poslao sinoć nakon što sam završio ja budala mu sve pošaljem ,a radio sam i jedan drugi poslić za drugog . Za prvi sam trebao biti plaćen 30$ za drugi 10$ nije nešto sitno za prvi posao ali me ljudi izradiše jbg.:( Još da vidim da mi kreteni nisu spucali loš feedback i nikad me više neće niko zaposliti. Baš mi je krivo

nasao sam odgovor koji sam trazio u prethodnom postu, al evo da podelim sa vama da bi ovi sto ne znaju znali

Wire Transfer (USD)
$30 per withdrawal to Serbia.

sto je mnogo, mnogoooo je. . . al meni je ovo najbolja opcija, radicu dok ne skupim neke vece pare pa cu da isplatim odjednom ;)

Back
Na vrh