• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito NOVO: AdSense uplata preko banke!!!!

Ne bi me čudilo da je Komercijalna banka kriva za to, jer je to jedna gomila nesposobnjakovića. Tako da sačekaj još malo.

Imam nekoliko pitanja za vas koji zaradjujete preko tog Adsense :&€
1. Da li i dalje pare mogu da se podizu putem ceka?
2. Da li ima neka druga opcija osim preko racuna i ceka ?

Mrxula kaže:

1. Da
2. Ne

shadowfield kaže:
Ne bi me čudilo da je Komercijalna banka kriva za to, jer je to jedna gomila nesposobnjakovića. Tako da sačekaj još malo.

Apsolutno se slažem, na žalost.

Na srecu ili zalost, bili ste u pravu... Tek danas (Petak, 31.10), a poslato mi je 22.10, stigla mi je uplata... Ipak je u pitanju bila sporost Komercijalne Banke, ali sta sad... :)

Meni je Komercijalna banka ovaj put proknjižila pare pre Intese. Znači drugi dan po isplati, Intesa je proknjižila isti dan, dva sata kasnije. Službenici u banci moraju da odobre tu uplatu, u većini slučajeva to radi šef filijale. Dok oni ne upišu gde šta treba ti uplatu ne vidiš na računu. U tvom slučaju je neko bio ili previše lenj ili previše glup. Kod mene u filijali su naučili, cimao sam ih par puta i sad ide sve ok. Desi se i da proknjiže dan posle Intese, obično rano ujutro.

Kako ovo znam? Zato što kad dođem po pare šefica mi obično kaže "e zavrišla sam ti ono". :)

Gilez96 kaže:
Mrxula kaže:

1. Da
2. Ne

Bezveze totalno . Zato i ne zaradjujem preko toga :p To je Google treba da uvedu nesto novo , ali ajde :)

PayPal , moneygram , WMZ ,WU ...
Ne mogu vise taj Adsense ali nema veze i onako nemam sajt itd ...

Adsense je mama za sad,jel ima nesto bolje od transfera na devizni racun !? Adsense nema apsolutno nikakvu potrebu da uvodi neke dodatne nacine isplate... :)

Gilez96 kaže:
Adsense je mama za sad,jel ima nesto bolje od transfera na devizni racun !? Adsense nema apsolutno nikakvu potrebu da uvodi neke dodatne nacine isplate... :)

Ma ima bre . Ionako zaradjujem samo preko yt . A da bi zaradio nesto tu je partnerstvo , jer adsense je nzm . Posto sad klinci se napalili na taj YouTube po najvise zbog Cileta koji je extra i ako on kaze da je adsense najbolji onda svi prave account , povezuj sa youtube bla bla i sad cekaju 6 ili vise meseci (to je za ove sto su pocetnici tj ljude koji snimaju iskljucivo na Srpskom) i onda se zale kako nema isplate svakog meseca itd .
Pa stani , valjda je bolje da skupis $1 nego €70 ?! Bosanci , Hrvati i ostale zemlje gde ima paypal(withdraw opcija itd) ... bolje je partnerstvo :) Kad dodje withdraw u Srbiju , sto bi se mucio da skupis €70 ?!?
Nego da ne idemo u offtopic , pitaj ako imas nesto u vezi yt , da te uputim malo :)
No hate , just real .

Pozdrav svima, evo i ja da podelim iskustvo isplate, možda nekom iz BiH pomogne.
Otvorio sam račun, i upisao sve podatke na Adsense 29. i pošto sam već prešao granični iznos 30. je počela isplata. Za 3 dana sam otišao do banke i od 90€ koliko su poslali, isplaćeno mi je skoro 87€ tako da sam jako zadovoljan. Inače banka je Nova Banka AD Banjaluka.

Danas me je zvala iz banke radnica i trazila mi je da donesem papir, ugovor ili bilo sta da bi mogla da proknjizi mi novac, ovo mi se prvi put desava, do sada je sve islo lagano i sve je pre ovog ceka je bila ugluca 300dinara a za ovaj je 1500dinara sto je preterano. Da li je se neko susretao sa ovim zahtevom i gde bi ja mogao da trazim taj neki, bilo koji papir ?

optimista kaže:
Danas me je zvala iz banke radnica i trazila mi je da donesem papir, ugovor ili bilo sta da bi mogla da proknjizi mi novac, ovo mi se prvi put desava, do sada je sve islo lagano i sve je pre ovog ceka je bila ugluca 300dinara a za ovaj je 1500dinara sto je preterano. Da li je se neko susretao sa ovim zahtevom i gde bi ja mogao da trazim taj neki, bilo koji papir ?

Nikad nisam to radio ali sam cuo price od ljudi koji su to radili u Vojvodjanskoj banci,onda moras kopirati/uhvati Print Screen od google adsense-a gde je zarada i kopiraj i to im predaj,to je isto trazila Vojvodjanska banka i od mene pa sam odustao od njih zbog toga i onda sam se raspitao i saznao da je to njihova praksa.

Samo da ne bude ona poslovica: "videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla noge".Da ne krenu sve banke da to rade.

Pozdrav,

Imam jedno pitanje. Ja sam u Raiffeisen banci otvorio VISA Electron karticu koja je povezana sa žiro računom. Google AdSense traži IBAN, SWIFT, ime banke i moje ime ... ja na izvodu iz banke imam taj IBAN i imam swift banke na njihovoj stranici ... interesuje me DA LI JE NEOPHODNO otvoriti devizni račun ili pare mogu primati i na ovu karticu..

Moras otvoriti devizni racun i od toga racuna trebas upisati IBAN, SWIFT, ime banke i tvoje ime.

Nemoj pitati nas, idi u banku pa pitaj. Trebalo bi da se ta Visa veže za devizni račun, ali da ti nama ne bi kukao kako ti pare nisu legle odeš lepo u banku i kažeš treba mi račun gde mogu da primam devizne uplate iz inostranstva, evo imam ovaj jel mogu njega da koristim? Ako kažu da možeš, traži instrukcije za njega i to je to.

Niko od nas ne voli da ide po bankama, evo ja još nisam podigao Intesinu Visa karticu za plaćanje preko neta, stara mi je istekla, zbog toga mi ni PayPal ne radi. Jbg, jednostavno ne volim banke. Danas moram otići da i to rešim.

aleksej kaže:
Nemoj pitati nas, idi u banku pa pitaj. Trebalo bi da se ta Visa veže za devizni račun, ali da ti nama ne bi kukao kako ti pare nisu legle odeš lepo u banku i kažeš treba mi račun gde mogu da primam devizne uplate iz inostranstva, evo imam ovaj jel mogu njega da koristim? Ako kažu da možeš, traži instrukcije za njega i to je to.

Niko od nas ne voli da ide po bankama, evo ja još nisam podigao Intesinu Visa karticu za plaćanje preko neta, stara mi je istekla, zbog toga mi ni PayPal ne radi. Jbg, jednostavno ne volim banke. Danas moram otići da i to rešim.

I to sto kazes,pitaju za sve i svasta i onda ispadnemo mi krivi ako nesto nije u redu a sve to mogu pitati u bankama,malo prosetaju i raspitaju se kao sto sam i ja radio nekada davno i ti i svi stariji forumasi.I meni nje jasno kako ima visa karticu a nema devizni u rajfajzen.

Pozdrav svima. Sasvim slucajno, citajuci metode unovcavanja adsense ceka, naleteh na ovaj forum i bas se obradovah kad sam video ovu temu. Vec neko vreme unovcavam cekove i poprilicno sam umoran od toga.
E sad iscitah svih 18 strana i nazalost nisam video bas ono sto mene interesuje.
Konkretno ako neko iz Srbije podize novac iz Raffaisen ili Eurobanke, kolika je provizija i da li se popunjava korespodental banka. Moze neko i da predlozi neku svoju banku (Intesa i Komercijalna ne dolaze u obzir), ali vas molim da pored imena banke napisete proviziju i da li unosite korespodental banku.

@Liguid
Pre dve godine kad sam uzimao Visa Virtuon karticu bilo je neophodno otvaranje deviznog racuna, jer je kartica vezana za taj racun. Jer Visa Virtuon je kartica za placenje preko interneta, a placanje se vrsi u devizama, bar su tako meni tad rekli. Ipak, sto ti je tesko da odes do banke i uzmes prave instrukcije, da te kasnije ne bi bolela glava.

Evo sad sam bio u banci, ne daju mi da otvorim devizni jer sam maloljetan, a malo mi falilo, taman stigao da predam formular kad ona jeste li vi punoljetni XD

Prije mjesec dana sam otvorio Visa Electron karticu koja je vezana za žiro račun u markama (u BiH počinje sa 161300...) i povezao sam je bez problema sa PayPalom i plaćam preko PayPala ... dakle nikakvih problema.

Na izvodu iz banke pored transakcijskog računa i broja izvoda imam i IBAN a SWIFT je na njihovoj stranici. Bilo kako bilo ja ću ovo što imam staviti kao payment method na AdSense pa šta bude - bude, možda ovo što imam i jeste devizni :D

Back
Na vrh