• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito NOVO: AdSense uplata preko banke!!!!

nibs kaže:
Ukoliko imaš mUniCredit na mobu (plaća se nekih 5km mjesečno) prilikom logiranja na app vidiš stanje na računu (meni je prošlo manje od 24 h nakon maila da je wire transaction započeta i uspješno realizirana) te nakon toga raspolažeš novcem u željenoj valuti na pultu ili ih potrošiti preko paypala (ako si povezao karticu preko njega) ili na neki drugi način...

dakle neusporedivo bolje, brže i civiliziranije od čekova :D

Pa hajde malo se potrudite pa napravite tutorial. Postavim ga u sticky. :D

Dakle u pitaju je Wire transfer na bankovni račun?
ameWRfF.png

Vatra Wolf, popuniš ta polja. Svoje ime, ime svoje banke. Otvoriš devizni račun u Uni Credit banci (ukoliko ga već imaš) tražiš od njih samo da ti isprintaju SWIFT i IBAN. Uneseš te podatke (paziš da ne pogriješiš). Ovog mjeseca meni počelo slanje 21. (mnogo brže nego sa čekovima s kojima mi je proces isplate počinjao 25-26), 23. dobio mail od gugla da su pare poslate ujutro oko 7, oko 11 otišao do banke, pare stigle, prebacio ih na svoj glavni račun i to je to. Provizija kao što sam rekao kao i da ne postoji. Meni na 3400 € uzeli nešto sitno, možda nekih 6-7€, ako su i toliko. Konverzija je regularna. Dok je sa čekovima bilo mnogooo čekanja, a i deranja na provizijama. Uglavnom sve pohvale za ovaj način kao i za brzinu navedene banke.

I da, gore nekim članovima je tražilo da ispune neke formulare, kao od čega je porijeklo novca, ukoliko sam dobro skontao(mada mislim da je i to formalnost samo) ili šta već. Meni nije ništa. Sve lagano i brzo obavljeno.

Aj ako neko moze ovde da mi odgovori
Nikola00 kaže:
Bio danas do inteze da vidim da li su legli novci, inace google je poslao pare pre 2 dana (22.4), medjutim nista jos nije leglo na racun.
Da li se jos nekome desavalo da ceka vise od 2 dana isplatu i je li to normalno ?
Jos jedno pitanje za one koji koriste usluge ove banke, da li je moguce videti da li su pare legle na ovoj adresi https://online.bancaintesabeograd.com/#page=138 ?

Nikola00 kaže:
Aj ako neko moze ovde da mi odgovori
Nikola00 kaže:
Bio danas do inteze da vidim da li su legli novci, inace google je poslao pare pre 2 dana (22.4), medjutim nista jos nije leglo na racun.
Da li se jos nekome desavalo da ceka vise od 2 dana isplatu i je li to normalno ?
Jos jedno pitanje za one koji koriste usluge ove banke, da li je moguce videti da li su pare legle na ovoj adresi https://online.bancaintesabeograd.com/#page=138 ?

Zvao sam ja call centar mora 5 dana da prodje ili u roku od 5 dana. Isti slucaj je kod mene

Po meni, WU uplata je bolja. Legne istog trenutka kada ti Google uplati, i istog trenutka možeš podići. Ne pita te poštar odakle su pare. tko šalje, u koju svrhu, .. ne popunjavaš nikakve izjave kao u bankama, savršeno.

Suština ovoga je strpljenje. Nema svrhe se živcirati. Samo treba prihvatiti što te sljeduje. Pa tako tvoje je da čekaš uplatu i ne možeš ništa bukvalno po tom uraditi.

Ja sam za mjesec tamo neki (nemam pojma koji je) odnio ček na inkaso (nekad, nemam pojma kada), i jučer gledam da mi u adsense nalogu piše da je taj ček isplaćen 23. ovog mjeseca. Ja danas otišao u banku 5 dana kasnije, novaca nema. Istersaš nekim novim radnicama koje su totalno nesposobne i kad ima kažeš gugl ček, kaže ona šta gugl ček, pa to je pretraživač. Vidiš koliko je sati i odeš. :D I ja evo sada da pitam nekoga ovdje na forumu o tome, znam da mi niko ništa pametno ne može reći osim čekaj.

Trebaš naučiti čuvati svoje živce i čilati lagano, ali to je lako kad shvatiš da kod nas ništa normalno ne funkcioniše.

Uglavnom Nikola, opušteno, doći će pare sigurno, ako si tačno unio one sve podatke. Ako ti trebaju nešto novci hitno, posudi od drugara ili staraca i čilaj. Jer ništa ne možeš uraditi po tom pitanju niti ti ko može pomoći. I da, slažem se da je WU mačka isplata, odnosno najbolji način. Ali i ova opcija, uplata direktno na devizni račun, je pomak od par stoljeća naprijed u načinu isplata, jer kad se sjetim gureme sa svim onim čekovima, mukica mi malo.

Ma nije meni frka za pare, nego mi je cudno da evo 6 dana od kad su poslali pare da ih jos nema na racunu, jer sam ovde vidjao da ljudima novci stizu dan-dva kasnije.
I da, postoji li neki nacin da proverim da li sam uneo tacne podatke za isplatu ?

Ne postoji. Možeš samo uklonuti taj način isplate i novi postaviti, ali to ti ništa neće promijeniti. Sačekaj do 10 dana i poslije toga idi do banke i vidi je li došlo. Ako ne bude, kontaktiraj google support i objasni im situaciju i oni će ti reći šta kako. Mada kako god ispadne (a ja se nadam da će biti sve u redu), obavezno promijeni banku, odi u drugu, napravi devizni račun za par minuta, ukloniš taj način isplate, novi napraviš, ukucaš pravilno i riješiš se muka. :waving

Nikola druže, ako ti je ovo prvi put da primaš onda ti nešto nije ok. Verovatno nešto nisi dobro ukucao ili su oni pogrešno poslali. Možda si omašio neku brojku kod broja računa. U svakom slučaju ako ti ne stignu pare, vratiće ih nazad na tvoj račun i poslaće sa sledećom isplatom.

Otkud znam, ja sam proveravao 2 puta da li sam tacno ukucao broj racuna.
Al opet, tamo na njihovom sajtu pise da je potrebno proci od 4 do 10 dana da bi uplata legla na racun.
I jos jedno pitanje, da li je moguce ovde proveravati da li su pare legle ? https://online.bancaintesabeograd.com/

Da, ali moraš u banci valjda da središ oko te prijave i svega. Ja sam u Komercijalnoj. Meni se tako desilo pre par meseci, posle desetak dana su mi vratili pare nazad i poslali posle opet.

Evo i da kazem kako sam popunio one podatke za isplatu
Ime banke : Banca Intesa ad Beograd
Svoje ime sam napisao velikim slovima bez onih kvacica
SWIFT : DBDBRSBG
IBAN : RS35160...
Mislim da nikakvu gresku ovde nisam napravio i nisam popunjavao one dodatne opcije oko posrednicke banke.

Ako si siguran da je sa tvoje strane sve ok i da si dobro ispunio onda je problem negde u banci. Idi tamo i digni im frku, traži šefa nekog da vidiš, kaži da je uplaćeno svima i da su svi dobili samo je problem kod tebe. Negde problem mora postojati. Nijedna naša banka nije savršena, ja kad god primim wire u Komercijalnoj moram da čekam šeficu filijale da mi odobri isplatu, ako ona nije tu, ako je na odmoru npr. moram da čekam da dođe sa odmora, jer su sredstva nekako zaključana. Mada u svakom slučaju je ovo bolje od čekova.

Nikola00 kaže:
Otkud znam, ja sam proveravao 2 puta da li sam tacno ukucao broj racuna.
Al opet, tamo na njihovom sajtu pise da je potrebno proci od 4 do 10 dana da bi uplata legla na racun.
I jos jedno pitanje, da li je moguce ovde proveravati da li su pare legle ? https://online.bancaintesabeograd.com/
Ja sam u banci Intesi podigao novac. Ne piše ništa na https://online.bancaintesabeograd.com/ dok ti pare ne proknjiže. A da bi ti proknjižili moraš da potpišeš izjavu o osnovu priliva. Meni je stigla poruka od banke 1-2 dana posle poruke od googla da je novac poslat. Ovde je sve objašnjeno. Ta poruka o izjavi je automatska, može biti da ti iz nekog razloga nije poslata (možda im nisi dao telefon?). Meni su rekli kad sam potpisao izjavu da će mi stići poruka kad se uplata proknjiži i nije mi ništa stiglo, ali sam novac podigao 24. čim sam video da je raspoloživo na https://online.bancaintesabeograd.com/
Najbolje je da odeš u banku da proveriš jel bila uplata.

Evo danas su mi stigle pare, potpisao sam izjavu i rekli su mi da sutra mogu da podignem pare.
Sve u svemu, veliki minus za intezu, jer su pare poslate jos pre 6 dana.
Srecom, nije bila moja greska, vec njihova. :)

Dobro je, drago mi je da se ok završilo. Preporučio bi ti da promeniš banku, ali slične gluposti se dešavaju u svim domaćim bankama. :)

Pozdrav drugari

Evo da i ja podelim moje iskustvo

U ponedeljak sam otisao do banke, da uzmem Swift i Iban
Banca Inresa je u pitanju
odmah upisao swift i iban, samo to, bez posrednicke banke, iako mi je banka dala podatke i za to

U utorak, sam dobio mail od google-a, da je poslato 105.02

Danas, u sredu, odem do banke i pare legle
Potpisao onu izjavu, momak sto radi mi sam predlozio sta da odaberem, neke racunarske usluge, ne secam se tacno
i rekao mi da od sada necu vise morati da dolazim, kad pare sledeci put legnu

sad gledam online racun, imao sam 3.82 evra od pre
dodato je 105.02
pa sam imao na racunu 108.84
a onda oduzeto 2.60
tako da sam imam 106.24

Tako sam ja prosao, a odakle, kako i zasto ovo 2.60 nemam pojma, tako bi me izaslo i da je bio cek.
U svakom slucaju sam zadovoljan :drinking

Hm otku da jučer, 13-og budu poslati novci? :) Još sam ovdje negdje pročitao da je još neko dobijao na račun u ovim danima. Meni nikad prije 20-pg nije došlo ništa. :3

Ja cekam na prvu uplatu novca od google-a.
Pretpostavljam da ce 21. da posalju novac na moj racun u banci.
Javicu vam sta je bilo i da li sam imao problema.

Back
Na vrh