• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito NOVO: AdSense uplata preko banke!!!!

Ljudi svatite da vam ne treba posrednička banka, dovoljno je samo da unesete vaš IBAN i SWIFT i izbegnete dodatne troškove.

Ja nisam ni upisivao posredničku banku, a ipak mi je posrednička uzela 12e. Devizni mi je kod Komercijalne Banke AD Budva, a posrednička je neka iz Frankfurta.

indiansummer kaže:
Postoji li neko iz Bosne da još nije dobio ovu opciju ili sam samo ja u pitanju? :bored

I ja nisam dobio. Slao sam i mail podrsci i konkretno nista nisu rekli nego bice kad bude.

Ja danas digo pare inace iz BiH sam,sve normalno proteklo doso dao knjizicu kaze imate uplatu toliko i toliko uzeli mi 5€ provizije ja digo pare nikakvi ugovori nista ja neznam sta pojedini pricaju da treba ugovor meni nista nisu trazili Lp.

Baš vala, kakvi crni ugovori, to smo mi tražili da potpišemo, jebote al smo budale.

Da li neko prima uplatu na devizni racun firme? Sta se u tom slucaju pise kao payee name, da li ime firme ili ime vlasnika?

Hellas kaže:
indiansummer kaže:
Postoji li neko iz Bosne da još nije dobio ovu opciju ili sam samo ja u pitanju? :bored

I ja nisam dobio. Slao sam i mail podrsci i konkretno nista nisu rekli nego bice kad bude.

Evo danas mi aktivirali. Dzaba sam panicio i zamaro support ko noob kakav.

Mikinp kaže:
izf kaže:
Jel mozda popunio neko ono "opciono" na wire nacin placanja....

Ja sam samo ono prvo sto izbaci Ime i Prezime,IBAN,shift kod,ime banke.

Samo to i treba.
Prvo da poželim dobar dan svima.Guglajući slučajno sam naišao na ovu temu i prijatno se iznenadio.Čestitam svima nama koje interesuje ova tematika na konačnom uvođenju bankovnog transvera. :waving
Mikinp,želim da te pitam pošto si prvi primio uplatu da mi pojasniš ako možeš nešto.Kažeš da ne treba da se popunjava polje opciono .Da li je to sigurno i ako nije tajna u kojoj banci si primio uplatu?Ja sam malo pre bio do Komercijalne banke(inače sam iz Beograda) i dobio sam papir sa instrukcijama na kojem stoji i posrednička banka DEUTSCHE BANK AG.Sad ne znam da li da unosim podatke za posredničku banku ili ne pošto vidim da se neki žale da im je posrednička banka uzela veliku proviziju.Da li je neko preko Komercijalne banke primio i podigao novac a da nije unosio podatke o posredničkoj banci?I to sa ugovorima me interesuje takođe.Da li to traže samo u Komercijalnoj banci ili u svakoj,kakva su vaša iskustva?Eto kolege,ko zna neka mi pomogne da ne pogrešim i ako treba da menjam banku da to uradim na vreme.Inače bio sam u Komercijalnoj jer su mi najbrže realizovali čekove ali sad možda više nije tako sa wire...

Napisao sam gore, primio preko Komercijalne banke, uneo samo SWIFT i IBAN, provizija neka mizerna, ugovore ti traže u većini banaka u Srbiji (neću da napišem sve, jer ne znam da li sve traže). U Komercijalnoj traži da ti naprave opšti ugovor, na godinu dana. Šifra je 302, čini mi se prodaja softvera preko interneta.

Lazarus79Bg kaže:
Mikinp kaže:
Samo to i treba.
Prvo da poželim dobar dan svima.Guglajući slučajno sam naišao na ovu temu i prijatno se iznenadio.Čestitam svima nama koje interesuje ova tematika na konačnom uvođenju bankovnog transvera. :waving
Mikinp,želim da te pitam pošto si prvi primio uplatu da mi pojasniš ako možeš nešto.Kažeš da ne treba da se popunjava polje opciono .Da li je to sigurno i ako nije tajna u kojoj banci si primio uplatu?Ja sam malo pre bio do Komercijalne banke(inače sam iz Beograda) i dobio sam papir sa instrukcijama na kojem stoji i posrednička banka DEUTSCHE BANK AG.Sad ne znam da li da unosim podatke za posredničku banku ili ne pošto vidim da se neki žale da im je posrednička banka uzela veliku proviziju.Da li je neko preko Komercijalne banke primio i podigao novac a da nije unosio podatke o posredničkoj banci?I to sa ugovorima me interesuje takođe.Da li to traže samo u Komercijalnoj banci ili u svakoj,kakva su vaša iskustva?Eto kolege,ko zna neka mi pomogne da ne pogrešim i ako treba da menjam banku da to uradim na vreme.Inače bio sam u Komercijalnoj jer su mi najbrže realizovali čekove ali sad možda više nije tako sa wire...

Ja koristim Intesu, mada i u Komercijalnoj možeš, samo ukucaj IBAN i SWIFT, ne treba ti posrednička banka. I ja sam iz Srbije.

Hvala Aleksej i Mikinp na brzom odgovoru,pomogli ste mi.Unecu samo osnovne podatke.Samo jos malo pojasnjenje oko tog ugovora.Aleksej,da li ja treba da pominjem nesto u banci oko tog ugovora ili ce to oni sami da me pitaju u banci.Kakav je to ugovor?Da li to banka napravi neki papir kao dokaz na osnovu cega primam uplatu ili ja treba da im dam nesto sa svog adsense naloga?Mozda zvicim malo glupo ali stvarno znam jer mi prilikom cekova nista nisu trazili.Unapred hvala

Ma daj neka ne pametuju više ove neke ''pametnice''. Ja NISAM upisao podatke o POSREDNIČKOJ BANCI, a ipak su mi skinuli punih 12e! I moja banka + 5e za podizanje novca. Ukupno 17e za ništa.

Ne bunite narod sa tom sranje pričom.

Nisam ni ja upisao podatke posrednicke banke, u Komercijalnoj su mi rekli da ne moram, i dobio novac bez problema. Provizija oko 0.35%.

Da bi skontao zašto su ti skinuli pare, morao bi da znaš šta je posrednička banka. Ako ne misliš da ti skidaju i dalje, onda promeni banku. Jednostavno tvoja banka ne može da prima pare direkt od banke koje Google koristi i zato mora da ide preko posrednika, koji naravno uzme svoj fee. Promeni banku, vidi koja nema tih problema. ;)

Znači upisao ti ili ne upisao te podatke, pare će u svakom slučaju ići preko posredničke banke.

El Mero kaže:
Ma daj neka ne pametuju više ove neke ''pametnice''. Ja NISAM upisao podatke o POSREDNIČKOJ BANCI, a ipak su mi skinuli punih 12e! I moja banka + 5e za podizanje novca. Ukupno 17e za ništa.

Ne bunite narod sa tom sranje pričom.

Što se ugovora tiče, meni Komercijalna Banka A.D. Beograd već dve godine traži da potpišem izjavu o osnovi primanja novca. Ranije je moglo da se upiše samo honorar i da prođe, ali ima već godina dana kako to ne može, tj. šifra za honorar se odnosi na glumce, pisce, pevače. Zato sam prelistao sa šeficom moje ekspoziture šifre i našli smo neke vezane za internet, i uzeli kao osnov 302 čini mi se, odnosi se na prodaju softvera preko interneta. Ako vas budu zvali da date izjavu, vi tražite da uradite godišnju, kako vas ne bi cimali svaki put kad primite pare.

Ovi iz BiH koji imaju debitnu karticu Reiffeisen banke mogu primati na nju Adsense direktno.
Provizija 0.8%. Kartica ima IBAN broj, samo trazis instrukciju za karticu. Posto je to racun u markama sve sto primite ce biti konvertovano u marke automatski.
Moze se ovo izvesti i sa trajnim nalogom, ali kontam korak direktno je zanimljiva opcija.

Sto se tice provizija za devizni racun ovako rece meni moj sluzbenik u banci Reiffeisen:
0.5% ili minimalno 10 KM.

U Hypo mi rekli ako u polju F70 devizne doznake stoji razlog placanja PLATA provizija 0. Ako ne stoji nista onda zavisi od iznosa i ide od 6 KM pa na gore.

E sad to treba provjeriti u praksi :).

p.s. Ako ima potrebe za korespondentnom bankom onda i ona naplati svoje proviziju.

Hellas, mislim da smo bili u istom "košu". I ja sam dobio tu opciju 1.Aprila, ali nisam imao vremena prije ovdje navratiti :) Sad kontam da će mi isplata čeka i ovaj wire novi, doći skoro u isto vrijeme, pa će se spojiti zarada od dva mjeseca. :) Što uopće nije loše. :)

Imam dva adsens naloga jedan je povezan na komercijalnu banku drugi na banku intezu, prosli mesec je oko 200e uplaceno preko komercijalne i stiglo je isto oko 200e nisam primetio da nesto fali, mora da je tih 0,35%. Imao sam unetu posrednicku banku.
Da napomenem da su me zvali da potpisem izjavu koju oni imaju vec spremnu, u pitanju su informaticke usluge.
Ovaj mesec stize 100e preko banke intese i 3600e preko komercijalne, automatsko placanje je zapoceto juce 21.og. pa cu vam napisati kolika je provizija gde i koliko vremena treba da legne novac za ove dve banke.

Back
Na vrh