• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Novi WebShop - Plaćanje putem AlertPay-a i MoneyBookers-a

Da, sve sam to vec procitao na njihovom sajtu i deluje mi OK. Bilo bi lepo videti jos neke artikle u ponudi ali eto, sto je sto je za sad. Jedino ta isporuka, za mene licno, spora. Primera radim ako trebam kupiti 4-5 pokloncica od njih, moram cekati preko 1 mesec. Za 15 dana ja cu zaboraviti i da sam porucio :) E ne znam ta brza dostava koliko bi kostala i to je verovatno cena u skladu sa tezinom paketa. Da je nesto pristupacno pa da uzmem i navise. Verovatno ima na sajtu tim firmu koji vrse dostavu neki cenovnik ili tako nesto.

srboljub1989 kaže:
@ mrki24
Aj ako ti nije problem da postavis ili mi posaljes koju sliku telefona (meni, spoljni izgled....) koji si kupio, jer hocu i ja da narucim neki, ali ne znam koji. Pa da vidim kakav je taj.

Pozdrav,

evo poslikao sam ga od napred na kutiji pa je mozda slika sad malo bolja. Nemam digitalni fotic pa sam ga posudio od frenda jer sa mobitelom ako slikam je mutno.

Uploaded with ImageShack.us

Maxell_02 kaže:
Da, sve sam to vec procitao na njihovom sajtu i deluje mi OK. Bilo bi lepo videti jos neke artikle u ponudi ali eto, sto je sto je za sad. Jedino ta isporuka, za mene licno, spora. Primera radim ako trebam kupiti 4-5 pokloncica od njih, moram cekati preko 1 mesec. Za 15 dana ja cu zaboraviti i da sam porucio :) E ne znam ta brza dostava koliko bi kostala i to je verovatno cena u skladu sa tezinom paketa. Da je nesto pristupacno pa da uzmem i navise. Verovatno ima na sajtu tim firmu koji vrse dostavu neki cenovnik ili tako nesto.

Ma ta ti je isporuka stvarno OK i to je uobicajen rok isporuke za Kinu. Vidjeo sam na njihovoj Facebook stranici da je nekom stiglo cak i za 15 dana ali mislim da to nemoze nitko garantirati jer sta ako carina predmet zadrzi duze neko inace sto se zna desiti i vec ti je rok isporuke duzi.

Ja isto u pocetku sam svaki dan gledao u postanski sanducic dali ima neka obavijest pa me to pomalo pocelo zamarati ali sad se uopce neopterecujem jer znam da ce stici.

Sto se tice predmeta da istina je nedostaje nekih stvari koje bih ja volio kupiti i informirao sam TECHNODISCOUNT24 ako ih mogu uvrstiti pa cemo vidjeti ali vidim i da svaki dan dolaze neki novi predmeti tako da svaki dan pogledam pa mozda se bas nesto i nadje.

Niko nije napisao koliko alertpay uzima proviziju pri kupovini?

Kolika je carina u Srbiji da li neko zna?

Carina 10% na robu+postarinu i na to 18% PDV + jos neke takse od 100-500din zavisno od cene robe.

mrki
koliko si ti trebao još platiti kada ti je došao ovaj mobitel?Jel se sve plaća preko alertpaya ili moraš dati poštaru?

gorki kaže:
Niko nije napisao koliko alertpay uzima proviziju pri kupovini?

Kolika je carina u Srbiji da li neko zna?

Netrebate placati nikakvu proviziju Alertpay-u jer te troskove placa prodavac. Vi placate samo onu cijenu koju vidite na TECHNODISCOUNT24 Webshop-u i to je to. Ja nisam platio nikakvu carinu a inace se u Hrvatskoj carina u postanskom prometu placa od 200 KN pa na dalje ali oni pustaju i pakete do 300 KN bez problema.

rain.blader kaže:
mrki
koliko si ti trebao još platiti kada ti je došao ovaj mobitel?Jel se sve plaća preko alertpaya ili moraš dati poštaru?

Ne sve si platio kad kupis predmet i platis preko Alertpay-a. Neplacas nikakvu dodatnu postarinu vise.

mindhunter kaže:
Carina 10% na robu+postarinu i na to 18% PDV + jos neke takse od 100-500din zavisno od cene robe.

Da ali kod nas u Hrvatskoj je to tek od 200 kuna a mislim da i kod vas ima sigurno neki prag do kojeg se moze naruciti i bez carine.

TECHNODISCOUNT24 je uveo i novi servis sa kojim je moguce da navedete sto hocete da pise na paketu i da vam se pise manja vrijednos robe nego sto je stvarno kako nebi morali platiti carinu.

Da, ima minimalan iznos od 20 eura, na to se ne placa carina, znaci 20 eura sa postarinom. Na neku robu je manja carina.
A opet sve zavsi od slucaja do slucaja, tako da ovih 20 eura nije neka striktna granica, jer sve zavisi kako proceni carinik na te manje cifre. A inace dok je carina ovde bila 20%, uvek kad kupujem nesto skuplje pitam prodavca da li hoce na Invoice-u da napise manju cifru i objasnim im zasto. Bez problema su svi izasli u susret.

mindhunter kaže:

Cuo sam negde da se na vrednosti ispod 100 eura ne placa carina u Srbiji. Koliko je ovo tacno i koji je uopste donji prag za naplatu carine po nasem zakonodavstvu ??

Glupo mi je sad da mi naplate 10% carine + 18% PDV-a + x% ne znaju ni oni za sta kad roba ionako ide na poklon. Ispade komplikacija cak iako zelis nekome nesto da poklonis.

To za 100 eura je bilo pre 4-5 godina, onda je bila ona frka sa Nekermanom, koji je zloupotrebio taj zakon pa su zato spustili granicu na 20 eura. Ne znam dal su nesto menjali skoro jer nisam par meseci narucivao, mozda vise ne postoji ni ta granica od 20 eura.

Za to 10% budi srecan, do pre dve godine je bila carina 20%. Pa na kraju kad se sabere placali smo 41%.
Kupujem zadnjih 7-8 godina preko neta i iz mog iskustva do sada mogu ti reci da sve zavisi od carinika koji u tom trenutku carini, mozes da prodjes da ti ne ocarine ako je tako neka manja vrednost 30-60 eura. Ali to mi se desilo samo 2-3 puta.
Da znas samo da carine i postarinu i robu i na sve to tako ocarinjeno ide PDV. Desavalo mi se da narucim neku odecu malo skuplju i dobijem free shipping(koji bi me kostao oko 60$), i na racunu lepo pise free shipping, medjutim carinik vidi na kutiji da pise 60$ shipping i carini. Takodje mi se desavalo da dva puta placam postarinu, znaci vec sam platio postarinu iz USA do mog grada, medjutim paket dolazi u Beograd tu se carini i zatim se prosledjuje ka posti u mom gradu i naplate mi postarinu od BG-a do mog grada.

Sto se tice slanja kao poklon procitaj ovo i obrati paznju na razne cake:

http://www.carinskatarifa.com/trazili_ste/povlastptt.htm

Kao sto vidis sve je na kraju na cariniku koji utvrdjuje.

Carisnke povlastice:
http://www.carinskatarifa.com/faq/faq.asp?4134

Pirmer:
http://www.carinskatarifa.com/faq/faq.asp?4134

I jos nesto, kad kupujete preko neta(iz Srbije) nikad ne koristite kuriske sluzbe tipa DHL,TNT, UPS i sl. u protivnom cete tek videti kako mafija uzima harac.

Posto imas iskustva reci nam konkretno.
Recimo naruci se nesto vrednosti od 50$,koliko te sve kosta kad se taj kupljeni proizvod dopremi kod tebe.
Znaci finalna cena,recimo da naletis na najgoreg carinika.

gorki kaže:
Posto imas iskustva reci nam konkretno.
Recimo naruci se nesto vrednosti od 50$,koliko te sve kosta kad se taj kupljeni proizvod dopremi kod tebe.
Znaci finalna cena,recimo da naletis na najgoreg carinika.
Cena robe 40$+10$ postarina=50$

50$x10% Carina=5$
55$*18%PDV= 9.9$
55$+9.9$=64.9$
Konacna cena 64.9$+troskovi poste gde se carini, 100 dinara u najgorem slucaju za ovu vrednost robe.

Troskovi Poste:
"U slučaju uvoza robe koja stiže u poštanskim pošiljkama, plaćaju se i troškovi pošte na kojoj se obavlja postupak carinjenja. Ovi troškovi zavise od robe do robe i njen iznos zavisi od cenovnika nadležne pošte."

"Prema odredbama člana 29. Uredbe, uvozne dažbine se ne plaćaju ni na pošiljke male vrednosti, nekomercijalne prirode.
1) pošiljke čija vrednost ne prelazi 25 evra, u dinarskoj protivvrednosti;"

Znaci sada je 25 eura granica.

Procitajete na ovom linku koji sam naveo, sve ima objasnjeno:

http://www.carinskatarifa.com/trazili_ste/povlastptt.htm

Sto se tice primanja robe kao poklon ne preporucujem, evo sta pise na gore navedenom sajtu:

"Domaći i strani državljani oslobođeni su od plaćanja uvoznih dažbina na pošiljke male vrednosti koje besplatno primaju isključivo od fizičkih lica iz inostranstva. Pošiljke ne smeju biti komercijalne prirode, a ukupna vrednost bez troškova poštarine sme biti do 45 evra, preračunata u dinarsku protivvrednost. To znači da ova vrednost od 45 evra ne obuhvata iznos stvarno plaćenih troškova poštarine, odnosno prevoza."

"Vrednost od 45 evra predstavlja carinsku vrednost predmeta dobijenih u pošiljkama. Ova vrednost se u postupku carinjenja utvrđuje shodno odredbama člana 38. do 57. Carinskog zakona.

Carinski Zakon: http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/CARINSKI ZAKON-novi-cyr.pdf
Procitati stavke od 38. do 57.

"Vrednost robe utvrđuje carinski organ u postupku carinjenja. U ovom slučaju carinski organ može da prihvati prijavljenu vrednost robe ali ima i zakonsko pravo da je promeni u cilju dobijanja njene realne vrednosti."

mindhunter kaže:
"Vrednost robe utvrđuje carinski organ u postupku carinjenja. U ovom slučaju carinski organ može da prihvati prijavljenu vrednost robe ali ima i zakonsko pravo da je promeni u cilju dobijanja njene realne vrednosti."

Znaci oni mogu da oderde vrednost vecu od prave.

gorki kaže:
mindhunter kaže:

Ja ipak mislim da oni nemogu bas tako odredzivati vrijednosti kako zele. Jer kod nas u Hrvatskoj je tako da ako nevjeruju na ono sto pise na paketu te traze da im dostavis racun koliko je placeno a mislim da je tako slicno u svim nazim balkanskim drzavama.

A ako te i traze racun mozes ga koliko ja znam i isprintati u svom accountu na TECHNODISCOUNT24 ili ako ne ih kontaktiraj i oni ce ti ga dati.

Da li neko zna jos neki Web Shop koji prihvata placanje preko AlertPay-a

milaa kaže:
Da li neko zna jos neki Web Shop koji prihvata placanje preko AlertPay-a

Stvarno neznam za jos neki koji podržava Alertpay osim TECHNODISOUNT24. Mozda i postoji jos neki za koji ja neznam ali mi je TECHNODISCOUNT24 stvarno odličan jer imaju super cijene, korisnička podrška im je super a i to što mogu plačati Alertpay-om a i Moneybookers-om jer nekad dobijem isplate sa kladionica na Moneybookers pa odmah mogu izvršiti kupnju.

mrki24 kaže:
gorki kaže:
mindhunter kaže:

Ja ipak mislim da oni nemogu bas tako odredzivati vrijednosti kako zele. Jer kod nas u Hrvatskoj je tako da ako nevjeruju na ono sto pise na paketu te traze da im dostavis racun koliko je placeno a mislim da je tako slicno u svim nazim balkanskim drzavama.

Izvuceno je iz konteksta, ovo je bilo vezano ako dobija od fizickog lica na poklon neku stvar a nije navedena cena/racun u paketu. Ne utvrdjuju kako zele vec prema zakonu:stavke 38 do 57
http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/CARINSKI...vi-cyr.pdf

U prevodu, ako nema racun, a ista ili slicna roba je vec ulazila u zemlju, onda prema tome carine. A zadrzava pravo utvrdjivanja cene robe ukoliko posumnja da je vrednost veca od prijavljene, znaci ako ti neko posalje 10 lap topova a stavi cenu 10$, onda ce proveriti stvarnu vrednost, karikiram malo ali shvatate poentu( isto vazi i za kupovinu od pravnog lica).

Ako se kupuje od pravnog lica tj. sa nekog webshopa, onda moraju da carine prema racunu koji se nalazi u paketu. Uvek je do sada bilo tako kod mene, znaci nikad mi nisu menjali tj. povecavali, odredjivali cenu robe za carinjenje, vec striktno prema racunu.(izuzetak je primer sa 10 lap topova)

mindhunter kaže:
mrki24 kaže:
gorki kaže:
mindhunter kaže:

Izvuceno je iz konteksta, ovo je bilo vezano ako dobija od fizickog lica na poklon neku stvar a nije navedena cena/racun u paketu. Ne utvrdjuju kako zele vec prema zakonu:stavke 38 do 57
http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/CARINSKI...vi-cyr.pdf

U prevodu, ako nema racun, a ista ili slicna roba je vec ulazila u zemlju, onda prema tome carine. A zadrzava pravo utvrdjivanja cene robe ukoliko posumnja da je vrednost veca od prijavljene, znaci ako ti neko posalje 10 lap topova a stavi cenu 10$, onda ce proveriti stvarnu vrednost, karikiram malo ali shvatate poentu( isto vazi i za kupovinu od pravnog lica).

Ako se kupuje od pravnog lica tj. sa nekog webshopa, onda moraju da carine prema racunu koji se nalazi u paketu. Uvek je do sada bilo tako kod mene, znaci nikad mi nisu menjali tj. povecavali, odredjivali cenu robe za carinjenje, vec striktno prema racunu.(izuzetak je primer sa 10 lap topova)

Da upravo tako kako si i napisao tako je i kod nas u Hrvatskoj. Znaci kad ti stigne paket od pravnog lica a ako se u paketu nenalazi racun onda te kontaktiraju da im dostavis racun ili neki dokaz o uplati i po tom ti i carine ili necarine ako je roba vrijednosti cca. do 250 kuna

Ako oni koji narucuju ako im carina zaustavi paket i pita za racun mogu kontaktirati TECHNODISCOUNT24 i pitati ih da im napisu racuna sa manje vrijednosti i to je to.

Evo danas su mi stigla još dva predmeta koja sam naručio sa TECHNODISCOUNT24. Stigla su mi za 23 dana. Direktno mi ih je poštar donjeo na vrata a nisam ništa carine morao platiti. Također kao i prvi put sam koristio opciju Registered Airmail.

Naručio sam Digitalni TV USB Stick jer kod nas u Hrvatskoj se samo može gledati digitalna TV:
http://www.technodiscount24.com/index.php?route=product/product&product_id=63

Bluetooth USB Dongle 100 m:
http://www.technodiscount24.com/index.php?route=product/product&product_id=67

Evo ovdje i jedne slike gdje se vide oba naručena predmeta:

35bv11s.jpg

Back
Na vrh