• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Badaramirez pesme koje imas na kanalu ne pripadaju tebi,nisu tvoje tako da ja stvarno ne znam kako ti mozes imati prava na te pesme jer iako si napravio svoj video ,audio koji si ubacio nije tvoj tako da ti nikako ne mozes dobiti sva prava na te tvoje radove i mozes dobiti opomenu za autorska prava na audio.

sunbeach kaže:
Badaramirez pesme koje imas na kanalu ne pripadaju tebi,nisu tvoje tako da ja stvarno ne znam kako ti mozes imati prava na te pesme jer iako si napravio svoj video ,audio koji si ubacio nije tvoj tako da ti nikako ne mozes dobiti sva prava na te tvoje radove i mozes dobiti opomenu za autorska prava na audio.

Osim Razbole se lisica, sve pesme su moje! Volim kišu - melodija je uzeta sa incomptech-a i može da se koristi za dodavanje pevanja, brojevi su tradicional koji sam odsvirao u Cubase-u, a pošto je taj tradicional (10 little indians) kreiran 1886 god, postao je Public domain. A inače sve sam sam otpevao, tako da mi nije baš jasan tvoj komentar. Vole bih da mi razjasniš. :)

Ah, da, za lisicu sam dobio dozvolu autora... ;)

Nema veze sto ti pevas ako pesma nije tvoja i ako nemas dozvolu za koriscenje pesme mozes dobiti opomenu od autora/tvorca pesme,ma nemam sta ja da razjasnjavam,procitaj na youtubu od a do š sve o autorskim pravima http://www.youtube.com/yt/copyright/sr/ da bezveze ne spamujem temu sa autorskim pravima.

sunbeach kaže:
Nema veze sto ti pevas ako pesma nije tvoja i ako nemas dozvolu za koriscenje pesme mozes dobiti opomenu od autora/tvorca pesme,ma nemam sta ja da razjasnjavam,procitaj na youtubu od a do š sve o autorskim pravima da bezveze ne spamujem temu sa autorskim pravima.

Izvini Sunbeach, ali mi nisi jasan... Tvoj odgovor mi izgleda kao da ignorišeš moje argumente i pojašnjenja po principu "ja ti kažem da je tako".
I da, moj prvi post je bio o razmeni iskustava sa mrežama i pronalaženju alternativa za kanale koji nemaju veliku gledanost tako da je priča o autorskim pravima koju si ti započeo spamovanje teme.

Moram ipak da završim odgovor sa činjenicama:
- Razbole se lisica - imam dozvolu autora
- muzika sa incomptech-a je CC, a ova koju sam ja uzeo ima i licencu za dodavanje teksta (pevanje), tekst je moj lično.
- tradicionali (melodije starije od 60 godina) se mogu izvoditi bez kršenja prava i dodavati bilo koji tekst.

Ovo poslednje sam više napisao zbog drugih, jer forumi i pored ostalog služe za razmenu iskustava i učenje.

badramirez kaže:
Izvini Sunbeach, ali mi nisi jasan... Tvoj odgovor mi izgleda kao da ignorišeš moje argumente i pojašnjenja po principu "ja ti kažem da je tako".
I da, moj prvi post je bio o razmeni iskustava sa mrežama i pronalaženju alternativa za kanale koji nemaju veliku gledanost tako da je priča o autorskim pravima koju si ti započeo spamovanje teme.

Moram ipak da završim odgovor sa činjenicama:
- Razbole se lisica - imam dozvolu autora
- muzika sa incomptech-a je CC, a ova koju sam ja uzeo ima i licencu za dodavanje teksta (pevanje), tekst je moj lično.
- tradicionali (melodije starije od 60 godina) se mogu izvoditi bez kršenja prava i dodavati bilo koji tekst.

Ovo poslednje sam više napisao zbog drugih, jer forumi i pored ostalog služe za razmenu iskustava i učenje.

Ako si uradio onako kako si i gore naveo, nemas bojazni za bilo cim.

Evo samo da razjasnim zasto mi nisu jasne neke stvari sa pesmom razbole se lisica i dobijanjem autorskog prava za tu pesmu jer covek koji je napisao tu pesmu nije vise medju zivima http://riznicasrpska.net/knjizevnost/index.php?topic=266.0 a prepevao je i Minja Subota.

A sto se tice mreza to je vrlo komplikovano/diskutabilno odabrati pogotovo za tebe koji tek pocinjes razvijati kanal jer neke mreze imaju uslove koliko pregleda i koliko subscribera trebas imati da bi te primili,ja imam kanale sa youtube monetizacijom i isplacuju sve redovno evo vec godinu dana,od isplate youtube uzima 20% mada zadnji put za decembar mi uzeo 15% ili ja nisam nesto dobro izracunao,isplata je cekovima (koji su meni licno vec dosadili ) preko google adsense,e sad ako si novi i ne znas o tome nista evo ovde procitaj o tome vise https://internetzarada.org/podizanje-adsense-ceka-t-6090.html#pid84743 a i ovde je u ranijim postovima o tome mnogo napisano kako povezati youtube nalog i adsense.

Postovanje za sve koje neumorno pomazu nama ostalima koji nismo upoznati sa svim detaljima oko toutube-a. Procitao sam celu temu i puno vam hvala. E sad, hteo sam da vas pitam da li mogu da koristim isti snimak vise puta, ali sa razlicitim jezicima? I molim vas da mi odgovorite da li je bolje biti adsense partner ili network? Ima razlicitih misljenja pa me zanima... Hvala.

gigs89 kaže:
Postovanje za sve koje neumorno pomazu nama ostalima koji nismo upoznati sa svim detaljima oko toutube-a. Procitao sam celu temu i puno vam hvala. E sad, hteo sam da vas pitam da li mogu da koristim isti snimak vise puta, ali sa razlicitim jezicima? I molim vas da mi odgovorite da li je bolje biti adsense partner ili network? Ima razlicitih misljenja pa me zanima... Hvala.

Pozdrav,
Možeš isti video koristiti više puta, a da je jezik različit, to je isto kao kada neko postavi nekoliko svojih pesama, a iskoristi istu sliku jer je ona možda omot tog albuma :)
Što se tiče drugog pitanja moj predlog je da za početak umeš AdSense dok ne razviješ kanal, jer network se potpisuje na određeno vreme, a AdSense ne.

Neka me ispravi neko ako nisam u pravu jer nisam baš 100% siguran.

Evo da javim da sam sve odradio, stavio kanal u "pogon", pa da vidimo kako će ići. Napravio sam tri kanala za različita govorna područja, imate link za srpski iznad.
Proverite kanal pa mi javite vaše mišljenje.

Meni je naglo para zarada preko adsense-a,od pocetka februara...da li je i kod vas to slucaj?

kiba kaže:
Meni je naglo para zarada preko adsense-a,od pocetka februara...da li je i kod vas to slucaj?

Ukoliko ti je zarada od klikova na reklame postoje dve opcije, prva je da su kampanje najjeftinije u prvoj četvrtini godine jer se sve veće kompanije ''ispucaju'' pred praznike i zato je zarada najbolja u poslednjoj četvrtini godine. To je prva opcija, druga je da ti je jednostavno pao broj pregleda, a samim tim i broj klikova (može da bude i da ti je pao samo broj klikova).
U najgorem slučaju desila su ti se oba.
Pozdrav

GoranM kaže:
Evo da javim da sam sve odradio, stavio kanal u "pogon", pa da vidimo kako će ići. Napravio sam tri kanala za različita govorna područja, imate link za srpski iznad.

Pozdrav,
sad gledam kanale odlično je, Subscribe sam se, zanima me kakvo partnerstvo si uzeo?
Takođe predlog je da napraviš i facebook, twitter i google+ nalog, deluje dosta ozbiljnije sa tim.

Za sada namerno nisam ukljucio monetizaciju, cekam jos koji dan da mi skoce pregledi pa da pokusam sa nekom mrezom. Hvala za subscribe (uzvraceno istom merom) i savete, i to cu odraditi sto pre. :)

GoranM kaže:
Za sada namerno nisam ukljucio monetizaciju, cekam jos koji dan da mi skoce pregledi pa da pokusam sa nekom mrezom. Hvala za subscribe (uzvraceno istom merom) i savete, i to cu odraditi sto pre. :)

A druze koja bi mreza prihvatila 3000 pregleda za 4 dana, 1 video, a kanal nije star ni mesec dana? Bolje ti to monetizuj za sada

sunbeach kaže:
Evo samo da razjasnim zasto mi nisu jasne neke stvari sa pesmom razbole se lisica i dobijanjem autorskog prava za tu pesmu jer covek koji je napisao tu pesmu nije vise medju zivima a prepevao je i Minja Subota.

Ovaj deo cu premestiti u odgovarajuci thread i napisati detaljno kako sam radio. Šaljem ti link čim to uradim ;)

sunbeach kaže:
A sto se tice mreza to je vrlo komplikovano/diskutabilno odabrati pogotovo za tebe koji tek pocinjes razvijati kanal jer neke mreze imaju uslove koliko pregleda i koliko subscribera trebas imati da bi te primili,ja imam kanale sa youtube monetizacijom i isplacuju sve redovno evo vec godinu dana,od isplate youtube uzima 20% mada zadnji put za decembar mi uzeo 15% ili ja nisam nesto dobro izracunao,isplata je cekovima (koji su meni licno vec dosadili ) preko google adsense,e sad ako si novi i ne znas o tome nista evo ovde procitaj o tome vise a i ovde je u ranijim postovima o tome mnogo napisano kako povezati youtube nalog i adsense.

Zbog većinskog mišljenja u ovom thread-u sam odustao od AdSense, jer bi mnogo rizikovao da mi ukinu kanal zbog clickbombinga.
Samo čitanje ovog thread-a daje uvid u različite mreže. Daljim istraživanjem naišao sam na mnoge mreže koje nemaju specijalne zahteve kod njih mogu da se prijave svi "mali kanali". Kada sam pogledao uslove "poznatijih" mreža, tipa FullScreen, Social Blade, Viso, TGN, RPM, itd (sve mreže koje se ovde pominju) sa svojim kanalom zadovoljavam 80% zahteva. Ipak sam se dlučio za Zoomin.Tv jer daju 80/20 share, 3 meseca probno i CPM od 3 do 10$. Ok, znam da su neke stvari samo na papiru, ali eto probaću sa njima pa ću vam javiti kako ide.

Jednom si pominjao DailyMotion i želim sad da podelim svoje iskustvo. Par dana nakon što sam otvorio kanal, prijavio sam se na Dailymotion. Nije bilo nikakvo cimanje, registracija je prošla glatko i uploadovo sam videe. Niko me nije pitao za copyright...
Da bi se zarađivalo kod njih moraš da se prijaviš za DailyMotion official user i iako kažu da odobravanje naloga traje 72h, moje odobravanje je trajalo, 15 dana i to uz pritiske kroz pisanje ljutih mailova support-u. Kada san odobren, konačno sam mogao da vidim neku analitiku, ali im je taj deo sajta jaaaaako konfuzan. Imaš direktan pristup statistici, ali za pristup analitici zarade moraš da se pomučiš. Jedina stvari koja mi nije jasna kod njih je broj impressions-a, naime, svaki video koji se pušta ima minimum 3 reklame koje se vrte gore, desno i ispod videa, i ja na recimo, 500 pregleda imam oko 30 impressions-a? Ništa mi nije jasno, ali ću ih pitati prvom prilikom.

GoranM kaže:

Dobrodošao kolega i ljuta konkurencijo na Youtube :waving
Sviđa mi se kanal i pesmica, jako je lepo urađeno! Želim nam puno uspeha u daljem radu ;).
(Naravno sub se podrazumeva.)

Pozdrav!
Petar

badramirez kaže:
Dobrodošao kolega i ljuta konkurencijo na Youtube :waving
Sviđa mi se kanal i pesmica, jako je lepo urađeno! Želim nam puno uspeha u daljem radu ;).
(Naravno sub se podrazumeva.)

Pozdrav!
Petar

Hvala druze! Tvoj kanal je odlican takodje, sub uzvracen i sa srecom u daljem radu! :)

@badramirez ne moras mi nikakve dokaze davati u redu je i izvini ali nisam mislio nista lose sa mojim pisanjem,samo sam hteo da podelim sa svima ono sto znam sto sam iskusio, isprobao a to je da je najsigurnija opcija kad su autorska prava u pitanju ovo sto je odradio GoranM a to je kad je i audio i video 100% tvoj jer sve ostalo je macka u dzaku.Ma i ja sam postao taj officalni user na DailyMotion-u pre mozda 3 dana ali kod mene je brzo odobreno,pa da li od tih 30 impressions-a imas ikakvu zaradu i jel se moze znati otprilike koliko ja zarada,ne znam da li da se otvori nova tema ovde na forumu npr.DailyMotion zarada pa da ovde ne spamujemo.

I ova youtube monetizacija bi bila podnosljivija,kad bi isplata isla kao u svim ostalim zemljama preko Western Union Quick Cash-a http://support.google.com/adsense/answer/1316760 gde Srbije jos uvek nema na spisku.

@GoranM pesmica je odlicna :) i zelim vam obojici mnogo srece u daljem radu.

sunbeach kaže:
@badramirez ne moras mi nikakve dokaze davati u redu je i izvini ali nisam mislio nista lose sa mojim pisanjem,samo sam hteo da podelim sa svima ono sto znam sto sam iskusio, isprobao a to je da je najsigurnija opcija kad su autorska prava u pitanju ovo sto je odradio GoranM a to je kad je i audio i video 100% tvoj jer sve ostalo je macka u dzaku.Ma i ja sam postao taj officalni user na DailyMotion-u pre mozda 3 dana ali kod mene je brzo odobreno,pa da li od tih 30 impressions-a imas ikakvu zaradu i jel se moze znati otprilike koliko ja zarada,ne znam da li da se otvori nova tema ovde na forumu npr.DailyMotion zarada pa da ovde ne spamujemo.

Nije problem, samo si me malo uplašio sa prvim postom jer sam pomislio da mi je neko ukrao pesme i okačio na svoj kanal a ti si onda video isto to na mom kanalu ;).
Ja sam hteo da to napišem i zbog mene i zbog tebe i zbog drugih, jer da sam ja tako nešto pročitao možda ne bi trošio tolike noći na raznim DMCA dokumentima, kreiranjem ISRC koda za autorsko delo, zvao City Records, čitao sajt creativecommons do iznemoglosti, cimao SOKOJ (kao i svaka državna firma treba im 100 godina da ti odgovore i to pogrešno)...

Što se tiče Dailymotion, kada se ulogujes, idi skroz dole na linku Become Official user, klikni i onda na Get Started, tu će ti se pojaviti dashboard sa zaradom (ako je prošlo dovoljno vremena da urade analitiku). Mislim da je njihov CPM 4,5$.
Evo juče sam imao najviše do sada pregleda 121 (ukupno 712) a on mi u dashboardu prikazao 3 (i slovima TRI) impressions-a :crazy_grin

Pozdrav!

P.S. Kakav je tvoj kanal, čime se baviš?

Da li ste znali da se do pre par meseci moglo lagano baviti uploadom nekih crtanih filmova i monetizovali su ih, ko je ''provalio'' foru uzeo je lepe pare, za 2 meseca ja sam oko 500e sa drugom uzeo, a onda prijava i ban sa youtube-a, dok AdSense normalno radi.

Da li se neko sada bavi ovim?

Nakon toga odlučio sam da krenem sa kanalom od nule, smislio sam projekat Pametovanje, tek sam na početku, ali uz dosta truda nadam se da ću uspeti.

@Pametovanje Po novim pravilima koliko znam ako ti onemoguce unovcavanje na kanalu ,ne obracunaju ti isplatu u adsense,i kako sad sta radis sa tim adsense jesi li povezao drugi nalog jer ako nisi onda ti je neaktivan adsense,e sad koliko sme biti neaktivan(bez prikaza i klikova) to ne znam.

badramirez kaže:
sunbeach kaže:

Nije problem, samo si me malo uplašio sa prvim postom jer sam pomislio da mi je neko ukrao pesme i okačio na svoj kanal a ti si onda video isto to na mom kanalu ;).
Ja sam hteo da to napišem i zbog mene i zbog tebe i zbog drugih, jer da sam ja tako nešto pročitao možda ne bi trošio tolike noći na raznim DMCA dokumentima, kreiranjem ISRC koda za autorsko delo, zvao City Records, čitao sajt creativecommons do iznemoglosti, cimao SOKOJ (kao i svaka državna firma treba im 100 godina da ti odgovore i to pogrešno)...

Što se tiče Dailymotion, kada se ulogujes, idi skroz dole na linku Become Official user, klikni i onda na Get Started, tu će ti se pojaviti dashboard sa zaradom (ako je prošlo dovoljno vremena da urade analitiku). Mislim da je njihov CPM 4,5$.
Evo juče sam imao najviše do sada pregleda 121 (ukupno 712) a on mi u dashboardu prikazao 3 (i slovima TRI) impressions-a :crazy_grin

Pozdrav!

P.S. Kakav je tvoj kanal, čime se baviš?

Ma nije ti niko ukrao pesmicu,nego je ima dosta na youtubu http://www.youtube.com/results?search_query=razbole se lisica&sm=12
Ja sam postavio na Dailymotion jedan video snimljen mobilnim samo da to probam i da cujem misljenje drugih oko Dailymotion zarade a moji kanali na youtubu su namenjeni jednoj nasoj kompaniji radim za njih tj.pravim neke snimke za njih,inace duzi snimci od 15 minuta se vise naplacuju.

Do kraja novembra mi je bio aktivan poslednji account, zarada je išla bez problema, e sad ne znam, nisam siguran Youtube je uveo neka nova pravila, ali deluje mi da još uvek nije strogo po pitanju adSensea, tj. ukoliko banuju nalog, adsense ostaje, a zarada se učita do dana kada je nalog banovan (tako je u mom slučaju bilo)

Back
Na vrh