• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Ne znam da li su i drugi iz Srbije dobili poruku na mail,da se uskoro dobija opcija za placanje na google adsense wire transfer.

Pozdrav svima.

Prije nekoliko mjeseci sam procitao cijelu temu od pocetka, znam i da je neko imao slican problem ali sad ne mogu to da pronadjem pa da ponovo ne bih citao sve ponovo.

Dobio sam crni uzvicnik na mjestu "$" i email u kome pise da nemam prava na ovaj video.
Video je moj, ja sam snimao. Muziku sam koristio sa ovog sajta: audionautix. com
Koristim addsence.
Sta da radim?

Anri1 kaže:
Pozdrav svima.

Prije nekoliko mjeseci sam procitao cijelu temu od pocetka, znam i da je neko imao slican problem ali sad ne mogu to da pronadjem pa da ponovo ne bih citao sve ponovo.

Dobio sam crni uzvicnik na mjestu "$" i email u kome pise da nemam prava na ovaj video.
Video je moj, ja sam snimao. Muziku sam koristio sa ovog sajta: audionautix. com
Koristim addsence.
Sta da radim?
mnogi sajtovi nude copyright free muziku, ali ispadne da CC licenca ne podrazumeva commercial use, zato svaku melodiju koju skines, procitas ponaosob da li ima na sajtu licencu za komercijalnu upotrebu; ako ima, u opisu videa ostavljas linkove ka atribuciji i licenci.
Mada ni to nije garant uvek, Youtube klosari su to, nekad ni ne pregledaju sta si stavio u deskripciju, samo ti zabrane video.

Ja sam u Description naveo da je melodija sa tog sajta.
Na sajtu ima licenca ali se ona podrazumjeva vjerovatno za sve melodije (nema za svaku pojedinacno)

Ovo je licenca:
audionautix .com/Saved/CCrelease.jpg

Koji je sledeci korak, da li njima saljem ovaj link ili...? Ako moze detaljno objasnjenje, ovo nikad nisam radio.

Hvala unaprijed.

Anri1 kaže:
Na sajtu ima licenca ali se ona podrazumjeva vjerovatno za sve melodije (nema za svaku pojedinacno)

Ovo je licenca:

Koji je sledeci korak, da li njima saljem ovaj link ili...? Ako moze detaljno objasnjenje, ovo nikad nisam radio.

Hvala unaprijed.
Ako imas opciju, ides na appeal ili osporavas strike, i u odgovoru posaljes link od pesme ka njihovom sajtu, onu pisanu izjavu autora kao i ovaj license pa cekaj sta ce ti reci

Anri1 kaže:

Ovo je licenca:

Hvala unaprijed.

Hajde prvo da vidimo šta se dešava. Ako imaš znak uzvika na mestu gde treba da bude znak za $ (u video manageru) onda to nije copyright strike i nema potrebe za appeal.
Ja sam koristio isto free muziku i kada sam okačio pesmu dobio sam znak uzvika u video manageru gde treba da bude znak za $. Isto tako sam dobio mail u kome me obaveštavaju da im treba dodatno objašnjenje o mom videu.
Jednostavno pratiš uputstva iz maila ili klikneš na znak uzvika i napišeš detaljno:
- kako je nastao video materijal (ko je snimao, kako, kada sa kojom opremom) i naglasiš da imaš originalne fajlove koje možeš da attachuješ ako bude potrebe.
- kako je nastao audio, sa kog sajta si ga uzeo, ko je autor, i da ima CC BY licencu i daš link ka onoj strani koju si stavio ovde u post. Takođe navedi da si ispoštovao autora, stavljajući u opis videa ono što je on naveo da trebba staviti.
Takođe navedi da si video i audio materijal sastavio u programu i da imaš originalne fajlove.

I to je to. Meni su odobrili video nakon 7 dana otpirlike.

Nadam se da sam ti pomogao.

Da, imao sam uzvicnik ali sad se umjesto njega nalazi $ koji je sive boje.
Kroz "Edit" vise ne mogu da udjem u "Monetization"
Kad u "Video Manager" kliknem na sivi dolar pojavi mi se ovo:

[attachment=607]

Prilozi

• aaa.JPG
    aaa.JPG
    26.5 KB · Pregleda: 928
Anri1 kaže:
Da, imao sam uzvicnik ali sad se umjesto njega nalazi $ koji je sive boje.
Kroz "Edit" vise ne mogu da udjem u "Monetization"
Kad u "Video Manager" kliknem na sivi dolar pojavi mi se ovo:

OK. Sada izaberi opciju koja najbolje opisuje kako je nastao video. Ne mogu sada baš da se setim koj su tu opcije, ali ako ti je frka, snimi ekran sa opcijama da ti pomognemo

Problem je sto ne mogu da izaberem ni jednu od ovih opcija (vidi se na slici da je sive boje), samo mogu da stavim kvacicu na "I can provide proof..."

Anri1 kaže:
Problem je sto ne mogu da izaberem ni jednu od ovih opcija (vidi se na slici da je sive boje), samo mogu da stavim kvacicu na "I can provide proof..."

To je baš čudno. Hajde probaj da isključiš i uključiš browser ili probaj u nekom drugom browseru. Ne znam baš o čemu se radi. Treba da staviš kvačicu i da izabereš opciju i daš opis...

Probao sam i preko Int.Explorer-a i dobijem isto. Nek stoji koji dan, mozda je nesto do njih, mozda se popravi.

Pa ti pokusavas da unovcis audio/muziku koja nije tvoja i jos pruzas dokaze!!! Batali to i izbrisi taj video dok nisi upropastio ceo kanal blokirace ti monetizaciju ako budes pokusavao da unovcis i pruzis "dokaze"za nesto sto nije tvoje 100%kad oni to sve isproveravaju jer dokazi se daju samo za nesto sto je 100% tvoje,napravi video i napravi bilo koju muziku odsviraj nesto na klaviru snimi i postavi to kao muziku ,jer zbog ovoga mozes unistiti i kanal i adsense i sve.

Ako mislis da gresim onda samo stisni Save changes i vidi sta ce da bude.

postoji mogucnost da koristis muziku koja je free to use commercialy, i da pri tom pruzis dokaze da je stvarno free to use commercialy (link ka sajtu, autoru, licenci, atribucija muzike); ja sam licno tako radio na AdSensu i nisam imao problema (uvek), ali se desavalo da nekada ne prihvate i da mi oznace video kao third party content zbog muzike koju sam uredno atribuirao i linkovao. Imam utisak da YT uopste ne gleda atribucije i ostalo, vec imaju botove koji automatski skidaju sve sa third party content; kao da idu na eci-peci-pec sta ce da dozvole a sta ne.

Anri1 kaže:
Hajde nek neko ko ima vise iskustva potvrdi ovo.

Johny Cash je u pravu, YT ne čita atribucije već odmah traži razjašnjenje. U bazi YT ima svega i svačega, svi sajtovi koji imaju Copyright free audio su već te audio snimke postavili na YT. YT bot (kako ih je Johny nazvao) upoređuje tvoj upload sa bazom i od tebe traži samo obično razjašnjenje. Znaju da je to CC ali traže potvrdu od tebe da li si sve uradio kako treba. NIsam još video da su nekom lupili content ID na takav sadržaj ali za sve postoji prvi put. (Uostalom neki su na YT zarađivali lepe novce od copyright materijala dok ih nisu navatali).
SunBeach je malo preterao, nemoj da se plašiš, slobodno koristi CC muziku i razjasni se sa YT-om. Uostalom, video sam sajt sa koga si skinuo muziku, sve je kako si rekao, i imaš PRAVO da koristiš tu pesmu u KOMERCIJALNE svrhe, samo im to i napiši.

badramirez kaže:
Anri1 kaže:
Hajde nek neko ko ima vise iskustva potvrdi ovo.

Johny Cash je u pravu, YT ne čita atribucije već odmah traži razjašnjenje. U bazi YT ima svega i svačega, svi sajtovi koji imaju Copyright free audio su već te audio snimke postavili na YT. YT bot (kako ih je Johny nazvao) upoređuje tvoj upload sa bazom i od tebe traži samo obično razjašnjenje. Znaju da je to CC ali traže potvrdu od tebe da li si sve uradio kako treba. NIsam još video da su nekom lupili content ID na takav sadržaj ali za sve postoji prvi put. (Uostalom neki su na YT zarađivali lepe novce od copyright materijala dok ih nisu navatali).
SunBeach je malo preterao, nemoj da se plašiš, slobodno koristi CC muziku i razjasni se sa YT-om. Uostalom, video sam sajt sa koga si skinuo muziku, sve je kako si rekao, i imaš PRAVO da koristiš tu pesmu u KOMERCIJALNE svrhe, samo im to i napiši.

OK i pesme npr. od Zdravka Colica su do pre godimu dana bile masovno na youtubu i svako ih je postavljao kad i kako je hteo a sad su skinute sa youtuba i samo moze postavljati oficijalni kanal Zdravko Colic i http://www.youtube.com/user/ZdravkoColicVIPPER/about i kome on da dozvolu,sto znaci da ako je nesto sad free ne mora da znaci da ce i u buducnosti biti free ta ista muzika,iskreno postavljajte sta god hocete ali ako vec nesto pitate ocekujte i odgovore a moj odgovor je taj koji sam i napisao u gornjem postu,inace ja se vise ni ne bi sa nepoznatim stvarima bas igrao pogotovo ne sad kad mi je youtube ponudio opciju da osnujem sopstvenu mrezu.

IchigoSRB kaže:
Jel fullscreen placa cekom? Vidim da je neko napisao da mu je fullscreen poslao cek?

Sad sam tek video , placaju cekom, samo se obratis support i oni ce tamo u ono polje od paypal upisati pay with check i tako ce ostati dok im ne kazes drugacije :)

Samo da javim da svi koji imaju youtube monetizaciju i koji su iz Srbije,mogu na svom adsense racunu od sledeceg meseca da primaju novac direktno na racun preko wire transfer-a

Da javim da sam od zoomin.tv mreze dobio danas prvu uplatu, posto sam novi u ovom poslu bio sam jako šeprtljav pa im dugo nisam dostavio nacin na koji da mi plate...kad sam konačno to sredio, danas mi je stigla uplata za novembar, decembar i januar ... preko payPal racuna i vise sam nego zadovoljan.

Back
Na vrh