• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Vec 4 sedmica prolazi i jos nisam dobio channel banner itd. od Fullscreen-a

midho14 kaže:

Ma ako tebi ide zarada nije vazan baner a za to trebas pitati njih licno jer tesko da neko ovde zna razlog.

ne znam sta da kazem, ja ni sa adsensom nisam zadovoljan
skoro 12 000 pregleda, a zarada par evra, razumem ja da ima i dosta pregleda sa telefona gde se ne prikazuju oglasi, ali po kliku dobijam mizernih 0.03-0.04, kao da je nasa poseta, a poseta uglavnom US i UK

ne znam da li to tako treba, ali ja nisam zadovoljan nikako :(

Meni je sa toliko pregleda bila zarada 10e cena po kliku mi je 0,04 €

Pozdrav kako to dami se za jedan dan nakupi 2000 pregleda a ja dobijem samo jedan klik na monetizaciju da li trebam nesto uraditi?
Kako da prekinem adsense posto strahujem da ne dobijem ban za copyright pa da ne propadne.

Pozdrav..kako da opimizujem,j da izaberem reklame koje ce se prikazivati na mom kanalu,zelim da zaradim vise,koje reklame se najvise placaju?

@dragan, pa to se svima desava, ne naplacuju se pregledi u svim zemljama + vise od 90% pregleda koji dodju sa mobilnih uredjaja se ne naplacuju , tako da je verovatno zbog toga, moras da ciljas na odredjenu "publiku" , google-uj malo to :)
@kiba, U principu moras da ciljas odredjenu publiku , npr ako bi radio sam NFL klipove zaradjvao bi mnogo vise para, nego ako bi izbacivao hiljade razlicitih klipova :)
Mada moras da budes siguran da npr za NFL imaju reklame, u ovom sl. imaju, pricalo se po TGN-u da lik tamo ima cpm od 8-10$ za 1000 pregleda bas zato sto izbacuje samo NHL klipove :) Kada radis samo jednu stvar dobijas reklame vezane za to, kada radis milioni drugih mixovanih stvari reklame se mesaju :)
Ali generalno ti ne mozes da biras koje ces reklame da postavljas na klipove , moze network ako si u nekom, ali nisam siguran kako to funcionise :)

midho14 kaže:

Sad ne znam da li si resio problem ali youtube je jednim delom kriv , rade na sajtu, ja sam zbog youtube cekao 2 dana da poprave u dashboard linkovanje sa partnerom. I bio sam naleteo na promenjenu stranicu sa monetizacijom a verovatno svi znate da stize novi layout za youtube kanale tako da ovi baneri nece vise biti, e sad kad ce tacno svi biti prebaceni ne znam :)

https://www.youtube.com/user/MysteryGuitarMan

Sad uskoro ce moci svi da se prebace il vec mogu, ali zvanicno mislim u maju/junu cemo svi automatski biti prebaceni na nov, ako sam ih dobro razumeo :)

sunbeach kaže:
midho14 kaže:

Ma ako tebi ide zarada nije vazan baner a za to trebas pitati njih licno jer tesko da neko ovde zna razlog.

Jos ni ne zaradjujem,jos nista. A svaki dan 2-3k viewsa :(

Nedavno sam dobio ugovor od SocialBlade-a, koji sam potpisao i cekam odgovor, ali se u medjuvremenu desilo da sam na jednom od mojih video dobio Matched third party Content.
Naravno u pitanju je "cut scene" iz igrice i ja tu ne mogu nista da uradim.
Vec sam ranije postavio pitanje u vezi ovoga, i odgovor je bio da se to ne desava kad imas ugovor sa nekim networkom. Ali sta da radim sad u ovom trenutku?
Na dispute realno ne postoji nijedna takva opcija, ili ih ja ne tumacim dobro i ne znam sta da izaberem. Moze pomoc u vezi ovoga?
Ili jednostavno da ne brinem, posto kad ugovor prodje sa druge strane nece biti problema jer cu realno pripadati nekom networku?

Ljudi, par vas koji zaradjujete redovno pisali ste da koristite razne sajtove/fore za views/subs.
Jel i dalje to koristite, i da li ste imali problema sa tim do sada?

Evo malog update-a.
Pre neko vece sam pricao sa Fabien Bonte-om (lol kakvo ime) on je glavni u Curse-u i imao je sta da mi kaze.
Naime, svim Curse partnerima ce biti "obnovljen" ugovor u kome cemo dobijati 100% zaradu ali CPM nece vise biti fiksan (3$). Ovakav postupak je "opravdao" recima "izgubili smo na vama 1000$ u januaru, jer vam je stvarni CPM bio 1.25$".

Prvo Machinima (trazila od svih partnera da potpisu nove ugovore u kojima im je CPM smanjen sa fiksnih 2$ na 0.65$) sad Curse...imam osecaj da se nesto desava "iza zatvorenih vrata" sto mi ne znamo. Dal' su sponzori skroz "skresali budzete" ili je nesto trece - ko ce ga znati.

Eto, hteo sam samo to da podelim sa vama. ;)

ev1L kaže:
Shvatite da nije ista zarada u Novembru/Decembru i u Januaru/Februaru :)))
Pred kraj godine svi ulazu u reklame ( praznici itd ) , kad se zavrsi godina i krene nova fiskalna, firme nemaju toliko para za reklame, tek u martu/aprilu krece normalnija zarada, pa za leto dodje na normalu :)))

Ovo je istina, evo vam "zvanicno obavestenje" Broadband networka povodom CPM-a:

We wanted to drop you a note to remind you of the lower CPMs that YouTubers generally see in January and February every year. Those of you who are YouTube veterans will be expecting this, however if this is your first January on YouTube, this may be the first time you’ve heard about this.

The CPM drop occurs because advertisers generally do not spend as much money in the first few months of the year. This isn’t related specifically to YouTube advertising only - it affects all media where advertising is present.

Sto se ostalih stvari tice, nema sta, iz Curse-a su ispali fer i pricali samnom 45min, objasnjavali zasto je to tako i na kraju mi rekli: "Mi to moramo da uradimo da ne bi gubili novac. UnionforGamers(Curse) je takva mreza da mozes da izadjes iz nje kad god ti se cefne, pa tako ako nezelis da potpises novi EM ugovor (emerging market contract) mozes slobodno da nadjes drugu partnersku mrezu". Mi smo odlucili da ostanemo.
Sto se Machinime tice evo vam video o tome:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kod od google-a stize 100%, treba da prodje otprilike 3 nedelje, mada znaju i do mesec dana da razvuku to, ali sticice ti 100% ako ti je tacna adresa :)
Nemoj da brines :) Ja i dalje imam svoj i ako su mi ugasili adsense zbog glupog click bomb-inga :/

goran89 kaže:
ljudi kakve su ovo reklame ?

kod mene se nesto nisu prikazale reklame, i posaljem drugu link da vidi ima li kod njega, i on mi kaze ima, ali ima i levo ??

ja ga zamolio da uslika, i evo sta mi je poslao

http://www.dodaj.rs/f/2v/Gw/4tDsKo7i/121.jpg

??

ne znam dal' se salis ili si ozbiljan u vezi ovoga ... tako da ne znam dal' da ti ozbiljno odgovorim ili da se sprdam sa ovim .
Ti smatras da su to reklame od kojih zaradjujes ? :)

goran89 kaže:
ljudi kakve su ovo reklame ?

kod mene se nesto nisu prikazale reklame, i posaljem drugu link da vidi ima li kod njega, i on mi kaze ima, ali ima i levo ??

ja ga zamolio da uslika, i evo sta mi je poslao

http://www.dodaj.rs/f/2v/Gw/4tDsKo7i/121.jpg

??

Fredn ti je pokupio virus koji mu prikazuje dodatne reklame na facebooku, youtubeu itd... a nije toga ni svjestan :D

MadafakaFuark kaže:
ne znam dal' se salis ili si ozbiljan u vezi ovoga ... tako da ne znam dal' da ti ozbiljno odgovorim ili da se sprdam sa ovim .
Ti smatras da su to reklame od kojih zaradjujes ? :)

znam ja na kojim reklamama se zaradjuje, nisam ni ja od juce :) hehe
nego pitam jer ovo nikad nisam video, pa mi nije jasno ;)

Petarcro kaže:
Fredn ti je pokupio virus koji mu prikazuje dodatne reklame na facebooku, youtubeu itd... a nije toga ni svjestan :D

hvala, to me me je zanimalo ;)

Koliko sam ja uspio da pohvatam, google ti prosledjuje reklame koje tebe interesuju tj. ono sto trazis to ti i servira. Ja evo neki period trazim GoPro kameri i bilo sto da upalim sto ima adsence reklamu ono mi pojavljuje kamere.

Potpisao sam ugovor sa social bladom i vidim da mi sada pored klipova stoji

I da li je ovo dobro da ovako stoji

Back
Na vrh