• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

kiba kaže:
Pozdrav...da li mogu da prijavim youtube-u kanal koji je ukrao vecinu mojih klipova,na kojima se nalazi i logo mog kanala,a da pritom ja nemam autorska prava na te klipove?
Hvala unapred...

mozes ti da prijavis, a oni ce ti traziti dokaz da je tvoje, tako da vidi sta ti se vise isplati - da ti kradu klipove koje si ti digao nekome drugom ili da vas obojicu banuju ...

Ko djeca se ganjate, al' svegami. 95% pitanja koja postavite imate objašnjena do u detalje na ovoj temi. I ja sam bio totalni nob kao i večina vas, uzeo od početka temu i sve postove pročitao i onda sve stvari sjednu na svoje mjesto i skontaš ih. Zato vam je bolje pročitati temu za 10 minuta od početka, saznati odmah odgovor nego tražiti i čekati nekoga da vam odgovori na pitanje koje je već 28 puta postavljeno.

Da, moraš imati video koji je unikatan i moraš ti da posjeduješ prava za taj video. To što je neko nešto nekome tamo, to ništa.

Koje ludilo je ovaj YouTube u to sam se uverio sto puta. Uzmem ja snimim dve utakmice sa iste televizije i isto takmicenje,i postavim samo golove. I jedan video oce da monetizuje,drugi nece. Ocigledno da YouTube ima dvostruke arsine.

Pozdrav ljudi,
Nedavno sam poceo da snimam Gameplay Video i zelim u nekoj buducnosti to da pretvorim u biznis/dodatnu zaradu. Citao sam ovu temu satima i izvinjavam se ako postavljam pitanja koja su vec bila.

1)Zanima me generalno odgovor od ljudi koji su radili gameplay videe. Koji je najbolji nacin za poceti, tj zanimaju me vasa iskustva. Citao sam na raznim mestima i svacija je filozofija drugacija. Kontam da onaj ko ima dosta subova moze da radi sta god zeli i verovatno ce dobiti odredjen broj pregleda, medjutim ja sam napravio nekoliko videa i broj pregleda je mizeran, skoro pa nista, jasno mi je da ce to ici sa vremenom sve bolje i bolje i ne kukam ovde samo zelim savet da znam na sta da se skoncentrisem kako bi najbolje krenuo.
Znaci da li treba da se drzim jedne teme(ono sto sam ja snimao nije bas aktuelna igra i vidim da je to verovatno greska, mada mnogi tvrde da se treba drzati teme.), ili je generalno najbolje da radim videe za nove igrice(ovo mi se cini kao najbolja opcija).

2)Takodje da li vi praktikujete neku vrstu reklamiranja na raznim forumima, npr forum od igre za koju ste uradili review itd? Meni je potreban nekakav boost, bar se tako cini dok sam na pocetku, jer ovim tempom necu dostici nista znacajno(cak ni 100 pregleda na dan) uskoro.

3)Znam da svi koristite fraps za snimanje, tj vecina, pitanje je da li postoji nacin da se otkrije da li je taj fraps genuine ili cracked?

4) MilanRe npr ima videe za koji nema commentary, jasno mi je da neke mreze to dopustaju ali me zanima sta se desava ako recimo ima deo koji je isecak price(cut scene) da li bi se to moglo desiti da postane problem kao matched third party content?

Hvala!

Imam jedno pitanje, zeleo bi da se prijavim za partnera, zanima me koji je najisplativiji i kako mogu da se prijavim.

Hvala na odgovoru.

Pozdrav

Mislim da je IcepickD postavio dobra pitanja pa ako neko iskusniji može opisat taj početak kako je najbolje krenuti...

I imam jedno pitanje što se tiće kvalitete videa. Ukoliko koristite Sony te snimate gameplay na kojim postavkama radite renderiranje? Tj. koje su najbolje postavke da video dobro izgleda a da nije prevelik?

Petarcro kaže:
Mislim da je IcepickD postavio dobra pitanja pa ako neko iskusniji može opisat taj početak kako je najbolje krenuti...

I imam jedno pitanje što se tiće kvalitete videa. Ukoliko koristite Sony te snimate gameplay na kojim postavkama radite renderiranje? Tj. koje su najbolje postavke da video dobro izgleda a da nije prevelik?

evo da ti odgovorim na ovo drugo,tesko je naci prava podesavanja,da imas kvalitet a ujedno i malo da zauzme MB po minutu,ono sto sam za nasao je nesto ovako,ako me dobro pamcenje sluzi minut video materijala od 720p zauzme oko 18-22MB ,ali neka te to ne brine jer youtube uradi kompresiju tog materijala tako da on iznosi na kraju manje i sa konekcijom od 2Mb/s opusteno mozes gledati tih 720p a da ne cekas na ucitavanje.

moja podesavanja su ova:

izaberes sony AVC/MVC podesavanje tacnije AVCHD 1920x1080-50i ali izmenis frame size na HD 1280x720
zatim stavis profile na HIGH
CABAC
23.9fps
1.0000 acept ratio
4,000,000 bps

e sad za encode mode ja stavim da posao odradi samo CPU ,jer u protivnom izbacuje error,mozes probati i da uposlis graficku ali ako nece da znas da vratis na render using CPU only

u kartici system stavljam MPEG-2 (.m2ts)
sacuvam podesavanja kao YOUTUBE template i to je to

ti isprobaj kako ti se cine ova podesavanja:waving

jedna stvar koja me muci

ovako
kad kliknem na video manager ili na my channel pokazuje da video snimci imaju mnogo manje pregleda nego kad pogledam u analytics-u na yt

na primer na jednom video pokazuje 38 pregleda, a u analytics-u 243 :busted

zasto je to tako ? i koji je stvarni broj pregleda ?

Pozdrav svima,

ja imam jedno pitanje,

pošto sam relativno nov u ovome i na kraju decembra sam u izveštaju dobio cifru od adsensa i cifru od youtube i sve ukupno mi je to bila neka cifra za isplatu.

U januarskom izveštaju, od juče, piše samo adsense zarada i iznos se povećao za taj iznos, šta se dogodilo sa youtube delom zarade ??

Hvala puno na odgovoru.

pozz
nesto niste aktivni previse u ovoj temi u zadnje vreme :(

zna li neko kako da dokazem da imam prava na nesto sto sam sam snimao?

i jos nesto, ako moj drug snimi nesto za mene, da li je dovoljno da na primer napise na papir ovako nesto, da uslika i posalje mi

Ja,______________ ( njegovo ime ), dajem dozvolu _____ ( ime kanala ) youtube kanalu da ovaj video stavi na svo kanal i da koristi u komercijalne svrhe
_____________ ( potpis )

pitao sam i na njihovom forumu ali niko ne odgovara, pa ako neko zna bio bih mu zahvalan

goran89 kaže:
pozz
nesto niste aktivni previse u ovoj temi u zadnje vreme :(

zna li neko kako da dokazem da imam prava na nesto sto sam sam snimao?

i jos nesto, ako moj drug snimi nesto za mene, da li je dovoljno da na primer napise na papir ovako nesto, da uslika i posalje mi

Ja,______________ ( njegovo ime ), dajem dozvolu _____ ( ime kanala ) youtube kanalu da ovaj video stavi na svo kanal i da koristi u komercijalne svrhe
_____________ ( potpis )

pitao sam i na njihovom forumu ali niko ne odgovara, pa ako neko zna bio bih mu zahvalan

Verovatno moze da se skenira njegov "pristanak", ako je stvarno njegovo.
Sto se tice muzike, ja sam uspeo da nadjem gde i kako da ubacim muziku i da monetizujem uspesno (mada s vremena na vreme mi bez razloga ne odobre iako imam licence):
http://www.youtube.com/watch?v=zfY8xKQ3LrU

Imam pitanje
kad monetizujete video

"Prijenos
Posvuda
neka videozapis bude dostupan na svim platformama

Unovčene platforme
neka videozapis bude dostupan samo na platformama omogućenima za unovčavanje

pitanje je koju opciju izaberete prvu ili drugu ?

PRO_MILE kaže:
Imam jedno pitanje, zeleo bi da se prijavim za partnera, zanima me koji je najisplativiji i kako mogu da se prijavim.

Hvala na odgovoru.

Pozdrav

Moze li neko da odg. na moje pitanje, hvala unapred.

PRO_MILE kaže:
PRO_MILE kaže:

Hvala na odgovoru.

Pozdrav

Moze li neko da odg. na moje pitanje, hvala unapred.

Ako pogledas prethodnih 15 stranica ove teme, naci ces odgovore u detalje.
Ako imas mali broj pregleda znaci oko 100-200 na dan onda social blade je jedina opcija koliko sam ja shvatio. U svakom slucaju svi imaju neke prednosti i mane.

Moderator kaže:
Petarcro kaže:

evo da ti odgovorim na ovo drugo,tesko je naci prava podesavanja,da imas kvalitet a ujedno i malo da zauzme MB po minutu,ono sto sam za nasao je nesto ovako,ako me dobro pamcenje sluzi minut video materijala od 720p zauzme oko 18-22MB ,ali neka te to ne brine jer youtube uradi kompresiju tog materijala tako da on iznosi na kraju manje i sa konekcijom od 2Mb/s opusteno mozes gledati tih 720p a da ne cekas na ucitavanje.

moja podesavanja su ova:

izaberes sony AVC/MVC podesavanje tacnije AVCHD 1920x1080-50i ali izmenis frame size na HD 1280x720
zatim stavis profile na HIGH
CABAC
23.9fps
1.0000 acept ratio
4,000,000 bps

e sad za encode mode ja stavim da posao odradi samo CPU ,jer u protivnom izbacuje error,mozes probati i da uposlis graficku ali ako nece da znas da vratis na render using CPU only

u kartici system stavljam MPEG-2 (.m2ts)
sacuvam podesavanja kao YOUTUBE template i to je to

ti isprobaj kako ti se cine ova podesavanja:waving
Po meni smesno je koristiti 4mb ( bitrate ) ko sto si ti naveo, zato sto je kvalitet ispod normalnog pa cak i ako smanjuje dosta megabajtazu :) prosecan je 6, mada ja koristim izmedju 8 i 10, da bi kvalitet bio sto bolji, jer ako radite ovo za pare, bolje imati sto kvalitetnije klipove nego prosecne, a dodatnih 100-200mb po klipu, se ne oseti ako npr uploadujete kao ja 6 klipova dnevno i to nocu dok spavate, isti vam je djavo dal se uploaduje za 4 il 12h ,ako prespavate to vreme :)
Uz to da dodam da je najbolje raditi Full HD, posto HD polako zastareva, posto ce otprilike full hd biti najnize nesto jer na scenu dolazi UHD ( ultra hd 4k rezolucije )
Opet kazem ako planirate od ovoga da zaradjujete, uvek mislite na duze staze, kao i ako vec nemate, ubacite npr watermark u klipove, cisto da se zastitite od kradje istih :)
Isto @modelator primetio sam da stavljas fps u klipovima 23, zasto? Ako si snimao u 30fps-a onda stavi 30. Mada idealno je da se snima u 60fps i da se encodeuje u 30 ( youtube ne dozvoljava veci od 30fps video , tako da je besmisleno encodeovati sa vecim kad ga youtube smanji dok ga processuje )
@IcepickD, da ti objasnim malo, prvo ajde ovo za matched third party content, kad imas partnerstvo ne mozes to da dobijes :) jedino ako si bez istog, ja do pre nedelju dana imao partnerstvo i nisam imao ni jedan, cim sam raskinuo ugovor odma dobio 20 :)
Za fraps, ne postoji opcija da se vidi da li je crack-ovan il ne,posto je sve "legalno" tu, crack-eri kupe original fraps ( key ) registruju program, i zatim samo prekopiraju exe file u crack folder i uploaduju na net. Sa tvoje strane sve je legalno.
Mada savetujem ako ozbiljnije zelis da se bavis time, od novaca koji zaradis preko youtube-a, ulozi u opremu, prvenstveno ako mozes uzmi elgato ( hd game capture device ) sluzi za snimanje konzola, ali mozes i PC gameplay da snimas sa time + zauzima tipa 1gb na 10min u full hd pefektan snimak, dok fraps zauzima 30-120gb za 10min ( sve zavisi koliki ti je fps ) :) Elgato kosta 150e i visestruko se isplati, jer ako zelis vise pregleda/para moraces kad tad da krenes da snimas sa konzola, jer igre izlaze bar 10 dana ako ne i po par meseci ranije za konzole no za pc + nema cekanja crack-a igre izlaze 5 dana pre release date-a, tako da mozes da snimis celu, upload i cekas da oficialno izadje i da objavis live :)
Malim youtuberima najbitnije je prvi da izbace gameplay, izbacuj aaa titlove ( tipa black ops 2, mass effect 3 i tako te ) ali ujedno izbacuj i sitnije igre, koje retko ko snima, dok se ne probijes. Pa ces vremenom skupiti subove itd. Pametno koristi tagove, opise itd.
Maximalno moras da postujes NDA ( non disclosure agreement , za beta igre ako snimas) ili embargo, i ne smes da postujes igre pre nego sto oficialno izadju, jeste da dobijes dosta pregleda ako postujes gameplay par dana pre no sto igra izadje,ali rizikujes copyright strajk, a sa time gubis partnerstvo ako si ga imao + mozes i da uzgubis yt nalog.
Komentarisanje je veoma bitno, ako znas dobro engleski, slobodno komentarisi, pogledaj dsr007mm kanal, Nislija, ne zna perfektno engleski,ali se trudi, i ima dosta subova, bas zato sto komentarise mada izbacuje i bez commentary-a klipove, jer ne vole svi commentary.
Radi colaboraciju, sa drugim youtuberima, oni reklamiraju tebe, ti njih itd.
Za reklamiranje, pa..bitno je ali ja to toliko ne radim, povezao sam fb stranu i twitter sa yt i to je to, + dobar nacin dobijanja extra pregleda je da playliste ( gotove igre koje si presao ) postujes na gameanyone.com , sajt ima dosta korisnika, samo gledaj da medju prvima zavrsis i postujes :)
Subovi su nebitni , jeste da lepo izgleda kad imas dosta subova,ali to ti je samo pocetan boost, a i evo meni npr imam 1300 subova, daj boze da je 5% od njih aktivno :)
U sustini, sto vise klipova = vise pregleda = vise pregleda vise novca :)

[/quote]

Ako pogledas prethodnih 15 stranica ove teme, naci ces odgovore u detalje.
Ako imas mali broj pregleda znaci oko 100-200 na dan onda social blade je jedina opcija koliko sam ja shvatio. U svakom slucaju svi imaju neke prednosti i mane.
[/quote]

Na dan imam oko 400-500 pregleda, da li je idalje to za social blade ili nesto drugo?

Pozz

Da, minimalno ti treba 1000 pregleda dnevno za druge mreze + kao i odredjen broj subova itd. A razlike izmedju SB-a i ostalih manjih networka nema.
Ne placaju previse, ali za pocetak su dobri :)
Kasnije kad razvijes kanal, promenis network , ugovor je na godinu dana, ali ja sam uspeo da raskinem ugovor pre neki dan posle 6meseci.
Inace, procitaj ugovor lepo pre nego sto ista potpises !!!!!
Mnogi su potpisali ugovor sa machinimom olako, misleci mnogo su jaki, kul su sta vec, a ona ih zakljucala dozovotno tim ugovorem + daje im 2$ na 1000 pregleda, sto je smesno.
Ako nesto ne razumes iz ugovora pitaj ovde ili jos bolje daj pravniku ako znas nekog da procita pa nek ti kaze sta misli o tome :)

@ev1L
i koliko ti zauzme minut na 8-10Mb/s ,meni je slika sasvim ok na 4 pri 720p,nije problem to koiko ce nekome iznositi za upload(mada je i to bitno) vec hoce li neko moci to da gleda posle a da ne ceka na ucitavanje,youtube ima neku kompresiju,ali nije ni ona svemoguca. stavis minut tezak 100MB na koliko moze da smanji ?

sto se tice fps-a,ne vidim razliku izmedju 23 i 30
ko radi kompilacije moze da stavi bitrate 20mb/s dzabe ako je klip vec loseg kvaliteta (male rezolucije)

ps. jel namerno citiras pogresno nik ili ;) ...

ev1L kaže:
Da, minimalno ti treba 1000 pregleda dnevno za druge mreze + kao i odredjen broj subova itd. A razlike izmedju SB-a i ostalih manjih networka nema.
Ne placaju previse, ali za pocetak su dobri :)
Kasnije kad razvijes kanal, promenis network , ugovor je na godinu dana, ali ja sam uspeo da raskinem ugovor pre neki dan posle 6meseci.
Inace, procitaj ugovor lepo pre nego sto ista potpises !!!!!
Mnogi su potpisali ugovor sa machinimom olako, misleci mnogo su jaki, kul su sta vec, a ona ih zakljucala dozovotno tim ugovorem + daje im 2$ na 1000 pregleda, sto je smesno.
Ako nesto ne razumes iz ugovora pitaj ovde ili jos bolje daj pravniku ako znas nekog da procita pa nek ti kaze sta misli o tome :)

Koliko oni od prilike placaju, i imam jos jedno pitanje. Meni je sada ukljucen AdSense, ako se prijavim za partnerstvo da li mi ostaje daj AdSense acc ili mi oni prave neki drugi?

hvala za odg.

Back
Na vrh