• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

@MilanRe Reci mi da li se isplati uplodovati stare igre ili one od pre 3-4 godine, da li si imao iskustva sa tim, ili non stop se trudis da stavljas nove igre? Recimo hteo sam da stavim npr. Borderlands, ali kad sam pogledao skoro 70 % ljudi je to postavilo, ili tako neku novi igru, vidim da je i konkurencija prevelika. Ja sam kontao da stavim preko 1000 klipova ya par meseci, pa opet gledam nek svaki dobije dnevno u proseku 5 pregleda, opet si u dobitku,malom,ali sigurnom. Ne znam kako ti na sve to gledas. Ja se sa YT-om nisam nikad bavio sve je novo za mene, radio sam totalno druge stvari na netu za koje sada nemam vremena, ali ovo mi dodje kao opustanje da odvojim uvece par sati na igranje pa da stavljam klipove, da doguram do tih 1000 za pocetak, kroz 5-6 meseci.

@Srdjan87, snimaj ono sto volis da igras! :)
Nemoj da snimas neku igru na silu :)
Cisto da bi izbacio prvi i dobio viewse..vidi se kad gledas gameplay ako uradilo cisto onako itd..:)
Znaci ako volis npr. stare igre snimaj to :)
Nonstop nailazim na kanale , gde ljudi igraju tipa super marija i sl. i super im ide :)
I kao sto si rekao, sto vise contenta ( klipova ) vise pregleda :)
Tako da samo rad,rad i rad :)

Srdjan87 kaže:
@MilanRe Reci mi da li se isplati uplodovati stare igre ili one od pre 3-4 godine, da li si imao iskustva sa tim, ili non stop se trudis da stavljas nove igre? Recimo hteo sam da stavim npr. Borderlands, ali kad sam pogledao skoro 70 % ljudi je to postavilo, ili tako neku novi igru, vidim da je i konkurencija prevelika. Ja sam kontao da stavim preko 1000 klipova ya par meseci, pa opet gledam nek svaki dobije dnevno u proseku 5 pregleda, opet si u dobitku,malom,ali sigurnom. Ne znam kako ti na sve to gledas. Ja se sa YT-om nisam nikad bavio sve je novo za mene, radio sam totalno druge stvari na netu za koje sada nemam vremena, ali ovo mi dodje kao opustanje da odvojim uvece par sati na igranje pa da stavljam klipove, da doguram do tih 1000 za pocetak, kroz 5-6 meseci.

A vidi, snimati stare igre je mach sa 2 ostrice. Moze da ti krene ali velika verovatnoca je da neces imati mnogo view-a jer je konkurencija za te stvari OGROMNA!!!
Ici na to "imacu 5-6 view-a po videa" ti nevalja jer postoji velika verovatnoca da neces imati ni tih 5-6. E sad ona mnogo "odbojnija" stvar sto se tice snimanja igara jeste montaza i upload. Moras da se dobro preracunas i da razmisljas 2-3 koraka unaprad.
Nije samo to snimiti video.
Evo ti jedna kratka analiza pa se ti preracunaj sam koliko ti sta treba:
- Uzecemo za primer da oces da snimis ceo Walkthrough (ili Lets Play) za Borderlands.
Ako snimas preko FRAPS-a, racunaj odma da ce ti za 10min snimka trebati oko 15-20gb jer on snima u RAW iliti nekompresovanom formatu. (ostali screencature programi su useless jer kompresuju video kod snimaju i ubijaju kvalitet). Znaci ako snimis recimo 60min gameplay-a - trebace ti na HDD-u preko 100gb, ali to je samo 60min.
E onda ide sledeci "nightmare" a ti je montaza. Da izmontiras video ce ti trebati PRVO znanje u radu na nekom od software-a (preferiram Adobe Premiere) + dodatno vreme da to lepo sredis. Nakon toga ide render toga videa. Prosecno vreme renderinga 1 videa koji ide u 720p od recimo 20min je oko 35-50min (u zavisnosti od brzine racunara).
Kada se sve to zavrsi ide upload. Ukoliko nemas opticki kabl iliti 5mbit ili vise upload, osudjen si na visechasovni upload. Konkretno ja imam 16/1.5 kod SBB-a i da uploadam jedan video od 20min(negde oko 500-600mb) mi treba oko 80-100min. znaci to je jos 1-2h.
Kada sve to sracunas doci ces do podatka da ti ukupno treba oko 4-6h da izbacis 1 ili 2 videa.
E sad, znam da ce ti sve ovo zvucati obeshrabrujuce ali to je u sustini to.
Raditi kao youtube partner nije "part time job" iliti "radicu ga sa strane", vec mnogo vise cak i od full time-a jer si ti ovde taj koji direktno odlucujes iliti utices na to koliko ces para zaraditi.

Da primetio sam to za fraps da cepa mnogo gigabajta,ali ne brinem za to imam HDD eksterni od 2 TB. Sto se tice montaze ni to nece biti problem, posto sam savladao adobe after effect i tu bi renderirao klipove. Kontam da je upload tu isto velika prepreka, tako da cu morati da uzmem neki jak internet ali bas jak. Hvala u svakom slucaju na odgovorima, ako bude jos nesto trebalo pitacu.

ako se lakse dobija partnerstvo bez adsense naloga ,da li mogu nekako da svoj adsense nalog odjavim sa youtube naloga tj da se vodi kao da nemam nikakav adsense nalog ?

amater kaže:
ako se lakse dobija partnerstvo bez adsense naloga ,da li mogu nekako da svoj adsense nalog odjavim sa youtube naloga tj da se vodi kao da nemam nikakav adsense nalog ?

To zaista ne znam ali probaj ovde >> LINK

Koja je konfiguracija minimum, minimuma da bi se moglo baviti ovim poslom?

@ps3, ako imas ps3 onda ti treba HDPVR :))))
Ali ako radis preko kompa, gledaj to ovako, trebaju igre da ti rade bar u 50fps-a :)
Jer fraps skine bar 20fps-a, kad recorduje tako da ti je fps onda oko 30, btw youtube ne dozvoljava klipove sa vecim fps-om od 30, tako da je besmisleno snimati sa vecim fps-om :)
Uvek mozes da snimas starije igre koje je zahtevaju jak kompjuter , dok ne krenes i zaradis malo para,pa se posle nadogradis :)

PS. Cisto da napomenem, ako snimas frapsom direktno na SSD, onda ovo gore za skidanje fps-a ne vazi :) Jer je hdd toliko brz da moze da upise gigabajte podataka u sekundi/minuti, dok obicni hdd-ovi nisu pa zbog toga pada fps. :)

Ljudi da li neko mozda zna koja je razlika u zaradjivanju kad si parnter i kad imas svoj sopstveni adsense nalog i sve ide preko njega ?
Googlam i ima bas dosta ljudi koji su se pokajali sto su postali partner jer im je zarada manja nego dok nisu bili odnosno dok su bili sami "svoje gazde" sa adsensom .
Ukoliko je samo privilegija kad si partner imati custom thumbnail i custom button za subscribe,ne kontam poentu partnerstva uopste .
I ja sad kad bolje razmislim to zaista jeste tako . Dok imas adsense postoje 3 lica . 1. lice koje daje novac za reklamiranje 2.lice google-posrednik koji uzima deo zarade (veci deo zarade) i 3. lice odnosno ti koji reklamiras sadrzaj koje je dalo 1. lice . Sad kad se umesa jos neko logicno je da ces dobiti manji deo kolaca ...
Ispravite me ako gresim .
Pozdrav

Vise se novca dobije kada si partner negdje... Kod crusea imas fixno.. 3$ za 1000 pregleda.

Vec smo pricali o tome x puta :)
ali opet da ponovim, partnerstvom kod nekog networka dobijes "zastitu" i sigurnost, adsense kad izgubis ( a veoma lako se gubi ) to je to, mozes da se oprostis sa youtube profilom i moras sve ispocetka da krenes, dok ako partnerstvo izgubis, samo odes kod drugog networka, jeste da preko adsense-a dobijas otprilike 20-40% vise novca ( sve zavisi kakav ugovor potpises sa network-om, neko uzima 20 a neko 40% tvoje zarade ).
Isto tako preko networka imas skuplje reklame, tako da ako neko klikne na njih dobijas vise para, pa bi to kao trebalo da smanji razliku izmedju adsense-a i network-a. :)
U svakom slucaju, ako planiras da zaradjujes preko youtube-a, nikako nemoj da ides na adsense.

Ako bi radio reupload smešnih snimaka, uopšte kratkih snimaka od par minuta na šta bi tu morao da pazim? Copyright? Muzika?

ev1L kaže:
ali opet da ponovim, partnerstvom kod nekog networka dobijes "zastitu" i sigurnost, adsense kad izgubis ( a veoma lako se gubi ) to je to, mozes da se oprostis sa youtube profilom i moras sve ispocetka da krenes, dok ako partnerstvo izgubis, samo odes kod drugog networka, jeste da preko adsense-a dobijas otprilike 20-40% vise novca ( sve zavisi kakav ugovor potpises sa network-om, neko uzima 20 a neko 40% tvoje zarade ).
Isto tako preko networka imas skuplje reklame, tako da ako neko klikne na njih dobijas vise para, pa bi to kao trebalo da smanji razliku izmedju adsense-a i network-a. :)
U svakom slucaju, ako planiras da zaradjujes preko youtube-a, nikako nemoj da ides na adsense.

OK kapiram ja tebe u potpunosti ja samo govorim uopsteno .
Ti imas kanal na kojem pustas gameplayove bez voica sto je na 60% networka zabranjeno a i bice u potpunosti zabranjeno postavljati bilo kakav gameplay content bez voica ,zbog toga sam i odustao od pravljenja takvog kanala jer mi je engleski totalni shit ,tako da ti oces sebe da osiguras sa nekim networkom kako nebi dobio bananu sve je to 5 i razumem te.
Moje gore pitanje je usledilo nakon sto mi je doticni TNL (TwisterNederlandTNL) inace jedan velik ludak iz Holandije sa kojim sam odlican rekao svoju stranu price .
Covek je imao partership sa machinimom trenutno ubedljivo najjacim networkom na yt i nije bio zadovoljan ,medjutim posto je ovlastio machinimu da mu vodi adsense nalog a nije ispostovao ugovor od godinu dana koliko su potpisali machinima je zadrzala njegov nalog on izasao napravio novi account i sad cepa adsense i kaze da je prezadovoljan da uzima dosta vecu kintu nego preko partnershipa i nece vise da cuje za nijedan network.
Pozdrav

@amater, zabranjeno je to na svim, ali kada mi budu rekli da ubacim voiceover uradicu to, to da idem ovako, lakse mi je jednostavno i ovako je previse posla :)
Sto se tice njegovog kanala, on se zaj.. ne oni, prvo procitas ugovor pa onda potpises zaboga, ako ti ne odgovara ono sto potpisujes onda nemoj. it's that simple. :D
Na novom kanalu sam pogledao i nema adsense, tj nema reklame,samim time ne dobija novac, ni na jednom klipu :)
I da te ispravim, machinima nije najjachi network, mozda jeste sto se tice gaming-a ali sto se tice novca itd, nisu nesto jaki :)
Machinima je dobra jedino za promociju,posto kao njihov "klient-partner" mozes svoje klipove da kacis na glavni njihv kanal i vrsis promociju sebe + da zaradjujes novac , a stim da imaju par miliona subova, dosta pregleda i kesa.
Machinima ima mali cpm, $ - 1000 pregleda :)

@aleksej, tehnicki je zabranjeno zaradjivati novac necime sto ti nisi snimio :)
ali cenim da moze, e sad koliko ce to trajati ne znam, jedino da radis kao raywilliamjonson :)

ev1L kaže:
@amater, zabranjeno je to na svim, ali kada mi budu rekli da ubacim voiceover uradicu to, to da idem ovako, lakse mi je jednostavno i ovako je previse posla :)
Sto se tice njegovog kanala, on se zaj.. ne oni, prvo procitas ugovor pa onda potpises zaboga, ako ti ne odgovara ono sto potpisujes onda nemoj. it's that simple. :D
Na novom kanalu sam pogledao i nema adsense, tj nema reklame,samim time ne dobija novac, ni na jednom klipu :)
I da te ispravim, machinima nije najjachi network, mozda jeste sto se tice gaming-a ali sto se tice novca itd, nisu nesto jaki :)
Machinima je dobra jedino za promociju,posto kao njihov "klient-partner" mozes svoje klipove da kacis na glavni njihv kanal i vrsis promociju sebe + da zaradjujes novac , a stim da imaju par miliona subova, dosta pregleda i kesa.
Machinima ima mali cpm, $ - 1000 pregleda :)

@aleksej, tehnicki je zabranjeno zaradjivati novac necime sto ti nisi snimio :)
ali cenim da moze, e sad koliko ce to trajati ne znam, jedino da radis kao raywilliamjonson :)

Ne znam koji ti kanal gledas ,nema samo na 2 klipa reklame na 1 je age-restrict, a na drugom nzm zbog cega ... Novi kanal mu je taj sa 77k subova ,stari je imao 300k ...

amater kaže:
ev1L kaže:

Ti imas kanal na kojem pustas gameplayove bez voica sto je na 60% networka zabranjeno a i bice u potpunosti zabranjeno postavljati bilo kakav gameplay content bez voica ,zbog toga sam i odustao od pravljenja takvog kanala jer mi je engleski totalni shit ,tako da ti oces sebe da osiguras sa nekim networkom kako nebi dobio bananu sve je to 5 i razumem te.
Moje gore pitanje je usledilo nakon sto mi je doticni TNL (TwisterNederlandTNL) inace jedan velik ludak iz Holandije sa kojim sam odlican rekao svoju stranu price .
Covek je imao partership sa machinimom trenutno ubedljivo najjacim networkom na yt i nije bio zadovoljan ,medjutim posto je ovlastio machinimu da mu vodi adsense nalog a nije ispostovao ugovor od godinu dana koliko su potpisali machinima je zadrzala njegov nalog on izasao napravio novi account i sad cepa adsense i kaze da je prezadovoljan da uzima dosta vecu kintu nego preko partnershipa i nece vise da cuje za nijedan network.
Pozdrav

@ev1L sa kojim networkom ti trenutno radis?

ps3 kaže:
amater kaže:
Pozdrav

@ev1L sa kojim networkom ti trenutno radis?

RPM ......

amater kaže:
Ne znam koji ti kanal gledas ,nema samo na 2 klipa reklame na 1 je age-restrict, a na drugom nzm zbog cega ... Novi kanal mu je taj sa 77k subova ,stari je imao 300k ...

Kod mene ni jedan klip na tom gde ima 77k subova nema reklame :)
bas sam sad "nabudzio" coveku preglede :DD

@ps3, Socialblade :)

amater kaže:
Pozdrav

Oces li molim te objasniti odakle ti (dez)informacija da je snimanje gameplaya bez voiceovera zabranjeno na 60% networka?
A to sto taj lik TNL nije procitao ugovor (ili jeste al ga bolelo uvo...) da kod Machinime imas progresivni ugovor tj. nije vremenski ogranicen i da bi ga raskinuo treba ti odobrenje "State Department-a", to je druga prica. Ako hoces da budes sa Machinimom partner mora da znas u sta se upustas.
I samo cu potvrditi 1L-ovu pricu, biti partner sa partnership mrezom je 5x bolje nego biti partner direktno sa YouTube-om!

evo sinoc sam potpisao ugovor sa maker studiom. zna li tko koliko treba cekati na taj ugovor da oni potvrde i da dobijem partnera?

Back
Na vrh