• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

antel94 kaže:
evo sinoc sam potpisao ugovor sa maker studiom. zna li tko koliko treba cekati na taj ugovor da oni potvrde i da dobijem partnera?

Dan - dva.

Kratko pitanje:
dobio sam sljedeci mail od youtuba -

Dear xxx,
We noticed that one of your videos is becoming popular on YouTube. We love seeing our creators be successful, and we’d like to invite you to monetize your video.
First, opt your account into monetization from your Account Settings, and then opt your eligible videos into monetization by visiting your Video Manager.

E sad vrlo vjerojatno ja ne mogu postati partner jer je adsense povezan s tim google racunom (mailom) i mojim imenom bannan odavno i vise ga nikad ne mogu otvoriti vjerojatno.
Tako da slijedom toga ne mogu ni postati partner zar ne?

Ako si povezao adsense racun sa tim Youtube accountom, ne postoji sansa ikad da budes partner :)
Nov nalog pa sve ispocetka :)

ev1L kaže:
Ako si povezao adsense racun sa tim Youtube accountom, ne postoji sansa ikad da budes partner :)
Nov nalog pa sve ispocetka :)

Hm, to sam i mislio - ALI, ja nisam jos povezao taj svoj bannani nalog sa youtubeom, on me pita da povezem racun i imam 2 opcije - connect with existing account ili create new account.

Dakle ako stisnem create new account kaze mi "The specified email address is already in use. If you own this AdSense account, please go back and choose 'Use Existing Account' instead. "

a kod opcije connect with existing account - imam opciju upisati detalje tog postojeceg adsensa, zato sad otvaram adsense na bratovo ime i probati cu povezati youtube s tim bratovim adsensom.

Ima li to smisla? :)

Ako ti je dobar ( dosta pregleda itd )
Moj savet, kao sto sam vec x puta rekao do sad, batali adsense i idi u neki network direktno :)
Socialblade,TGN,TGS,Machinima,Cruse,ThePotatoTV itd..
Izaberi jedan..:)
Inace, ako nemas paypal, mozes da biras samo izmedju socialblade-a i cruse-a :)
jer oni jedino isplacuju preko ceka..( mozda jos neko isplacuje al nisam naisao na takav network jos )
Da bi usao u socialblade samo se prijavis, imaju mizerne uslove za pristup..:)
A da bi usao u Cruse, treba ti min 5000 subsa :)
i to je to ;)

amater kaže:
OK kapiram ja tebe u potpunosti ja samo govorim uopsteno .
Ti imas kanal na kojem pustas gameplayove bez voica sto je na 60% networka zabranjeno a i bice u potpunosti zabranjeno postavljati bilo kakav gameplay content bez voica ,zbog toga sam i odustao od pravljenja takvog kanala jer mi je engleski totalni shit ,tako da ti oces sebe da osiguras sa nekim networkom kako nebi dobio bananu sve je to 5 i razumem te.
Moje gore pitanje je usledilo nakon sto mi je doticni TNL (TwisterNederlandTNL) inace jedan velik ludak iz Holandije sa kojim sam odlican rekao svoju stranu price .
Covek je imao partership sa machinimom trenutno ubedljivo najjacim networkom na yt i nije bio zadovoljan ,medjutim posto je ovlastio machinimu da mu vodi adsense nalog a nije ispostovao ugovor od godinu dana koliko su potpisali machinima je zadrzala njegov nalog on izasao napravio novi account i sad cepa adsense i kaze da je prezadovoljan da uzima dosta vecu kintu nego preko partnershipa i nece vise da cuje za nijedan network.
Pozdrav

Nije bas na 60% networka ali 1/3 sigurno ...
Fullscreen
Machinima
Ydl
Su oni za koje znam da traze voiceover za bilo koji gameplay ...
http://www.youtube.com/user/UhTeNsHun
Ovo je kanal koji radim iz sprdnje sa ortakom partner je sa machinimom pre 7 dana su nam pustili poruku da na 6-7 klipova na koje nemamo voiceover stavimo i reuploadamo ili da ih obrisemo ili 3 opcija da nas odstrane iz mreze ...
Od skoro su to krenuli da traze znam da pre nije bio toliko bitan voiceover ...

evo taman doosao doma od vanka , i citam makerstudio je potpisao ugovor, tj. potvrdio. koliko sada trebam cekati da postanem partner?

antel94 kaže:
evo taman doosao doma od vanka , i citam makerstudio je potpisao ugovor, tj. potvrdio. koliko sada trebam cekati da postanem partner?

Svestan sam da si nestrpljiv, međutim ovakva pitanja nemaju puno smisla. Skoro da ti nikakvu razliku ne pravi da li ćeš čekati dva dana ili dvadeset dana. Polako spremaj materijal koji ćeš uploadovati, mislim da se drugim stvarima ne trebaš opterećivati ;)

smilika kaže:
Svestan sam da si nestrpljiv, međutim ovakva pitanja nemaju puno smisla. Skoro da ti nikakvu razliku ne pravi da li ćeš čekati dva dana ili dvadeset dana. Polako spremaj materijal koji ćeš uploadovati, mislim da se drugim stvarima ne trebaš opterećivati ;)

Ni meni ovo nikako nije jasno, do sada je ovde postavljeno brdo ovakvih pitanja za koliko ce da me prihvate pa za koliko ovo pa ono, pa sigurno nece da bude za godinu dana ! Postavljate krajnje glupa pitanja umesto da zdravom logikom razmislite malo i zakljucite i sami da ce to da bude za par dana...

Ako imas adsense, trajace i do mesec,2-3.. :)
Ako nemas adsense, onda mozes da dobijas i za dan-2..pa do nedelju dana max :)
Mada sve ti to pise kad potpisujes ugovor :)

alkomix94 kaže:
Zdravo ljudi :) resio sam da se posvetim zaradi preko neta pa sam za pocetak napravio kanal na youtubu http:// www . youtube . com / user / alkomix94
i svoj prvi snimak http:// www . youtube . com / watch?v=ryAhZEVpZ2A

(nemam 10 postova pa ne mogu da delim linkove)

interesuje me da li bi mi odobrili adsense za ovakve klipove? :) nzm da li neko moze da me tuzi za autorska prava jer izmenim audio. . . vidjao sam da ovakvi klipovi imaju po 100k i vise prikaza pa mi je palo na pamet da probam sa ovim ;) nadam se da nece niko da ukrade ideju xD

Evo sto se tice autorskih prava ccovek je skoro pitao da li moze da napravi chipmunk verziju pesama ovo je bila pesma Milica Pavlovic Tango i napravio je i evo sta mu se desilo sa videom http://www.youtube.com/watch?v=ryAhZEVpZ2A evo ovde imate sve objasnjeno u vezi autorskih prava sto se tice youtuba http://www.youtube.com/t/copyright_what_is

Pa naravno, samo je ubrzao pesmu, to i dalje podleze krshenju autorskih prava.

Prilozi

• 10-10-2012 10-05-42 PM.png
    10-10-2012 10-05-42 PM.png
    34.8 KB · Pregleda: 443
  • 10-10-2012 10-06-39 PM.png
    10-10-2012 10-06-39 PM.png
    22.3 KB · Pregleda: 437
ch1naa kaže:
Pozdrav ljudi poslao sam pre nekoliko dana socialblade-u zahtev za partnership i dobio sam potvrdan odgovor prihvatili su me samo trebam da popunim ugovor e sad ja nista ne kapriram sta glde treba da se upise evo vam slike ako neko zna neka kaze
http://imageshack.us/photo/my-images/145/10102012100639pm.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/201/10102012100542pm.png/

Koliko se secam ne popunjavas W9, nego W8 formular :)
Pogresan ti je dao, da li si mu sigurno naznacio da si iz Srbije,a ne Amerike ? :)

auuuu da ja sam stavio da sam iz amerike ccc kako sam glup a sve sam napisao normalno i grdad i sve kako sam to stavio amerika neznam,i sta sad da radim da im posaljem povono,a el moram prvo da odbijem ovaj ili kako sta mislis?

Ne znam stvarno, konaktiraj ga i kazi mu tvom "rekruteru" da nisi iz US nego iz Srb..:)
i da ti posalje drugi obrazac :)

Uspio sam povezati adsense i youtube - sve radi sad.

Zanima me mogu li staviti npr. slideshow SVOJIH fotki (bavim se fotografijom, ali kako dokazati da su moje fotke?), bez muzike, tipa neke ultrazgodne cure koje sam fotkao, staviti neki bombastican naslov videa i staviti to na youtube? Jel to krsenje pravila?

cudna stvar za mene , dobio sam partnera i prikazuju mi se oglasi na videima , ali nisam dobio od maker studia nikoji login gdje mogu pratiti zaradu niti ista? kako to?

antel94 kaže:
cudna stvar za mene , dobio sam partnera i prikazuju mi se oglasi na videima , ali nisam dobio od maker studia nikoji login gdje mogu pratiti zaradu niti ista? kako to?

koliko znam zaradu pratis na analitycsu..

Imam jedno pitanje za vas nesto iskusnije. Kako zastititi svoje video uradke? Meni watermark nije dovoljan jer ga ljudi preklope sa svojim. Kada sam vidio da je neki idiot izripao gotovo citav moj kanal totalno sam ciknuo. Znaci neko zaraduje na mom trudu, a to me itekako nervira. Sta vi radite po tom pitanju? Ja sam pokusao sa flagom ali videi su i dalje online. :(

Back
Na vrh