Prvo da vas pozdravim sve i da vam se zahvalim, prosli put kada sam slucajno naleteo na ovu temu i slatko ste me nasmejali sa komentarima.

Vidim da je moj (online lol) prijatelj eV1L aktivan u ovoj temi, u zelji da pomogne nasim ljudima tako da cu se i ja prikljuciti sa par (nadam se) korisnih saveta.
Ja sam Milan i vlasnik sam youtube kanala youtube/milanre koji je partner vec duze vreme, od skora sa Curse Networkom. Do pre mesec dana sam bio u "ropstvu" SocialBlade-a ali sam se na svu srecu izvukao.
Posto vidim da se mnogi ovde "pale" na SocialBlade, reci cu par stvari o njima. Prva je: "neka vam oni budu poslednja opcija!". Zasto? Zato sto necete kod njih zaraditi ni banke iz prostog razloga sto, em sto uzimaju 40% od zarade, em sto ce vam progresivno smanjivati CPM kako vam broj dnevnih view-a bude rastao. Primera radi, mi smo poslednji mesec (avgust) imali oko 50k dnevnih view-a a cpm nam je bio jedva 1$. U poredjenju sa time kada smo pocinjali imali smo oko 3-7k viewa i tada je CPM bio 3-4$. Content nismo menjali, sve je ostalo isto, duzina trajanja videa i ostale stvari tako da nije postojao nijedan validan razlog za smanjivanje CPM-a ali eto.
Sto se tice Copyright-a o kome svi pricaju, situacija je sledeca. Morate (i velikim slovima MORATE) da se sami edukujete o tome. Imate na TGN-ovom sajtu par videa i textova koji objasnjavaju malo o tome. Takodje svaka partnership mreza ima svoje tutorijale koje morate obavezno da proucite pre nego sto se upustite u bilo kakav posao. Nemojte da slusate ljude na forumima i ostalim socijalnim mrezama i njihovo (ne)znanje i iskustvo uzimate kao nekakav izgovor. Samo cu jos da dodam da "muzika koju snimite svojim telefonom, kamerom ili cime vec je FAIR TO USE, tj. nije copyright!". Samo da razbijem tabu o toj temi.
YouTube Partnership je ozbiljan posao koji se isplacuje tek posle 6 ili vise meseci (zavisi od ulozenog truda) kao i svaki posao "preko neta". Ako zelite da se bavite ovim, morate ozbiljno da sagledate sve stvari vezane za to jer u suprotnom cete vrlo lako naici na zid koji necete moci da preskocite.
Takodje treba da budete inovativni i da radite stvari koje neradi vecina ljudi. Kopiranje drugih je najlaski a ujedno i najneisplatljivi put da se probijete.
Takodje treba da zaboravite na versku, nacionalnu, rasnu mrznji ako je imate. Za to na interenetu a pogotovno na YouTube-u nema mesta. Primera radi, suvlasnih mog kanala je momak iz Zagreba koga nikad nisam video u zivotu a radimo najnormalnije vec 7 meseci. Takodje i njegov drugar isto radi sa nama, ni njega nisam video nikad a radimo kao da se poznajemo 100 godina. Takodje sam u kontaktu sa ljudima iz Slovenije, Albanije, CrneGore, Bosne... prema tome, YouTube je jedan potpuno drugaciji svet, gde nema nacionalizma, rasizma i ostalih stvari.
Ako to uspete da shvatite i prihvatite, uspecete, u suprotnom = full time job za 300e!
Pozdrav svima i srecno