• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

privremena kaže:
Da li neko zna kako da skroz iskljucim audio sa video snimaka audio je postavljen kad su uploadovani video snimci bez muzike i postavljeni su preko one opcije da se ubaci audio jer me to zeza i ovo su mi poslali sa socialblade:

Dear

We really appreciate you getting in touch about joining our network.

After reviewing the content on your channel, we have determined that we cannot bring you into the network at this time. It appears that your videos are primarily based on content you may not own or have the appropriate rights to.

Feel free to reapply when you've successfully removed the content from your channel.

Sincerely,
The RPM Team

Heheh, nije to problem, samo se ponovo prijavi, npr ako imas gaming content, samo naznaci da svi isto rade kao i ti itd..bla,bla..i prihvatice te, meni isto tako prvi put poslali ali sam se opet prijavio i prihvatili :D

Imam jedno važno pitanje,i zahvaljujem se svima koji mi odgovore.Naime,imam li prava da postanem partner sa uzivo narodnom muzikom,znači uživo smislu,i uzima li koja kompanija u to obzir da smem postati pasrtner.Hvala.

Kako kršim prava kad je u pitanju uzivo muzika,uostalom video sam na you tubu kanal sa uživo muzikom i partner je.

Raiva kaže:
Kako kršim prava kad je u pitanju uzivo muzika,uostalom video sam na you tubu kanal sa uživo muzikom i partner je.

Nema veze da li je uzivo ili ne, ti ako imas autorska prava na tu muziku, ili si dobio pismeno da mozes da je delis, e tek onda mozes da se prijavis za partnerstvo, a taj sto je partner, ako nema autorska prava na tu muziku nece jos dugo veruj mi.

Imam jedno pitanje...
Da li se postaje partner sa Social Blade-om samo ukoliko imate Gaming kanal?

kiba kaže:
Imam jedno pitanje...
Da li se postaje partner sa Social Blade-om samo ukoliko imate Gaming kanal?

Ne mora biti gaming. Mogu biti tutorijali , gaming, muzika ( moras imati autorska praava ) uglavnom sve sto imas autorska prava i da video nije copyright ..

Pozz

Prvo da vas pozdravim sve i da vam se zahvalim, prosli put kada sam slucajno naleteo na ovu temu i slatko ste me nasmejali sa komentarima. :)
Vidim da je moj (online lol) prijatelj eV1L aktivan u ovoj temi, u zelji da pomogne nasim ljudima tako da cu se i ja prikljuciti sa par (nadam se) korisnih saveta.
Ja sam Milan i vlasnik sam youtube kanala youtube/milanre koji je partner vec duze vreme, od skora sa Curse Networkom. Do pre mesec dana sam bio u "ropstvu" SocialBlade-a ali sam se na svu srecu izvukao.
Posto vidim da se mnogi ovde "pale" na SocialBlade, reci cu par stvari o njima. Prva je: "neka vam oni budu poslednja opcija!". Zasto? Zato sto necete kod njih zaraditi ni banke iz prostog razloga sto, em sto uzimaju 40% od zarade, em sto ce vam progresivno smanjivati CPM kako vam broj dnevnih view-a bude rastao. Primera radi, mi smo poslednji mesec (avgust) imali oko 50k dnevnih view-a a cpm nam je bio jedva 1$. U poredjenju sa time kada smo pocinjali imali smo oko 3-7k viewa i tada je CPM bio 3-4$. Content nismo menjali, sve je ostalo isto, duzina trajanja videa i ostale stvari tako da nije postojao nijedan validan razlog za smanjivanje CPM-a ali eto.
Sto se tice Copyright-a o kome svi pricaju, situacija je sledeca. Morate (i velikim slovima MORATE) da se sami edukujete o tome. Imate na TGN-ovom sajtu par videa i textova koji objasnjavaju malo o tome. Takodje svaka partnership mreza ima svoje tutorijale koje morate obavezno da proucite pre nego sto se upustite u bilo kakav posao. Nemojte da slusate ljude na forumima i ostalim socijalnim mrezama i njihovo (ne)znanje i iskustvo uzimate kao nekakav izgovor. Samo cu jos da dodam da "muzika koju snimite svojim telefonom, kamerom ili cime vec je FAIR TO USE, tj. nije copyright!". Samo da razbijem tabu o toj temi.
YouTube Partnership je ozbiljan posao koji se isplacuje tek posle 6 ili vise meseci (zavisi od ulozenog truda) kao i svaki posao "preko neta". Ako zelite da se bavite ovim, morate ozbiljno da sagledate sve stvari vezane za to jer u suprotnom cete vrlo lako naici na zid koji necete moci da preskocite.
Takodje treba da budete inovativni i da radite stvari koje neradi vecina ljudi. Kopiranje drugih je najlaski a ujedno i najneisplatljivi put da se probijete.
Takodje treba da zaboravite na versku, nacionalnu, rasnu mrznji ako je imate. Za to na interenetu a pogotovno na YouTube-u nema mesta. Primera radi, suvlasnih mog kanala je momak iz Zagreba koga nikad nisam video u zivotu a radimo najnormalnije vec 7 meseci. Takodje i njegov drugar isto radi sa nama, ni njega nisam video nikad a radimo kao da se poznajemo 100 godina. Takodje sam u kontaktu sa ljudima iz Slovenije, Albanije, CrneGore, Bosne... prema tome, YouTube je jedan potpuno drugaciji svet, gde nema nacionalizma, rasizma i ostalih stvari.
Ako to uspete da shvatite i prihvatite, uspecete, u suprotnom = full time job za 300e! :)

Pozdrav svima i srecno

Pozdrav svima ,

@MilanRe
Svaka cast za trud koji ulazes u tvoj YT kanal .
Posto si u partnership programu ,reci mi na koji nacin te isplacuju?
Posto je poznato da je Srbija jedna velika banana drzava i da ne podrzava PayPal ,a 90% YT Partnera tako isplacuje ,kako si se ti snasao ?
Sve ovo me interesuje zbog toga sto mi "Fullscreen" nudi partnerstvo ,a isplacuju samo preko paypal-a ,pa me sad zanima kako bi najbezbolnije otvorio paypal . Imam dosta prijatelja u inostransvu sa kojima nisam nesto preterano u "ljubavi" pa mi je totalno bedno da trazim da oni otvaraju racun i da mi svaki mesec salju pare ,pa bih voleo da cujem ako neko zna neki drugi nacin .

Pozdrav

amater kaže:
Pozdrav svima ,

@MilanRe
Svaka cast za trud koji ulazes u tvoj YT kanal .
Posto si u partnership programu ,reci mi na koji nacin te isplacuju?
Posto je poznato da je Srbija jedna velika banana drzava i da ne podrzava PayPal ,a 90% YT Partnera tako isplacuje ,kako si se ti snasao ?
Sve ovo me interesuje zbog toga sto mi "Fullscreen" nudi partnerstvo ,a isplacuju samo preko paypal-a ,pa me sad zanima kako bi najbezbolnije otvorio paypal . Imam dosta prijatelja u inostransvu sa kojima nisam nesto preterano u "ljubavi" pa mi je totalno bedno da trazim da oni otvaraju racun i da mi svaki mesec salju pare ,pa bih voleo da cujem ako neko zna neki drugi nacin .

Pozdrav

Mi konkretno dobijamo novac preko PayPal-a. :)
Racun smo otvorili prosle godine (kada je jos moglo tako, posto sam cuo da vise nemoze...ali proveri). U svakom slucaju, paypal account je otvoren na Sloveniju (mora tacni podaci da budu, tj osoba mora da postoji, broj telefona, postanski broj itd.), jedino sto menjas kada "spajas" svoju Intesa internet karticu sa PP nalogom je tvoje ime, adresu stanovanja i grad. To otprilike izgleda ovako:

Pera Peric (tvoje ime)
Beogradska 398 (prava adresa gde stanujes ustvari ona koja ti je na kartici)
Beograd (isto grad koji si stavio za Internet karticu)
4270 (postanski broj grada iz Slovenije)
Slovenia

kapiras? :)

Takodje nadji pravi (fixni) broj nekoga iz Slovenije, nemoj da stavljas broj iz Srbije jer ce da te "flaguju" odma i nece ti dozvoliti registraciju na PP.

eto, pozz

MilanRE kaže:
Mi konkretno dobijamo novac preko PayPal-a. :)
Racun smo otvorili prosle godine (kada je jos moglo tako, posto sam cuo da vise nemoze...ali proveri). U svakom slucaju, paypal account je otvoren na Sloveniju (mora tacni podaci da budu, tj osoba mora da postoji, broj telefona, postanski broj itd.), jedino sto menjas kada "spajas" svoju Intesa internet karticu sa PP nalogom je tvoje ime, adresu stanovanja i grad. To otprilike izgleda ovako:

Pera Peric (tvoje ime)
Beogradska 398 (prava adresa gde stanujes ustvari ona koja ti je na kartici)
Beograd (isto grad koji si stavio za Internet karticu)
4270 (postanski broj grada iz Slovenije)
Slovenia

kapiras? :)

Takodje nadji pravi (fixni) broj nekoga iz Slovenije, nemoj da stavljas broj iz Srbije jer ce da te "flaguju" odma i nece ti dozvoliti registraciju na PP.

eto, pozz

Probacu sutra sa jednim prijateljem iz Hrvatske ,da vidim da li to uopste sljaka pa cu javiti sta je bilo .
Sto se tice poreza kako to funkcionise ?

MilanRE kaže:
Prvo da vas pozdravim sve i da vam se zahvalim, prosli put kada sam slucajno naleteo na ovu temu i slatko ste me nasmejali sa komentarima. :)
Vidim da je moj (online lol) prijatelj eV1L aktivan u ovoj temi, u zelji da pomogne nasim ljudima tako da cu se i ja prikljuciti sa par (nadam se) korisnih saveta.
Ja sam Milan i vlasnik sam youtube kanala youtube/milanre koji je partner vec duze vreme, od skora sa Curse Networkom. Do pre mesec dana sam bio u "ropstvu" SocialBlade-a ali sam se na svu srecu izvukao.
Posto vidim da se mnogi ovde "pale" na SocialBlade, reci cu par stvari o njima. Prva je: "neka vam oni budu poslednja opcija!". Zasto? Zato sto necete kod njih zaraditi ni banke iz prostog razloga sto, em sto uzimaju 40% od zarade, em sto ce vam progresivno smanjivati CPM kako vam broj dnevnih view-a bude rastao. Primera radi, mi smo poslednji mesec (avgust) imali oko 50k dnevnih view-a a cpm nam je bio jedva 1$. U poredjenju sa time kada smo pocinjali imali smo oko 3-7k viewa i tada je CPM bio 3-4$. Content nismo menjali, sve je ostalo isto, duzina trajanja videa i ostale stvari tako da nije postojao nijedan validan razlog za smanjivanje CPM-a ali eto.
Sto se tice Copyright-a o kome svi pricaju, situacija je sledeca. Morate (i velikim slovima MORATE) da se sami edukujete o tome. Imate na TGN-ovom sajtu par videa i textova koji objasnjavaju malo o tome. Takodje svaka partnership mreza ima svoje tutorijale koje morate obavezno da proucite pre nego sto se upustite u bilo kakav posao. Nemojte da slusate ljude na forumima i ostalim socijalnim mrezama i njihovo (ne)znanje i iskustvo uzimate kao nekakav izgovor. Samo cu jos da dodam da "muzika koju snimite svojim telefonom, kamerom ili cime vec je FAIR TO USE, tj. nije copyright!". Samo da razbijem tabu o toj temi.
YouTube Partnership je ozbiljan posao koji se isplacuje tek posle 6 ili vise meseci (zavisi od ulozenog truda) kao i svaki posao "preko neta". Ako zelite da se bavite ovim, morate ozbiljno da sagledate sve stvari vezane za to jer u suprotnom cete vrlo lako naici na zid koji necete moci da preskocite.
Takodje treba da budete inovativni i da radite stvari koje neradi vecina ljudi. Kopiranje drugih je najlaski a ujedno i najneisplatljivi put da se probijete.
Takodje treba da zaboravite na versku, nacionalnu, rasnu mrznji ako je imate. Za to na interenetu a pogotovno na YouTube-u nema mesta. Primera radi, suvlasnih mog kanala je momak iz Zagreba koga nikad nisam video u zivotu a radimo najnormalnije vec 7 meseci. Takodje i njegov drugar isto radi sa nama, ni njega nisam video nikad a radimo kao da se poznajemo 100 godina. Takodje sam u kontaktu sa ljudima iz Slovenije, Albanije, CrneGore, Bosne... prema tome, YouTube je jedan potpuno drugaciji svet, gde nema nacionalizma, rasizma i ostalih stvari.
Ako to uspete da shvatite i prihvatite, uspecete, u suprotnom = full time job za 300e! :)

Pozdrav svima i srecno
Znaci sada kada bude neko koncert u nekom klubu , snimim preko moba i to je to. imam dobar content za svoj channel.

Sto se tice poreza, ne placas ga :) ( tj network ti ne skida novac za porez , nego ti isplacuju sav novac , a na tebi je da placas porez svojoj drzavi,da si u americi odma bi ti skinuli porez, zato popunjavas onaj w8 obrazac kako se zove :) )
Naravno to niko nece da uradi, tako da u koliko je sitan novac u pitanju, nemas problema :)
Kad kazem sitan mislim na ispod par soma evra :)
I da citao sam negde da je porez na "internet zaradu" 30% :)
i da moras da popunjavas svakog meseca po 10ak uplatnica :/

"Voila, kada svedete crtu na kraju vam ostane:
10.000,00 RSD(bruto) – 1.140,00 RSD(porez) – 1.254,00 RSD(PIO) = 7.606,00 RSD (NETO).
Izraženo u procentima Neto = 76,06% Bruta, to jest državi ode 23,94% ili četvrtina vašeg prihoda. A ako niste zaposleni onda oduzmite još onih 701 RSD za zdravstveno osiguranje."
Vise detalja ovde.

ev1L kaže:
Sto se tice poreza, ne placas ga :) ( tj network ti ne skida novac za porez , nego ti isplacuju sav novac , a na tebi je da placas porez svojoj drzavi,da si u americi odma bi ti skinuli porez, zato popunjavas onaj w8 obrazac kako se zove :) )
Naravno to niko nece da uradi, tako da u koliko je sitan novac u pitanju, nemas problema :)
Kad kazem sitan mislim na ispod par soma evra :)
I da citao sam negde da je porez na "internet zaradu" 30% :)
i da moras da popunjavas svakog meseca po 10ak uplatnica :/

"Voila, kada svedete crtu na kraju vam ostane:
10.000,00 RSD(bruto) – 1.140,00 RSD(porez) – 1.254,00 RSD(PIO) = 7.606,00 RSD (NETO).
Izraženo u procentima Neto = 76,06% Bruta, to jest državi ode 23,94% ili četvrtina vašeg prihoda. A ako niste zaposleni onda oduzmite još onih 701 RSD za zdravstveno osiguranje."
Vise detalja ovde.

to na kraju izadje i 40% + zdravstveno i socijalno ... druze moj dati pola zarada za satro porez koji neki glavonja iz vrha stavlja u dzep sigurno necu .
ako jednog lepog dana mesecna zarada predje somica ,otvoricu devizni racun u nekoj zemlji gde nema poreza na internet zaradu kao npr Kipar i svaki mesec povratna avionska do tamo uzmem parice provedem se i opet me izadje jeftinije nego da ovde placam porez.
A sve dok dobijam ispod o nikakvom porezu necu razmisljati ...

MilanRE kaže:

Pozdrav svima i srecno

OK MilanRE svaka cast na tvom kanalu i podeli iskustva sa nama ali ako nije krsenje autorskih prava kada se snimi sa mobilnim neki koncert ili pesma kako onda objasniti da je video snimak dece koja igraju u sobi uz neku muziku koja se nije ni dobro cula a u naslovu i opisu video snimka je pisalo Severina Italiana 2012 prijavljen za krsenje autorskih prava sa potpisom sevefanclub-a.
A mi se svi ovde "palimo" na SocialBlade jer nemamo velike kanale za neke jace networke tako da je bolje ista nego nista.

privremena kaže:
OK MilanRE svaka cast na tvom kanalu i podeli iskustva sa nama ali ako nije krsenje autorskih prava kada se snimi sa mobilnim neki koncert ili pesma kako onda objasniti da je video snimak dece koja igraju u sobi uz neku muziku koja se nije ni dobro cula a u naslovu i opisu video snimka je pisalo Severina Italiana 2012 prijavljen za krsenje autorskih prava sa potpisom sevefanclub-a.
A mi se svi ovde "palimo" na SocialBlade jer nemamo velike kanale za neke jace networke tako da je bolje ista nego nista.

Sto se tice copyright-a to se uvek desava. Ja takodje dobijam "Content ID match" non stop i to je normalna stvar, jer svi stite svoja autorska prava na sve moguce nacine. Sto se muzike konkretno tice, imate na YT-u objasnjenje sta spada pod copyright a sta ne. Muzika koja se snimi svojim telefonom ili kamerom je "Fair to use", to je 100% istina. E sad i pored toga google-ovi roboti detektuju zvuk (ili sliku) koju im je vlasnik autorskih prava prosledio i normalno staljaju kao "Content ID Match" ali ti bez ikakvih problema mozes da sklonis to tako sto ces popuniti onaj obrazac koji ti se ponudi nakon toga.
Sto se SB-a tice, nisam rekao "nemojte da idete kod njih" vec "neka vam budu zadnja opcija". Oni su odlican startup i tu nema diskusije ali ako zelis vise ili da jednog dana postanes BIG youtube-er onda oni nisu opcija (kao ni cela RPM Network/Maker Studio mreza). ;)

mene zanima da li postoji neko sa nasih prostora da ima partnerstvo direkt sa youtube-om ?

i ako se se uclanim u neku mrezu da li se iz nje mogu iskljuciti kad ja pozelim ?

i da li mi youtube moze ponuditi partnerstvo ako se ukljucim u neku od ovim mreza kao SB itd. ?

i jos me zanima, posto imam brata u Austaliji, a vidim sam da Australia moze da se prikljuci direktno, da li on moze da se prikljuci, a da poveze moj adsense ?

Samo bi jednu stvar dodao koja me jako iritira i moram to da podelim sa vama.
Ja sam vec dugo godina YouTuber i do marta ove godine sam imao oko 100ak videa, 7miliona viewa i 3k subova vecinom su to bile kompilacije Upcoming Games-a i tih stvari. Kada sam podnosio za partnership morao sam ceo content da izbrisem i da bukvalno procnem od nule! Kada sam pocinjao isto sam imao milion pitanja i nedoumica jer nisam bio upoznat sa celom "Youtube partnership" thing-om. Igrom slucaja sam naleteo na nase ljude (koji mahom zive u intostanstvu) i koji su uspeshni youtuberi sa 20, 30...50k subscribera i preko 20miliona pregleda. Kada sam im se obratio za pomoc dobio sam 0 (nula) odgovora. To je ono sto me iritira. Nasi ljudi vecinom NECE/NEZELE/NEMAJU VREMENA!?! da ti pomognu, jer su ili zavidni ili se jednostavno plase konkurencije sto je apsurdno. S'toga zelim da prekinem tu nasu (nesrecnu) tradiciju i pomognem nasim ljudima koliko god mogu. Ja se konkurencije neplasim jer verujem u ono sto radim.
Tako da ko god ima bilo kakva pitanja neka postavi ovde, nemojte mi molim vas slati PM, radije bih odgovorio ovde da svi vide i da svi budu upoznati sa tematikom sto je vise moguce.

Mene interesuje da li moras da pricas dok snimas igricu ili ne, posto vidim na tvom kanalu da si na pocetku pricao, a kasnije ne. Da li moze sa ingame sound da se dobije partnerstvo? Hvala

goran89 kaže:
mene zanima da li postoji neko sa nasih prostora da ima partnerstvo direkt sa youtube-om ?

i ako se se uclanim u neku mrezu da li se iz nje mogu iskljuciti kad ja pozelim ?

i da li mi youtube moze ponuditi partnerstvo ako se ukljucim u neku od ovim mreza kao SB itd. ?

i jos me zanima, posto imam brata u Austaliji, a vidim sam da Australia moze da se prikljuci direktno, da li on moze da se prikljuci, a da poveze moj adsense ?

Vrlo dobro pitanje.
Ima ljudi koji imaju direktno partnership sa youtube-om ali oni su vecinom "pozvani" da to budu. Tj TY im je ponudio partnerstvo i to su u 99% slucajeva ljudi koji nemaju veze sa video igrama i muzikom tj nebave se time.
Ja bih ti iskreno savetovato da neides preko YT direktno jer placaju mnogo manje od partnership mreza, tj CPM nije veliki. Sa druge strane partnership mreze nude veci CPM ali takodje uzimaju cut iliti procenat ili daju fixni CPM sto je slucaj kod Machinime i Curse-a (verovatno i drugih ali ja za njih ne znam).
Sto se tice raskida ugovora, to je vrlo tesko. Kada jednom potpises ugovor duzan si da kod njih budes 6, 12, 24 ili 60 meseci. Mi smo nekako "izboxovali" da raskinemo ugovor sa SB-om nakon 5 meseci i to smo se vadili na katastrofalnu podrsku i manjak komunikacije sa nama...i uspelo je.
U ugovoru lepo pise da "samo oni mogu da raskinu ugovor sa tobom" ali ne i ti sa njima. Sa druge strane postoje otvoreni ugovori, kao recimo mi sto imamo sa Curse Networkom gde nam u ugovoru stoji 12 meseci ali takodje i mogucnost raskida ugovora sa obe strane po zelji ili na zahtev kad god to hocemo.
Jos jednu MNOGO bitnu stvar da kazem sto sam cuo od ev1L-a, a to je da nasi ljudi pokusavaju da "prevare" ADSENSE tako sto napisu da su iz strane zemlje.
Odma da kazem to je u startu LOSA IDEJA. Google nije lud ni glup i za 1 svetlosnu godinu je napredniji i pametniji od svih nas zejedno. Nemojte to da radite niti da pokusava ni u ludilu. Stavite da ste iz Srbije, Hrvatskem BiH ili odakle vec a ADSENSE nemojte ni da pravite jer svaka partnership mreza netrazi ADSENSE account (posto claimujete videje preko njihovog naloga).

Srdjan87 kaže:
Mene interesuje da li moras da pricas dok snimas igricu ili ne, posto vidim na tvom kanalu da si na pocetku pricao, a kasnije ne. Da li moze sa ingame sound da se dobije partnerstvo? Hvala

Da, to je obicno pitanje nasih ljudi! :)
Odgovor je - MOZES!
Ono na sta treba da obratis paznju je Intro igre, Logo publishera/devalopera koji je napravio igru i in-game muzika. Znaci, sve logo-e seces prilikom montaze tog videa a ako imas ingame muziku koja je copyright, dobices content id match. E sad...kako da znas koja je muzika copyrightovana a koja ne?
Pa vrlo prosto, ne znas! :)
To je ono na sta TI treba da obratis paznju i da imas nekakvo predznanje. Primera radi:
- EA u skoro sve svoje igre ubacuje "poznate" (tj copyrightovane) pesme, tako da kada snimas EA-ovu igru, iskljucis muziku (u opcijama igre).
- Ista stvar vazi i za 2K Sports/Games.
i za jos gomilu drugih.
Ono sto je bitno jeste da ako sigurno nezelis da vidis "content id match" UVEK ikljuci muziku u igrama dok snimas.
Sto se tice voiceovera tokom igre, to je najbolja moguca varijanta jer je to "Fair to use".
Ne samo za igre, za ste ostalo. Recimo mozete da uzmete spot od Justina Timberlake-a (lol) i da ga iskomentarisete i to NECE biti copyright!! Isto vazi i za movie/game trailere i sve ostalo. Dakle voice-over-video je Fair to Use!
Sto se nas tice, mi radimo pola-pola. Neke igre radimo sa komentarom (i za to su vecinom zaduzeni Marko i Arjuna) dok ja komentarisem Giveaway videje gde nudimo kljuceve za beta igre itd.

Back
Na vrh