• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

rakicko kaže:
Lizarazu, za klipove koje uploadujem moras da imas prava, ako hoces da zaradjujes. DelijeNavijanje1989 ima prava da uploaduje one klipove, a nisam siguran da si ti nabavio prava.

Ovo nije moj akaunt, ali me zanima da li je moguce zaradjivanje na takvom akauntu ali ne od google oglasa vec da se upadne u neki network?
A pod sta ti mislis to da imamo prava?
Svi klipovi koji su na tom akauntu su monetizovani, jeli na to mislis? ili se nismo razumeli? :)

Evo da i ja nesto napisem u vezi autorskih prava sto sam vidjao na youtube a prvi primer je sevefanclub kanal koji je prijavljivao za krsenje autorskih prava i video snimke sa malom decom koje nemaju nikakve veze sa severinom nije bio ni audio ni video snimak ali je u naslovu od video snimka pisalo severina italiana 2012.Sad ne znam da li je taj fan club preterivao i zloupotrebljavao sve to ili se i naslov ili kad se napise naziv pesme i ime autora u opisu smatra za krsenje autorskih prava!Jer kad opet odem na taj snimak pise da je uklonjen zbog tuzbe za autorska prava sevefanclub-a.

posto sam ja ves povezan sa adsense za oglase one ,da li mogu da budem partner sa TGN ,zelim precizan odgovor ?

Androlegend kaže:
posto sam ja ves povezan sa adsense za oglase one ,da li mogu da budem partner sa TGN ,zelim precizan odgovor ?

Sve zavisi kakav to kanal imas, da li imas "prava" na klipove,koje uploadujes,ili si ih sam napravio.
I naravno da li ispunjavas minimalne zahteve, a to je mesecno najmanje 30 000 pregleda ( za svaki mesec ) i minimum 1000 pregleda dnevno.
minimalno 5 klipova, mislim da subsi nisu potrebni. :)
btw, TGN placa samo preko paypal-a.. ako nemas isti nemoj da potpisujes sa njima partnerstvo :)
Pozz

E raja da vas pitam samo da li bi bilo legalno napravim kao slide show u kome će biti citati nekih književnika s nekim slikama random skinutih s neta i neke muzike u pozadini, ono u smislu instrumental (vidio sam negdje link za to gdje ne podliježe copy rightu ) ?

Danas sam podigao pare u banci od AdSensea za maj i pola juna. Mislim da sam 10. juna napravio veliku grešku što sam potpisao partnerstvo za SocialBlade i raskinuo sa AdSenseom. Nema velike zarade o ovog SocialBladea.. Koje bih pare zaradio do sad da sam ostao na AdSenseu..

Ja sam o tome već prije govorio... Puno veća lova se može uzet samo od adsense-a jer ne mora se baš toliko pazit na autorska prava kao kad si partner... Ja ovako ladno uzmem cca 300€ bez ikakvog rada :taunt

Možda, ali zato lako može da se desi da izgubiš adsense acc...
Ja ne bih puno experimentisao sa tim.
Eventualno kad bih imao 100% autorske klipove, ali ovako - jok :)

Damien kaže:
Možda, ali zato lako može da se desi da izgubiš adsense acc...
Ja ne bih experimentisao sa tim.
Eventualno kad bih imao 100% autorske klipove, ali ovako - jok :)
Ja sam kao vloger, 10000% imao autorska prava na klipove, tako da sam se zajebao što sam prekinu sa AdSenseom. Još sam na svoja zadnja dva klipa imao oko 100.000 pregleda, koje bi to pare bile da je ostao AdSense..

@ BenjooJutub
Ok, to je već druga priča, mada sam nailazio i na svedočenja vlogera koji su takodje izgubili adsense acc bez ikakvog objašnjenja a pri tom su bili veoma oprezni u vezi autorskih prava. Mada, tu ga možda i jeste bolje ostaviti i nadati se da nećeš biti jedan od nesretnika koji su ga izgubili bez nekog odredjenog razloga..
Ne znam kako gledaju na gaming kanale, ali poprilično sam siguran da se na njima ne isplati rizikovati, bez obzira na visinu zarade.
Koliko si otprilike dobio na social blade za tih 100k pregleda, ako nije tajna? (pitam zato što sam baš njih nanišanio za partnership, pa analiziram odluku :) .)

Kada ce mi se ovo skloniti http:// i.imgur.com/s3H6p.png odobrili su mi adsense prije nekih 12-13 dana a negdje sam procitao da se ovo skloni za 4 do 7 dana a u mene jos stoji,nemam deset postova pa je link na jednom mjestu odvojen

ajdintotti kaže:
Kada ce mi se ovo skloniti http:// i.imgur.com/s3H6p.png odobrili su mi adsense prije nekih 12-13 dana a negdje sam procitao da se ovo skloni za 4 do 7 dana a u mene jos stoji,nemam deset postova pa je link na jednom mjestu odvojen

Ovo ti je za sajt nemas brige sto se tice ovoga. Ako stavis oglase na sajt ovo ce se izgubiti. ;)

i na kraju sta je bolje ?

monetize ili partnerstvo sa nekom mrezom ?

neko mi je rekao, da otvorim novi nalog, da je bolje ako nemam svoj adsense, da se sve brze sredi onda

to sam i uradio, otvorio novi i na taj uploadovao par snimaka, a sad kazete da je bolje monetize opcija koju imam na onom drugom nalogu

? :sigh

Prosao sam i kroz jedno i kroz drugo, tako da iz licnog iskustva mogu da vam kazem da je partnerstvo bolje.
E sad, ti poredis partnerstvo sa socialblade-om i adsense-om, naravno da je adsense bolji, zato sto dobijas 100% zarade, a kod socialblade-a dobijas 60% !
Ali imas mnostvo pogodnosti, custom banere, tumbnailse, i naravno najbitniju stvar zastitu od CLICK BOMBING-a, posto si vloger verovatno imas nekolicinu ljudi kojima se ne svidja to sto radis, da samo par njih da klikne po 2-3x na reklamu i ugase ti adsense nalog, a samim time i ikakvu sansu da sa tim nalogom zaradis ikakav novac u buducnosti, dok kad imas parnerstvo zasticen si od toga.
Zaradjivao sam mnogo vece pare sa adsense-om ali iz gore pomenutog razloga ugasili su mi adsense i sad nemam mogucnost da ikad opet otvorim isti..cak mislim da ni niko iz moje porodice ne moze da otvori adsense nalog ( nije 100% sigurna ta info. )
Moj savet je,ako zelis da zaradjujes novac na taj nacin, idi preko partnera, dobijas nesto manje novaca al imas sigurnost :)
Inace, drugi network daje veci cpm, socialblade je los zato sto prima bukvalno sve, dok ostali daju mnogo vise para,ali treba da imas mnogo jaci kanal..:)
tipa cruse il curse nisam siguran,network daje isto novca kao i adsense + i vise ( product plasment , skuplje reklame izbacuju dole i mnogo vise zaradjujes ako neko slucajno/namerno klikne na reklamu )
I da naravno pozivitna stvar je ako odes u jaci network primera radi imas gaming kanal i potpises ugovor sa Machinimom, preko njih imas mogucnost da postujes klip na njihov glavni kanal i reklamiras sebe, a posto oni imaju preko 5mil subscribera, ne postoji bolja reklama + dobijas 50 il vise posto zarade tog klipa sa glavnog kanala :)
Dao sam primer za gaming,al moze to da bude sta god :)

@goran dobro je da nemas adsense na tom nalogu, mnogo brze ces dobiti parnerstvo, ja sam dobio 2 sata posto sam potpisao ugovor sa njima, a obicno se ceka od 7dana pa do par meseci ako imas adsense :)

student_zarada kaže:
E raja da vas pitam samo da li bi bilo legalno napravim kao slide show u kome će biti citati nekih književnika s nekim slikama random skinutih s neta i neke muzike u pozadini, ono u smislu instrumental (vidio sam negdje link za to gdje ne podliježe copy rightu ) ?

Zar niko nije u mogućnosti da mi odgovori na pitanje ?
:sigh

student_zarada kaže:
student_zarada kaže:

Može.

student_zarada kaže:
student_zarada kaže:

Pa moze, ali pazi kakvu muziku ubacujes!

Jedno pitanje:
Imam 2 YouTube kanala. Jedan ima oko 90 vide-a i oko 5-6 njih su ono Third matched part.
Na drguom kanalu imam 6 vide-a i 3 su Third matched part.
Hteo bih da konkurišem u Maker Studios, pa me zanima da li će me primiti uprkos ovim third matched part ?
Pošto ja održavam te kanale, vlasnik je rekao da ima autorska prava na sve pesme, tako da znate da imam autorska prava na sve pesme, samo ne znam zašto stoji ovo Third matched part.
Hvala unapred.

Spartanac kaže:
Jedno pitanje:
Imam 2 YouTube kanala. Jedan ima oko 90 vide-a i oko 5-6 njih su ono Third matched part.
Na drguom kanalu imam 6 vide-a i 3 su Third matched part.
Hteo bih da konkurišem u Maker Studios, pa me zanima da li će me primiti uprkos ovim third matched part ?
Pošto ja održavam te kanale, vlasnik je rekao da ima autorska prava na sve pesme, tako da znate da imam autorska prava na sve pesme, samo ne znam zašto stoji ovo Third matched part.
Hvala unapred.

Mozes, klikni na to mached 3 party content, i klikni I believe this clame is not valid. i prilozi dokaze.. :)
A kad se prijavis za parnerstvo ako te pitaju moras da prilozis dokaze ( ako je muzika u pitanju ) da je to tvoja :)
Kako se to radi iskreno ne znam,ali objasnice ti oni verovatno, kako to funcionise :)
pozz

POzz,postao sam partner sa socialblade,ljudi jer ja moram da monetizujem i dalje klipove koje postavim?Sada kada sam postao partner nemam vise onu oznaku dolara,vec su mi svi klipovi stiklirani kao da su ok????I gde da vidim zaradu u analitici na youtubeu ne vidim to ili nisam usao gde treba??

Back
Na vrh