• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

zilla kaže:
na većini onoga što uploadujem vide se reklame... neke ne odobre ali većinu da... inače kad slušam tu muziku UŽIVO nailazim na masu monetiziranih kanala... iz tog razloga sam i ja uzeo da radim muziku... ne stavljam studijske albume i nešto što je aktuelno već snimke koji su stari 10 i kusur godina... valjda mi neće ukinut nalog zbog toga?

Neznam da li ce ti ukinut nalog, al vjerovatno ce zabranit monetizovanje tih video klipova.

Joj ima li danas nesto da nije pod autorskim pravima,interesuje me da li je izvodjenje neke pesme na ulici pod zastitom nekog autora,znaci uzimas snimak ulicnog izvodjaca i jel to krsi autorsko pravo

Pogledao sam kanal onih momaka iz Bosne ,sto se pominju na par strana iza,sto su promovisali klikanje na reklame i hvale se partnerstvom. Koliko ja vidim zemlja kanala pise Germany ,znaci Bosna niti njihov kanal nemaju monetizaciju/partnerstvo i privilegije,jednostavno kriju ip, adsens racun ide preko Nemacke,ili mozda neko radi i upload snimaka iz Nemacke

Jbga kad bi se tako gledalo na autorska prava onda bi youtube davno propao i nebi bilo uopće muzike na njemu... Ispade da krsim autorska prava i ako uzmem svoj mob i snimam nekog lijevog pjevača u BiH kako pjeva uzivo... ne znam kako ide to s autorskim pravima al gledam bezbroj kanala koji su monetizovani imaju muziku, smiješne klipove i ko zna šta već a iz aviona se vidi da nisu autori svega toga...

Evo danas mi je stigao kod od googla za adsene account koji je povezan sa youtubom, naravno kod je ispravan, to je zarada za maj, sad je vec pocelo za jun da broji klikove, sad me zanima koliko treba da cekam na isplatu novca za maj i kada bi to otprilike trebalo biti i kako to ide evo slika pa vidite
xyjMw.jpg

YT nalog se vodi na jednu stranu zemlju a adsense na Bosnu, ako samo moze odgovor na moje pitanje koje sam postavio u prezhodnom postu :)

Autorska prava? Da li krsim autorska prava ako na svoj YT nalog stavim trejlere filmova i da li mogu zaradjivati na njima. Ono na startu ima neko obavjestenje i sl ali ipak.

gringo kaže:
YT nalog se vodi na jednu stranu zemlju a adsense na Bosnu, ako samo moze odgovor na moje pitanje koje sam postavio u prezhodnom postu :)

Treba oko mjesec i po dana da ti dodje ček na kućnu adresu,jer samo im treba oko mjesec dana da "obrade" ček i pošalju. Meni za mjesec April treba da dodje ček za par dana(obično do desetog u mjesecu)..

gringo kaže:
Uf, znaci za pare od maja tek negde u julu ispada ? :)

Da, evo pogledaj, za mjesec April su obradili cek i poslali ga tek 25 Maja, jos uvijek nije stigao, ocekujem ovih dana da dodje..
[attachment=380]

Prilozi

• xDD.png
    xDD.png
    6.1 KB · Pregleda: 897
Sta ima veze ako se ceka i 2 meseca, samo da pare stignu :D
Gde bi novac trebali da dizemo? U Banci? :)

ev1L kaže:
Sta ima veze ako se ceka i 2 meseca, samo da pare stignu :D
Gde bi novac trebali da dizemo? U Banci? :)

U pekari :p

U banci naravno, poneseš ličnu obavezno.

Hahah, razumem to, nego sa tim chekom koji oni posalju samo odem u bilo koju banku i podignem novac? ( ponesem licnu kartu ofc ) :)
Simple as that?
To je onda super :)

ev1L kaže:
Hahah, razumem to, nego sa tim chekom koji oni posalju samo odem u bilo koju banku i podignem novac? ( ponesem licnu kartu ofc ) :)
Simple as that?
To je onda super :)

Ja sam obisao 4 banke. 2 od njih ne isplacuju cekove, dok u jednoj moras cekati 40 dana da ti isplate, a u ovoj jednoj su mi isplatili u roku od 10 minuta, tako da kod njih dizem uvijek..

hajro2 kaže:
Ja sam obisao 4 banke. 2 od njih ne isplacuju cekove, dok u jednoj moras cekati 40 dana da ti isplate, a u ovoj jednoj su mi isplatili u roku od 10 minuta, tako da kod njih dizem uvijek..

Koja je banka koja te je isplatila odmah ?

U pa super,to je veoma dobra vest :)
Nadam se da cu i ja da naletim na banku koja odma isplacuje :D

Moderator kaže:
hajro2 kaže:

Koja je banka koja te je isplatila odmah ?
n_unicredit.gif

Samo da napomenem, i kod njih moras cekat oko 30 dana na isplatu u slucaju da je iznos ceka veci od $250.

Mislim da imam tu banku u gradu, tim bolje :D
Inace cim podignem prvi chek odma u kafanu :D :drinking
btw, ako iko od vas ima preko 1000 pregleda dnevno,moze da se prijavi za partnerstvo i tim dobije vece pare :)
znam da sam napomenuo to vec par puta..ali cisto opet da kazem,mozda neko nije procitao, trenutno imam 500 pregleda dnevno,mada krenulo me, do pre 3 dana, po 200-300, sad po 800-1000 imam..:D ( pratite preglede na http://socialblade.com/youtube/user/vasyoutubenalog )
nadam se do kraja meseca da cu da skupim za partnerstvo..:D
i samim tim vece pare :D
Pozz

ev1L kaže:
Mislim da imam tu banku u gradu, tim bolje :D
Inace cim podignem prvi chek odma u kafanu :D :drinking
btw, ako iko od vas ima preko 1000 pregleda dnevno,moze da se prijavi za partnerstvo i tim dobije vece pare :)
znam da sam napomenuo to vec par puta..ali cisto opet da kazem,mozda neko nije procitao, trenutno imam 500 pregleda dnevno,mada krenulo me, do pre 3 dana, po 200-300, sad po 800-1000 imam..:D ( pratite preglede na http://socialblade.com/youtube/user/vasyoutubenalog )
nadam se do kraja meseca da cu da skupim za partnerstvo..:D
i samim tim vece pare :D
Pozz
Koji program koristis za ove gameplay klipove? Ja pokusavam u Sony Vegas, al treba 4 sata da obradi video, i opet na kraju 4 gb bude :S

Pazi, snimam preko Frapsa - 10-15min izadje oko 20-30gb :)
Zatim encode preko Adobe Media Encoder ( Format : h.264 - Preset : Youtube Widescreen HD ) i to mu dodje 500-700mb, i na kraju ga provucem kroz Windows Movie Maker da bi ubacio i intro, i on ga smanji za 100-200mb..a i direktno preko movie maker-a uploadujem na yt..:)
Nadam se da sam ti bar malo pomogao :)
Inace postoje i druge opcije za snimanje, Bondicam direktno enkoduje i manje stressuje cpu i gpu, probao sam nije los, ali kvalitet mi se nekako ne svidja, mislim to su nijanse al opet..:)
A dxtory je kao bolji ako komentarises usput,jer kad ga provuces kroz premier dobijes 2 zasebne trake,sa mic-a i iz igre npr..tako da mozes da pojacas zvuk sa mic-a da bi se bolje cuo,dok kod ovih drugih ne mozes, i da dxtory moze da snima i do 8 izlaza :)
inace ni ovo preko frapsa nije savrseno, jer "shrinkuje" 1080p u 720p pa je nekako blurovano, ali za 0.6-7 mbps upload ne mogu sebi jace da prijustim trenutno :D
Od prvih para,def uzimam jaci upload i ssd! :D
Pozz

Da dodam,posto tek sad vidim da ti nisam odgovorio na pitanje, najbitnija stvar kod enkodovanja je CPU :) Ja koristim i5 2500k, nisam ga clockovao jos, vrucine su,a imam box cooler, pomogao bi i ssd, i 8+ gb rama :) Meni bez ssd-a, sa 8gb rama i gore pomenutim procesorom treba 15-20min za klip od 10-15min ( preko gore pomenutog programa ) ..a ako usput i uploadujem klip, i imam otvoren chrome sa 30ak tabova,onda se popne i do 35-40min ;)

Back
Na vrh