• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IQ Test - na vašem jeziku!

Neosynthesist kaže:
i.m.warrior kaže:
Baš su se ljudi nabrusili na taj IQ test. Jel itko išta zaradio od toga?
Ja jesam. I previše sam zaradio -- al ne nužno u kratkoročnom monetarnom smislu. Probaj nabrojat par marketinških kampanja koje su imale ovakav WOM i viralni faktor... lockerz možda, ali osim te 2, nema ih baš puno koje su bile ovoliko otvorene noob-ovima i svakome sa internetom da ih promoviraju, i koje su u tako rekordnom roku dobile toliko leadova. Ovo je nešto što sam zasad proučio na jednom birds-eye strateškom nivou, i nešto što ću sigurno bar djelomično implementirat. I ovi koji su zaradili nešto promovirajući te testove nisu mogli zaradit cca više od par tisuća dolara u startnoj fazi, kad je saturacija bila puno manja. A merchant je imao debelu marginu na ovom. :drinking

drukčije zvuči kad netko kao ti, neo, priča pozitivno o tome, nego kad nubovi kao što sam ja govore. Daje totalno drukčiju sliku, i pročitavši tvoj post, skužija sam da svaka priča ima drugu stranu medalje.

Kvragu možda i stavim to na neki svoj budući, a možda i na trenutni blog pa ako upali upali.

rovad kaže:
Neosynthesist kaže:
i.m.warrior kaže:
Baš su se ljudi nabrusili na taj IQ test. Jel itko išta zaradio od toga?
Ja jesam. I previše sam zaradio -- al ne nužno u kratkoročnom monetarnom smislu. Probaj nabrojat par marketinških kampanja koje su imale ovakav WOM i viralni faktor... lockerz možda, ali osim te 2, nema ih baš puno koje su bile ovoliko otvorene noob-ovima i svakome sa internetom da ih promoviraju, i koje su u tako rekordnom roku dobile toliko leadova. Ovo je nešto što sam zasad proučio na jednom birds-eye strateškom nivou, i nešto što ću sigurno bar djelomično implementirat. I ovi koji su zaradili nešto promovirajući te testove nisu mogli zaradit cca više od par tisuća dolara u startnoj fazi, kad je saturacija bila puno manja. A merchant je imao debelu marginu na ovom. :drinking

drukčije zvuči kad netko kao ti, neo, priča pozitivno o tome, nego kad nubovi kao što sam ja govore. Daje totalno drukčiju sliku, i pročitavši tvoj post, skužija sam da svaka priča ima drugu stranu medalje.

Kvragu možda i stavim to na neki svoj budući, a možda i na trenutni blog pa ako upali upali.
Da pojasnim (vidim da spominješ stavljanje nečeg na blog, pa nisam siguran jel se tu radi o integraciji tuđih aff linkova, ili stvaranju vlastitog aff programa) -- ja sam više govorio ovdje o uspjehu ovih kampanja za kreatore i 1st level promotore (CPA mreže) ovih programa, ne o sitnim aff marketerima i ljudima koji ih promoviraju, oni su dobivali ostatke. I lockerz i taj IQ-test program su imali dosta viralne kampanje i eksplozivan start, i iz toga onaj tko planira implementirat svoj affiliate program za neki svoj proizvod može dosta naučit. :)

A samom promocijom toga nećeš baš previše zaradit, osim ako ne koristiš neke malo G/BH trikove, ili imaš dobar sistem za to. Imao sam par ideja za incentivizaciju, al mislim da mi se ne bi bilo isplativo bacat u promoviranje ovog. ;)

e kad sam danas video na B92 "ispostavilo se da testovi nisu besplatni" samo sam prevrnuo očima. Pa lepo piše sitnim slovima (a kakva će biti nego sitna)
cena SMS-a 384 RSD.
situacija : ja sam prepaid korisnik i imam 200 rsd na računu, ne vidim cenu testa i pošaljem sms.
kapiram da neću dobiti rezultat,a hoće li mi skinuti sav kredit? :)

p.s. videh i juče neki "test smrti"
isti su proizvođači,ali je test OČAJNO,krajnje OČAJNO urađen na srpskom.
nedostaju slova "j,č,ć,ž" a verovatno i još neka...

nitro_prdez kaže:
e kad sam danas video na B92 "ispostavilo se da testovi nisu besplatni" samo sam prevrnuo očima. Pa lepo piše sitnim slovima (a kakva će biti nego sitna)
cena SMS-a 384 RSD.
situacija : ja sam prepaid korisnik i imam 200 rsd na računu, ne vidim cenu testa i pošaljem sms.
kapiram da neću dobiti rezultat,a hoće li mi skinuti sav kredit? :)

p.s. videh i juče neki "test smrti"
isti su proizvođači,ali je test OČAJNO,krajnje OČAJNO urađen na srpskom.
nedostaju slova "j,č,ć,ž" a verovatno i još neka...

ako nemas dovoljno kredita ne mozes ni da posaljes sms, nece da ti skine ne sekiraj se :)
a koji je to test smrti? daj link da vidimo...

ma otvorio se u pop-up prozorčetu dok sam skidao nešto sa hotfile-a
pozadina je crna,prepoznaćete kad ga vidite
a evo ko za đavola sad ne mogu da nadjem link nigde
isto tako tražim jednu sliku,print screen nekog banera gde piše "ИQ тест хрватског народа" ("Iq test hrvatskog naroda",ali na ćirilici) :crazy_grin
inače,kad je u Hrvatskoj prestala zvanično da se uči ćirilica u školama?

InFlames20 kaže:
Prvi put sam vidio link na ovu, kao novu mogućnost zarade, među komentarima na neku vijest domaćeg news portala. Normalno, balkanci ko balkanci, zaspamali sve okolo naokolo s time, ali svejedno, reko da vidim o čemu se radi... I moram priznat da sam se ugodno iznenadio, a evo zbog čega...

Dakle, ovdje se radi o standardnom affiliate programu gdje zarađujete na temelju provizije od prodanog proizvoda. S druge strane, taj "proizvod" je prilično jeftin, extremno zanimljiv velikoj većini ljudi i naplaćuje se putem sms poruke, znači u prijevodu jako dostupan (naplativ) svima.

Kao što ste mogli pretpostaviti, taj proizvod je online IQ Test. Prvo ga riješite a onda ako želite rezultate ide ta naplata preko sms-a.

Niste impresionirani ha? :D Ajmo dalje, zaista ima puno dobrih stvari vezano uz ovu mogućnost zarade koja će se svidjeti mnogima (čitaj: ljenčinama). U biti ima previše stvari da bi ja sad to svima objašnjavao u detalje, dobit ćete linkove pa čitajte do mile volje :p Ali evo da objasnim zašto se meni sviđa i zašto mislim da ima potencijala...

Prva pozitivna stvar koja mi se svidjela je što je program internacionalan i što je preveden na masu jezika, uključujući hrvatski i srpski. Ovisno o jeziku mijenja se i (pod)domena, tako da ako promovirate link u Hrvatskoj koristiti ćete link s hrvatskom poddomenom tako da ljudima bude sve na njihovom jeziku :)

Druga pozitivna stvar su same provizije i načini isplate koje pa gotovo da ne mogu biti bolje. Ok, lažem, provizije uvijek mogu biti bolje :D Zapravo sad kad gledam provizije/zaradu koju dobijete ako promovirate link u Hrvatskoj su jako male, svega 0,44 kune (1 Euro = 7,3 kune pa računajte) dok je u Srbiji provizija gotovo dvostruko veća. Najveća provizija je u Belgiji gdje daju otprilike 0,8 eura po dovedenoj osobi što je zbilja dosta.

Postoji i tzv. referentna provizija, npr. ako se netko učlani preko vas i reklamira okolo linkove dobijete dio i od njegovih referrala.

E sad, najzanimljiviji dio. Isplate se vrše na 4 moguća načina. Najbolji za nas je vjerojatno preko Money Bookersa gdje je provizija za isplatu cirka euro i pol. Zatim možete zatražiti isplatu direktno na bankovni račun gdje je provizija za islatu cirka 5 eura. Zatim imate opciju "Plaćanje preko poštanske uplatnice za prijenos na račun" koja će vas koštati cirka 25 eura. I zadnja opcija je Paypal s provizijom od svega 0,8 eura, al to nama ništa ionako ne znači.

Stvarno ima masu toga za pričat, al istražite nešto i sami. Samo bi još napomenuo da nude zbilja puno promotivnih materijala i banera, također na svim jezicima. Čak vas i upućuju kako da promovirate :D

Najzanimljivija mi je stvar što se affiliati zovu "dileri" :D

Da ne duljim, ekipa navalite, linkovi su ispod. Ako netko želi dodati još nešto neka slobodno doda jer ja sigurno nisam sve ispričao. Također sva su pitanja dobrodošla, pa ćemo ih probat zajedno odgovoriti. Ja sam se registrirao pred sat vremena tako da znam isto koliko i svi vi koji ste pročitali sad ovaj moj post.

Također su dobrodošle sve promidžbene ideje i taktike, naravno one najnajbolje zadržite za sebe ;)

Toliko od mene...

http://www.test-iq.com/
http://hr.test-iq.com
http://rs.test-iq.com/
veoma dobro zamisljena stvar, samo tesko da ce neko platiti njima toliko novca da sazna dal je pametan ili glup:lol

Black Dragon kaže:
Itekako hoce ... jbg ljudi su glupi i daju pare za sve iako to moze da se nadje for free

Bit ovog testa je da će ga oni imalo inteligentni zaobići; a onaj ko plati - nije baš inteligentan. :D

I drugi dio rečenice ti je djelomično točan - ovakve gluposti se mogu naći besplatno, tj. nekalibrirani 3rd party testovi. Pravi IQ test kod ovlaštenih stručnjaka za psihometriju košta od 200-300kn.

ja sam malopre zaspamao po fejsu sa tim... videcemo dal ce neko da plati do ujutru, vec je pet posetilo sajt...

Imam 1 pitanje...

Od cega mi dobijamo pare? kada neko preko naseg linka uradi test ili sta?

darkott kaže:
Imam 1 pitanje...

Od cega mi dobijamo pare? kada neko preko naseg linka uradi test ili sta?

kada neko preko vaseg linka uradi test i plati ga, posto se test placa, vi dobijate proviziju od naplate testa...

Ko je lud da plati takvo nesto ja stvarno nez :S

I kolka je isplata? minamalno?

darkott kaže:
Ko je lud da plati takvo nesto ja stvarno nez :S

Pa jbg ima ljudi ... Neo je gore rekao

Bit ovog testa je da će ga oni imalo inteligentni zaobići; a onaj ko plati - nije baš inteligentan.

darkott kaže:

Isplata je u Hrvatskoj na 200kn.ma ja sam do sad imala više od 10 posjeta još niko nije platio

isprika 100 posjeta

mrvica kaže:
darkott kaže:

Isplata je u Hrvatskoj na 200kn.ma ja sam do sad imala više od 10 posjeta još niko nije platio

isprika 100 posjeta

pa jbg, svako poseti, i potrosi vreme za test, a nece da ga plati...

Ovo je totalno de*ilno ko je jos lud da plati da bi video kolko je inteligentan? pa to moze samo platiti onaj kome je inteligencija ravna 0

Back
Na vrh