• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IQ Test - na vašem jeziku!

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Prvi put sam vidio link na ovu, kao novu mogućnost zarade, među komentarima na neku vijest domaćeg news portala. Normalno, balkanci ko balkanci, zaspamali sve okolo naokolo s time, ali svejedno, reko da vidim o čemu se radi... I moram priznat da sam se ugodno iznenadio, a evo zbog čega...

Dakle, ovdje se radi o standardnom affiliate programu gdje zarađujete na temelju provizije od prodanog proizvoda. S druge strane, taj "proizvod" je prilično jeftin, extremno zanimljiv velikoj većini ljudi i naplaćuje se putem sms poruke, znači u prijevodu jako dostupan (naplativ) svima.

Kao što ste mogli pretpostaviti, taj proizvod je online IQ Test. Prvo ga riješite a onda ako želite rezultate ide ta naplata preko sms-a.

Niste impresionirani ha? :D Ajmo dalje, zaista ima puno dobrih stvari vezano uz ovu mogućnost zarade koja će se svidjeti mnogima (čitaj: ljenčinama). U biti ima previše stvari da bi ja sad to svima objašnjavao u detalje, dobit ćete linkove pa čitajte do mile volje :p Ali evo da objasnim zašto se meni sviđa i zašto mislim da ima potencijala...

Prva pozitivna stvar koja mi se svidjela je što je program internacionalan i što je preveden na masu jezika, uključujući hrvatski i srpski. Ovisno o jeziku mijenja se i (pod)domena, tako da ako promovirate link u Hrvatskoj koristiti ćete link s hrvatskom poddomenom tako da ljudima bude sve na njihovom jeziku :)

Druga pozitivna stvar su same provizije i načini isplate koje pa gotovo da ne mogu biti bolje. Ok, lažem, provizije uvijek mogu biti bolje :D Zapravo sad kad gledam provizije/zaradu koju dobijete ako promovirate link u Hrvatskoj su jako male, svega 0,44 kune (1 Euro = 7,3 kune pa računajte) dok je u Srbiji provizija gotovo dvostruko veća. Najveća provizija je u Belgiji gdje daju otprilike 0,8 eura po dovedenoj osobi što je zbilja dosta.

Postoji i tzv. referentna provizija, npr. ako se netko učlani preko vas i reklamira okolo linkove dobijete dio i od njegovih referrala.

E sad, najzanimljiviji dio. Isplate se vrše na 4 moguća načina. Najbolji za nas je vjerojatno preko Money Bookersa gdje je provizija za isplatu cirka euro i pol. Zatim možete zatražiti isplatu direktno na bankovni račun gdje je provizija za islatu cirka 5 eura. Zatim imate opciju "Plaćanje preko poštanske uplatnice za prijenos na račun" koja će vas koštati cirka 25 eura. I zadnja opcija je Paypal s provizijom od svega 0,8 eura, al to nama ništa ionako ne znači.

Stvarno ima masu toga za pričat, al istražite nešto i sami. Samo bi još napomenuo da nude zbilja puno promotivnih materijala i banera, također na svim jezicima. Čak vas i upućuju kako da promovirate :D

Najzanimljivija mi je stvar što se affiliati zovu "dileri" :D

Da ne duljim, ekipa navalite, linkovi su ispod. Ako netko želi dodati još nešto neka slobodno doda jer ja sigurno nisam sve ispričao. Također sva su pitanja dobrodošla, pa ćemo ih probat zajedno odgovoriti. Ja sam se registrirao pred sat vremena tako da znam isto koliko i svi vi koji ste pročitali sad ovaj moj post.

Također su dobrodošle sve promidžbene ideje i taktike, naravno one najnajbolje zadržite za sebe ;)

Toliko od mene...

http://www.test-iq.com/
http://hr.test-iq.com
http://rs.test-iq.com/

Zanimljivo Drazene, eto i kod nas se pojavljuju neki normalniji affiliate programi. Nije mi samo jasno zasto za Srbiju duplo veca lova nego za Hrvatsku, ali dobro necu se buniti. :DD

jučer sam se registriro...nisam još uspio sve proučit...
čini se zanimljivo...nadam se da to nije neki scam :)

Ali dobra stvar je, bar koliko sam ja shvatio, da ja mogu reklamirati to u Srbiji i zaraditi proviziju koja se daje za Srbiju. A postoje i neke tablice gdje se moze vidjeti koliko ljudi testirano u kojoj državi, koji je njihov IQ i sl. i što je najbitnije koliko njih se testiralo. Normalno, tamo gdje ih je malo je očito da ima više mjesta za reklamiranje. Preporučujem da naučite koju riječ belgijskog i bacite se na njihovo tržište :D

Jokara, na našu sreću, mislim da si u krivu :D

Evo na ovoj tablici se vide provizije koje se mogu zaraditi u pojedinoj državi i moji referal linkovi za svaku od tih državu, što u prijevodu, po mom shvaćanju, znači da mogu reklamirat te linkove i u drugim državama gdje ću dobiti drugačiju proviziju ovisno o državi.

iqtablica.jpg

lol, ja sam kucao ovu poruku u isto vreme kad i ti drazene, samo sto sam radio i nesto drugo pa je moja poruka izasla posle tvoje. Moja poruka je odgovor na kizin post.

Kvotanje postoji s razlogom :p

jokara25 kaže:
lol, ja sam kucao ovu poruku u isto vreme kad i ti drazene, samo sto sam radio i nesto drugo pa je moja poruka izasla posle tvoje. Moja poruka je odgovor na kizin post.

ja sam od jučer malo pobacao ref link na facebook i okolo.... i zaradio 1kunu!!!
:thumbs_up:w00t

lacky kaže:
jesu li oni koga isplatili

Ne znam jesu li koga isplatili, ali vidi u koliko su država aktivni, tako da...

ja se bacam na promociju, pa ću uskoro vidjeti jel isplaćuju:drinking

mile108 kaže:
lacky kaže:
jesu li oni koga isplatili

Ne znam jesu li koga isplatili, ali vidi u koliko su država aktivni, tako da...

ja se bacam na promociju, pa ću uskoro vidjeti jel isplaćuju:drinking

Već sam par puta nabasao na reklamu na faceu. Ajde da probam...
malo offtopic. Ima koja aff stranica sa ringtonovima za balkansko tržište

Jedan testimonial sa stranice:
"Našao sam par dobrih dilera i sada samo pratim statistike da vidim koliko ću novca dobiti."

Evo update. Provizija za Hrvatsku je povecana sa 0.47 na 3.62 kn
Vjerujem da je time sve palo u vodu sto se tice ovog affiliate programa. Naime genijalci su povecali cijenu za okvirno 10x. tj. cijena za ljude koji zele rezultat IQ-u iznosi 40kn. Neznam kolko lud bi covjek trebao biti da da 40 kn za takvo nesto, a i provizija za affiliate je abnormalno mala. Jednostavnije je najebat nekog amera da se pretplati na neki ringtone service gdje je provizija oko $10 po leadu

Bome, to objašnjava nikakvu zaradu u zadnje vrijeme. Stvarno nisu normalni ako su toliko stavili.

InFlames20 kaže:
Bome, to objašnjava nikakvu zaradu u zadnje vrijeme. Stvarno nisu normalni ako su toliko stavili.

znate li mozda koliko para kosta da se uradi test u srbiji....

HVALA....

SMS za proveru rezultata u Srbiji kosta 384 dinara! Od toga 30 dinara dobija ''diler" tj. mi koji promovisemo IQ test.
Ja se ovim projektom bavim vec jedno 2-3 nedelje, i u proseku imam po 4 uplate dnevno! Ali vise pokusavam da iskoristim strano trziste, jer je njima sigurno dostupnije da dodju do rezultata, kod nas je cena za sms velika, a i
provizije su vece!
Do sada imam oko 1500 na racunu, jel mozete vi da mi kazete isplatiti se raditi na ovom projektu? Koliko vi zaradjujete, ako nije tajna? Hvala

slobodanl kaže:
SMS za proveru rezultata u Srbiji kosta 384 dinara! Od toga 30 dinara dobija ''diler" tj. mi koji promovisemo IQ test.
Ja se ovim projektom bavim vec jedno 2-3 nedelje, i u proseku imam po 4 uplate dnevno! Ali vise pokusavam da iskoristim strano trziste, jer je njima sigurno dostupnije da dodju do rezultata, kod nas je cena za sms velika, a i
provizije su vece!
Do sada imam oko 1500 na racunu, jel mozete vi da mi kazete isplatiti se raditi na ovom projektu? Koliko vi zaradjujete, ako nije tajna? Hvala

ja trenutno na acunu imam 131.7 din
ali sad cu da predjem na strano trziste jer ovo je stvarno skoro i prevara...uzeti nekom 384 dinar za jedan obican IQ test...a toliko tih testova se moze naci free......a verovatno cu da prestanem da se bavim ovim projektom jer je bolje da vreme koje provedem u promociji linka provedem uceci nesto....

Mister.No kaže:
slobodanl kaže:
provizije su vece!

ja trenutno na acunu imam 131.7 din
ali sad cu da predjem na strano trziste jer ovo je stvarno skoro i prevara...uzeti nekom 384 dinar za jedan obican IQ test...a toliko tih testova se moze naci free......a verovatno cu da prestanem da se bavim ovim projektom jer je bolje da vreme koje provedem u promociji linka provedem uceci nesto....

Pre 2-3 nedelje je sms kostao 154 dinara, a provizija je bila 11 dinara. To je bilo realnije, ovo je stvarno prevelika cena! Ja cu probati ovde jos malo, pocecu i da placam neke reklame, pa da vidimo sta ce da bude! Vise ocekujem od stranog trzista! Zelim prvo da po prvi put osetim pare od ove internet zarade, pa cu kasnije preci i na neke druge stvari :)

Back
Na vrh